Gość: stanczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 16:59 ..jest przecie concept car bullika ..sprzed kilku lat.. dlaczego go nie wyprowadzą na drogi ?> fajna fura by była.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lolek Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.raciborz.vectranet.pl 08.12.10, 20:40 T1 i T2 są naprawdę ponadczasowe. Fakt VW myśli o wskrzeszeniu T1 powiem sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie, najlepiej jakby miał styl retro nowe wyposażenie wnętrza, a z silnikiem to coś z napędem 4Motion oraz siedmiostopniowa DSG poprostu klasyka plus nowoczesność Link Zgłoś
Gość: VEs Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.toya.net.pl 08.12.10, 21:17 Ten projekt mi sie nie podoba. Nie te proporcje. Jest po prostu brzydki!. Jeśli vw transporter, to tylko ten wg projektu z 2001: www.netcarshow.com/volkswagen/2001-microbus_concept/ Jego design, sylwetka nadal jest świeża i byłby widoczny na dzisiejszych ulicach. Link Zgłoś
kiler046 Re: Z tęsknoty za Bullim 09.12.10, 00:35 Nawet niedawno na moto.pl o concepcie Vw T czytałem, tamtem jest dużo ładniejszy. Ten ( szczególnie na piątym zdjęciu ) wyglada jakby był oparty na parnastoletniej koreańskiej konstrukcji a zbudowany przez bande egiocjan :) Link Zgłoś
dzikowy Re: Z tęsknoty za Bullim 09.12.10, 13:18 @lolek: Pakowanie nowych skrzynek, kilometrów kabli i setek czujników jest zaprzeczeniem cech, które sprawiły, że bulik jest taki popularny. To ma być samochód tani, może nie bezawaryjny, ale zdatny do naprawienia w garażu, a nawet na poboczu. We współczesnych samochodach psuje się elektronika i to psuje się drogo. Za 30 lat nie będzie praktycznie youngtimerów, bo wyginą śmiercią naturalną. Będą tylko starsze, bo robione solidniej i nowsze, bo jeszcze się nie rozsypały. Link Zgłoś
Gość: leon Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:27 Ale współczesne wymogi, normy bezpieczeństwa, itd. nie pozwalają na wypuszczenie takich aut. Klimat musi pozostać, ale rozwiązania muszą być wprowadzone. Poza tym wielu klientów nie byłoby zainteresowanych takim samochodem. Stajemy się coraz wygodniejsi i dlatego w nowych VW tyle rozwiązań. Dla wielu z nas to może dodatkowe niepotrzebne bajery, ale jak się raz ich użyje to bardzo nie chcemy się odzwyczajać od nich. Koncept VW ma to coś - klimat, ale widać nowoczesność. Ten raczej tylko klimat. Link Zgłoś
Gość: Ore Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 07:12 Zdecydowanie lepiej wygląda koncept Volkswagena z 2001 roku, bardziej nowocześnie i realnie. To coś powyżej to po prostu zwykły bullik z nieco zmasakrowaną karoserią ;-) Zresztą w mojej opinii np. amerykanie teraz potrzebują znacznie większego Bullika niż oryginał, od lat 60-tych znacznie przytyli ... Link Zgłoś
Gość: Mrozu Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 20:09 cokolwiek i kiedykolwiek wyprodukuje vw to i tak się grubo sprzeda więc kwestia tylko tego czy go będą robić czy też nie, a nie tego czy to ma sens Link Zgłoś
Gość: klm Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 12:02 koncept z 2001 roku był paskudny i w ogóle nie przypominał dawnego ogórka, dlatego nie wszedł do produkcji ten jest piękny, ale też nie wyjdzie poza fazę prototypu - nogi kierowcy nie mogą obecnie służyć jako strefa zgniotu Link Zgłoś
Gość: vtw Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 13:34 paskudy straszne! coś dla miłośników ogórków...i bilarda - naturalnasprawa.blox.pl/tagi_b/146906/z-samochodu.html Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 15.12.10, 14:31 Chętnie bym coś takiego zobaczyła na drodze... Uważam pomysł wskrzeszania starych projektów za bardzo dobry, spójrzcie na nowego Stratos-a www.motorward.com/2010/08/new-lancia-stratos-full-gallery/ co prawda inny koncern, ale chciałem pokazać jak można odświeżyć historię. VW powinien już też coś o tym wiedzieć, przecież mają następcę 'Garbusa' - New Bettle (niewątpliwie ma swoich zwolenników) no i nowe Scirocco (jak dla mnie koszmar, no ale...) Pozostaje tylko czekać na suche koncernowe kalkulacje czy produkcja się opłaci czy nie. Czysta miłość garstki ludzi do tego modelu raczej nie wystarczy dzisiejszych czasach, a szkoda, bo znów mielibyśmy coś pięknego a nie kolejną masówkę. Link Zgłoś
Gość: piachoo Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.175.rev.vline.pl 15.12.10, 14:35 brzydki brzydki BRZYDKI!! Oryginał też piękny nie jest, ale ma to coś... Link Zgłoś
Gość: ogórem w świat Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.wroclaw.hypnet.pl 15.12.10, 15:04 www.youtube.com/watch?v=zhXRw7UQxuY&feature=player_embedded Link Zgłoś
dr.rocco Re: Z tęsknoty za Bullim 15.12.10, 16:06 Fajna ta nowa wersja ogorka, moga smialo wprowadzac do swojej oferty chandlowej, byle by byl za rozsadne pieniadze to sie bedzie sprzedawac, tym bardziej ze duzo ludzi lubi spore, pakowne auta. Link Zgłoś
Gość: foger Re: Z tęsknoty za Bullim IP: 195.222.102.* 15.12.10, 18:22 wygląda świetnie, wiem że to kwestia gustu... ale czytając niektórych mam wrażenie że troszkę im go brak :)) Link Zgłoś
Gość: fayah Re: Z tęsknoty za Bullim IP: *.187.236.198.ip.abpl.pl 17.12.10, 15:49 Wiele osob mowi ze fajnie i ze niewiedziec czemu go nie wprowadza. Odpowiedzcie sobie sami. Ile % z was ktorym sie podoba kupiloby go naprawde. Tak jest malo ;) To jest czysta ekonomia :) Link Zgłoś
Gość: a Re: Z tęsknoty za Bullim IP: 109.199.0.* 27.12.10, 09:02 ciekaw jestem jak w takim nowym projekcie rozwiazano by strefy zgniotu w przodu? w starym modelu strefa zgniotu zaczynała się na nogach kierowcy. Link Zgłoś