Dodaj do ulubionych

suzuki liana

18.05.04, 09:28
wczoraj ogladalem liane u dealera. nieoficjalnie, bo do 19 maja samochod ma
byc przykryty flanelka - wtedy jest oficjalna premiera. :)

jestem pozytywnie zaskoczony. samochod robiony w japonii wiec jakosc montazu
znacznie lepsza od wegierskich suzuki. wysoki hatchback o przestronnym i
ladnym wnetrzu. tylko jedna wersja wyposazenia:
- silnik 1,6 16v 106km
- 4pp
- abs
- zabudowane cd + 6 glosnikow
- klima automat
- pelna elektryka
- itp itd

i to wszystko za 52900!

powaznie zastanawiam sie nad kupnem.
Obserwuj wątek
    • Gość: AdM Re: suzuki liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 10:14
      x-darekk-x napisał:
      > i to wszystko za 52900!

cena nad wyraz niska(niewiarygodnie nawet), nawet w porównaniu z fabią kombi
      (to chyba ten segment, jakie ma wymiary?)
      • x-darekk-x Re: suzuki liana 18.05.04, 10:23
        Gość portalu: AdM napisał(a):

> x-darekk-x napisał:
        > > i to wszystko za 52900!
        >
        > cena nad wyraz niska(niewiarygodnie nawet), nawet w porównaniu z fabią kombi
        > (to chyba ten segment, jakie ma wymiary?)

suzuki.pfm.de/info/downpdf/tech/liana.pdf <-
        • vandoom Re: suzuki liana 18.05.04, 10:34
          to chyba tym autem wykrecaja czasy w TopGear,
          dobra cena jak za japonski oryginal, kupujesz dla siebie czy jako drugi ?
          pozdrawiam
          • x-darekk-x Re: suzuki liana 18.05.04, 11:33
            potencjalnie jako drugi dla zony.
            ale na razie ja bym jezdzil.
    • chaladia Powtórka z rozrywki.... 18.05.04, 12:02
      Już raz sie w cenach kropnęli na swoja niekorzyść: w lutym wycenili za tanio
      Ignisa II. Podobno o 2 tysiące zeta... Mnie się o tyle udało, że zadatkowałem i
      dostanę swojego za 42.900, ale o tyle się nie udało, że miał być w początku
      kwietna, a będzie, jak Allach pozwoli, to w przyszłym tygodniu.
      Oceniam, że podobne problemy będą z Lianą.
      A może lepiej by zrobili, gdyby wpierw wywiązali się ze zobowiązań odnośnie
      Ignisów?
    • greenblack Re: suzuki liana 18.05.04, 15:49
      Chyba 52900+22% VAT.
      • x-darekk-x Re: suzuki liana 18.05.04, 15:51
        sprzedawca szedl w zaparte ze 52900 brutto. pytalem sie kilka razy.

jeszcze podkreslal, ze w niemczech ponad 14000 euro, a u nas tylko tyle.
      • Gość: AdM Re: suzuki liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:30
        www.suzuki.zgora.pl/gragor_cennik.html
        • greenblack Re: suzuki liana 18.05.04, 16:35
          O w mordę! Za 52900 (klimatyzacja, 4 poduszki, CD) - nie widzę nic lepszego w
          klasie kompaktów z 1.6. Jakkolwiek powinni pomyśleć o jakimś dyzlu, bo tłuszcza
          tego pragnie.
          • Gość: AdM Re: suzuki liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:40
            to jest ciekawe: cena netto w D: 13740Eu, u nas 8940Eu. mają dobre 50% drożej :-
            )
            • greenblack Re: suzuki liana 18.05.04, 16:40
              Chociaż Suzuki nie robi nas w balona, jak choćby Honda czy Toyota.
              • Gość: AdM Re: suzuki liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:48
                no tak, ale suzuki nie ma takich kosztów: na części pewnie będzie trzeba czekać
                2miesiące, diesla nie będzie, jazdy próbne pewnie niemożliwe, obowiązkowa
                dopłata za metalik, reklama pewnie tylko na takich forach jak to... ;-)
                • greenblack Re: suzuki liana 18.05.04, 16:50
                  W Accordzie musisz w ogóle płacić za lakier. Podają ceny samochodu bez
                  obowiązkowego lakieru za 2000 zł!
                  • Gość: AdM Re: suzuki liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:55
                    a widziałeś jaki ciekawy cennik ma teraz bmw? albo bierzesz taniej wersję
                    gotową na Polskę(może nawet trzeba się obywatelstwem wylegitymować??) albo
                    samochód wylatuje z fabryki z twoim nazwiskiem i wybranym wyposażeniem, ale
                    cena wyjściowa jest już europejska
                • Gość: Alv Re: suzuki liana - niezłe zdziwko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:40
                  no i tu się zdziwisz koluniu, oj się zdziwisz:)
                  metallic w standardzie, halogenki w standardzie, full elektryka w standardzie
                  (łącznie z podgrzewaniem lusterek), klima, CD+6 głośników, wspomaganie,
                  regulacja kolumny kier. i wysokości siedzienia kierowcy, ABS z EBD, że nie
                  wspomnę o takich głupotach jak zamki antywłamaniowe, centralny zamek,
                  immobiliser, wzmocnienia w drzwiach i 4 poduchy... A cena - 52.900 hatchback i
                  54.900 sedan - i się nie zmieni!!! :):):):)
                  ; silniczek 1,6l; 106KM; 144nM, spalanie średnio 6,8l/100km. A co do reklam -
                  już możesz szukać w gazetach, bo mi mignęła, a po za tym
                  www.suzuki.com.pl :):):)

Ja idę do salonu na Jagiellońską (wawa) na jazdę próbną:):):)
          • x-darekk-x Re: suzuki liana 18.05.04, 16:52
            greenblack napisał:

> O w mordę! Za 52900 (klimatyzacja, 4 poduszki, CD)

dokladnie. niezly deal. powaznie sie zastanawiam nad kupnem.
            • greenblack Re: suzuki liana 18.05.04, 17:00
              Jak chcesz kupić samochód w tym roku, to na Twoim miejscu nie zastanawiałbym
              się za długo. Kto wie, czy albo raczej kiedy Suzuki zachce nas uraczyć cenami
              europejskimi.
              • Gość: cc Re: suzuki ceny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 20:06
                ceny mają pozostawić bez zmian, za to poszerzyć ofertę.
                wkrótce mini autko suzuki alto. może kosztować ok. 33,000 zł.
                ale z ceną liany to mnie mocno zaskoczyli. liczyłem na jakieś 58,000.
                tylko, że z ignisem tez pod koniec 2003 roku podawali (dealer suzuki) 34,500 a
                okazało się że 39,900 :(
          • Gość: cc Re: nie poznaje greenblacka (n/t) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 20:03
          • Gość: AdM Re: suzuki liana IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 19:36
            greenblack napisał:

Jakkolwiek powinni pomyśleć o jakimś dyzlu, bo tłuszcza
            >
            > tego pragnie.

mówisz-masz. w przyszłym miesiącu w D wchodzi 1.4 PSA 90KM, cena +550Eu
          • Gość: Sławek Re: suzuki liana IP: *.trzebinia.net 23.05.04, 12:24

Jesli Mazda 3 sedan,Stilo,Megane sedan czy inny Civic (z wiekszym o 205 mm)
            jest kompaktem i Liana również to widze,ze wkrada sie tutaj lekka hipokryzja.
            Co innego gdyby nie miała u nas bezposrednich konkurentów (Lanos 1.6,Thalia 1.6)
            Dla Liany hatchback konkurencja to cała klasa B.

pozdr

greenblack napisał:

> O w mordę! Za 52900 (klimatyzacja, 4 poduszki, CD) - nie widzę nic lepszego w
            > klasie kompaktów z 1.6. Jakkolwiek powinni pomyśleć o jakimś dyzlu, bo
            tłuszcza
            >
            > tego pragnie.
            >
            >

• Gość: Przeemek36 Re: suzuki liana IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 19.05.04, 15:16
      www.fiat.pl/frame.php?sec=1&page=cennik

Stilo też jest w dobrej cenie
      • Gość: Alv Re: suzuki liana vs Stilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:34
        faktycznie "jest" w niezłej cenie- za standard Liany zapłacisz 12 tys więcej...
        (Stilo 1.6 Dynamic 5drzwiowy)
        • Gość: AdM Re: suzuki liana vs Stilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:52
          porównywać stillo z lianą to jakby przyrównać np. thalię z meganem... ale tu
          przecież nie chodzi o to. przeemek chyba miał na myśli wyciągnięcie auta, które
          również jest w niezłej cenie, a nie porównywanie jej z lianą, bo to nie jest
          segment typowego kompakta
          • greenblack Re: suzuki liana vs Stilo 19.05.04, 20:06
            Gość portalu: AdM napisał(a):

> również jest w niezłej cenie, a nie porównywanie jej z lianą, bo to nie jest
            > segment typowego kompakta

A co to jest?
            • Gość: AdM Re: suzuki liana vs Stilo IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 20:13
              greenblack napisał:
              > A co to jest?

egzotyka. rozstaw osi corsy, a długością bliższe zafirze niż merivie
              • Gość: cc Re: suzuki liana vs mitsubishi space star IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 20:39
                może to da się porównać, ale space star 1.6 kosztuje ok. 70,000 zł :-O
                • Gość: cc Re: suzuki liana vs mitsubishi space star IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 08:29
                  Ta cena wyżej trochę wyszła za wysoka (podałem za Auto Plus, ale musieli się
                  trochę pomylić). Podstawowy Space Star 1.6 pewnie schodzi do ok. 56-60,000.
                  Co do segmentu, to faktycznie Liana to takie nie wiadomo co - długość kompaktu,
                  rozstaw osi klasy B. Podobnie jak Yaris Verso albo Hyundai Matrix.
        • Gość: Przeemek36 Re: suzuki liana vs Stilo IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 19.05.04, 16:07
          "faktycznie "jest" w niezłej cenie- za standard Liany zapłacisz 12 tys więcej...
          (Stilo 1.6 Dynamic 5drzwiowy)"

Fakt masz rację, spojrzałem na inny silni Fiata 1,4. nawiasem mówiąc bardzo
          fajny silnik, jest to większa wersja silnika z Bravy 1,2, bardzo dobrze go
          wspominam, nie udało mi sie przekroczyc zużycia paliwa powyżej 8 l/100.a i
          dynamika zadziwiała.
    • Gość: gość005 Re: suzuki liana - dostępne modele IP: *.zapora / 212.160.172.* 20.05.04, 14:51
      Ciekawe auto. Patrząc od strony praktycznej (wyposażenie, japońska robota) -
      chciałbym je mieć.
      Ale dlaczego na Polske są tylko 2 modele (według oficjalnej strony Suzuki.pl),
      a według Suzuki.sk w Słowacji będzie 8 modeli, w tym 2 z napędem 4x4.
      Ale tak w Polsce jak i w Słowacji nie będzie wersji kombi, która (według mnie)
      jest najładniejsza i najprzydatniejsza.
      Czy to nieudolność generalnego importera ?
      • x-darekk-x Re: suzuki liana - dostępne modele 20.05.04, 14:53
        hmmm, a jest wersja combi (inna niz ten hatchback)?
        • Gość: gość005 Re: suzuki liana - dostępne modele IP: *.zapora / 212.160.172.* 20.05.04, 14:55
          Jest. Zobacz na www.suzuki.de.
          • x-darekk-x Re: suzuki liana - dostępne modele 20.05.04, 15:02
            ale tu tez jest tylko wersja 5d i sedan - dokladnie takie jak w polsce. jedni
            nazywaja to 5d hatchback, inni combi. sa tylko dwie wersje nadwozia.
            • Gość: gość005 Re: suzuki liana - dostępne modele IP: *.zapora / 212.160.172.* 20.05.04, 15:13
              Jeżeli to co według mnie przypomina combi jest w rzeczywistości hatchbackiem to
              nie wiedziałem.
              Ale z drugiej strony jak pytałem u generalnego importera o combi to nie
              zaprzeczono, że istnieje.
      • Gość: cc Re: suzuki liana - najciekawsze i tak mają w USA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 18:21
        Tamtejsza wersja Liany nazywa się Aerio i ma silnik 2.2 o mocy ok. 150 KM.
    • marekatlanta71 Re: suzuki liana 20.05.04, 18:37
      Wez Ty sie zastanow nad tym co mowisz! Popatrz na statystyki niezawodnosci
      Suzuki, popatrz tez na tego potworka (u nas nazywa sie to Aerio):
      www.suzukiauto.com/sr_04/aerio_sedan/
      przciez przy tym Toyota Echo to szczyt lekkosci i elegancji...
      • Gość: cc Re: suzuki aerio IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 18:53
        masz rację marekatlanta - ten sedan jest piękny jak renault thalia albo fiat
        siena ;-)))
        a co z tą niezawodnością? masz jakieś dane?

ja wiem tylko, że w crash-testach aerio dostało max w klasie (lepiej niż focus
        i wiele innych).
    • Gość: długopisem Re: suzuki liana IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 19:14
      glowno nie samochod, wole wlozyc te wyposarzenie do lanosa
      i tyle o
      • Gość: cc Długopisem się chyba nigdy nie napracowałeś n/t IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 20:06
        • barkas Re: Długopisem się chyba nigdy nie napracowałeś n 21.05.04, 20:37
          Suzuki Liana to wyśmiewany bogato wyposażony o zawieszeniu Lanosa szajs.
          W najnowszym Auto Motor i Sport jest test tego badziewia.
          Piszą że za 1 tys zł. mniej można mieć pewnie prowadzącego się Focusa, którego
          za 2 - 3 lata sporzedamy za przyzwoite pieniądze, a taka egzotyka osiągnie ceny
          Lanosów......

Wasz BARKAS 1.8T L&K.
          • Gość: cc Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 20:41
            Chcesz zarabiać na samochodach przy sprzedaży?
            Jesteś handlarzem?
            Może inni nie są i nie kupują po to samochodu, żeby za 2 lata sprzedać za
            przyzwoite pieniądze?
            Popatrz jakie ceny osiąga ta egzotyka w Niemczech zanim coś napiszesz bez
            sensu... .
          • greenblack Re: Długopisem się chyba nigdy nie napracowałeś n 21.05.04, 20:44
            Napisał ktoś, kto wywalił 80 tys. na kompakta, a kilka lat temu ceny były inne
            niż dzisiaj. Ile ten Oktawian stracił na wartości od tamtej chwili? Myślisz, że
            łatwo to będzie odsprzedać - nie dyzel!
            • barkas Re: Długopisem się chyba nigdy nie napracowałeś n 22.05.04, 21:30
              greenblack napisał:

> Napisał ktoś, kto wywalił 80 tys. na kompakta, a kilka lat temu ceny były
              inne
              > niż dzisiaj. Ile ten Oktawian stracił na wartości od tamtej chwili? Myślisz,
              że
              >
              > łatwo to będzie odsprzedać - nie dyzel!

Ostatnio zaprzyjaźniony diler oferował mi 62 tys pln za mojego 2 letniego
              Octaviana. Mało? Życzę Ci żebyś po 2 latach na samochodzie za którego dałeś ok.
              75 tys pln stracił jedynie 13 tys pln.
              Dodam że samochód mam bezwypadkowy, serwisowany, z niezłym audio. Atrakcyjny
              czarny lakier w idealnym stanie, podobnie jak czyściutkie wnętrze.
              Skody Octavia są tymi wozami, które najmniej tracą na wartości.

Wasz BARKAS 1.8T L&K.
          • Gość: Bartek__ Re: Długopisem się chyba nigdy nie napracowałeś n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:04
            > Wasz BARKAS 1.8T L&K.
            Jaki nasz ?!?!
    • Gość: cc Re: suzuki liana IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 20:29
      na stronie www.suzuki.com.pl jest coś o tym. ceny się potwierdziły, ale to
      chyba jakaś promocja i podniosą.
      niestety g...niana strona mi się nie chce otworzyć.
      • greenblack Re: suzuki liana 21.05.04, 20:35
        To nie strona jest gówniana, ale Twoja przeglądarka. Otwiera się w flashu.

www.suzuki.com.pl/suzuki-a-promocje.html

Pewnie masz coś namieszane. Wygląda na to, że cała oferta jest promocją. Ale na
        miejscu Darka bym nie zwlekał.

Dlaczego piszą: HATCHBACK, 2 x A/bag, 5-drzwiowy, w danych są boczne poduszki?
        • Gość: Alv Re: suzuki liana - cena promocyjna czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 13:30
          hmmć - mam info z pierwszej ręki - cena jest obowiązująca i do końca roku sie
          nie zmieni. Aha - zapomniałem o jednym gadżecie - podgrzewane siedzenia. A co
          do Liany 4x4 itp - one są, ale produkowane na Węgrzech, i nie wiem, czy czasem
          nie aby jeszcze w starej wersji nadwozia i wnętrza. Nie pomylcie japońskiej -
          nowej, z węgierską - starą.
    • Gość: cc Re: MINUSY liany - test w Auto Motor i Sport IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 22:53
      MINUSY:
      hamulce kiepskie (43-44 m!, pocieszeniem może być dobry wynik crash-testów ;-),
      zawieszenie zbyt komfortowe - traci kontakt z nawierzchnią, zużycie paliwa od 6
      do 10 na 100 km.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka