Dodaj do ulubionych

toyota corolla

19.12.10, 19:11
witam i prosze o opinie o samochodzie toyota corolla , chce kupic uzywana z roku 2009
Obserwuj wątek
    • gyroscope Re: toyota corolla 19.12.10, 21:27
      sedana?
      • marichelleta Re: toyota corolla 20.12.10, 00:29
        tak
        • gyroscope Re: toyota corolla 20.12.10, 01:58
          tu masz dużo opinii: www.autocentrum.pl/oceny/toyota/corolla/x/sedan

ja bym tego nie kupił, bo mi się nie podoba :). podobno jest cichy i miękki
          • szela81 Re: toyota corolla 20.12.10, 10:00
            aktualnie toyota to w środku peugeot :/ jeździłem 308 hdi i wsiadłem do aurisa d-4-d i to samo wszystko w tym samym miejscu, zawieszenie, skrzynia silnik , to samo ta sama jazda, a pug jakieś 10 k tańszy
            • michart Re: toyota corolla 20.12.10, 14:57
              > aktualnie toyota to w środku peugeot :/ jeździłem 308 hdi i wsiadłem do aurisa
              > d-4-d i to samo wszystko w tym samym miejscu, zawieszenie, skrzynia silnik , to
              > samo ta sama jazda, a pug jakieś 10 k tańszy

Chcesz przez to powiedzieć, że jak silnik i skrzynia są w tych samych miejscach , to jest to identyczne auto? :)
              • szela81 Re: toyota corolla 21.12.10, 09:26
                dałem przecinek :) ale to fakt lekko nieczytelny słowotok mi wyszedł, sens jest taki, że skoro pod blachą to samo to po co przepłacać za kształt karoserii
                jako wisienkę dodam, że przestała mi w aurisie świecić tylna lampa, po lekkim stuknięciu zaczęła świecić znów - jak w peugeocie :)
            • simon_r Re: toyota corolla 21.12.10, 13:58
              Plizzzz.. nie dyskutujmy o Aurisie w wątku dotyczącym Corolli... to są całkowicie różne auta. Auris w stosunku do Corolli to auto tandetne i na dodatek marnie jeżdżące. Zupełnie inna klasa... ot taki nadmuchany Yaris. A Corolla to auto może nie piękne ale bardzo przyzwoicie wykonane, wygodne i dobrze się prowadzące.
              • jarod17 Re: toyota corolla 21.12.10, 15:09
                nie rozsmieszaj mnie, calkowicie inne auta? Dokladnie ta sama plyta tylko karoseria inna. Poza tym wszystko to samo, zawieszenie silniki
                • simon_r Re: toyota corolla 23.12.10, 09:42
                  golf i octawia to też ta sama płyta i co z tego???
                  Jeździłeś Aurisem i Corollą??? Ja niestety muszę bo takie mam służbowe i mam bardzo dokładne porównanie.
    • fredoo Re: toyota corolla 21.12.10, 11:29
      Drogie brzydkie i nudne ale jeżdzi, fakt.
      • dx-7 Re: toyota corolla 21.12.10, 22:59
        Auris produkowana od 2006r ma homologacje z...2001r.
        Tak naprawdę to niewiele się różni od poprzedniej generacji i na niej bazuje.
        Podobnie jak "Nowa" Corolla.
        • dx-7 Re: toyota corolla 21.12.10, 23:00
          dx-7 napisał:

> Auris produkowana od 2006r ma homologacje z...2001r.
          > Tak naprawdę to niewiele się różni od poprzedniej generacji i na niej bazuje.

Auris bazuje oczywiście na poprzedniej generacji Corolli.

• flamengista Re: toyota corolla 23.12.10, 21:35
      Nie wiem, jak nowa, ja mam poprzednią generację (06') i jestem zadowolony.

To nie to, co kiedyś pod względem niezawodności, ale nadal grubo powyżej średniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka