Dodaj do ulubionych

Nowy Volkswagen Passat BlueMotion

• Gość: Blue Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 06:50
      Tylko, że poprzedni Passat B6 Bluemotion miał właśnie silnik 2,0 TDI 110 KM i spalał w ekotestach średnio ok. 3-3,2 litra na 100 km, i ja szczerze wątpię że jednostka 1,6 TDI (poza mniejszą emisją CO2) będzie oszczędniejsza
    • Gość: jurek661 Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.internetia.net.pl 17.03.11, 20:19
      Ładny ale niestety mega awaryjny jak wszystkie nowe diesle vw
    • Gość: Ore Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 07:21
      @jurek661:

Popatrz jaki Ty prorok jesteś, ledwo pokazali auto na salonie w Genewie i jeszcze go nie sprzedają a Ty już wiesz że mega awaryjny ... hmmm może się chłopie zatrudnij w Instytucie Meteorologii - będziesz przepowiadał pogodę, nawet może tsunami ?
    • Gość: TDI76 Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.pai.net.pl 15.01.12, 12:52
      Temat stary, ale jak ktoś szuka opinii... Ja tam jeżdżę 2.0 TDI 125kW BlueMotion. Spalanie średnie 5,4l w cyklu mieszanym (subiektywnie 60% trasa, 40% miasto) nie jest niczym nadzwyczajnym, przy jeździe zgodnie z przepisami. Myślę więc, że 4,1l w silniku 1.6, może optymistyczne, ale na pewno nie "z kosmosu".
      Co do stylistyki, dobrze że VW słucha opinii większości i odpowiada na potrzeby większości, a nie mniejszości, bo inaczej poszliby z torbami. To czy auto jest ładne, czy brzydkie, to jest sprawa czysto subiektywna i dyskutowanie nie ma najmniejszego sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka