Gość: Pierwszy IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 08:18 Motodziennik najlepzy sposób na rozpoczęcie dnia :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: motoobywatel Motodziennik: Opel Junior IP: *.slubice.vectranet.pl 23.03.11, 08:18 Witam, Pana Jacka & Ekipę, życzę kolejnych lat z przy produkcji MOTODZIENNIKA (ale nie dożywocia). Link Zgłoś
Gość: Szaweł Motodziennik: Opel Junior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 08:19 ładny ten motór Link Zgłoś
Gość: Leniwy Lewy Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.dynamic.mm.pl 23.03.11, 08:45 Może coś więcej o motorkach ??? Link Zgłoś
Gość: rrrob Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.pools.arcor-ip.net 23.03.11, 08:50 Popieram, ze totalnie glupie jest traktowanie ludzi z gory jak zlodziei. Dzieje sie tak nie tylko w Polsce, choc przede wszystkim. Na targach we Frakfurcie (IAA) mozna bylo co prawda zasiasc w wiekszosci aut (takze Porsche itp), jednak czesto nie bez solidnej obstawy dookola. Z drugiej strony nie ma sie co dziwic - wandalizm jest wszedzie. Wsiadajac (takze na IAA) do wielu aut, oczom ukazywaly sie nagie galki zmiany biegow (z pourywanymi raczkami), tu i owdzie brakowalo jakiegos poszycia tapicerki badz fragmentu deski rozdzielczej. I to jest dopiero glupie - daj ludziom swobode a pourywaja wszystko co sie da. Niestety. Stad bierze sie ta wstrzemiezliwosc wystawcow na przeroznych targach motoryzacyjnych. Link Zgłoś
Gość: to jest głupie Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 08:53 Owszem, sporo aut było pozamykanych, ale akurat wszystkie mazdy były otwarte a do tego dobrze przygotowane (lakier). Zamknięte były m.in porsche, bmw, mercedes (najdroższe modele miały dodatkowo zabezpieczony lakier), oraz lexus. Lexusowi należy sie jeszcze nagroda za najgorszy lakier na targach, który w każdym w zasadzie aucie wyglądał jak po 3 latach jazdy we flocie i myciu co drugi dzień na szczotach. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: szymonbr Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.ue.poznan.pl 23.03.11, 08:54 Hehe. Jak dla mnie to ani DS3 ani Fiat 500 ani Alfa Mito nie stanowią konkurencji dla MINI (oczywiście mam namyśli wersję Cooper) a co dopiero Opel z jakimś nowoczesnym wynalazkiem typu micro Van. Nie chcę mi się wierzyć, że będzie miał właściwości jezdne choćby takie jak A1 a co dopiero Miniak :P Należy pamiętać że Mini wybierane jest ze względu na a) styl b) właściwości jezdne i silniki i c) bo to rodzina BMW czyli maksymalna radocha z jazdy. Zresztą widać to już po karoserii że to będzie popularny model a nie niszowe cacko. Jak już to może być to odświeżona Agila albo coś takiego ale nie konkurencja dla Mini ! :) Link Zgłoś
Gość: misio Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.engine.com.pl 23.03.11, 08:54 Na targach zamykają samochody, a jak się pójdzie do dealera na jazdę próbną, to trzeba zabierać ze sobą sprzedawcę, który w dodatku marudzi, że ma mało czasu, więc da się wykręcić niewielkie kółko po okolicy. Do tego dealerzy rzadko reagują na zapytania wysyłane ze stron internetowych. I tylko tak się zastanawiam jak oni sprzedają samochody, skoro tak totalnie olewają potencjalnych klientów. Link Zgłoś
Gość: sailor Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 08:58 z tym co jest głupie dzisiaj to się nie zgodzę , a to ze drogie modele są pozamykane to jest wynik traktowania cudzej własności przez BYDŁO , i dopóki nie zmieni się podejście POLAKÓW każdy posiadzacz będzie się w ten sposób bronił i traktował każdego jak potencjalnego złodzieja i huligana , idę o zakład że przy otwartych autach takich marek jak prosiak po kilku godzinach średek nadawał by się do ranowacji i uzupełnienienia ubytków -))) Link Zgłoś
Gość: ? Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.softexor.com 23.03.11, 09:17 "Kawasaki [...] można kupić dość tanio, kosztuje niecałe 33 tysiące złotych" ttaaak;)) ...i każdy kto skusi się tym "dość tanio" będzie potem płacił powiedzmy ~1500zł za ułamaną klamkę od sprzęgła czy podnóżek;P Link Zgłoś
Gość: MIsiaczeq Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.0.fullrate.dk 23.03.11, 09:26 Może by tak w przyszłym tygodniu Panie Jacku coś o nowościach motocykli do np. 250ccm? Jest tego chyba teraz troche. A i na pierwszy motocykl pojemnośc w sam raz. Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.ghnet.pl 23.03.11, 09:35 Na targi do Poznania jechałem 5 godzin z drugiego końca Polski. To co zobaczyłem to mała powierzchnia, niedostępne niektóre modele, pozamykane np. Audi. I jeszcze raz za mała powierzchnia. Olewactwo i strata czasu dla człowieka, który pojechał, aby właśnie zorientować się w ofercie rynku i zaoszczędzić czas nie jeżdżąc do salonów (Audi A6 było, ale tylko w piątek dla prasy, dla hołoty czyli klientów zabrali). Za to część z samochodami i motocyklami zabytkowymi zrobiła na mnie naprawdę dobre wrażenie, choć też wszystko było za mocno upchane. Kilka lat temu obiecywałem sobie, że już nigdy nie pojadę na te targi :) Wielka szkoda, bo duża impreza wykorzystująca całą powierzchnię Poznańskich targów ma sens, ale jak dotąd jeszcze nikt jej nie zorganizował :( Link Zgłoś
Gość: kopp Re: Motodziennik: Opel Junior IP: 155.158.88.* 23.03.11, 09:43 Panie Jacku kiedy pan sobie zapnie prawą kieszeń w kurtce. ;-) Link Zgłoś
Gość: mis Re: Motodziennik: Opel Junior IP: 194.242.148.* 23.03.11, 10:29 a ja się nie dziwie sprzedawcą... Link Zgłoś
momk Re: Motodziennik: Opel Junior 23.03.11, 10:30 Tak swoją drogą śmieszy mnie trochę porównanie Mini z np. DS3, czy A1. O ile porównanie ich pod względem osiągów czy frajdy z prowadzenia ma jakiś sens, to niektórzy się biorą za porównanie przestronności wnętrza, pojemności bagażnika czy ładowności. Mini jest o prawie 30 cm krótsze i nie koniecznie stanowi konkurencje dla w/w a na pewno nie pod względem przestronności itp. Opel wprowadzi nowy model, powie że to premium i od razu może cenę wywindować. Dziwię się, że tyle opli jeździ jak są naprawdę drogie: Agila jest dużo droższa niż Splash a niczym się od niego nie różni, Corsa z nadwagą też nie zachwyca (szczególnie pod względem osiągów) a sprzedaje się nader dobrze... dziwne. Link Zgłoś
Gość: mom Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 10:40 nie zgadzam się z p.Jackiem i uważam że astra jest bardzo ładnym samochodem Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Motodziennik: Opel Junior IP: 78.8.136.* 23.03.11, 11:55 Racja co do poznania. Niestety nie dało się zająć miejsca choćby za sterami ASX'a. nie dało sie sprawdzic i ocenic wnetrza jakości i innych drobiazgów tak ważnych dla fanów motoryzacji. Mam nadzieje że za rak będziemy lepiej traktowani. Link Zgłoś
Gość: JACOM Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:27 Dlatego raz w roku wolę pojechać do Frankfurtu/Paryża, bo mam komfort zwiedzania :) Link Zgłoś
Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.riz.pl 23.03.11, 12:34 Racja z tymi targami - przecież targi są właśnie dla ludzi i oni powinni być na pierwszym miejscu. Wystawca powinien nie tylko pozwolić ale zachęcić do obejrzenia samochodu z bliska, podotykania :), przymierzenia się do siedzeń i kierownicy, oceny wykonania - również w środku. Po to są targi, żeby przyciągnąć i zachęcić.... A jak ktoś się ładuje do środka z frytkami lub błotem i słomą w butach to można przecież zwrócić uwagę - po to jest obsługa przy stoisku. Link Zgłoś
Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.riz.pl 23.03.11, 12:37 @pierwszy znam kilka fajniejszych sposobów :-) Link Zgłoś
Gość: luk Re: Motodziennik: Opel Junior IP: 78.133.191.* 23.03.11, 12:48 nie ma co ukrywać , targi nie służą sprzedawaniu tylko oglądaniu właśnie. potencjalnych nabywców, jest może jakiś promil. co nie znaczy, że młody chłopak, któremu podoba się jakaś marka i będzie miał z nią po targach jeszcze lepsze skojarzenia (aktywne prezentacje) za 20 lat nie stanie się właścicielem któregoś z wozu klasy premium. wystawcy powinni zrozumieć, że dobry wizerunek może potem skutkować przywiązaniem do marki, a to jest bezcenne w sprzedaży. wystarczy, żeby tak jak w centrum handlowym, ktoś siedział na prawym fotelu i zwracał uwagę na to co robią oglądający. Link Zgłoś
us_market Re: Motodziennik: Opel Junior 23.03.11, 13:35 A w/g mnie naprawde glupie jest niescigane (czyli de facto polegalnosc) skrecania licznikow pojazdow w i w PL (bardziej) i Europie (mniej) oraz inne oszustwa sprzedajacych i traktujacych kupujacych jak bydlo. Inna kosmiczna glupota KOMPLETNIE NIETEPIONA to podjezdzanie pod tylny zderzak, mruganie swiatlami, trabienie i inne okazy glupoty niezaleznie od predkosci. Ale tego Pan Jacek w ogole nie widzi a tylko ze sprzedawcy samochodow nie rozdawali dzieciom lizakow i nie wpuszczali krajowych z buciarami do aut. Link Zgłoś
Gość: mint Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 13:44 widzę że nic się nie zmieniło przez jakieś 10 lat na targach motoryzacji a acz kol wiek sam pamiętam Accorda Type-s bez gałki zmiany biegów Link Zgłoś
Gość: akuma Re: Motodziennik: Opel Junior IP: *.radom.vectranet.pl 23.03.11, 13:44 jak im się insygnia nie podoba to ja nie wiem meriva i agila a astra a insygnia ? Link Zgłoś
us_market Re: Motodziennik: Opel Junior 23.03.11, 14:00 Opel Junior? Idealny przyklad na 'to jest glupie', czyli jak debilna nazwa marketingowcow moze zepsuc kazdy - nawet i dobry pomysl inzynierow. Bo niby kto kupi pojazd p/t 'Junior'? Dziadek? Student (za co?)? Mamuska? A moze panna czy mlody biznesman? Link Zgłoś