maro29 Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 15:17 Za te same pieniądze masz skodę i VW. Róznica to mniej więcej +-5%. W sumie to ten sam samochód. Skrzynie identyczne, zawieszenie też, silnik również jak i setka innych dupereli. Róznice są nieznaczne. O co tu się kłócić. Samochód jak samochód, ważne aby przewiózł bezpiecznie z punktu A do punktu B. Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.zone14.bethere.co.uk 06.06.11, 15:20 A ja żebym miał wolne 150.000 to bym kupił to bym kupił Fiata Pandę a resztę postawiłbym na ruletce na cyfrę 0. Link Zgłoś
Gość: marroz Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 15:31 Jak czytam powyższe posty to mam wrażenie strasznej wiochy i zawiści wylewającej się z wpisów. Każdy kto kpi z Superba powinien najpierw napisać czym sam jeździ. Wyszło by z jakimi kozakami ma się tu do czynienia. Ciekaw jestem ilu z wypowiadających się powyżej jeździ samochodem o wartości powyżej 100 tyś PLN albo nie starszych niż 2 lata. Ale opinie walą śmiało mimo, że nie dotkneli nawet tego samochodu, nie mówiąc o jeździe nim. A co do samego samochodu to bardzo przyzwoity samochód z dobrymi rozwiązaniami technicznymi. Wygodny, duży, praktyczny i dynamiczny z mocniejszymi silnikami. Wykonanie na dobrym poziomie. Rok temu poważnie przymierzałem się do zakupu tego auta w wersji Executive ale polityka cenowa Skody troszke zbzikowała. Chciałem zamówić wersję za ponad 130 tyś PLN a Pan sprzedawca nie chciał do fabrycznej nawigacji sprezentować mi map na całą Europę. I tak oto jeżdzę dziś wypasioną Insignią. Link Zgłoś
wookiee.chewbacca Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 15:40 Diesel turbo 3 litry, 300 KM, 8-biegowa skrzynia biegów, masa prawie 2 tony, 6.1 s do setki. Co to za piękny samochód? Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 06.06.11, 15:51 Hehehe, Skoda to auto dla ludzi bez kompleksów i bez miłości do aut :) Ale polaczki mogą tylko pozazdrościć Czechom sukcesu, może stąd ta nienawiść do Skód? Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.e-wro.net.pl 06.06.11, 15:53 A ja uważam, że jest warta swojej ceny. Audi A6 Avant, dłuższe z 5 cm, niewiele większe generalnie, z takim samym wyposażeniem kupić można za prawie dwa razy tyle (ok. 260 000 zł). Więc skończcie tak jechać po tym Superbie, bo jest to porządne, duże i w tej wersji luksusowe auto. I ekonomicznie uzasadnione. Owszem, ma tą tzw "kurę" na masce, ale ta ku... będzie sie śmiała razem z jej właścicielem, z właścicieli innych wpomnianych E-klas czy innych paroletnich pojeżdżonych używanych samochodów sprowadzonych z niemiec, gdy te sie będą psuły co 3 miesiące, albo po prostu gdy będzie ta Skoda je wyprzedzała na światłach, a jej włąściciel będzie siedział w skórze, w którą nikt inny ine pierdział i wąchał zapach nowości. P.S. Nie jestem wielkim zwolennikiem nowych aut,ale uważam, ze trzeba myślec logicznie i podejmowac logiczne decyzje. W ofercie AUDI nie ma silnika 2.0 TSI 200KM (2.8) ani wolnossącego 3.6. Link Zgłoś
Gość: marcellus Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 15:56 jak jeden z przedmowcow zastanawiam sie czym jezdza Ci ktorzy tak dyskryminuja skode... mercedes ?? przereklamowane, niezawodnosc ?? moze kiedys... jedyne co to chyba jakis tam prestiz, ja sam mam 6letnie subaru legacy, ale szukajac auta mocno bralem pierwsza generacje superba pod uwage, moje legacy to byla duza okazja wiec kupilem, poza tym przywiazanie do aut japonskich, ale wracajac do skody, osobiscie wolalbym bardziej niz VW, pomimo pokewienstwa tych dwoch modeli... 150 tys zl za samochod tej klasy z takim wyposazeniem to uwazam za bardzo dobra oferte, pwiedzmy sobie szczerze, wiekszosc dzisiejszych nowych aut ma w miare bezawaryjnie przejezdzic ok 3-5 lat w zaleznosci od producenta, wszstko i tak w glownej merze zalezy od elektroniki a tej producentow jest ilu na swiecie ?? 4 moze 5... czy to bedzie skoda czy VW czy toyota czy mercedes... za 150 tysiecy wybor jest ogromny, jedyne co nalezy wziac pod uwage to koszty ekspoloatacyjne, mercedesa czy skode moze kupic sobie kazdy, tylko alezy sobie policzyc koszty przegladow w ASO skody i mercedesa... i niech mi nikt nie mowi ze w mercedesie sa tacy super serwisanci bo fuszerke potrafia zrobic wszedzie bez wzgledu na marke... na koniec dodam porownanie znajomego, jest policjante w warminsko-mazurskim i jezdzi nieoznakowanym superbem 3,2 V6, na jakis tam szkoleniach mial okazje jezdzic zarowno alfami jak i vectrami i isnignami, jego podsumowanie: fajnie sie jezdzi kazdym sluzbowym autem, w superbie jest najwiecej miejsca jedynie insignia ma troche lepsze materialy, w alfie strasznie tlucze zawieszenie i piszcza nagrzane plastiki, vectra to starsza generacja wiec sie nei wypowiadal... gdyby mial kotorys z nich kupic wybralby skode bo jest tansza niz insignia Link Zgłoś
Gość: War Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 16:06 @lucyferek Myslisz ,ze jak ktos kupuje mercedesa to jest odrazu grubym milionerem zeby kupowac auto co rok... zreszta nawet ludzie ktorych na to stac nie robia tego, ciezko pracuja wiec i dbaja o pieniadze. Ktos taki nie kupuje samochod po czym wyjezdza z salonu i postanawia ci sprzedac ten samochod za 80% wartosci. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.torun.mm.pl 06.06.11, 16:12 Duże, przestronne i bardzo wygodne auto, benzynowe V6 pod maską, skrzynia zautomatyzowana, napęd na 4 koła, pełne wyposażenie. Można jechać na wakacje, na narty, można w podróż służbową. Czego chcieć więcej? Może jak ktoś ma kompleksy, to musi się dowartościować znaczkiem, pakując się w za te same pieniądze do ciasnego auta (Mercedes C czy BMW 3) z rachitycznym czterocylindrowym dieslem, ręczną skrzynią, napędem na tylne koła i niemal absolutnym brakiem wyposażenia. Link Zgłoś
Gość: MakoVitch Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 16:32 Widac w polandi nadal znaczek sie bardziej liczy, od tego co ma do zaoferowania samochod. Link Zgłoś
jachay Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 16:35 Niedawno jeździłem 2.0 CRTDI z DSG (miała też takie łopatki +/- pod kierownicą) i 170 KM. Bardzo prządne auto, oszczędne a jak trzeba to diabelnie szybkie. Bardzo wygodne. Link Zgłoś
gatuzi Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 16:39 Większość co tak jeździ po Skodzie posiada zapewne 15 letniego Golfa III a tu udają właścicieli Mercedesa :) Link Zgłoś
maczor Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 16:44 mercedes to luksus i niezawodność? taksiarsko-cinkciarski samochód i do tego zawodny Link Zgłoś
funkenschlag Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 16:46 "superba"? to skoda jest rodzaju męskiego? Link Zgłoś
Gość: GKS Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: 88.208.95.* 06.06.11, 16:47 Przyjmijcie do wiadomości, że cywilizacyjnie Czechom bliżej do Niemiec, a Polsce do Ukrainy. Sukces Skody to nieosiągalne w Polsce marzenie, więc skoncentrujcie się lepiej na remontach swoich wypierdzianych Volksów po niemieckich Turkach i Cyganach a ocenę Skody zostawcie zachodnim konsumentom. Link Zgłoś
kubek145 Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 17:08 moze na przyklad francuzom czy anglikom? bo w obydwu tych krajach sprzedaz np. volkswagenow golfow i passatow wielokrotnie przewyzsza sprzedaz skody mimo tego ze niby to samo a tansze...na dodatek w obydwu tych krajach nie ciesza sie one dobra opnia. poza polska, czechami, slowacja, te auta sie poprostu nie sprzedaja, i o ile w czechach i slowacji to kupuja je poprzez patriotyczne rozowe okulary, to w polsce wlasnie kupuja je ludzie co mysla ze robia interes zycia kupujac cos co niby jest vw ale ma tylko inny znaczek. i gdzie tu kompleksy i zasciankowosc? ci co kupuja uzywane niemiaszki przynajmniej nie kryja swojej podswiadomej checi posiadania niemieckiego dobrego auta mimo tego ze ma przejchene milion kilometrow i po dwoch wypadkach. skodziarze chca miec niemieckie auto, ale nie stac ich na nowe wiec kupuja skode. Link Zgłoś
Gość: Grabarz Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.hfc.comcastbusiness.net 06.06.11, 17:19 A miejsce na kapelusz jest? Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.cm-5-1c.dynamic.ziggo.nl 06.06.11, 17:20 kierowca skody to osoba ktora nie musi robic wrazenia na innych , moja skoda ma juz 10 latek i nastepne auto napewno skoda Link Zgłoś
cartman71 Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 17:40 gość "Buhahaha. Renault Laguna, Ford Mondeo, C5. Coś z tej trójki. Taniej lepiej ładniej." i jakiś lucyferek "Taka skoda, jest dobra, dla regionalnego przedstawiciela handlowego jakiegoś producenta Chipsów na województwo śląskie. No, może na szefa regionu." Jak Was się czyta małomiasteczkowe tłuki to się można spłakać ze śmiechu. Gdzie się rodzą takie cymbały? Dla Was prestiż to obowiązkowo przepierdziana przez turka furmanka spod znaku wideł VW? Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 17:43 Superb to naprawde udane i przestronne auto, z tym wyposażeniem podejrzewam ze nieźle się będą cenić. Co nie zmienia faktu, że chetnie bym takiego superb'a przytulil, moze byc bez DSG. --------------- Konkurs: Wygraj kody SUPER VIP dla DiRT 3 na PS3! Po prostu wytypuj wynik GP Kanady! www.facebook.com/DiRT3Gra#!/notes/dirt-3-gra/konkurs-wygraj-kody-super-vip-dla-dirt-3-na-ps3/128618400551093 Link Zgłoś
harbourfront Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 17:56 chrysler Pacifica..sprzed 12 lat ... oj pepiczki Link Zgłoś
Gość: Bono Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 17:57 grabarz ciekawe czym ty jezdzisz? założe się że nie stać cię na auto droższe niż 30 tyś ......Mam skode 2.0 170 km i jestem z niej zadowolony ..spalanie średnio 5.6 litra przy spokojnej jezdzie ,jak jeżdże szybciej podskakuje na 6l ale udało mi się i na 5 l zejść na autostradzie ..w środku tyle miejsca co w A6 a może i ciut więcej ,osiągi bardzo dobre zbliżone bardzo do audi i po co tu przepłacać 80 tyś ? jak za 100 tyś mam nowe auto a nie 3 letniego złoma którym jakiś turek zrobił 200 tyś km Link Zgłoś
cartman71 Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 18:01 Bono. Filozofia grabarza jest typowa dla zaściankowego zakompleksionego chłopka. Link Zgłoś
Gość: moznataniej Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement IP: *.polkomtel.com.pl 06.06.11, 18:02 samochód jest nie tylko do wożenia od punktu A do B. spędzamy w nim tyle czasu, ze fajnie gdzy jest przyjemnie. za 150tys mozna kupić napradę wysokiej klasy samochód z odlotowym wyposażeniem - po leasingu. z polskiego salonu, 3 litrowa bmka 5, 278koni przebieg 25tys, 1,5 roku, w wyposażeniu brakuje tylko pneumatycznego zawieszenia, ma wszystkie radary, kamery, asistence, napęd na wszystkie koła i pięcioletni pakiet serwisowy czyli zero opłat za serwis i wszystko za 142 tysiące PLN. Do tej pory jeździłem nówkami, ale wchodząc w przedział ok. 150 tys złotych mozna przebierać w samochodach 1,5-2 lat z naprawdę wysokiej półki. To jak się jeździ BMW, a jak Skodą nawet nie ma co porównywać. I jeszcze jedno przestały mnie denerwować korki bo mogę sobie wygodnie w ciszy posiedzieć i posłuchać muzyki albo radia. Dopiero teraz widze jak smiesznie wygladają ci wszyscy spieszący się na zasadzie skakania pomiędzy pasami i samochodami. Kiedyś też taki byłem, ale wraz z odrastaniem do lepszego samochodu człowiek w tej kwesti mądrzeje. Lubię spędząc czas w samochodzie, ale chyba jednak nie w Skodzie. Stara zasada mówi "kupuj najlepsze rzeczy na jakie cię stać" Link Zgłoś
satyron Re: Skoda Superb Combi Laurin&Klement 06.06.11, 18:10 ja kupilbym wam bilet jednorazowy w jedna strone , zaladowal w PRL-owski "ogorek " i wywiozl w pole skad kazalbym wrocic pieszo , jak jeszcze chodziliscie dekade wstecz Link Zgłoś