Gość: brachu Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.play-internet.pl 30.03.11, 21:46 @aleko takie opisy sa tak subiektywne ze nie ma co sie nimi sugerowac. tym bardziej jak nie wiadomo kto to pisze i za czyje pieniadze. masz racje ze siedmiobiegowa jest oszczedniejsza. problemem tych skrzyn (i tu mam na mysli DSG) jest niska wytrzymalosc przy duzych ociazeniach. kierowcy w olowianych butach beda z pewnoscia zawiedzeni. znam kilku takich. a dla mnie jest super i mam nadzieje ze tak bedzie az do chwili gdy auto osiagnie 180 tys. nie jest to niemiecka mysl techniczna wiec jest duza szansa. Link Zgłoś
Gość: aleko Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 21:57 Z pajacami nie rozmawiam brachu Zauwazylem wlasnie ze jestes chory frustrat wiec szkoda znizac sie do twojego poziomu BTW - skrzynia jest opracowana przez VW a wersja produkcyjna przy wspolpracy z amerykanami Link Zgłoś
Gość: satelitarnygosc Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.adsl.szeptel.net.pl 30.03.11, 22:21 tylko co z trwałością? dla przykładów podam w oplu omedze od nowości do złomowania najechałem na skrzyni 417 000 km , skrzynię zaś przełożyłem do innej omegi którą kupiłem za grosze i stuknąłem już kolejne 110 000 km < Link Zgłoś
Gość: abc Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 22:31 A dlaczego ma nie wytrzymac? Jedyny czuly punkt to mechatronika reszta powinna byc rownie trwala jak w manualnych skrzyniach . Link Zgłoś
Gość: Erbest Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.foebud.org 31.03.11, 14:07 @kondrad Aleś dowalił... VW jedną z najbardziej innowacyjnych firm? Chciałeś chyba napisać "NAJMNIEJ", bo to jest zdecydowanie bliżej prawdy. Tak na marginesie - skrzynię DSG wymyślił, zaprojektował i wyprodukował Borg-Warner, firma z USA. VW jedyne co ma z DSG wspólnego to wyłączną licencję na jej produkcję. Link Zgłoś
Gość: konrad Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 18:24 Bzury wypisujesz Saprawdz sobie u zrodla to nawet na stronach BW doczytasz Skrzynia DSG zostala opracowana przez konstruktorow VW i dopracowana do wersji produkcyjnej z firma Borg-warner Jelsi chodzi o innowacje to chyba tylko cymbal nie zauwaza ile VW wprowadza nowosci do kazdej z swoich klas Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.xcore.pl 31.03.11, 20:00 vw ma genialne pomysły. Na przykład miękka "jak plastelina" zamontowana na stałe zębatka od napędu pompy oleju w silniku 2.0tdi czy pompo wtryskiwacze - kaszana jakich mało. Najlepszą i najtańszą metodą naprawy skrzyni DSG jest jej wymiana na nową. I jeszcze jedno. Od kiedy pamiętam vw nie uporał się z trwałością zewnętrznych klamek. Link Zgłoś
Gość: Olek Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 07:10 @Gość: VW od 2 lat nie produkuje na własne potrzeby silnika 2,0 TDI z pompowtryskiwaczami i tą nieszczęsną awaryjną pompą oleju, zresztą wada dotyczyła silników z pierwszej serii produkcyjnej z lat 2005-2006 i później została wyeliminowana. A co do klamek zewnętrznych to miałem 3 auta VW i nigdy nie miałem jakiegokolwiek problemu z klamkami (no chyba że masz Golfa II z 19988 roku to może) Link Zgłoś
Gość: DSG Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 08:39 Fordowski PowerShift pracuje w oleju i przez to jest wolniejszy i szarpie przy zmianie biegów. 7 biegowy DSG od VW jest pierwszą skrzynią tego typu na świecie ze sprzęgłem suchym Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 14:53 moja mama kupiła własnie skodę fabię 1,2 TSI z tą skrzynią dsg, jechałem ze dwa razy i naprawdę jestem pod wrażeniem płynności i szybkości zmiany przełożeń. mama jest zachwycona i ja się nie dziwię. Sam męczę się od kilku lat z szarpiącym automatem w Hondzie Accord i dojrzewam do wystrzelenia tego auta w kosmos ;-/ Link Zgłoś
Gość: inż Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 07:22 VW był pierwszy w segmencie aut popularnych i zrobił to najlepiej. Swoją wersję takiej skrzyni ma Ford, Fiat i Renault i w żadnym z tych aut nie pracuje ona dobrze. Renault oferuje jeden model z tym rozwiązaniem, Fiat chyba ze dwa, generalnie już co 4 auto grupy VW opuszcza salon z DSG, w innych markach jest to granica błędu statystycznego Link Zgłoś
Gość: brachu Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.play-internet.pl 29.06.11, 23:35 najwiekszym problemem DSG jest slaba wytrzymalosc na ciezka noge. natomiast kazdy uzytkownik bedzie mial z ta skrzynia problem jak bedzie gwaltownie hamowal. przy przyhamowaniu przy duzych predkosciach skrzynia od razu redukuje na trzeci bieg i to niezaleznie od tego czy nasza predkosc spadla. to powoduje wycie silnika i obciazenie skrzyni. to samo pojawia sie przy zjezdzaniu z wzniesienia. Link Zgłoś
Gość: bogdan 3,5 miliona skrzyń DSG IP: ip178-* 20.01.13, 12:16 Szanowny Prześmiewco (człowieku koncernu VW?) osobiście mam kłopoty z szarpiącą skrzynią DSG7 a nowym samochodzie za blisko 140 tys. Zwróć proszę uwagę, że spośród komentowanych przez Ciebie ilości wyprodukowanych w Kassel sztuk nie znamy rzeczywistej liczby reklamowanych jakościowo. Powszechnie komentarze (w jęz. ang.) świadczą o problemach i bynajmniej nie łatwych, o ile w ogóle, rozwiązaniach problemu. Wytrawny szperacz on-linowy znajdzie listy potwierdzające przedłużone do 10 lat gwarancje na jednostkę DSG7 na rynku amerykańskim i chińskim, gdzie ilość reklamacji sięga milionów sztuk. Bez wątpienia problem jest natury konstrukcyjnej, a nie tytułem niewłaściwego obchodzenia się. Link Zgłoś
Gość: jan Re: 3,5 miliona skrzyń DSG IP: *.internetia.net.pl 18.04.13, 10:24 moto.wp.pl/kat,55194,title,Prawie-400-000-aut-VW-w-Chinach-do-naprawy,wid,15432183,wiadomosc.html?ticaid=1106e9 Link Zgłoś