Gość: pawel Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.xdsl.centertel.pl 17.05.11, 19:55 Reklamy Jetty faktycznie nie można zrozumieć. A reklama Juke ...? czyzby Nissan sugerował w niej że Juke jest dla transwestytów? :-) Link Zgłoś
Gość: Adam Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 20:39 No mi ta reklama Jetty w pierwszej skojarzyła się z faktem iż Jetta jest w PL bardzo mało znana. Owszem każdy fan motoryzacji wie że coś takiego jest produkowane. Ale czy przeciętny kowalski który zna golfa, polo, passata, ewentualnie borę kojarzy taki model jak Jetta? Link Zgłoś
Gość: link Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.tvsat364.lodz.pl 17.05.11, 21:24 youtu.be/5dzi_8Rscfs Link Zgłoś
qurarra Motodziennik: Saab trochę z Chin 17.05.11, 23:09 das auto jest stosowane na całym świecie, ale w Polsce powinni zrobić wyjątek bo to antyreklama ;) Osram też miało ten problem ale po jakimś czasie wszyscy się przyzwyczaili. Do sloganu volkswagena nigdy nie przywykniemy. Odcinek słaby, dobór reklam i ich ogranie sprawia wrażenie zapchaj dziury. Szanujmy się. Link Zgłoś
michal_zz8 Motodziennik: Saab trochę z Chin 17.05.11, 23:18 Reklama Jetty taka sobie tak samo jak Juke'a ale pozostale bardzo zabawne! Link Zgłoś
Gość: fytax Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 01:30 Reklama Cytrynki jest nawet zabawna,a raczej koleś który w niej gra :) Nie odniosłem wrażenia, aby celowałą w obrażanie posiadaczy starych aut. Ot, freak. Fajna była też parodia Sony Bravii, zdaje się w wykonaniu Nissana (choc Klaszkaj to paździerz) A co do Chińczyków: Uważam, że świat zachodni powinien zmienić podejście. Na wstępie zaznaczam, że nie mam nic przeciwko Azjatom, nie obawiam się ekspansji Chin, a ich potęgę uważam za cos naturalnego. Nie kierują mną szowinizm. Ale powinniśmy skończyć z pobłażliwością względem Państwa Środka. Nie ekscytować sie kłamliwymi "niusami z dupy", nie3 podawać idiotycznych informacji. To jest żałosne, atk jak z legendarnymi "poważnymi ostrzeżeniami" ChRL kierowanymi zdaje się do USA w czasach chłodnej wojny. Poza tym należny potępić podróbki. Może w ich kulturze kopiowanie, podszywanie sie jest oznaka uznania jakie darzy się do wytwórcy oryginału ale u nas to kradzież. Można się zastanawiać czy to słusznie czynie, ale tak się u nas przyjęło, że nie podrabiamy i nie żerujemy na cudzej pracy. Koncerny krótkowzrocznie pobłażają temu śliniąc się na myśl o przyszłych zyskach. Mrzonki! Jak już sobie wszystko skopiują to po co mieliby kupować oryginalne produkty? Trzeba się zdecydować - albo popieramy swobodny przepływ mysli (choc to nie ten przypadek bo pod podrobionymi nadwoziami czai sie chińska technika i drutologia) erga omnes, albo skoro nieobce jest nam pojęcie plagiat to należy to tępić jak stonkę. O. Link Zgłoś
Gość: gosc ze skandynawi Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.lundhagem.no 18.05.11, 10:19 dajcie se spokoj z saabem, to nie wina chinczykow to tylko muller ssie kolejne bajki z palca zeby miec pretekst do wyplacania sobie kolejnych bonusow, saab jako legenda motoryzacyjna juz umarl a to co sie wokol niego dzieje to tylko PR i cyrk na kiju ludzi ktorzy nic nie potrafia ale maja olbrzymie ego i apetyt na wielkie pieniadze za cudza prace, taka wspolczesna gospodarka w pigulce Link Zgłoś
momk Motodziennik: Saab trochę z Chin 18.05.11, 18:43 Najbardziej podoba mi się reklama Forda Ka... o jednego gołębia mniej o wiele obs...nych samochodów więcej!! Link Zgłoś
momk Motodziennik: Saab trochę z Chin 18.05.11, 18:45 Najbardziej podoba mi się reklama Forda Ka... o jednego gołębia mniej o wiele obs...nych samochodów mniej oczywiście!! Link Zgłoś
Gość: kot Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 18:53 Juka to wiadomo o co chodzi dla tzw pederestów i lizbijek ps. Ja to tak widzę Link Zgłoś
Gość: gocśaćx Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 22:08 co do rankingu to ogólnie ok ale ta reklama cytrynki którą Pan pokazał to jest nawet fajna bardzie denerwuje mnie obecna reklam w której klient dziękuje dilerowi Link Zgłoś
Gość: Wal de Mar Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: 213.134.152.* 19.05.11, 07:12 @ qurarra: ja się do nazwy (za przeproszeniem) "Osram" nigdy nie przekonam. Jak można w Polsce sprzedawać coś pod taką nazwą?! To poniżające dla Polaków. Hasła reklamowe w obcych językach też nie podobają mi się. Link Zgłoś
Gość: Dżony Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 16:11 Ja nie rozumiem co temu kolesiowi nie pasuje w reklamie VW tej z Jettą? albo tej pt. przymierz się do nowego volkswagena. Przynajmniej są nowe, świeże i nieszablonowe. Ile można oglądać reklam typu: nasze auto jest najlepsze bo jest najlepsze i nasze? A tu wręcz zabawnie potraktowali temat i tyle. Lubię takie nietypowe reklamy i tyle Link Zgłoś
Gość: tonik Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 18:28 Reklamy w stylu proszków tak się oklepały, że ludzie przełączają kanał. Może i są inne, ale przynajmniej zaintrygują. Nie rozumiecie reklamy Jetty - tak bardzo ciężko domyśleć się o co chodzi? Nie wierzę. Do tych co pisali, że VW ma słabe reklamy. Razem z Audi i mało kto im w pomysłach, tylu pomysłach dorasta do pięt. Tylko większość z nich jest tak zrobiona, że oprócz wysilania gałek ocznych, trzeba ruszyć głową czy wyobraźnią. Zastanowić się... Link Zgłoś
Gość: rychu Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.raciborz.vectranet.pl 19.05.11, 18:41 Ja też nie wiem o co mu chodzi z tymi reklamami, reklama ma być prosta wpadajaca w oko i ucho, i takie właśnie są te reklamy, faktycznie komuś może nie spodobać się reklama citroena bo może to uznać za nabijanie się z osób mniej zamożnych ale reklama VW to ogólnopolska kampania "przymierz się do VW" gdzie w większości chodzi o systemy ratalne i ubezpieczeniowa niż o sam samochód, a co do Jetty to wydaje się zabawna, przynajmniej nie tylko u nas jest radocha z inteligentnej Police Link Zgłoś
Gość: Ass Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 07:07 Ja Wam powiem gdzie leży problem, to nie kwestia reklam VW, Nissana czy innych marek. Po prostu ten gość J. Balkan to laik, oglądanie tego Motodziennika to po prostu męka dla fana motoryzacji. Wieczne fochy, niezadowolenie, nic mu się nie podoba, facet nadaje się do leczenia. Szkoda że zamiast takiego gniota nie można zrobić czegoś obiektywnie i z pasją ... Link Zgłoś
Gość: Lolo Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.gvt.pl 21.05.11, 11:23 najlepsze reklamy to w biedronce Link Zgłoś