Dodaj do ulubionych

Oto nowa Lancia Ypsilon

• Gość: realista Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.kopnet.pl 14.02.11, 20:17
      Mnie sie podoba.Fajna bryla. A porownanie jej do kia picanto czy jakis wschodnich cudakow to jakis zart chyba.
      Jesli cena bedzie dobra to wroze jej dobra sprzedaz.
    • Gość: fanclub vw Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 20:36
      ludzie, to nie auto dla wypłukanych z poczucia estetyki Polaków, fanów germańskiej 15-letniej motoryzacji typu audik A4 z 600 tys. km przekręcony na 99. Ypsilon, przynajmnoej stary model, jest bardzo popularny w Italii, takie miejskie premium do obijania w Rzymie. Cóż, żeby jeździć z klasą trzeba trochę wydać, a w przypadku lancii czy alfy są to sensownie wydane pieniądze. Polak woli passata z ręczną klimą z silnikiem 1.4 albo golfa 1.2 bez klimy. Ewentualnie audik A6 dla prezesa z .... 4 cylindrowym 2.0 tdi, normalnie prestiż wymalowany na klapie..... ha ha
    • Gość: pawel Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.xdsl.centertel.pl 14.02.11, 20:45
      Sympatyczna :) Może się podobać szczególnie płci pięknej. Szkoda tylko, że powstała na płycie 500tki a nie GPunto. I te centralne zegary....mogli sobie darować :P
    • Gość: d. Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.pai.net.pl 14.02.11, 20:46
      jako wielbiciel włoskiej stylizacji samochodów stwierdzam, że to im się zupełnie nie udało...
    • Gość: t Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 21:00
      Ciekawe czy dawali by 8 lat gwarancji gdyby była produkowana we Włoszech
    • Gość: BIMOTA Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 21:04
      Na pewno lepsza od Pandy. W srodku ekstra i spora jak na A-klase. Mam nadzieje, ze cena bedzie promocyjna w Polsce by zrekompensowala zabranie nam Pandy. :P
    • Gość: maxx Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: 173.233.203.* 14.02.11, 21:13
      To w dalszym ciagu samochod bardziej zblizony do np. Fiata 126-P nizli jakiegos "prawdziwego" auta!
    • Gość: logan Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.146.250.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.11, 21:18
      W newsie podają, że przód i tył tworzą miszmasz oraz że pochodzą z dwóch różnych studiów projektowych (USA i Włochy). A ja jestem zdania, że Ypsilon nie próbował być przewidywalny i przez to wygląda bardzo intrygująco. Podoba mi się!!

A tak bez ogródek - pierwszy "Ygrek" był urokliwy i bezkompromisowy, ale jakościowo niepasujący do wizerunku Lancii. Drugi chciał być modny i stylowy jak damska torebka, Nissan Micra lub wszystko inne, w czym faceci nie chcieliby się nigdy pokazywać.
      Teraz udało się pogodzić jednych i drugich. Już MiTo jest bardziej "only for girls"
    • Gość: kam Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.02.11, 21:28
      przyznacie, że lepiej brzmi "na bazie Fiata 500" niż "na bazie Fiata Pandy" lub "na bazie Forda Ka". No to przybył Tychom czwarty czworaczek , tym razem najbardziej wyrośnięty.
    • Gość: Wombat Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.aster.pl 14.02.11, 22:13
      Sylwetka fajna, pocieszna, ale przód im nie wyszedł - grill nie pasuje do świateł... Mało to harmonijne, niestety.
    • Gość: Gostek Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 23:54
      Powiem tak, jak na włoski projekt to dupy nie urywa. Ale styl, funezja, smak i tak nie osiągalny dla VW i spółki. Mogło być lepiej ale i tak niemiecka konkurencja nie ma startu nawet. Żartem jest porównywać stylistykę Polo i tej Lanci. Na nieszczęście włochów za to te paskudne niemieckie auta będą na 99% lepiej jeździć i mniej się psuć. A więc dla każdego coś miłego. Co kto lubi:)
    • panihalinka Re: Oto nowa Lancia Ypsilon 15.02.11, 00:05
      Forma całkiem udana, tak na 4-kę. Ładny zadupek, przyjemny krój tylnych lamp. Bardzo dobre felgi. Skandalem jest wyjęcie centralnego patyka z grilla! Chyba po to żeby maksymalnie upodobnić do chryslera - wg mnie bez sensu (przerobili też tak deltę).
      Bardzo słabe zdjęcia prasowe! Na tej czarnej nic nie widać, reszta bez dynamiki, elegancji.
      W Genewie będzie prezentacja wszystkich innych chryncii - to już kabaret. Flavia, Thema, Lancia Grand Voyager (!!). Nawet sie nie silili na jakiś reskin. Dolepili nowe znaczki i po balu. Brand się spauperyzował i oddalił od premium... Jak tam wejść pokazały Lexus, Audi czy Infiniti. Ale włoskie związki zawodowe wiedzą lepiej.

Będzie z tego wielka klapa!
    • Gość: Gość Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 02:46
      jednak włosi maja o niebo lepszych stylistów. to widac.
      Tyl jest super . no a przod......... widac roznice:)))
    • Gość: Necro Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.com.pl 15.02.11, 04:48
      Dobrze wygląda, może się świetnie sprzedawać ale z innego powodu. Tyska fabryka ma już na świecie renomę wyrobioną na Pandzie. Zrobili malucha, który kojarzy się z niezawodnością. Jeśli nawet poza Polską ludzie nie kojarzą Pandy z Tychami, to dziennikarze na pewno im przypomną, że Ypsilon powstaje w tej samej fabryce. I na pewno dziennikarze będą szukać tej jakości w nowej Lancii. A ponieważ ludzie lubią przede wszystkim niezawodne samochody, to jak dziennikarze tą jakość znajdą, to myślę, że nowy Ypsilon zacznie się świetnie sprzedawać. Kwestia tylko, żeby nie płakać za Pandą a zacząć robić nowy samochód tak samo porządnie jak ten stary. W dodatku ten nowy jest z wyższego segmentu, droższy. Na takich samochodach firma lepiej zarabia, co może znowu wyjść z korzyścią dla zakładów. Widzę tutaj spore szanse na powodzenie przedsięwzięcia.
    • Gość: rednap Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 08:26
      Wizualnie bardzo ladnie, naprawde. Ale pewnie szalu nie zrobi, bo to jednak wloskie badziewie, psujne, niepopularne, dla waskiego grona desperatow. W sumie szkoda, bo mogliby polaczyc ladne wzornictwo i jakosc wykonania. A tak albo kupujesz Lancie i szastasz forsa w warsztatach, albo kanciastego niemca i masz spokoj.
    • royal_pl Re: Oto nowa Lancia Ypsilon 15.02.11, 09:29
      Autko ładne chociaż troszkę zbyt kobiece. Na pewno swietnie by się nadawało, jako drugie auto w rodzinie, ale ze wzgledu na cene, ktora bedzie pewnie porazajaca, pozostanie co najwyzej droga zabawka dla corek/zon/kochanek nowobackich bisnesmanow (podobnie jak smart). A szkoda, bo autko ma potencjal.
    • royal_pl Re: Oto nowa Lancia Ypsilon 15.02.11, 09:35
      kam napisał - "przyznacie, że lepiej brzmi "na bazie Fiata 500" niż "na bazie Fiata Pandy" lub "na bazie Forda Ka". No to przybył Tychom czwarty czworaczek , tym razem najbardziej wyrośnięty."

Dokładnie. Ten niekonczacy sie serial z bracmi blizniakami fiata 500 staje sie powoli nudny. Mogli by w koncu stworzyc cos nowego zamiast w nieskonczonosc przerabiac Pande. Za niedlugo Chevi Sparka wsadza na plyte Pandy i bedziemy mieli tyskiego piecioraczka. ;)
    • Gość: stanczyk Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 11:07
      heh , jezeli w opgołe pójdzie produkcja:)
      www.gloswielkopolski.pl/pieniadze/368191,w-fabryce-fiata-uszkodzono-auta,id,t.html
    • skinflint Re: Oto nowa Lancia Ypsilon 15.02.11, 12:42
      To autko wygląda przekomicznie. Na co w takim maluchu ta gigantyczna atrapa chłodnicy? Szyby są za niskie w relacji do reszty auta (widoczność do tyłu zapewne fatalna). Chyba zespół "designerów" składał się z kilkunastu osób i każda przeforsowała własne upodobania. Nawrzucane mnóstwo elementów stylistycznych, które się ze sobą po prostu gryzą. Pomieszanie z poplątaniem. Nie mogę na to patrzeć, bo zaraz zwymiotuję...
    • Gość: m Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 21:21
      wole niemce bo tam więcej beczek z kapusta wejdzie
    • Gość: gość Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 14:59
      Nie wiem skąd to przekonanie i wielu sympatyków motoryzacji, że to włoskie badziewie, często się psuje i w ogóle do niczego. Od 30 lat jeżdżę, w zasadzie, samochodami włoskimi, a ostatnio - po kilka lat - 2 poprzednimi modelami Lancii; wizyty w serwisie ograniczały się do przeglądów i wymiany materiałów eksploatacyjnych. W starszej dodatkowo wymieniałam daszek nad lusterkiem, a w obecnym modelu - przełącznik kierunkowskazów. O samochód należy dbać, to będzie nam służył należycie. Obecnie jeżdżę Alfa MiTo i do głowy mi nie przychodzi (i nie przyjdzie) zmiana marki na niemiecką lub japońską itp. Te samochody dobrze wyglądają (choć o gustach się nie dyskutuje) i mają "to coś". Niemieckie i japońskie mają renomę - bardzo często na wyrost.
    • Gość: Gość Re: Oto nowa Lancia Ypsilon IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.11, 22:21
      widziałam na żywo!! zdjęcia nie odzwierciedlają tego piekna. cudo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka