Gość: a IP: 109.255.101.* 01.04.11, 12:43 Jesli nowy sedan powstanie na bazie Leona to gdzie w tym wypadku wpasuje sie przestarzaly Exeo? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ??? Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.ifm-geomar.de 01.04.11, 13:10 Egzotyczne auto. Chyba pojazd tylko dla Hiszpanow i urlopowiczow. Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.xdsl.centertel.pl 01.04.11, 13:25 A ja obstawiam że tajemniczy cztero-drzwiowy sedan będzie bazował na płycie Jetty Link Zgłoś
Gość: oxygen Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 15:02 Jasne , najbardziej sensownym rozwiazaniem na nowe Toledo wydaje sie Jetta lub kolejna generacja Octavii Generalnie to Seat powienien byc teraz na miejscu Skody a Skoda powinna byc tania marka VW cos jak Dacia dla Renault. A teraz praktycznie obie te marki rywalizuja z VW i modelowo i cenowo . Moze Suzuki bedzie taka tania marka dla VW w przyslosci Nie bardzo wierze ze VW kupi Alfe a nawet jesli bedzie taka mozliwosc to ne bardzo rozumiem po co . Seata smialo mozna wykreowac na marke pseudosportowa ale nie takimi mdelami jak ostatni Toledo czy Altea. Miala byc sportowa a wiekszosc modeli przypominala vany Link Zgłoś
Gość: dfhhdf Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.multimo.pl 01.04.11, 14:01 nie rozumiem ich z seata już nic nie będzie po co wydawać kasę na coś takiego skoro można na inne marki koncernu seat nie ma kompletnie nic szczególnego i wartościowego co by pomogło mu zdobywać klientów tak czy siak lubię jak w motoryzacji się coś dzieje i koncerny planują ekspansje :) Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 14:20 Seaty to syfy. VW powinien je sprzedać i nabyć Alfę Romeo - piękne samochody z tradycjami. Ja praktycznie nie znam ludzi, którzy kupują taki szajs jak seat. Wstyd, że są to wozy ze stajni VW. Liczy się tylko VW, Audi i Skoda. Świetnie w tym towarzystwie będzie wyglądała Alfa Romeo :) Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.11, 15:05 Czujny to syf. VW nigdy nie powinien kupować Alfy Romeo - piękne samochody z tradycjami. Dokładne przeciwieństwo grupy VW. Po co psuć historie wciągając ja do grupy wieśwagenów. Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 18:41 Czekam na zmierzch aut bez tyłka. Niech wzejdzie Słońce i nastaną powszechne małe, średnie i duże sedany w dobrych cenach. Z ładnymi tyłkami.................Osobówka prawdziwa ma przód, środek i tył. Tak uważają Amerykanie i Kanadyjczycy. I mają rację!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Kaito Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 21:28 oxygen@ coś na temat pozycji Skody w tej stawce czytałem - miałaby faktycznie konkurować w przyszłości z tanimi produkcjami. VW oczywiście ma umocnić swoją pozycję. Skoda miałaby cenowo zacząć konkurować i przed to lepiej sprzedawać się. VW już teraz umacnia swoją pozycję - coraz bardziej zaawansowany technicznie Passat czy Touareg, Sharan też. Link Zgłoś
Gość: RPWL Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 23:22 SEAT musi kompletnie przebudowac game modeli. Poki co maja skladanke bez ladu i skladu z doklejonym starym Audi. Nie zeby to zly samohod byl, alektos kto chce kupic tansze Audi kupuje uzywane, a nie podrobe ze znaczkiem SEATa.. Poza Alhambra i Ibiza reszta modeli to jakies dziwolagi - Altea, Toledo, Leon - kto je rozroznia? Link Zgłoś
Gość: RPWL Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 23:26 @Sylwia Malo wiesz o samochodach. Sedany sa niepraktyczne i marnuja miejsce. hatchbacki (nie liftbacki), kombi i vany - to ma sens. A Amerykanie i kanadyjczycy na samochodach kompletnie sie nie znaja. Nawet nie wiedza do czego sluza... Na pewno nie do wypraw po bulki do sklepu za rogiem... Link Zgłoś
qropatwa Re: Za rok 4 nowe Seaty 02.04.11, 22:24 Dla mnie to ta marka może upaść. Nie będzie mi żal. Marka bez tradycji, która nic nie wniosła, na dodatek obecnie produkująca niemal same nudne, vanovate samochody. Toledo? Fuj. Szkody było by np Skody - to jest marka z tradycjami, a Seat od początku był tylko montownią Fiata, teraz montownia VW i tyle. Link Zgłoś
qropatwa Re: Za rok 4 nowe Seaty 02.04.11, 22:26 RPWL. Pomijasz tylko jeden aspekt - vany wyglądają jak gó..... Ja nie chce czymś takim jeżdzić i nigdy nie kupie "balona":D A sedan to oprócz coupe najładniejszy typ nadwozia. Link Zgłoś
Gość: remik Re: Za rok 4 nowe Seaty IP: *.raciborz.vectranet.pl 04.04.11, 21:07 Bliźniak VW UP już był od dawna zapowiadany tak jak Skoda ma zrobić takiego samego jedynie nie było wiadomo czy Audi tez wystartuje z małym samochodem ale wszystko wskazuje na to że tak. A co w tym takiego dziwnego że Seat czy Skoda bazują na VW są wtedy mniejsze koszty produkcji więc można spokojnie konkurować i być na czele rankingu sprzedaży Link Zgłoś