Dodaj do ulubionych

Zadzwoń a samochód sam przyjedzie

IP: *.play-internet.pl 13.05.11, 12:56
jezeli przyjedzie to juz nie odjedzie. chyba ze na lawecie lol
przeciez oni sobie teraz z technika nie radza to jak to ma dzialac???

www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent
www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc
moto.pl/MotoPL/1,88571,9053179,Pol_miliona_Passatow_do_serwisow.html
moto.pl/MotoPL/1,90109,9345899,Nowa_Jetta_do_serwisow.html
moto.pl/MotoPL/1,88571,9393839,Volkswagen_Jetta_na_cenzurowanym.html
www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-touran-ponadprzecietnie-awaryjny
Obserwuj wątek
    • Gość: MaroMaro Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.11, 14:45
      @brachu A toyota niby lepsza z nimi 15 akcjami serwisowymi co miesiac?... to co robia w japoni i europie ujdzie normalne porzadne auta ale... na USA wypuszczaja taki chlam ,ze szkoda gadac.
    • Gość: pawel Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.11, 08:51
      Do czego ten świat zmierza...? :-)
    • Gość: brachu Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.play-internet.pl 14.05.11, 09:24
      @MaroMaro
      no i nie masz racji. NHTSA przyznalo ze oskarzenie toyoty w Stanach byly bezpodstawne.
      stwierdzili ze nie znalezli w autach toyoty tych usterek. mimo to toyota potraktowala to bardzo powaznie, zupelnie inaczej niz volkswagen ktory w przypadu silnikow diesla zrzuca wine na uzytkownikow chociaz kazdy mechanik ci powie ze jest to wada konkonstrukcyjna i kiepskie materialy ktore zostaly uzyte do budowy silnika
    • Gość: m Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.centertel.pl 14.05.11, 10:32
      brachu

Moje Polo ma 12 lat i żadnych awarii, zero rdzy...nic...czasem coś wymienię ... przez 5 lat wymieniłem klocki, akumulator, świece, amortyzatory, olej, filtry...i śmigam...jeszcze mnie nie zawiódł...jeździ jak nowy z salonu a kosztuje 30 tys.zł mniej ;-) Dawniej to były auta...trwałe , nie to co dziś papierowe autka...
    • Gość: gośc Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 14.05.11, 10:49
      Era VW skończyła się na VW Golf II. Reszta modeli VW (poza jakością wykończenia wnętrza) to jakość Daci.
    • ulanzalasem Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie 14.05.11, 13:04
      "Google, Oracle oraz nVidia. " - może być drogo i nieprzydatnie ;)
    • Gość: ja Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.elblag.vectranet.pl 14.05.11, 16:27
      Będziemy mieli wtedy 100% społeczności z nadwagą, bo ludzie już całkowicie ograniczą się do paru kroków do auta.
    • Gość: ovi Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 20:13
      brachu@ z tymi tdi to jesteś podobny do pewnych polityków, którzy będą wypominać pewne sprawy wstecz do czasów pewnej carycy. Z jakieś 4 lata temu usunięto te problemy.
      Nie da się natomiast ukryć, że VW w nowych technologiach jest na topie wśród producentów. Parkować to powoli same już potrafią. Ilość nowoczesnych systemów to ukazuje Passat i Touareg. Nie wiem jak w Passacie, ale w Touaregu wdrożyli nową magistralę danych - 10-20 krotnie szybszą od standardowo stosowanej CAN. Tyle czujników i danych, że nie dała by rady tego obsłużyć.
    • Gość: pentaxxx Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.elblag.vectranet.pl 15.05.11, 13:40
      @ovi ja nie chciałbym abyś ty swoim passatem który "sam" parkuje, parkował koło mojego auta. Wystarczy uszkodzony lub zabłocony czujnik i wgniecenie gotowe. Pokazali to już kiedyś na przykładzie hondy, którą ustawili równolegle do parkującego passata. Niestety ten "super" VW nie zauważył hondy, przyp..rdolił w nią po czym jakby nigdy nic parkował dalej. Takiej nowoczesnej technologii to ja nie chcę. Mam gdzieś te czujniki i systemy, nie chcę, żeby auto robiło coś za mnie, bo za niedługo nie trzeba będzie nic umieć, żeby być kierowcą.
    • Gość: brachu Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.play-internet.pl 15.05.11, 23:16
      @ovi
      tak masz racje. maja problem z glowy. przestali je produkowac lol
      tylko teraz nabywcy maja problem

tak jak w tedy uparcie chwalili te silniki tak teraz chwala swoje nowe rozwiazania. a w praktyce wciskaja kit kazdemu kto da sie nabrac lol
    • Gość: Danyy Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.05.11, 06:35
      coś ciekawego.. jakiś następca CANa, pokaż mi jakieś źródło tej wiedzy?
      jeśli ktoś nie potrrafi jeździć samochodem to niech nim nie jeździ - bo za parę lat nie będzie potrzebny kierowca do prowadzenia samochodów.
    • Gość: Dżony Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 07:19
      W sumie to technicznie pewnie jest możliwe, tylko kwestia kto pierszy wyłoży na to kasę? VW ma na kupce odłożone niemal 19,5 mld euro na m.in. inwestycje więc może się bawić w takie nowinki. System Park Assist też dopracowali i w zasadzie jednynie w autach VW działa poprawnie choć Toyota już 20 lat temu próbowała to zrobić.
    • Gość: asd Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.raciborz.vectranet.pl 17.05.11, 19:33
      Widocznie Parkassist nie jest taki zły jak niektórzy tutaj twierdzą skoro nawet Fokus założył go do siebie z tym że patrząc na Focusa to chyba ten pierwszy który miał Passat bo teraz Parkassist 2000 sam parkuje porstopadle i równolegle między drzewami przerwa wynosi długosć samochodu+80cm i nawet na krawężnikach, reszta systemów też inni próbowali a VW dopracował i założył u siebie tak to niestety jest
    • Gość: Dżony Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 07:06
      ... jeszcze to - VW w 2010 roku został uznany za najbardziej innowacyjny koncern motoryzacyjny świata ;-) no to się chłopaki starają ;-)
    • Gość: inż Re: Zadzwoń a samochód sam przyjedzie IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 07:15
      postępu nie zatrzymacie, nawet jeśli już teraz nie będą tego proponować to za parę let i tak to gdzieś wypłynie i auta będą miały podobne rozwiązania ;-) postępu nie zatrzymacie, tym bardziej że vw ma forsę na takie zabawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka