Dodaj do ulubionych

mazda premacy

26.01.11, 16:19
Bardzo proszę o użytkowników tego auta (byłych i aktualnych) o opinie na jego temat, bo bardzo mi się to autko podoba i chciałabym je sobie kupić.
Obserwuj wątek
    • tocqueville Re: mazda premacy 26.01.11, 16:50
      auto które było kiedyś niszowe, a dzisiaj widzę je codziennie na ulicach (najczęściej wyszukiwany model mazdy na otomoto wg statystyk)
      bardzo dobre opinie na autocentrum
      mam dośiawdczenie tylko z silnikiem: 1.8/100KM, Pb
      plusy:
      - auto niezwykle przestronne jak na kompaktowe wymiary (4,3 m), pakowny bagażnik, mnóstwo miejsca z drugim rzędzie (+płaska podłoga)
      - możliwość prostego wymontowywania tylnych siedzeń
      - niezawodność
      - nawet najsłabszy silnik ma niezłe osiągi i jest stosunkowo elastyczny
      - doskonała widoczność
      - świetne prowadzenie
      - bardzo dobre zawieszenie (dobry kompromis między komfortem a osiągami)

minusy:
      - nieco głośny, szczególnie diesle hałaśliwe, silniki benzynowe są cichsze, ale to właściwie nie problem silników tylko złego wygłuszenia kabiny (słychać szumy karoserii)
      - spalanie w mieście mogłoby być mniejsze
      - rdza bierze nadkola, tylną klapę oraz czasem drzwi (jak to u mazd z przełomu wieku), problem raczej estetyczny niż realny
      - sporo egzemplarzy ma problem ze skrzypiącą deską rozdzielczą - ale są na to proste sposoby :)

nie ma aut idealnych

• k2i Re: mazda premacy 27.01.11, 22:17
        głośny są diesle ...w benzynie jest super
    • tocqueville Re: mazda premacy 27.01.11, 18:07
      a jaki silnik?
    • k2i iii 27.01.11, 22:15
      Co wy wszyscy się tak na mazdy rzuciliście, chandlarze wyczuli interes i tylko to ściągają i to na dodatek same rozbitki ... byłem miłośnikiem mazdy ale ogromny popyt na tą markę zepsół rynek:/ i teraz sama gracirnia jest do sprzedania
      • k2i Re: iii 27.01.11, 22:18
        oczywiśćie "handlarze"
    • 2.tomek63 Re: mazda premacy 28.01.11, 17:48
      Pierwszą opinię uważam za bardzo rzeczową i zgadzam się z nią prawie całkowicie. Nie odczuwam bowiem jakiegoś nadmiernego hałasu, a słuchanie radia jest dla mnie przyjemnością w tym samochodzie. Bardzo funkcjonalne i przestronne auto, jak na swoje wymiary, nadające się jako jedyne auto w rozwojowej rodzinie. Podkreśliłbym, że bardzo wygodne są siedzenia dla osoby o średniej posturze, a szczególnie dla kierowcy. Co do rdzewienia, to nie mogę nic złego powiedzieć, bo jedyne takie problemy spowodowałem sam poprzez stłuczki. Jak w przypadku kupna każdego używanego samochodu, tak i tu dużo zależy od poprzedniego właściciela. Patrząc na samochody tej marki stwierdzam jednak, że chyba kupowali je ludzie, którzy potrafią jeździć nie niszcząc auta.
    • tocqueville Re: mazda premacy 29.01.11, 01:54
      stoi wysoko w rankingu TUV
      www.auto-swiat.pl/sites/www.auto-swiat.pl/files/image/OK0111_14-15_AR_TUV-2.jpg
      • joanea Re: mazda premacy 29.01.11, 08:55
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Po pierwszej mojej 626 po prostu nie wyobrażam sobie jeździć inną marką aut. Moja 626 nigdy mnie nie zawiodła i mam nadzieję, że z Premacy będzie tak samo :)
        • tocqueville Re: mazda premacy 29.01.11, 11:16
          Jeśli piszesz o ostatniej generacji 626 (z przełomu wieków) to Premacy ma z nią bardzo wiele wspólnego:
          - silniki i osprzęt
          - zawieszenie
          - płyta (Premacy korzysta z płyty 626 kombi, mimo że jest krótsza, ale mają taki sam rozstaw osi 267 cm)
          - elementy wyposażenia wnętrza (np. kierownica): porównaj 626 oraz Premacy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka