Dodaj do ulubionych

automaniak i skoda !!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 10:41
Komentarz w automaniaku dot. skody "miejmy nadzieje, ze wraz ze wzrostem
popytu wzrosna umiejetnosci posiadaczy... ludzi jezdzacyh w kapeluszach i
krawatach..." pewnie cos pokrecilem, ale ogolny sens zachowalem <hahaha>
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: automaniak i skoda !! IP: *.mspcovdsl.eschelon.com 11.04.04, 12:28
      hahaha
    • Gość: Pablito Re: automaniak i skoda !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 14:29
      Słyszałem to w Wlk. Sobotę z samego rana ;))))))))))))) od razu rogal mi się na
      twarz rzucił! Tekst był rzucony przy oakzji prezentacji nowej Skody Octavii.
      • Gość: kolo Re: automaniak i skoda !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 18:04
        Dokladnie tak jak mowisz:)
      • kilovolt Re: automaniak i skoda !! 11.04.04, 19:19
        Głodnemu to zawsze rogal na myśli.
    • Gość: zgryzliwy Re: automaniak i skoda !! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.04.04, 19:38
      Gość portalu: kolo napisał(a):

> Komentarz w automaniaku dot. skody "miejmy nadzieje, ze wraz ze wzrostem
      > popytu wzrosna umiejetnosci posiadaczy... ludzi jezdzacyh w kapeluszach i
      > krawatach..."

Czy to ma znaczyc ,ze zwiekszy sie ilosc kierowcow chcacych jezdzic w
      kapeluszach ( wzrost popytu)?
      Albo ze popyt determinuje umiejetnosci kierowcow ?
      Ten AUTOMANIAK to jakas wyrocznia dla was ,ze tak "cieszycie" sie z tego
      durnego komentarza.?
      Wart Pac palaca .....
      • Gość: kolo Re: automaniak i skoda !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 20:37
        Drogi "Zgryzliwy" kolego. Interpretuj Sobie to jak chcesz. Co sie bede tu
        rozpisywal na temat mojej opini nad ww marka. PZDR
    • Gość: Ogniomistrz Re: automaniak i skoda !! IP: 195.117.50.* 12.04.04, 10:49
      W tym samym Auto-Maniaku zacytowano zapowiedź producenta, że nowa octawia
      będzie konkurowała z mondeo!!!!!
      • Gość: kolo Re: automaniak i skoda !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 13:24
        No i jak tu sie teraz dziwic, ze ludzie mysla, ze jezdza samochodem klasy
        sredniej.
      • Gość: koaa Re: automaniak i skoda !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 15:32
        Potwierdzenie tezy, że Skody to samochody produkowane przez debili dla debili.
    • Gość: rollo tomasi Re: automaniak i skoda !! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 16:31
      Za tak idiotyczny, prymitywny komentarz usunałbym z anteny autora tego tekstu.
      Żenujące.
      • Gość: kolo Re: automaniak i skoda !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 21:49
        co w tym idiotycznego i prymitywnego?? BTW uderz w stol.........
        • Gość: wredny prymityw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 23:41
          Gość portalu: kolo napisał(a):

> co w tym idiotycznego i prymitywnego??

musi byc prymitywne skoro tylko prymitywy ciesza sie z takich komentarzy TYLKO
          dlatego ze nie lubia Skody.
          Na konkrety i wlasne opinie Cie juz nie stac ?

> BTW uderz w stol.........

Tylko nie wal za mocno bo sobie najcenniejszy narzad uszkodzisz

PS
          mam Toyote - nigdy nie mialem Skody
      • Gość: vigo Re: automaniak i skoda !! IP: 65.43.192.* 12.04.04, 22:39
        Gość portalu: rollo tomasi napisał(a):

> Za tak idiotyczny, prymitywny komentarz usunałbym z anteny autora tego tekstu.
        > Żenujące.

Na szczęście sprzątacze planu nie mogą nikogo usuwać.
        • Gość: Złośliwiec Re: automaniak i skoda !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 22:54
          Większość redaktorów z TVN i TVN 24 posuwa po Polsce Octaviami, chyba więc
          wiedzą co czynią. Zarząd ma Jaguary :)
    • Gość: sambicze Re: automaniak i skoda !! IP: 62.29.137.* 29.04.04, 13:10
      no tak, autorzy programu mają rację, odkąd obejrzałem ten program codziennie
      rano przed wejsciem do auta ściągam krawat i chowam go teczki między słoik z
      kiszonymi ogórkami a kiełbasę zawiniętą w gazetę. po dojechaniu do pracy
      wychodzę z samochodu i dopiero wtedy zakładam krawat.
      niestety czasami się mylę i zamiast krawata zakładam kiełbasę, ale cóż, trzeba
      się trochę poświęcić żeby nalezycie wygladać za kółkiem
      • Gość: rafaum i to bylo dobre:) IP: *.crowley.pl 30.04.04, 12:46
      • Gość: Arek Re: automaniak i skoda !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 23:49
        dobre, nieźle sie uśmiałem
    • Gość: ks.robak Re: automaniak i skoda !! IP: *.crowley.pl 01.05.04, 14:14
      w ostatnich reklamach skoda reklamuje fabie jako limuzyne
      do czego jeszcze da sie te male autko podciagnać ?
      nie sadzicie ze marketingowcy ze skody stosuja bardzo
      podchwytliwa i skuteczna strategie polegajaco na
      kuracji niedocenionych w dziecinstwie klientow ktorych
      dreczyly nocne koszmary z powodu posiadania malego filutka ?
      jak widac po sprzedazy, strategia ta odnosi skutek.
      czy tylko naprawde mamy w spoleczenstwie tak wielu
      zniewiescialych mezczyzn (czy.filutkow) ?
      :)
      • mac.card Re: automaniak i skoda !! 01.05.04, 15:36
        Gość portalu: ks.robak napisał(a):

> w ostatnich reklamach skoda reklamuje fabie jako limuzyne
        > do czego jeszcze da sie te male autko podciagnać ?
        > nie sadzicie ze marketingowcy ze skody stosuja bardzo
        > podchwytliwa i skuteczna strategie polegajaco na
        > kuracji niedocenionych w dziecinstwie klientow ktorych
        > dreczyly nocne koszmary z powodu posiadania malego filutka ?
        > jak widac po sprzedazy, strategia ta odnosi skutek.
        > czy tylko naprawde mamy w spoleczenstwie tak wielu
        > zniewiescialych mezczyzn (czy.filutkow) ?
        > :)

A skąd wziąłeś założenie, że to wyłącznie reklamy są powodem sukcesu Skody na
        polskim rynku?

Czy to znaczy, że gdyby te reklamy były inne, to Skoda Fabia nie byłaby tak
        chętnie kupowana?
        • Gość: ks.robak reklama dzwignia handlu ? IP: *.crowley.pl 01.05.04, 16:27
          mac.cars napisał:
          > A skąd wziąłeś założenie, że to wyłącznie reklamy są powodem
          > sukcesu Skody na polskim rynku? Czy to znaczy, że gdyby te reklamy
          > były inne, to Skoda Fabia nie byłaby tak chętnie kupowana?

jak to mowia reklama jest dzwignia handlu. dobra reklama zas potrafi
          przekonac pewna czesc sceptykow do zakupu reklamowanego towaru nawet
          jesli jest on tylko pozornie lepszy od konkurencyjnego w tej cenie.
          to zas co robi reklama skody to bardziej pranie mózgu. oto poprzez
          wszelkie mozliwe media w ogromna czestotliwoscia reklamuje sie te
          niepozorne w rzeczywistosci autko do komfortowej limuzyny, do rodzinnego
          auta w ktorym pomiesci sie wygodnie 5 osob i kilkaset kg bagazu, wmawia
          sie ze nowoczesne kolpaki, wspomaganie kierownicy czy nowe dywaniki sa
          szczytem luksusu niedostepnym dla innych. i tak oto powstaje mit rodzinnej
          limuzyny na ktora stac praktycznie kazdego. mniej inteligentni klienci
          daja sie na to nabrac, jak glodna ryba na haczyk, nie zwracajac uwagi ,ze
          tak naprawde dostaja zwykle auto klasy B ale "opakowane" w czcze życzenia
          do realizacji ktorych nie wystarcza w rzeczywistosci biednemu klientowi kasy.
          i kupuje te auto taki czlowiek a wyjezdzajac z salonu z kredytem na karku
          mysli ze wyjechal prawdziwa rodzinna limuzyna. kiedy mija pierwsze olsnienie
          nowym nabytkiem i przechodzi sie do praktyki, zaczynaja sie problemy a
          pomieszczeniem dzieciakow na tylnej kanapie, z bagazem, z trzeszczacymi
          plastikami czy odpadajacymi supernowoczesnymi kolpakami. sen o limuzynie znika
          tak szybko jak sie pojawil i pozostaje taki czlowiek z autkiem miejskim
          zupelnie nie przypominajacym tego - umiejetnie rozciagnietego z reklamy -
          karzelka. coz pozostaje robic ? ano majac juz na karku to auto pozostaje
          jedynie szukac poparcia swojej slusznej decyzji, potwierdzenia ze jednak moja
          skoda to limuzyna i reklama nic a nic nie klamała. szuka potem taki
          rozgoryczony kierowca poparcia wsrod rodziny czy znajomych a znajdujac czesto
          jedynie zarciki na swoj temat okraszone ukrytymi smieszkami, szuka taki
          czlowiek poparcia np. na forum. i wszystko jest dobrze dopoki jest z kim
          pogadac jakie to fajne auto, jakie sie ma z nim radosci i smutki. zapomina
          takie men powoli o tym na co dal sie naciac jednak tylko do czasu kiedy napisze
          ktos inny cos przeciwko jego skodzie. czas pryska i przypomina sobie taki
          filutek o tym o czym juz zapomnial, jak dal sie nabrac a przeciez za te sama
          kase mogl kupic sobie normalne auto. wzbudza sie w nim gniew i zaczyna taki
          instynktownie bronic - juz nie swojego auta - ale swojego jedynie slusznego
          wyboru, tłukąć po łbach wszystkich ktorzy choc slowo zle na jego auto powiedzą.
          złośc i frustracje powiększa tym bardziej swiadomość posiadania małego filutka,
          który razem z małym autkiem klasy B w niczym nie przypomina limuzyny ktora
          jawila sie kiedys jak sen na calostronnicowej reklamie z rozkladowki.

nie mam nic przeciwko klientom tej marki, to ich wybor, mam natomiast
          zastrzezenia do sposobu reklamowania tych aut. dla mnie reklama takiej np.
          fabii to zwykly przekret, zwykle naciagactwo, wciskanie ludziom ciemnoty,
          szukanie atutow auta tam gdzie zupelnie ich nie ma, a co najgorsze żerowanie na
          tej czesci nieuswiadomionych klientow ktorzy i tak czasem musza wiazac koniec z
          koncem. bong :)
          • Gość: maciejosss Re: reklama dzwignia handlu ? IP: 217.98.119.* 01.05.04, 17:18
            OK.

skoro tak twierdzisz , że jest to tylko auto zwykłego segmentu "B" to dlaczego
            ma najwięcej miejsca w swojej klasie "B" ( właściwie B+ )

>z trzeszczacymi
            > plastikami czy odpadajacymi supernowoczesnymi kolpakami

jakoś u mnie mie trzeszczy a kołpaki się trzymają , a bardziej miękkiej destki
            niż w Fabii nie widziałem.

Za taką kasę ( 40 tys. zł) nie ma "nic" tej wielkości (w środku) o takim
            wyposażeniu (ABS,2PP,klima)

konkurencja jest po prostu za droga i to o min. 4 tys. w tej klasie "B"

Moim zdaniem autko klasy "B" w cenie ok 40 tys. to dobry wybór (benzynka)

zobacz sobie co się dzieje z Fiatem Pandą !

tam jest dopiero "REKLAMA" , że to - "kombi, miniwan, itp...." a ludzie kupują
            to "cudo" więcej od Fabii w ostatnim okresie !!!

co Ty na to?

Reklama działa !

Kupiłem Skodę bo nie chcę przepłacać za coś mniejszego (od Fabii ) tak samo
            wyposażonego !!!

Nawet Ibiza (nie wspominając Polo )posiada tą samą płytę podłogową i te same
            silniki (1,2 12V ) jest droższe od Fabii (Seat - 4tys. , Polo -8tys. z tym
            samym wyposażeniem jw ) a należą do tego samego segmentu.
            • Gość: Pablito Re: reklama dzwignia handlu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 22:55
              Nie lubię marki "Skoda" i generalnie jestem przeciwnikiem stawiania Fabii na 1
              miejscu w segmencie B (nie daj Boże zaliczać jej do klasy Compact), ale lubię
              wypowiedzi Maciejosssa na jej temat, bo facet wie do czego to auto ma służyć i
              potrafi wskazać rzeczywiste zalety modelu. Jeśli Panowie pozwolą, mam kilka
              uwag do powyższego postu: 1. Trzeszczące plastiki i odpadające kołpaki: O ile
              ktoś przejeździł dobre kilka kilometrów dobrymi klilkoma modelami aut różnych
              marek, bez zastanowienia stwierdzi, że plastiki trzeszczą w każdym z nich, ale
              nie chodzi tu zazwyczaj o deskę rozdzielczą ale o piszczące plastiki foteli.
              Kołpaki urywałem w każdych kołach, kupowałem je w cenie ok. 10 PLN za sztukę
              niezależnie od marki. 2. Co do ceny - cenię chłopa, że rozumuje racjonalnie. Ja
              mając do wyboru Polo i Fabię wybrałbym tę drugą z mocniejszym silnikiem. Aha,
              nigdy nie jeździłem Fabią, choć zdarzało mi się czasem jakiś czas eksploatować
              dużo słabsze od niej auta.
            • Gość: hihi HAHAHA - a to dobre! IP: *.laps.pl / *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 23:15
              Fabia ma najwiecej miejsca? Chyba cie poyebalo debilu.
              Punto jest wieksze i ma wiekszy bagaznik.
              Ale to nie niemiecka technika, wiec sie nie liczy? Co zaprzaly kutasie?
              • Gość: maciejosss Re: HAHAHA - a to dobre! IP: 217.98.119.* 02.05.04, 07:59
                > Fabia ma najwiecej miejsca? Chyba cie poyebalo debilu.
                > Punto jest wieksze i ma wiekszy bagaznik.

tak się składa że Fabia jest dłuższa od Punto (ok 10cm)
                Punto ma za to większy bagażnik.
                Ale kosztem czego :
                Miejsca na tylnej kanapie !!!
                Ciebie to zapewne nie obchodzi bo to zawsze Ty prowadzisz auto.
                Ja należę do niskich osób (ok 170 cm )więc w mojej Fabce z tyłu pasażerowie
                mają sporo miejsca na nogi (dużo więcej niż w Punto -sam porównaj)
                • mac.card Re: HAHAHA - a to dobre! 03.05.04, 21:19
                  Gość portalu: maciejosss napisał(a):

> > Fabia ma najwiecej miejsca? Chyba cie poyebalo debilu.
                  > > Punto jest wieksze i ma wiekszy bagaznik.
                  >
                  > tak się składa że Fabia jest dłuższa od Punto (ok 10cm)
                  > Punto ma za to większy bagażnik.

Ja mam Fabię Sedan. Zapewniam, że bagażnik Punto jest mniejszy. Nie wspomnę już
                  o Fabii Combi.

> Ale kosztem czego :
                  > Miejsca na tylnej kanapie !!!
                  > Ciebie to zapewne nie obchodzi bo to zawsze Ty prowadzisz auto.
                  > Ja należę do niskich osób (ok 170 cm )więc w mojej Fabce z tyłu pasażerowie
                  > mają sporo miejsca na nogi (dużo więcej niż w Punto -sam porównaj)
            • Gość: arcu Re: reklama dzwignia handlu ? IP: *.us 05.05.04, 09:37
              > Za taką kasę ( 40 tys. zł) nie ma "nic" tej wielkości (w środku) o takim
              > wyposażeniu (ABS,2PP,klima)

Taa, to chyba cena sprzed pol roku, albo i dalej... Za taką kasę, bedziesz miał
              jedynie wspomganie w aucie. Zeby miec ABS, 2PP, klime, musisz dac ponad 44tys,
              i jeszcze lakier metalik 1200zł, jeszcze rozne pierdoły, jeszcze ubezpieczyc
              auto, to cena siegnie blisko 46tys.

Sam jezdze fabia 1,2 12V classic, i zmiescilem sie jeszcze w cenie 36500zl
              kupujac w kwietniu. Dolozylem listwy, centralny, radio, doplata za lakier,
              ubezpieczenie, i wyszlo prawie 40tys... a mam tylko wspomaganie i centralny
              zamek, nawet oswietlenia w bagazniku nie mam.
              Obecnie, po podwyzce w maju cena classica siega 39500zł, wiec teraz bym sie
              mocno zastanawiał nad kupnem fabii, choć coprawda auto nie nalezy do dużych,
              ale jezdzi sie nim rewelacyjnie, wiec zastrzezen do niego nie mam.

Takze nie pisz, ze za taka kasę, auto jest swietnie wyposazone, choć
              wyposazenie ktore posiadam, jest mi wystarczające.
              • maciejosss Re: reklama dzwignia handlu ? 05.05.04, 09:58

> > Za taką kasę ( 40 tys. zł) nie ma "nic" tej wielkości (w środku) o takim
                > > wyposażeniu (ABS,2PP,klima)
                >
                >
                > Taa, to chyba cena sprzed pol roku, albo i dalej... Za taką kasę, bedziesz
                miał
                >

w listopadzie 2003 za Fabię 1,2 HTP 12V 64 konie wersja classic

-upust 2500 (wszystkim dawali i do dzisiaj dają)
                -zimówki (też wszystkim dawali)
                -klimę za 2500zł
                -pakiet FRESH (ABS+druga poducha) za 1300zł
                -lakier metalik za 1300zł (opcja)

+ od delera:

---alarm
                ---centralny zamek
                ---przednie chlapacze
                ---listwy boczne
                ---dywaniki

=40.340zł
                + pakiet ubezpieczeń za 1250zł

w listopadzie to był najlepszy okres do zakupu auta
                • maciejosss Re: reklama dzwignia handlu ? 05.05.04, 10:06
                  dla mnie auto segmentu "B" tak wyposażone (jw) za 40,5tys. (cena lis.2003) choć
                  z małym silnikiem jest OK.

brak tylko elektrycznych szyb ale przy klimie nie ma takiej potrzeby .
                  • Gość: arcu Re: reklama dzwignia handlu ? IP: *.us 06.05.04, 00:06
                    U mnie, od dealera dostałem dywaniki, chlapacze.
                    Za centralny zrobil mi upust, przez ktory zaplacilem 300zl.
                    Listwy boczne upust ze 160 na 100zł, a i radio z CD sprzedal mi za 320zl.
                    Tyle chojnosci od dealera. Bardzo kiepsko to wyglada w porownaniu z innymi.
                    A ponoc i tak dobrze dostalem, bo znajomy dostal tylko dywaniki i chlapacze.

Samochod OK, tylko mocy brak :)
                    I malo tego, srednio dosc duzo pali, ok 6.5 litra/100km
                    Moze to kwestia dotarcia (dopiero przejechane nieco ponad 1000km) i po wymianie
                    oleju na full syntetyk po ok 3000km moze bedzie lepiej...
          • mac.card Re: reklama dzwignia handlu ? 03.05.04, 19:33
            Gość portalu: ks.robak napisał(a):

> jak to mowia reklama jest dzwignia handlu. dobra reklama zas potrafi
            > przekonac pewna czesc sceptykow

Jaką część? Jeśli masz jakieś własne wyobrażenia co do ich liczby to je podaj
            konkretnie. Mam tylko nadzieję, że zachowasz trzeźwośc umysłu i nie będziesz
            przekonywał, że Twoje wyobrażenia są wynikiem obiektywnych badań społecznych.

> do zakupu reklamowanego towaru nawet
            > jesli jest on tylko pozornie lepszy od konkurencyjnego w tej cenie.

Ale Skoda jest konkurencyjna. Nie mówię, że lepsza, ale konkurencyjna jest na
            pewno.

> to zas co robi reklama skody to bardziej pranie mózgu. oto poprzez
            > wszelkie mozliwe media w ogromna czestotliwoscia reklamuje sie te
            > niepozorne w rzeczywistosci autko do komfortowej limuzyny, do rodzinnego
            > auta w ktorym pomiesci sie wygodnie 5 osob i kilkaset kg bagazu, wmawia
            > sie ze nowoczesne kolpaki, wspomaganie kierownicy czy nowe dywaniki sa
            > szczytem luksusu niedostepnym dla innych.

Obecnie najlepiej sprzedaje się Panda. Czy tylko dlatego, że reklamują ją jako
            kompakt? Jeśli tak, to klienci Fiata są jeszcze większymi debilami, bo Panda
            jest mniejsza od Fabii, zatem do kompaktu jej dużo dalej.

> i tak oto powstaje mit rodzinnej
            > limuzyny na ktora stac praktycznie kazdego.

Kiedyś był sprzedawany Trabant Limuzyna. Twierdzisz, że ci co go kupowali
            wierzyli, że zostają właścicielami luksusowego prawie-Lincolna?

> mniej inteligentni klienci
            > daja sie na to nabrac, jak glodna ryba na haczyk, nie zwracajac uwagi ,ze
            > tak naprawde dostaja zwykle auto klasy B ale "opakowane" w czcze życzenia
            > do realizacji ktorych nie wystarcza w rzeczywistosci biednemu klientowi kasy.
            > i kupuje te auto taki czlowiek a wyjezdzajac z salonu z kredytem na karku
            > mysli ze wyjechal prawdziwa rodzinna limuzyna. kiedy mija pierwsze olsnienie
            > nowym nabytkiem i przechodzi sie do praktyki, zaczynaja sie problemy a
            > pomieszczeniem dzieciakow na tylnej kanapie, z bagazem, z trzeszczacymi
            > plastikami czy odpadajacymi supernowoczesnymi kolpakami. sen o limuzynie
            znika
            > tak szybko jak sie pojawil i pozostaje taki czlowiek z autkiem miejskim
            > zupelnie nie przypominajacym tego - umiejetnie rozciagnietego z reklamy -
            > karzelka. coz pozostaje robic ? ano majac juz na karku to auto pozostaje
            > jedynie szukac poparcia swojej slusznej decyzji, potwierdzenia ze jednak moja
            > skoda to limuzyna i reklama nic a nic nie klamała. szuka potem taki
            > rozgoryczony kierowca poparcia wsrod rodziny czy znajomych a znajdujac czesto
            > jedynie zarciki na swoj temat okraszone ukrytymi smieszkami, szuka taki
            > czlowiek poparcia np. na forum. i wszystko jest dobrze dopoki jest z kim
            > pogadac jakie to fajne auto, jakie sie ma z nim radosci i smutki. zapomina
            > takie men powoli o tym na co dal sie naciac jednak tylko do czasu kiedy
            napisze
            >
            > ktos inny cos przeciwko jego skodzie. czas pryska i przypomina sobie taki
            > filutek o tym o czym juz zapomnial, jak dal sie nabrac a przeciez za te sama
            > kase mogl kupic sobie normalne auto. wzbudza sie w nim gniew i zaczyna taki
            > instynktownie bronic - juz nie swojego auta - ale swojego jedynie slusznego
            > wyboru, tłukąć po łbach wszystkich ktorzy choc slowo zle na jego auto
            powiedzą.
            > złośc i frustracje powiększa tym bardziej swiadomość posiadania małego
            filutka,
            >
            > który razem z małym autkiem klasy B w niczym nie przypomina limuzyny ktora
            > jawila sie kiedys jak sen na calostronnicowej reklamie z rozkladowki.

Jak Ty doskonale wiesz co myślą i czują klienci Skody. Wiesz to nawet lepiej
            niż oni sami.

Głównym grzechem antyskodziaŻy jest przekonanie o własnej wszechwiedzy.
            Uważacie, że znacie mysli innego człowieka, jego intencje, emocje. Wiecie o nim
            wszystko.

Uczyłem się kiedyś socjologii i tam wykładowca demonstrował bardzo ciekawy
            przykład obrazujący poziom inteligencji tych, co myślą że wiedzą wszystko.
            Zapewniam Cię, że nie byłbyś zadowolony z wystawionej Ci oceny.

>
            > nie mam nic przeciwko klientom tej marki,

To ciekawe. W poprzednim akapicie obraziłeś ich dość dosadnie.

> to ich wybor, mam natomiast
            > zastrzezenia do sposobu reklamowania tych aut. dla mnie reklama takiej np.
            > fabii to zwykly przekret, zwykle naciagactwo, wciskanie ludziom ciemnoty,

Czyżby ktoś zmuszał Cię do kupienia Fabii? Walnij go, niech się odczepi.

> szukanie atutow auta tam gdzie zupelnie ich nie ma, a co najgorsze żerowanie
            na
            >
            > tej czesci nieuswiadomionych klientow ktorzy i tak czasem musza wiazac koniec
            z
            >
            > koncem.

Już nie tylko wiesz co myślą, ale jeszcze wiesz ile zarabiają właściciele
            Skody.

Prorok jakiś, czy co???

> bong :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka