Dodaj do ulubionych

Zafira najlepszym minivanem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 23:19
Buhahahahaha.
Obserwuj wątek
    • Gość: egoo Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.aster.pl 17.06.11, 02:02
      Polacy.
    • fragles102 Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 08:46
      Niemcy widocznie reklamują bo chcą się pozbyć starych używanych złomów
    • ajjw Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 08:56
      Nie jest to prawidłowy ranking mini vanów. Zapewne specjalnie nie umieszczono w nim pewnego zwycięzcy (Sharan, Alhambra. Galaxy). Gdzie ma sie Zafira do Sharana, nie mówiąc już o porównaniu Altea - Alhambra. No chyba, że autor artykułu i tego głosowania zakwalifikował wymienione przeze mnie auta do autobusów.
    • Gość: sd Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 08:59
      a orlando lepszy od scenica... tjaaaa
      obserwowałem - nie od początku tak było, więc brawa dla pracowników Chevrolet Polska za mobilizację!
    • Gość: ZKP Re: Zafira najlepszym minivanem IP: 89.174.101.* 17.06.11, 09:11
      pełna mobilizacja, stąd wynik

www.zafiraklub.pl/forum/viewtopic.php?p=106355&sid=ac73cddb216b36d944027ff808f4f81d#106355

hahaha
    • Gość: mscslv Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.skanska.pl 17.06.11, 09:26
      heh porazka...
    • Gość: TT Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.11, 09:27
      Akurat chevrolet byl ciagle wysoko nawet 2 byl, a pierwsze bylo c4
    • Gość: nordynek Re: Zafira najlepszym minivanem IP: 194.154.219.* 17.06.11, 09:33
      Jakie minivany? A gdzie Renault Espace, VW Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy, Citroen C8, Peugeot 807?? To są europejskie minivany (nie wspominając już o amerykańskiej Hondzie Odyssey czy Toyocie Sienie), a nie jakieś karzełki tutaj proponowane.
    • wyslijto Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 10:06
      Rozwaliło mnie to. Wypożyczałem taką zafirę na 2 tyg na wakacjach. Zrobiłem nią sporo kilometrów. Przyznaję fajnie się jeździ w długich trasach, wygodnie. Niemniej jest coś co imo dyskwalifikuje ją jako vana.
      Nie miałem gdzie odłożyć telefonu. Prawie zero sprytnych schowków, półek czy podobnych udogodnień. W końcu z takich rozwiązań właśnie słynne są vany.
    • wyslijto Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 10:08
      Spójrzcie zresztą na zdjęcie wnętrza. Oprócz standardowego dużego schowka to nic nie ma konsoli. Telefon lądował na mikro-półeczce przed ekranem, częściowo go zasłaniają spadając na zakrętach.
    • milos75 Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 10:33
      hehe dokładnie tak jak podejrzewałem wyniki tej ankiety to jeden wielki pic i zabawa chłopaczków z fan klubu, w przypadku pozostałych modeli, które znalazły się w czołówce z pewnością było podobnie: efekt wytężonej pracy fan klubów i pracowników salonów. Potwierdza się więc, że należy takie ankiety mieć w d... a wszystko co potrzeba mówią wyniki sprzedaży aut tej klasy w Polsce i Europie. W tej ankiecie najlepsze auta zajęły miejsca od 6 do 9 a archaiczna Zafira B to prawdziwy żal i zasługuje tu wyłącznie na miejsce ostatnie. Ale chłopcy z fan klubu mieli zabawę i to się liczy :-)
    • Gość: gość Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.torun.mm.pl 17.06.11, 10:38
      @ZKP
      pełna mobilizacja, stąd wynik

I wszystko jasne. Najlepsze są komentarze z forum:

"Skad C4 ma tyle glosów...przeciez tego jest na pewno mniej na ulicach jak zafir? Niemniej jednak koleżanka ma c4 grand picasso....super....na prawdę....i powiem że z tyłu o wile wiecej miejsca jak w ZB "

"przed Zosią miałem scenica, co prawda pierwszy model z 98r. ale pod względem funkcjonalności oraz zagospodarowania przestrzeni wraz z wygodą to Scenic jest jak dla mnie o niebo lepszy"

"Wybór Grand Scenic i Zafira , po trezch miesiacach poszukiwań i oglądnięciu chyba ze setki aut, zakupiłem Zośkę. Jednak nadal uważam że Scenic jest lepszym samochodem. Przez trzy lata nie mialem ani jednej awarii. Pokażcie mi wlaściciela Zośki B który przez trzy lata jezdził by bez awarii. "

Śmieszne - "głosuję bo takiego mam". I wygrywa auto, które w zasadzie nie ma żadnych zalet prawdziwego minivana (nie wejdzie tam wygodnie 7 osób i bagaż dla nich, nie ma masy schowków, obracanych foteli, stoliczków, etc.), ale za to jest popularne. Zresztą spora w tym wina redakcji, która robi pojedynek minivanów w 3 lidze, a nie w ekstraklasie (Grand Voyager, Grand Espace, 807/C6/Ullyse/Phedra, Multivan, ...)
    • Gość: TT Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.11, 11:07
      Mam pytanie czy jest wedlug was ktos kto jezdzil wszystkimi minivanami w ankiecie, i ma prawo oddac glos.. Dziwny ktos musial by miec fetysz jezdzic minivanami zrobionymi na kompaktach do 100tys...
    • milos75 Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 11:21
      Wiele osób, które rzeczywiście kupują auta danej klasy, a nie tylko oglądają je na necie, przed kupnem robi możliwie pełny przegląd rynku i stara się obejrzeć i przejechać jak największą ilością aut danej klasy. Ja jak kupowałem kompaktowego minivana rok temu, przed dokonaniem wyboru jeździłem i/lub oglądałem wszystkimi autami z tej listy poza nową Mazdą 5, Orlando i nowym C-Maxem tylko dlatego, że jeszcze ich nie było oraz Zafirą, bo nie brałem nawet takiego zabytku pod uwagę :-)

Dlatego tylko wyniki sprzedaży nowych aut danej klasy mówią wszystko, a nie bzdurne ankiety.
    • milos75 Re: Zafira najlepszym minivanem 17.06.11, 11:27
      PS nową 5, Orlando i C-Maxa i tak z ciekawości dokładnie obejrzałem chociaż już byłem dawno po zakupie, a z Zafirą miałem wystarczająco dużo do czynienia wcześniej, żeby jej nawet nie brać pod uwagę...
    • Gość: w.bush Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 12:15
      Opel Ofiara wygrał!
    • Gość: m Re: Zafira najlepszym minivanem IP: 88.220.76.* 17.06.11, 12:57
      Zafira jak to Opel - dziadostwo.
      Ale każda marka znajdzie swoich koniojebców i co zrobić..

ps.
      Wszystkie Polo Opla golą ;)
    • Gość: beskrytycznie Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.dream.net.pl 17.06.11, 13:13
      słaby wybór
      nie me espace nie ma galaxy nie ma odyssey - co to za minivany - powinno być raczej mikrovany
    • Gość: romek Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 14:09
      Kolejny plebiscyt z d..y wzięty...
    • Gość: poll master Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.11, 15:59
      hahaha
    • Gość: Tom Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 18:10
      @ajjw @beskrytycznie to był właśnie plebiscyt małych vanów. Te wasze są oparte na samochodach klasy c np mondeo a te tutaj to klasa b np focus. I tyle. Nie ma co porównywać samochodów z różnych klas.
    • Gość: @Tom Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.11, 19:00
      Jak b - focus... b - fiesta , c - focus !!!
    • Gość: @Tom Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 20:25
      jestem głupi i mi się pomyliło ;)
    • Gość: osa Re: Zafira najlepszym minivanem IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 23:10
      śmiech na sali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka