Gość: ENERGETYK Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.zep.com.pl 25.07.11, 08:03 Na bazowe ceny Hyundaia nie ma co patrzeć bo lada moment pojawią się rabaty - podstawowe i30 cennikowe tez kosztuje ponad 50 tyś a w rzeczywistości można mieć je 10 tyś taniej. Co do jakości to krytykują ja chyba Ci co pamiętają wnętrze Accenta albo Kia Shuma :P To już nie te czasy teraz jest OK. No i na zakończenie dodam że w ogole nie rozumiem krytykowania rozmiarów tego auta - w tej klasie im większy tym lepszy a jak ktoś parkowac w mieście nie umie to nich kupi sobie malucha za 500zł - wszędzie wjedzie.. Pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących :) Link Zgłoś
Gość: bero Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 18:28 Proponuję najpierw zobaczyć ten samochód na żywo a nie na zdjęciu. I dopiero coś pisać, anie powielać jakieś bzdurne opinie. Ten samochód naprawdę prezentuje sie rewelacyjnie. Mając do wyboru Mondeo i i40 wybieram bez wachania i 40. Link Zgłoś
Gość: Remiks Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 07:16 Cóż miłośnicy podróbek samochodów będą wniebowzięci, ale na razie są w zdecydowanej mniejszości, racjonaliści i40 nie kupią bo jest za drogie, normalni tym bardziej, mając taką konkurencję jak Mondeo, Insignia, Passat trudno skłonić się do autka z korei ... Link Zgłoś
Gość: erni Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:17 samiec_alfa_romeo@ hmm. Z tym Passatem w Europie to klienci myślą inaczej niż ty. Jedyne auta średniej klasy, które znalazło się w 10 najlepiej sprzedających się modeli. Wzrost na poziomie 20-30% w ostatnich miesiącach mówią za siebie. Poza tym i40 może pomarzyć o takim wyposażeniu jakie ma do zaoferowania Passat. Koreańce będą sprzedawać to auto, ale konkurencji będą mieć sporo i do tego poważnej. Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:45 @bero Zgadzam się w 100%. Właśnie kończy mi się gwarancja w 2 letnim Mondeo, wiec go wymieniam. Od 7 lat jeżdżę Fordami, ale dziś byłem na jeździe próbnej i40 i chyba go kupie zamiast kolejnego Mondeo. Naprawdę przyjazne auto - i gwarancja na 5 lat bez limitu km. Pozdrawiam normalnych PS -rocznie jeżdżę 60 tyś. km Link Zgłoś
Gość: m Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 27.07.11, 22:48 ENERGETYK a żebyś wiedział że lepiej kupić mniejsze autko....może nie malucha za 500 zł ale |Polo za 15 tys.zł ;-) małe , solidne i w kieszeni zostaje w porównaniu do i40 aż 70 tys.zł |Hehe Link Zgłoś
Gość: normalny2 Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ibd.gtsenergis.pl 28.07.11, 08:38 Wydaje mi się, że Hyundai i40 będzie bardzo dobrym rozwiązaniem... ale za około 3 lata kiedy wyraźnie straci na wartości w stosunku do konkurencji rodem zza Odry lub kraju kwitnącej wiśni. Jest to bardzo poprawny samochód ale trochę za drogi (jako nowy). Aktualnie jeżdżę Hyudnaiem Santa Fe z 2009 roku i uważam, że jest świetny (to mój pierwszy koreańczyk). Pozdrawiam prawdziwych fanów motoryzacji:-) Link Zgłoś
Gość: Uba Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.11, 10:42 @normalny Czytales co jest w gwarancji? Gwarancja jest na zapalniczke i nic wiecej. Link Zgłoś
Gość: m Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 28.07.11, 11:52 Gwarancja jest wtedy gdy przyjeżdżasz do salonu wpłacić gotówke za auto...a gdy ci sie coś zepsuje okazuje się że gwarancja tego nie obejmuje bo to naturalne zużycie lub wina kierowcy który w nieodpowiedni sposób eksploatuje auto Haha ;-) Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 07:28 normalny2: Prawdziwy fan motoryzacji nie kupuje i nie jeździ autem z korei ... to tak jak chodzenie w podrabianych uraniach z chin. Wracając do Avensisa to rzeczywiście Toyota i Honda mają problem z i40. Na Passata czy Mondeo Hyundai będzie "za krótki" ale japońce ze swoją mizerną pozycją na rynku już leżą i kwiczą ;-) Link Zgłoś
Gość: mis Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 20:09 Huydaj ... coz mozna się też ubrac w sweter z polyestru Link Zgłoś
Gość: asiorek Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.18.25.213.easy-com.pl 01.08.11, 20:34 mnie się ten model bardzo podoba jednak za cenę jaką za niego chcą osobiście wolałbym kupić inne niemieckie auto:) Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: 212.118.224.* 04.08.11, 10:35 Oj jakby miał znaczek VW a na klapie Golf napisane to by tu na forum piali z zachwytu. A tak co cena za wysoka bo to przecież nie Passat czy Opel czy golf kombi. Jakby się dało wyprodukować taniej bez utraty jakości to napewno cena była by niższa i wykosiła by konkurencję bo takie są prawa rynku ale nie którym ciężko to zrozumieć. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 18:38 Śliczne autko wlasnie jestem na kupnie zastanawialem sie miedzy innymi nad i30cw ale teraz jak wyszedl ten to znowu mam dylemat :D Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.08.11, 16:06 Samochód jest bardzo fajny... Jest w salonach w Polsce od 6.08.11... A ja już nim jechałam... :) Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.11, 19:45 Witam dzisiaj przejechałem nim może 15 km uważam że design bardzo udany, materiały wykończeniowe - Mercedes, VW powinny się od nich uczyć jedyny, ale dla mnie wielki minus to nadsterowność - przy szybkich zmianach kierunków niemiłe uczucie tyłu, mimo, że auto było na 17 calowych kołach Link Zgłoś
Gość: gość/ja mam dość Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 21:44 Witam, ja również przejechałem ok 30 km, no i raczej same superlatywy na temat tego auta! jedyny minus silnik w topowej wersji mogło by pedzić chociaż 170 km. Bardzo podobają mi się opinie znawców na tym forum- prawdopodobnie są to specjaliści modelu hyundai - Pony. No ale widocznie w krajach biedniejszych takich jak Norwegia, Szwecja,Holandia czy też Szwajcaria auto to będzie bardziej docenione, u nas jak widać za bardzo z mentalnymi pasatami nie da rady! Polecam jazdę próbną, jeśli masz kupić auto w tej klasie w tej kasie to jest duże prawdopodobieństwo.... Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.mm.pl 29.08.11, 20:06 Koreańczycy dużo pieniędzy wydają na reklamę ale mimo to ta marka zawsze będzie badziewiem, bez znaczenia co opisuje człowiek który jezdzi polonezem a w moto.pl dorabia pisząc takie pierdoły. Za te pieniądze tylko kretyn wybierze tego złoma. Design zabrany z Toyoty Avensis i tył z Hondy Accord. Powinni za to karać!! Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.sileman.net.pl 12.09.11, 20:57 Zobaczymy - poczekamy - widzę , że słabo się orientujecie w nowościach - oj słabo. Z KIA Sportage też się wszyscy śmiali, bo silniki słabe, a teraz jest diesel 190KM i w Hiundai-u też bedzie to samo. W ceed i w i-30 wkrótce będzie 2,0 turbo (w Sportage już jest) - nawet wolnossące 1,6 -126 KM w kia seed i w i-30 w benzynie zamiata inne kompakty - baa.. dane (osiągi samochodu nie wiem po co ale są zaniżone na papierze), może po to - aby zdenerwować konkurencję - jak na razie nieźle im to wychodzi. Pozdrawiam wszystkich właścicieli meksykańskich VW i Tureckich Toyot i gliwickich opli. O czym my tu dyskutujemy...:) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.novacomp.pl 12.09.11, 21:18 popatrzcie sobie na sonatę, SONATĘ - tę amerykańską a nie europejskiego bidulka i40. Wtedy co niektórym oczy się otworzą. Link Zgłoś
Gość: cube Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.11, 12:06 Z tą ceną trudno wróżyć sukces beniaminka, w polu przecież od dawna są mniej lub bardziej renomowane samochody - Avensis, Passat, C5, Accord, Mondeo, Mazda 6 ... tylko ceną Koreańczycy mogli wskoczyć pomiędzy te znane i sprawdzone marki. Nie wiem więc czym Hyundai chce przyciągnąć klientów, auto mi osobiście się podoba ale prawie na pewno wybrałbym coś bardziej "sprawdzonego" (pewnie Mazdę 6 lub Accorda) Link Zgłoś
Gość: Khazar Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.11, 18:01 Przyznam ze jestem pozytywnie zaskoczony autem, testuje wersje w dieslu. Sylwetka ciekawa, wyróżnia sie wbrew opiniom o podobienstwach wielkich np do mondeo. Jeżdżę wersja z automatyczna skrzynia - pierwsze wrażenie b pozytywne. Deska rozdzielcza nieco futyrystyczna i średnio ergonomiczna ale nie nudna. Dodatki w stylu skórzana kierownica wraz z jej podgrzewaniem miło zaskakują. Tyle z pierwszych wrażeń. Link Zgłoś
willy1981 Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda 04.10.11, 13:27 Hyundai się pnie w górę...coraz ciekawsze te auta produkuje :) ----------------------------------- Chcesz kompleksowo umyć swoje auto w każdym miejscu? Myjnia parowa z dojazdem do klienta!!! zamowmycie.pl Link Zgłoś
Gość: mk krk Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.aster.pl 08.10.11, 12:14 Ciekawe dlaczego silniki Kia/ Hyoundai sa tak cienkie w porownaniu do Hondy. Chodzi mi o np przyspieszenie do setki. Honda civic 1.8/140koni 8,9s, a np Hyonudai I40 2.0/177koni ma tylko 9,7s??? Tak samo z reszta silnikow koreanczykow. Nie bede wchodzil w szczegoly ale slabe te auta!!! Link Zgłoś
Gość: j. Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 13:25 Jestem po bardzo gruntownym przeglądzie kombi klasy średniej. Stanęło na i40. Dlaczego? Cena, cena, cena! Zajrzyjcie do cennika i zobaczcie, ile jest w standardzie. Chcecie tak doposażyć Hondę? Nie ma opcji, bo Hondy się nie doposaża - są trzy czy cztery konfiguracje i dokupić można: automat (5 biegów, bez sekwencji...), metalik i nawigację (pan w salonie od razu proponuje założenie Alpine już u dealera, bo jest lepsza) Chcecie pojechać z tyłu? Sugeruję nie urosnąć powyżej 170 cm :) Chcecie doposażyć Passata? Wyjmijcie 10 tyś. więcej na wejściu, a potem na ubezpieczenie. Poza tym benzynowe Passaty są tylko turbo - ma się co popsuć. Automat DSG jest na pewno fajny, ale naprawy są drogie. Teoretycznie jest to skrzynia bezobsługowa, ale pan z serwisu po cichu mówi, że trzeba do niej zaglądać i wymieniać olej. Automat w i40? Tradycyjny, ale bardzo dobry. Redukuje sprawnie, ma tryb sport i zmianę sekwencyjną. Toyota? Naprawdę wyjdzie za tyle samo albo więcej, znów odsyłam do listy wyposażenia i 40. Poza tym, jeśli ktoś z Was kiedykolwiek jechał Toyotą dłużej niż 30 minut w taksówce, to wie, że to generacja do tyłu w stosunku do konkurencji. No i ostatnia sprawa - ktoś napisał "prawie 5 metrów, 177 koni. pali jak smok". No cóż, jeśli 23 cm to dla Ciebie nic, to nie znasz się na samochodach. Co do spalania, to oczywiście, że musi spalić swoje, co i tak zależy od stylu jazdy. Jak kogoś stać na taki samochód, to będzie go też tankował. Pomijam, że połowa "ekspertów", którzy komentują, nie umie napisać "Hyundai" bez błędu albo porównuje i40 do Civic'a... Z tego co się zorientowałem, to Ci którzy sie przejechali, to mają jednak dobre zdanie :) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 13:12 Przejechałem ponad 2 tyś km i40. Diesel dawał radę, komfort i cisza w samochodzie na bardzo dobrym poziomie. Spalanie 6,4l /100km. Wcześniej podróżowałem avensis z najsłabszym benzynowym silnikem 136KM. Avensis jezdziło się tragicznie. Wyprzedzanie tylko redukując do 3. Fotele ok, choć w i40 lepsze. Cóż , ale do takiego wniosku można dojść jezdząc samochodem a nie "śliniąc" się jedynie do Avensów, Passatów. Link Zgłoś