Dodaj do ulubionych

Audi Q3 | Pierwsza jazda

28.07.11, 13:39
Auto sportowo-użytkowe z segmentu premium. Teraz tłumaczymy z polskiego na nasze:
- sportowe, bo w podstawowej wersji ma 140 koni i 10 sekund do setki
- użytkowe, bo ma 460 litrów niefunkcjonalnego bagażnika i wygodnie mieści góra dwie osoby
- premium bo za 120 tysięcy dostajesz tapicerkę z materiału i manualną klimę
Obserwuj wątek
    • Gość: 55 Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.11, 13:39
      Ten niebieski odziwo, nawet wyglada.
    • Gość: HK Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 14:36
      bawiłem się jakiś czas temu konfiguratorem Q3 - wychodziło mi zawsze ok.190 tys zł.
      jak dla mnie grube przegięcie.
    • Gość: aaron Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: node 28.07.11, 14:40
      jakie to ma kąty natarcia, zejścia, głębokość brodzenia? Konkurencja (Tiguan) to stylistyczne dno, ale VW podaje takie parametry.
    • Gość: autorem Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.142.196.59.metrointernet.pl 28.07.11, 14:41
      Szkoda, że SUV'om Audi brakuje finezji, pazura itd. Są zupełnie nijakie jak A1. Zresztą w wypadku BMW nie jest lepiej - tylko X5 się broni w całości jeśli chodzi o design. Jak dla mnie Audi kompletnie nie umie sobie poradzić z designem tyłu auta.
    • Gość: Hurica Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.11, 14:45
      Napewno wyglada lepiej niz X1 przynajmniej ma jakies proporcje, chociaz tez nie jest z nimi najlepiej.
    • Gość: vatar Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.resnet.st-andrews.ac.uk 28.07.11, 14:55
      Jak dla mnie to cała gama SUVów Audi dostała mocno w tyłek od BMW.
    • Gość: brachu Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 15:16
      pewnie jezdzi jak wszystkie audi
      www.youtube.com/watch?v=mkQ5yBnS4SU&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM
    • Gość: jjj Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.noc.fibertech.net.pl 28.07.11, 15:28
      Kliknalem na link "Niedrogi crossover premium z Niemiec" zobaczyłem cenę od 123 500 a z tego co kojarzę to konkurencja tj. Quasquai czy ASX za 150 KM diesla wycenia na ok 85 000

• Gość: Gość Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.toya.net.pl 28.07.11, 15:32
      Z której strony to jest ładniejsze od X1 ??
      X1 przynajmniej wygląda jak X1, a to Q3 wygląda jak... Q5, Q7, A3 i właściwie ciężko go odróżnić od czegokolwiek innego. Wszystkie audi wyglądają tak samo - i mają tak samo nudne wykończenie wnętrza......
      tak tak wiem że teraz jest moda na białe telefony z jabłkiem i białe audi.. ale mnie to już znudziło.
    • Gość: ble ble Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 15:45
      Czy szkopy zrobią kiedyś ładny samochód? Mogliby poprosić włochów o projekt budy i wnętrza . Jak na razie to skrzyżowanie czołgu tygrys z ursusem C330.
    • Gość: Subarowiec Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 15:46
      Mi wychodzi circa about bez navi i skóry 160.000 PLN dopłata za poduszki powietrzne i klimę i wydanie samochodu jest chyba kiepskim żartem? No ale lud głupi wszystko co Niemieckie i w dyszlu kupi...
    • Gość: GOŚĆ Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: 199.67.203.* 28.07.11, 16:42
      Może powiesz, że Niemcy nie potrafią projektować?

Audi A5, Merc CLS I/II gen - brzydkie auta?
      Daj spokój, te koncerny zarabiają miliardy bo wiedzą jak! I auta są fajne.

I co z tego, że dzieciarnia podnieca się Saabem albo Alfą skoro sprzedaż nie jest dobra.
      To klienci kupują. A nie specjaliści z forum.

BMW/Audi/Mercedes wyznaczają trendy. I oni wiedzą najlepiej co się sprzeda.
      X6 też krytykowano, że totalna klapa. A okazało się wielkim hitem dla BMW!
    • popijajac_piwo Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda 28.07.11, 16:45
      @aaron: kąty natarcia, zejścia, głębokość brodzenia?

przecież to nie jest żaden off-road, tylko kompakt na polskie dziury w drogach... z off-roadów VAGa to jedynie Touareg z 4XM i blokadami dyferencjałów dałby radę na prawdziwym bezdrożu, cała reszta to śmiech na sali, zwykła stylizacja.
    • observator_nathan Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda 28.07.11, 16:51
      Q3 moze i jest "niedrogim crossoverem" oraz "bardzo przyjemnym autkiem miejskim" ale chyba dla mieszkancow Santa Barbara albo Beverly hills i rozumiem, ze wlasnie tam mieszka wiekszosc czytelnikow moto.pl. Ale jak na polskie warunki - a nawet europejskie - to jest auto zdecydowanie drogie i raczej nie miejskie. Miejska to moze jest panda albo malibu.

Ja osobisicie wole X1, bo Q3 wyglada jak przerosniete A1.
    • Gość: tmk Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 17:09
      po raz kolejny doprowadzają mnie do szału te marketingowe nazwy "sportowo-użytkowy" - zapraszam na tor - dostałby baty od seicento sporting.
      Sportowe auto to np : lotus exige , caterham itp
    • Gość: taka prawda Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 17:18
      aaron: Jak dla ciebie Tiguan to stylistyczne dno to chyba nie widziałeś na oczy japońskich pseudoterenówek. Nie dość że drogie to jeszcze brzydkie.
    • Gość: ratzinger Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.aster.pl 28.07.11, 17:51
      wszystkie niemieckie to jedna sztanca, zero polotu
      zawieszenie z wozu drabiniastego, nieergonomiczne przelaczniki,
      mulaste silniki, samochod reaguje na wszystko z opoznieniem (gaz, hamulec)
      fotele twarde i niewygodne na dluzsza trase, krotsza zreszta tez...
      serwis chamski i drogi, marka premium wiec panisko sie nie musi starac.
      a po 7latach rdza i nie wiadomo jak szpachlowac
      sprzedlo, elektryka, wtryski, pada wszystko
      obwieszajace sie drzwi i bagaznik.
      pali wiecej niz w papierach, z klima w zimie masakra
      a4, kupiony w polsce w salonie, pierwszy wlasciciel, garazowany
      (dostalem w spadku, sam bym nie kupil)
    • Gość: jot-23 Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.hsd1.vt.comcast.net 28.07.11, 17:52
      hehe "niedrogi" jest zaledwie $10,000 od ceny Q5 w USA
    • Gość: Gość Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.lcs.net.pl 28.07.11, 18:22
      bitches please. Teraz z audi zostala marna atrapa. BMW ze swoim Xdrive bije quattro www.youtube.com/watch?v=JO8h1zB7R7Q
      audi bylo dobre 25lat temu. Teraz wchodzac do nowego seata albo skody czuje sie tak samo jak w audi.
    • Gość: yanu33 Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 18:23
      To tylko jakieś audi.
      W dodatku jak zawsze przepłacone i przereklamowane.
      + nudne, tradycyjnie
    • wookiee.chewbacca Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda 28.07.11, 19:12
      i jeszcze jeden filmik pokazujący prawdziwe możliwości większego brata Audi - biedaczka musie zepchnąć ręcznie, ha, ha:
      youtu.be/U-FoUTPja4Y
    • Gość: Autor Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 19:35
      @wookiee.chewbacca i inni z linkami, mam nadzieję, że wiecie 'o co chodzi' a linki wlepiacie dla przypadkowych czytelników, którzy mają się zachwycić tymi testami?
    • Gość: Subarowiec Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda IP: *.icpnet.pl 28.07.11, 19:39
      To tylko pokolorowany tiguan za ciężką kasę Audi i BMW to auta dla lalusiów kupujących markę a nie auto. 4x4 + 125KM + prawdziwe auto = https://www.youtube.com/watch?v=0A-4FoOk4tY

Xdrive Quatro (te nowe) to są elektroniczne gadżety a nie napędy....
    • hansman Re: Audi Q3 | Pierwsza jazda 28.07.11, 19:48
      @jjj

proponuje Ci jeszcze raz poczytac cenniki konkurencji ze zrozumieniem. nie wiem gdzie Ty znalazles te smochody w tej cenie, ale moze cos Ci sie pomylilo, bo w wersji 4x4 golasy zaczynaja sie od 100 K PLN dla benzyny i 110 K dla diesla.

Diesel 140 KM audi ma lepsze osiagi niz 150 KM w nissanie czy mitsubishi. Benzyny nawet nie ma co porywnywac, bo jak mam do wyboru TFSI i te pazdzierze montowane u konkurentow o max mocy 140 KM to wybor jest tylko jeden, za niewielka uwazam doplata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka