Gość: seba IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 03.05.04, 18:48 PROZĘ O OPINIE NA TEMAT FIATA MAREA COMBI 97r. Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
pavulon78 Re: FIAT MAREA 1.6 !!!!!!!!!!!! 03.05.04, 22:51 Użytkujemy jedną taką w firmie. Auto dość dynamiczne i bardzo pojemne. Jednak mocno rozklekotane (chociaż duży wpływ na stan tego auta ma zapewne sposób użytkowania - auto służbowe więc niestety nikt go nie oszczędza) i awaryjne (notorycznie pada w niej skrzynia biegów, prawdopodobnie uszkodzony abs jest zbyt czuły - zimą na oblodzonej nawierzchni z prędkości 20km/h z dość stromego zjazdu nie chciała sie zatrzymać bo abs nawet przy bardzo delikatnym niciśnięciu hamulca odbijał troche sie wtedy spociłem ;)). Ale jeśli masz na oku zadbany egzemplarz to polecam. Auto bardzo wygodne. Link Zgłoś
Gość: vd Re: FIAT MAREA 1.6 !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:14 mam 1,6 z 98 roku ponad 110 000 km przebiegu (sedan), przestronny, komfortowy (zawieszenie), cichy, silnik dynamiczny, pali w miescie ok. 9-10 l, wydajna pol-autoamatyczna klimatyzacja, spory bagaznik, wygodne fotele, z wad to tragiczne radio firmowe (az sie nie chce wlaczac), skrzypiacy lewarek skrzyni biegow, takie sobie plastiki (choc nie trzeszcza), auto sie nie psuje poza duperelami zwiazanymi z jakoscia ( odlazacy plastik z lusterek, parciejace klamki), wymienilem wachacze, amortyzatory, akumulator, obecnie czasem zamiera obrotomierz ale np. teraz dziala wiec nie specjalnie mi to przeszkadza. Jesli masz na oku zadbany egzemplarz to warto, bedziesz zadowolony. Link Zgłoś
Gość: stefan Re: FIAT MAREA 1.6 !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:20 Jezdzilem taka. Coprawda 2,4 jtd wiec naped inny, ale generalnie to duze, wygodne auto, przyzwoicie wykonane i w miare niezawodne. Zwroc uwage na zawieszenie (koncowki, drazki itd). Jesli byl rzetelnie serwisowany i nie ma wiecej niz 80-100 tys km to jesli cena jest OK, to ja bym bral! Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: FIAT MAREA 1.6 !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 10:41 Posiadam 2,0 5 cylindrów wersja weekend HLX, rok '00, przebieg 120.000 km, gorąco polecam, tanie i bardzo wygodne auto. Link Zgłoś
Gość: cdn A jak sprawuje się gaz w FIAT MAREA 1.6 ! IP: *.akebono-tech.co.jp 04.05.04, 14:41 Link Zgłoś
Gość: Lupus Re: FIAT MAREA 1.6 !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:47 Proponuje uważać na: Silniki 1,6 (lubią pękać obudowy alternatorów oraz czesciej niż zaleca producent bo lubią sie zrywać) Silnik 1,9 JTD (trzeba bardzo uważać na stan pierścieni bo jak polecą to auto bierze jakies 0,5 litra oleju na minute a naprawa kosztuje ok 3 tysiecy) Pozdrawiam Lupus Link Zgłoś