Dodaj do ulubionych

Honda CR-Z po siłce

IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.10, 09:51
Sądziłem, że japończycy nie używają turbo ze względu na problemy z trwałością..., ale z tego co powyżej wynika, że albo je pokonali, albo są mitem. Tak czy owak nowy rodzinny Civic 5-d z silnikiem 160 KM bedzie łakomym kąskiem. Jeśli design nowej generacji będzie nieco bardziej powściągliwy, to trudno mi bedzie się oprzeć...
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Honda CR-Z po siłce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 10:17
      Jeśli przeciek jest prawdziwy, to Honda odkłada swoją ekologiczną cnotę na lepsze czasy i wraca do zabawy. Problem w tym, że Honda nie ma w zwyczaju robić takich zakrętów, a w dodatku jest bardzo szczelną firmą i oprócz wniosków z jakichś szpiegowskich zdjęć właściwie nic o jej planach nie można się dowiedzieć, zanim nie zostaną oficjalnie lub półoficjalnie ogłoszone tuż przed premierą.
    • Gość: ondzia Re: Honda CR-Z po siłce IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 12:43
      Brawo! Ale i nie brawo :( Dobrze że mocniejsza ale tez nietypowo jak na Hondę nieprzypadkowa pojemność 1.6 plus turbina.

W stanach jest Acura, nie pamiętam modelu taki niewielki SUV - chyba RDX - ma jako jedyna obecna Honda silnik turbo. 2.3 230 KM
    • Gość: autocar.co.uk Re: Honda CR-Z po siłce IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 12:59
      Do Redakcji moto.pl:

Czy nie jest to żenujące że wykorzystujecie do redagowania serwisu opcję KOPIUJ/WKLEJ zamiast się trochę bardziej wysilić.

www.autocar.co.uk - pierwszy news od góry, przepisany i przetłumaczony przez moto.pl, podobnie jak z 50% newsów i zazwyczaj tez z Autocara. Praca redaktora polega na klikaniu w kilka zakładkowanych serwisów i przepisywania ich na swój serwis jako wiadomości....? Gdzie warsztat, gdzie prawa autorskie, gdzie własna baza korespondentów, dziennikarzy....żenada
    • Gość: zumi Re: Honda CR-Z po siłce IP: *.luksus.net.pl 06.12.10, 14:37
      Ciekawe jakie będzie miała osiągi 200konna Honda bo przy podstawowej wesji 124konnej nie jest w stanie zawalczyć z VW Scirocco czy Megane coupe chociaż w Scirocco R moc już jest 270KM może Honda i na to odpowie ? Zobaczymy
    • Gość: tom Re: Honda CR-Z po siłce IP: 83.142.123.* 06.12.10, 16:30
      autocar.co.uk:
      W Polsce prawie wszystkie serwisy internetowe, poza największymi portalami, robi się w ten sposób, bo tak najtaniej. Zobacz sobie te zdjęcia tu, z boku, co reklamują serwis Widelec. Wszystkie zdjęcia modelek pt. "Laska dnia" w tym serwisie są ściągane z Zachodu, głównie z zachodnich czasopism, i prawie na pewno kradzione, bo codziennie są nowe, a trudno sobie wyobrazić, żeby zachodnie czasopisma sprzedawały swoje zdjęcia do takiego polskiego serwisu lub udzielały zgodę na ich publikację w nim w takiej ilości i z taką częstotliwością. Cóż za ironia, że koncern wydawniczy Agora, który na codzień operuje prawami autorskimi i powinien dawać przykład ich szanowania, sam je regularnie łamie. Rzecz się nadaje do prokuratury.
    • Gość: E12TS Re: Honda CR-Z po siłce IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.10, 23:21
      Co z tego, że VW ma 270 koni, chodzi o radość z jazdy jaka Honda zawsze dawała. Nie jeździłem CRzetem ( jeszcze) ale kilka osób potwierdziło że wersja "na baterie" prowadzi się fantastycznie, pokonywanie zakrętów to czysta przyjemność. No i pozycja za kierownicą... podobno odruchowo zaciskają się zwieracze , gdy na polskich drogach przejeżdżasz nad wystającą studzienka :D LOW LOW LOW. Wersja TypeR (bo pewnie tak ja nazwą)będzie dawała jeszcze większą frajdę. Nie mam nic do Scirocco, uważam, że to piękny samochód (jedyny ładny z pod znaku VW) i pewnie też wspaniale jeździ, ale jednak bliżej mi do Hondy.
    • wirecki Re: Honda CR-Z po siłce 06.12.10, 23:47
      "Ceerzetka" i tak jest znakomita, wszystkie hybrydy bije na głowę, nic dziwnego, że po pierwszej jeździe na ww.autosalonpomorski.pl testetrzy się pochorowali na posiadanie tego autka. A po co mu mocniejszy silnik i jak to się będzie miało do oszczędnego spalania - tego na razie nie pojmuję.
    • Gość: olo Re: Honda CR-Z po siłce IP: *.acn.waw.pl 07.12.10, 12:35
      hybryda turbo powinnien być jeszcze kompresor to już by miała wszystko jak się popsuje do worek kasy trzeba dać żeby naprawić! kto to kupi??
    • Gość: ekzperz Re: Honda CR-Z po siłce IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 17:36
      Może teraz Honda powinna wziąć się za silniki doładowane?
      W latach od lat 80 wypuszczali doskonałe N/A, dopracowane do granic.
      Może czas na VTEC Turbo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka