Dodaj do ulubionych

nowa umowa OC, data jej końca

08.01.11, 13:52
Witam.

Nie wiem czy w dobrym dziale piszę ale widzę że jest ono aktywne więc to wybrałam.
Umowa na ubezpiecznie samochodu mojego mija jutro tj. w niedzielę i pani z Commercial Union na info powiedziała że ostatnim dniem roboczym wypowiedzenia umowy był piątek.
Czy dobrze mnie poinformowała? jakoś mi się wydaje że jak termin końca wypada w niedzielę to przedłuża się na kolejny dzień roboczy, czyli na poniedziałek.
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: nowa umowa OC, data jej końca 08.01.11, 14:16
      dobrze cie poinformowala ...

1. Odpowiedzialność zakładu ubezpieczeń trwa przez okres wskazany w umowie i
      kończy się z upływem ostatniego dnia tego okresu, z zastrzeżeniem wyjątków
      określonych w ustawie.

nie znalazlem w tych wyjatkach przedluzenia dnia.
      www.google.pl/search?q=oc+ustawa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
      • kinman Re: nowa umowa OC, data jej końca 04.02.11, 23:35
        Trzeba wybierać renomowane Polskie ubezpieczalnie żeby unikać różnych problemów, później okaże się że mała lipna ubezpieczalnia dała ciała.
    • ubezpieczenia_oc Re: nowa umowa OC, data jej końca 05.02.11, 14:05
      Umowę możesz wypowiedziec maksymalnie dzien przed koncem a wiec dzis sobota wyśli do nich faks z wypowiedzeniem a w poniedziałek go z kesrujesz i posli listem poleconym tylko zstaw sobie ksero faxu
      • white_mouse Re: nowa umowa OC, data jej końca 05.02.11, 18:22
        Wszystko pięknie, tylko pytanie nie zostało zadane dziś...
        Nie rozumiem czemu ludzie zostawiają takie sprawy na ostatnią chwilę - a potem list dojdzie albo nie, faks zostanie uznany albo nie itd itd
        • kinman Re: nowa umowa OC, data jej końca 05.02.11, 22:47
          Niestety trzeba albo myśleć o sobie, albo ubezpieczyć się w dobrej ubezpieczalni i mieć problem z głowy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka