Dodaj do ulubionych

I co warto było czekać do Maja??

IP: 213.17.230.* 05.05.04, 21:08
Witam.
Dopiero wróciłem do kraju z francji, jednak w imporcie nic się nie zmieniło.
Vatu nie ma euro 2 też nie. Ale tego w sumie nie poczułem. Bo wcześniej
robiło się wałki z przebiegiem, z właćicielami i dawało łapówki. Więc jednak
nie warto było czekać do tego maja. Ceny za granicą poszły w górę, trudniej
jest coś fajnego dostać. Sprowadziłem sporo aut przed majem, kupiłem sporo
aut przed majem i teraz muszę je przywieść do kraju. Mogłem nie czekać i auta
przywieść szybciej. To nie jest kraj w którym import aut będzie uwolniony.
Zawsze coś się zmieniało ale nigdy nie było lepiej. Tak samo jest teraz.
Jakby znieśli akcyzę to by się wszystko popierdoliło takie są głosy. A i nie
wierzcie że można wytoczyć proces o zwrot akcyzy bo to jest po prostu
śmieszne. Jest może i realne ale kosztowne. Dobrze że ludzie czekali do tego
maja przynajmniej spory wybór był za granicą, kto zaryzykował i kupił coś
myślę nie będzie żałował. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: koles Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:47
      Spadaj stąd oszuście !!
    • Gość: Lukash ! Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: 213.17.230.* 05.05.04, 22:01
      Ja jestem oszustem? Udowodnij mi to koles.
      • cracovian Re: I co warto było czekać do Maja?? 05.05.04, 22:04
        Podobno sprzedales kiedys Octavie, a kupujacemu powiedziales, ze to rodzinny
        samochod klasy wyzszej :-)
      • Gość: koles Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:26
        Gdybys mial odrobine inteligencji nie zadawalbys takich pytan. Ale coz,
        specjalnie dla ciebie i reszty krystalicznie czystej rodzinki:
        " Bo wcześniej robiło się wałki z przebiegiem, z właćicielami i dawało łapówki."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=10389087&a=11051649
        "z kasy możesz podebrać dziennie od 50-100zł żeby sie szef nie kapnął - jednym
        słowem dobra sprawa"
        "Ja czekam do 2006roku wtedy skończę politechnikę i ma byc nabór do kopalni.
        Ojcic robił tam jako nadsztygar ale miał wypadek i jest na rencie."
        "...ale pracuję z moim ojcem bawimy się w samnochody, mając kategorie B+E czyli
        Sprinter z lawetą. I zarobki mam niezłe zarobię nawet 8 tysiecy na miesiąc,
        ojciec drugie tyle"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=10389087&a=11083493
        "Policz sobie 1,200 od samochodu, od maja będziemy mieli 1500zł
        od samochodu. opłat celnych i łapówek jest na 1300zł"

Starczy ??
        • Gość: Lukash ! Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: 213.17.230.* 05.05.04, 22:58
          Do Oktavii nie wiem, każdy się myli, Octavia to klasa średnia, jest
          najpopularniejszym autem tej klasy. Sprzedaje się coraz lepiej w polsce, 48 tys
          oktavii sprzedano. Sprzedałęm 2 oktavie w życiu ale raczej nie mówiłem że to
          klasa wyższa.

Do kolegi nr 2 - podałem rzeczywistość, tak u nas się robi na lubelszczyźnie
          żeby żyć jak człowiek. Z aut mam tyle kasy i się tego nie wstydzę, 2.5 tys to
          mało za sprowadzenie, jeszcze na jasnych warunkach. Moi znajomi ściągają
          bardzije bite z niemiec, podczas gdzy ja jeżdżę do francji i belgii żęby kupić
          taniej i lepiej. Może troszkę się i oszukuje państwo, z tą rentą ojca która
          jest wyoska dorabia jeszcze, to nic złego. Rząd robi o wiele gorsze rzeczy.
          Pozdrawiam, proszę mnie nie krytykować.
          • cracovian Re: I co warto było czekać do Maja?? 06.05.04, 18:11
            Hej - ja zartowalem sobie z ta Octavia, ale widze, ze cos tam zgadlem :-)
    • Gość: top Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 22:54
      czesc.nie rozumiem poco tak fłośno trąbisz o tym ze dajesz łapówki.Śmieszny
      jestes ale to twoja sprawa
      • Gość: Lukash ! Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: 213.17.230.* 05.05.04, 23:00
        Powiedziałem to kiedyś komuś, na tym forum żeby zrozumiał jak się kombinuje.
        NIepotrzebnie ten koleś to wyciąga. Ale cóż jego sprawa
        • Gość: top Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 23:02
          ja teraz oglądam sie za jakims autkiem.VW pasat diesel 94rocznik.ile taki
          sprzecik moze kosztowac za miedzą????
          • Gość: Joasia Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.04, 03:51

Sprawdz sam na
            www.mobile.de
            • Gość: pablo Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: 213.241.75.* 06.05.04, 09:14
              Tak atakujecie Lukash-a a chłopak pisze prawde. Krytykujecie go a wiekszosc z
              Was nie miała nigdy do czynienia z kupieniem i sprowadzeniem auta do kraju. A
              to POLSKA własnie tu sie płaci i sie ma !!
              POZDRAWIAM
              • Gość: Lukash ! Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: 213.17.230.* 06.05.04, 18:09
                Dziękuję Ci kolego wyżej. Masz rację.

Do Pani;
                Clio pierwszej generacji produkowano w latach 1990-1998; w normalnej
                exploatacji wystarczy pani 1.2 i 1.4 (60 i 75koni). Najlepszy jest silnik
                wprowadzony 96 roku 1149cm. Clio żadko przytrafiają się awarie kończące się
                przymusowym postojem. Trzeba się często borykać z drobnymi usterkami, naprawdę
                niewielkimi - awarie świateł, rozrusznika itp, zużywają sie też silentblocki w
                zawieszeniu dlatego trzeba je często kontrolować.
                W cenie 16 tys może pani kupić Clio generacji 2giej i to nawet w polsce:
                moto.allegro.pl/show_item.php?item=24989325
                rocznik 98 i 99. Z silnikiem 1.2. Jest ono już ładniejsze i lepsze. Sympatię
                zdobyło dzięki atrakcyjnej stylistyce dobrej cenie i wygodnemu zawieszeniu.
                Awaryjność nie więkjsza niż przecietna w tej klasie, dużo aut z salonów.
                Silniki w generacji 2giej - 1.2 - 58, 1.2 -16v- 75, 1.4 - 75, 1.4 - 16v- 98koni.
                98 rok podaje eurotax cenę 20 tys, w rzeczywistość można sprowadzić rocznik
                2000 z dobrym wyposażeniem w cenie 18 tysięcy złotych z francji. Z niemiec jest
                drożej. Z Belgii za jakieś 16 tys można przywieść rocznik 98 może 99. Polecam
                poszukać Clia 2 generacji u kogoś kto jeździ do francji, można je kupić
                naprawdę bardzo tanio tam. Pozdrawiam

• Gość: Lukash ! Do topa ! Odnośnie Passata Tdi IP: 213.17.230.* 06.05.04, 18:24
                  Passat 3 generacji to tak od 94-96.
                  Jeśli chodzi o tdi 90 koni, to za miedzą jest różnie, ogólnie VW trzyma cenę.
                  96 rok Tdi - 110 koni Climatronic, 4 razy el szyby przywiozłem z francji w tym
                  tygodniu i wyszło 23 tysiące. (Planowaliśmy 24) To napradę bardzo niewiele. Za
                  94 rok w polsce rządają nawet 26 tysięcy co jest sumą strasznie dużą. Ogólnie
                  94 i 95 rok w wersji 90konnej można kupić za 2500 euro za granicą. W Belgii
                  taniej, w niemczech bardzo drogo. We Francji można kupić furę w leposzym
                  wyposażeniu, Vw żeby te jego autka szły we Francji dawał pełne wyposażenie do
                  nich. I bardzo często się spotykam z klimą , pełną elektryką itd. Jeśli chodzi
                  panu o duże gabarytoweo auto to polecam Toledo, to też dobra sprawa, jest
                  tańsze i trochę gorsze. 97, 98 rok trafisz pan w Belgii w Tdi za 2300 euro, bez
                  klimy ale z dobrym wyposażeniem. Sprowadziłem wcześniej takie Toledo i jeździ
                  cały czas dużo i jak narazie jest super. Toleda mają często dobre wyposażenie.
                  Od któregoś roku Toledo i Passat miały w standardzioe 4 razy el szyby i
                  central, tak było w belgii i na zachodzie. Te ceny co podałem to auta powypadku
                  do roboty, od maja nie ma problemu z naprawianiem w polsce. Wcześniej klepało
                  się za granicą jak dobrze pan pogadasz to dostaniesz części na naprawę typu
                  zderzak błotnik itp. Teraz ceny trochę poszły w górę, ja kupywałem przed majem.
                  Trzeba się dobrze zakręcić żeby tanio kupić teraz. Pozdrawiam pana
                  • Gość: Milos Re: Do topa ! Odnośnie Passata Tdi IP: 193.19.140.* 06.05.04, 19:41
                    A jak jest z kupnem we Francji czy Belgii 3-4 letnich japończyków klasy
                    średniej np. Avensis, Primera, Accord. Chodzi mi o to czy wybór jest duży i jak
                    cenowo się to kształtuje ?
                    • Gość: Lukash ! Japońce IP: 213.17.230.* 06.05.04, 22:39
                      Są we Francji można kupić japońce klasy avensisa, prmery i hondy accord w miare
                      tanio. Opłaci się przywieść Accord prawie nowy wyszedł mnie 17 tys taniej niż w
                      polsce taki sam. W Belgii jest dużo aut japońskich typu Carisma itd. Ludzie
                      wolą niemcy i francuzy we francji więc można kupic okazyjnie. Pozdrawiam
                      • Gość: albi Re: Japońce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 12:19
                        Interesuje mnie kupno samochodu za granicą. Czy ktoś może orientuje się w
                        opłatach (chodzi o akcyzę).
                        Przykładowo kupuję samochód za 5000 euro powiedzmy ok 2-3 letni.
                        Jaką akcyzę zapłacić muszę za ten samochód.
                        Lub gdzie się mogę tego dowiedzieć.
                        dzięki
                  • Gość: sikorio Re: Do topa ! Odnośnie Passata Tdi IP: 213.17.181.* 07.05.04, 13:54
                    organizuje pan wyjazdy po auta?
                    ile to kosztuje i jak dlugo trwa wyjazd?

dzieki
                  • pitermaly Re: Do topa ! Odnośnie Passata Tdi 08.05.04, 14:55
                    Haj Lukash-szukam Passata-ten o którym pisałeś 110Ps-coś takiego byłbyś mi w
                    stanie sprowadzić???Jestem poważnie zainteresowany-proszę o kontakt
                    piotrusm@interia.pl lub 605762345.Dzięki z góry.Pozdrawiam
    • Gość: tdi Może warto jeszcze poczekac IP: 213.199.225.* 07.05.04, 18:48
      bo słyszałem od gościa co sprowadza samochody że ma sie zmienić na lepsze. Nie
      wiem o co chodzi - może wiecie?
      • Gość: tdi Re: Może warto jeszcze poczekac IP: 213.199.225.* 07.05.04, 19:01
        www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=45,80347&path=gs\895&file=mb_2016.xml
      • Gość: Wiktor Re: Może warto jeszcze poczekac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:05
        Znikneła oficjalna strona MF o akcyzie na kupowane samochody w UE . Coś
        zaczyna się dziać .Może Minister Raczko zapoznaje się z TUE . Ciekawe czy
        zrozumie dyrektywę o wolnym prepływie towarów i usług w UE ?
        • Gość: jacek Re: Może warto jeszcze poczekac IP: *.arcor-ip.net 07.05.04, 19:45
          Mieszkam w Niemczech i musze przyznac, ze ostatnie lata najwiecej widzialem
          tutaj ludzi z Litwy, ale to co sie ostatnie dwa dni tutaj w Essen dzialo
          widziale ostatni raz moze z 10. lat temu: trzy litewskie lory zajechaly na
          parking serwisu Mercedesa, który moge obserwowac w pracy z mojego okna. Po ich
          odjezdzie paking byl prawie lysy ( o dziwo nie wzieli ani jednego mesia tylko
          audiki, paski i renównki)
          Zmienily sie dobre przepisy na Litwie na jeszcze lepsze?

pozdr.
          Jacek
          • Gość: Lukash ! Re: Może warto jeszcze poczekac IP: 213.17.230.* 07.05.04, 20:39
            Chyba zmienili im przepisy na Litwie, sam wracałem z Francji najazdem na 12 aut
            i jechałem za takim jednym litwinem to wózki miał całkiem niezłe. Kolega który
            pojechał do niemiec po auto zdołał kupić od Turka tylko jeden samochód Audi 80,
            2.0 avant, tak wyczyścili. Dobrze że nie ma litwinów nad Adriatykiem, bo tam
            tak naprawdę są fury i to najlepiej wyposażnone. Zmienią coś w przepisach
            napewno. Muszą w końcu jest swoboidny przeplyw towarów. Pozdrawiam
            • Gość: tdi Re: Może warto jeszcze poczekac IP: 213.199.225.* 08.05.04, 11:01
              Najważniejsze żeby zmienili naliczanie tej BZDURNEJ akcyzy. Właśnie wczoraj
              wieczorem widziałem się z gościem i powiedział żeby się wstrzymać miesiąc-dwa
              ze sprowadzeniem samochodu zza granicy bo coś kombinuja na lepsze w MF.
    • Gość: Robert Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 11:22
      Gość portalu: Lukash ! napisał(a): A i nie
      > wierzcie że można wytoczyć proces o zwrot akcyzy bo to jest po prostu
      > śmieszne.
      Otóż mylisz się, proces można i trzeba wytoczyć. Nie jest to znowu takie
      kosztowne - wpisowe 5% od wartości sporu. Róbcie, jak chcecie, ale ja im nie
      daruję nawet jednej złotówki, także tej zapłaconej w US za zaświadczenie o VAT.
    • pitermaly Re: I co warto było czekać do Maja?? 08.05.04, 14:40
      Uwaga!!!Właśnie przeczytałem czat o passatach TDI z belgii!Czy ktoś może mnie
      poratować i sprowadzić takie autko, lub kogoś dobrego polecic??
      • pitermaly Re: I co warto było czekać do Maja?? 08.05.04, 14:45
        Chciałbym sie z kontaktować z Lukash, może byś mi coś przyciągnął z belgii-
        jestem poważnie zainteresowany - piotrusm@interia.pl
        • Gość: Lukash ! Re: I co warto było czekać do Maja?? IP: 213.17.230.* 09.05.04, 02:21
          Wyjazdy są co tydzień. Ja jeżdżę i mój ojciec jeździ. Ten tydzień siedziałem w
          domu więc miałem czas założyć ten wątek. W ponidziałek wyjeżdżam znów do
          Belgii, gdzie czekają samochody kupione przeze mnie jeszcze przed tym głupim
          majem. Ogólnie wyjazd z kupnem, nawet 2krotny kosztuje 3 tysiące od maja( w tym
          pobyt i wyżywienie). Do Francji jeździmy raz w miesiącu głównie najazdem na 12
          aut i z takim kolesiem który też sprowadza. Jeśli chodzi o najbliższy czas to
          jest jest on zajęty. Auta były zamawiane przed majem były robione wyjazdy i
          staraliśmy się przetrzymać do maja. Klientów mieliśmy prawie 100, każdy zadatek
          dał w wysokości 500 euro, teraz im te auta przywozimy. Najbardziej się bałem że
          nie będą dobrze wychodziły cenowo. Ale jednak znalazł się i na to sposób. Auta
          wychodzą taniej jak przed majem ale nie dużo, i jak bym się o tą akcyzę sądził
          to straciłbym tylko czas a ja muszę jeździć i przywozić auta. W tym fachu jest
          tak że jak jest się dobrym to robota jest zawsze i od klientów się trudno
          odpędzić. Jak się robi klienta w huja to się nie robi i nie będzie robić. Ja
          najwcześniejszy wolny termin mam we wrześniu. Ojciec tak samo bo dzielimy się
          we 2 zamówieniami. U nas na lubelszczyźnie importerzy głównie szukają aut
          zniszczonych i sporo za nie chcą. Teraz nie ma odliczeń od akcyzy, faktura jest
          święta, więc zaniżamy ceny na fakturach i wtedy wychodzi niewiele tej akcyzy,
          ale zawsze to jest 3.2-4 tys akcyzy , kiedyś było 6 to nam się udawało zbić na
          5. Ale kiedyś był większy wybór a teraz ceny poszły w góre za granicą i trzeba
          się dobrze zakręcić. Mam gościa w Drezdenku on ma najazd na 12 aut i jeździ do
          francji ten może mieć tak tanio jak u nas, mogę podać do niego kontakt,
          drezdenko jest w pobliżu poznania. W Gnieźnie jest dużo handlaży tylko trzeba
          szukać takiego solidnego i nie z niemiec tylko minimum belgia a najlepiej
          francja. Nad Adiatykiem są auta najlepsze osoby ktróe mówią że francuz nie dba
          że oleju nie wymieni pierdolą głupoty, bo od francuza lepsze auto jak od niemca
          i dużo lepiej wyposażne i jeszcze tańsze. Auta we francji zimy nie widzą. Moim
          zdaniem teraz trzeba przywozić i zaniżać faktury po uzgodnieniu obu stron.
          Wkrótce mają zmienić to i będzie gorzej. W tej chwili można przywieść Bmw 750 z
          98 roku i podać wartość zakupu na fakturze 1000 euro wtedy akcyza wyniesie 650
          euro wtedy masz jakieś 3.1 akcyzy i sprawa prosta, mają to weryfikować. Ale
          może 300 tys aut do polski przywieziemy. Jestem w kraju do poniedziałku 4 rano.
          Mój mail substance@o2.pl. Pozdrawiam wszystkich !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka