Gość: zx IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 19:37 Bo ja jak na razie tylko jednego... (Warszawa). Coś się toto nie przyjęło chyba na rynku... i ta porażająca cena... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: verte Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 20:07 Gość portalu: zx napisał(a): > Bo ja jak na razie tylko jednego... (Warszawa). > > Coś się toto nie przyjęło chyba na rynku... i ta porażająca cena... żadnego Link Zgłoś
Gość: Nik33 Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.nowy-tomysl.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 13:18 To otwórz oczy.!! Ja widzę codziennie po kilka !! Poznań Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 20:09 Na Warszawie swiat sie nie konczy, w NL sprzedano tylko do konca ubieglego roku 6 tys. Link Zgłoś
art_0 Re: Ile widzieliście golfów V ? 18.05.04, 20:49 Ja juz widzialem z cztery (Warszawa). Co interesujace jeden z kratka - firma TOPEX. Art Link Zgłoś
Gość: były fun Golfa A kto kupi ten drogi badziew ? ot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 20:59 Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: A kto kupi ten drogi badziew ? ot IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 21:27 Fabie masz? Link Zgłoś
Gość: konrad Re: A kto kupi ten drogi badziew ? ot IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 08:15 Golfa masz? Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: A kto kupi ten drogi badziew ? ot IP: *.speed.planet.nl 23.05.04, 21:20 Volvo S60, ale nie lubie piepszenia. Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.arkonskie.v.pl 18.05.04, 21:01 Widzialem napewno 2, ale moglo byc wiecej..tylko na Golfa V nie zwraca sie uwagi bo sie niczym nie wyroznia, na ulicy wyglada prawie jak przerobiony lekko IV! Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 21:28 Jak sie nie znasz to nie pisz pls... Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 18.05.04, 21:04 Warszawa nie pępek świata :) Golfów V juz coraz więcej myka po kraju. Zresztą do kwietnia sprzedawali tego około 200 sztuk miesięcznie. W takim Koninie przynajmniej 6-7 sztuk naliczyłem, w Poznaniu trafiłem 3 sztuki. Sam mam toto, z kratką :) więc wpadają mi w oko, jak jadą. Co ciekawe, sporo golfów V z kobitkami za kółkiem :) Wiedzą co dobre :) A co do ceny... to juz było wałkowane na wieeeelu forach moto, popatrzcie na ceny P 307, Hondy civic, Renault megane II no i Astry III w podobnych wyposażeniach i silnikach i wyjdzie prawie identycznie... różnica 1-3 tysięcy to szczegół... Link Zgłoś
barkas Re: Ile widzieliście golfów V ? 18.05.04, 21:46 Kilka sztuk, bieda wersja, bez klimy!!! Trzeba być niezłym matołem,żeby za gołego kompakcika z archaicznym silnikiem 1.6, na siłę unowocześnionym systemem FSI zapłacić ponad 60 patyków....... Za golasa w najsłabszej specyfikacji, gdzie nie widać ani kompleksowej elektryki, ani komfortu, ani wyglądu. A dobrze wyposażona wersja kosztuje tyle ile np. Avensis, Passat czy Mondeo. Wasz BARKAS 1.8T L&K Link Zgłoś
greenblack Re: Ile widzieliście golfów V ? 18.05.04, 21:50 Tak nie ujadaj na Golfa, bo nowego Oktawiana z takim wyposażeniem jak stary L&K poniżej 100 patyków już se na pewno nie kupisz. Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 21:58 Greenblack, jednak czasami sie zgadzmay, milo mi mimo wszystko. Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 21:57 O jej skodziasz sie odezwal! Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 18.05.04, 23:57 :) uśmiałem sie jak norka, co więc powiedzieć o posiadaczach Octavii L&K ?! Barkas daj sobie na wstrzymanie :) Uwierz na słowo, kosztuje toto mniej niż wymieniony przez ciebie passat czy nawet avensis, z mondeo się zgodzę. Silnik 1.6 ma 115 km, każdy bierze co chce, prawda, Ty wybrałeś skode O L&K, ja bym tego nie wziął, ale to Tój biznes :) więc luzik koleś, luzik :))) Link Zgłoś
devote Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 03:40 ja jeszcze nie widzialem.pare sztuk jezdzi po ameryce na fabrycznych tablicach od Volkswagen of America. Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: 212.160.128.* 19.05.04, 09:00 Do barkasa.Ty to jaki niby masz silnik w tej twojej skodzie.Archaiczny 1.8 T dość awaryjny. Jezdzisz techniczną popłuczyną VW i psioczysz na firmę matkę.Nieładnie!!! Ponadto nie jesteś żaden WASZ.Irytujesz mnie i może innych tym kretyńskim i wieśniackim dopiskiem. Pozdr Link Zgłoś
hartge Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 10:34 Gość portalu: zbig napisał(a): > Do barkasa.Ty to jaki niby masz silnik w tej twojej skodzie.Archaiczny 1.8 T > dość awaryjny. Co za belkot,chyba masz na mysli 1.8T stosowany kiedys w Corrado? Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 10:13 Gość portalu: Q napisał(a): > A co do ceny... to juz było > wałkowane na wieeeelu forach moto, popatrzcie na ceny P 307, Hondy civic, > Renault megane II no i Astry III w podobnych wyposażeniach i silnikach i > wyjdzie prawie identycznie... różnica 1-3 tysięcy to szczegół... Golf 1.6 FSI w wyposażeniu Civica 1.6VTEC kosztuje ponad 79000zł. Jak dla mnie to nie jest tysiąc różnicy. Robiłem porównanie dla celów sąsiedniego wątku o Civicu. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:39 jak weźmiesz dwie wersje "gotowe" i będziesz chciał doposażyć je do równego standardu poprzez dokupienie opcji z cennika do tej gorzej wyposażonej to zawsze wyjdą jakieś nieprawdopodobne różnice... Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 10:42 Gość portalu: AdM napisał(a): > jak weźmiesz dwie wersje "gotowe" i będziesz chciał doposażyć je do równego > standardu poprzez dokupienie opcji z cennika do tej gorzej wyposażonej to > zawsze wyjdą jakieś nieprawdopodobne różnice... Dobra, to zrób takie porównanie i udowodnij. Ja już się wykazałem :-) Dane o wyposażeniu dostępne na stronach VW i H. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:47 jak będę miał chwilkę czasu to się pobawię, zresztą na wyposażeniu dokładanym extra dostajesz rabat z klucza. pamiętaj, że można złożyć dwa auta tej samej firmy w dwóch różnych cenach... Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 10:59 Gość portalu: AdM napisał(a): > jak będę miał chwilkę czasu to się pobawię, zresztą na wyposażeniu dokładanym > extra dostajesz rabat z klucza. pamiętaj, że można złożyć dwa auta tej samej > firmy w dwóch różnych cenach... Wziąłem Comfortline VW 'na warsztat'. Wyszło 81950 :-O Generalnie im wyższa wersja u VW, tym więcej dodają Ci jakichś mało istotnych dodatków, a za ważne (jak klimatyzacja, tylne-boczne drzwi czy radio) i tak trzeba dopłacać. Tyle, że alufelgi były w standardzie. Sportline wyszło 80740. Też aluski w standardzie, dopłata za dodatki j.w. Jak byś nie kombinował, taniej niż ponad 79000 nie będzie. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:36 civic 3d 1.4 55tys., golf 3d 1.4 56,5. Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 12:47 Gość portalu: AdM napisał(a): > civic 3d 1.4 55tys., golf 3d 1.4 56,5. Golf 59440 (dopłata za radio + 550zł nie wiadomo za co). Nie tylko drożej, ale i silnik 1.4 75KM o nader mizernych osiągach. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:55 golf trendline3d 1.4 56470pln!!! a ja np nie chcę radia(albo dostanę gratis od dilera), nie zależy mi na osiągach, ale chcę kurtyny. I co mi zrobisz? ;-) Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 13:05 Gość portalu: AdM napisał(a): > golf trendline3d 1.4 56470pln!!! > > a ja np nie chcę radia(albo dostanę gratis od dilera), nie zależy mi na > osiągach, ale chcę kurtyny. I co mi zrobisz? ;-) Nic, kupuj, jak chcesz. Poza tym od dealera Hondy tez coś wytargujesz ekstra. Nawiasem mówiąc, Golf 3D kosztuje 56690 +550zł nie wiadomo za co (czyli 57240). W/g konfiguratora na stronie VW. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 13:12 A za Stilo z kurtynami zapłacisz 52700, jeśli tylko na tym Ci zależy :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:16 niknejm napisał: > Nawiasem mówiąc, Golf 3D kosztuje 56690 +550zł nie wiadomo za co (czyli 57240). > > W/g konfiguratora na stronie VW. wziąłem pompkę zamiast zapasu, dali rabat ;-) tak czy siak, różnica nie jest ogromna. pzdr Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 13:21 Gość portalu: AdM napisał(a): > wziąłem pompkę zamiast zapasu, dali rabat ;-) tak czy siak, różnica nie jest > ogromna. pzdr Ogromna - nie. Ale ja mając dwa auta, z których jedno ma lepsze osiągi, jest tańsze, ma koło zapasowe zamiast pompki ;-)), a ustępuje drugiemu tylko tym, że nie ma kurtyn, wolałbym to tańsze :-)) Poza tym za Stilo z kurtynami masz cenę o około 10% niższą. A to już sporo. Chyba, że zależy Ci na niezawodności. Ale wtedy nie kupuj Golfa, lecz Corollę :-) Jak do konia nie podejść, zad zawsze z tyłu :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:06 niknejm napisał: Ale ja mając dwa auta, z których jedno ma lepsze osiągi, jest > tańsze, ma koło zapasowe zamiast pompki ;-)), a ustępuje drugiemu tylko tym, że > > nie ma kurtyn, wolałbym to tańsze :-)) > > Poza tym za Stilo z kurtynami masz cenę o około 10% niższą. A to już sporo. > Chyba, że zależy Ci na niezawodności. Ale wtedy nie kupuj Golfa, lecz > Corollę :-) a miało być o civicu i golfie... Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 18:33 Gość portalu: AdM napisał(a): > a miało być o civicu i golfie... A ja myslałem, że tylko o Golfie :-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
niki27 porowanie cen 24.05.04, 10:25 policz dokladnie i kup Golfa V 1,6, z autoamtyczna klima, esp, lepsza tapicerka i innymi tego typu "bajerami" za 65 tys. Zebys sie nie zdziwil... Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.adm.us.edu.pl 19.05.04, 07:23 Jest ich mniej gdyż spóżnili się z nim o kilka miesięcy nie zrobili nic ciekawego następny pospolity wóz no i ta cena która go dobija Każdy który myśli kupi za tą cene dużo lepiej wyposażone auto Opel Astra 3 Peugeota 307 lub Toyote są też takie Firmy jak Fiat i Renault tak więc konkurencja pobiła VW na łeb i szyje No może będa kiedyś tańsze to wtedy go kupię narazie zastanawiam się nad inną marką użytkownik VW 3 Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.04, 10:16 A ogladales statystyke tegoroczna sprzedazy samochodow,testy itd.Golf jest znow pierwszy.VW ma swietne kwartalne dane. Link Zgłoś
Gość: Wrednt Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.adm.us.edu.pl 24.05.04, 07:18 Aleś pierdolną jak dzik w sosne podaj mi te super statystyke a jeżeli idzie o test to napewno wygrał w Auto Świecie , jeden z największych brukowców kto da wicej ten wygra Ludzie którzy jeżdżą VW uświadomcie sobie że Golf to już mit tak jak mówi reklama Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 08:23 Gość portalu: Wrednt napisał(a): > Aleś pierdolną jak dzik w sosne podaj mi te super statystyke a jeżeli idzie o > test to napewno wygrał w Auto Świecie , jeden z największych brukowców kto da > wicej ten wygra Ludzie którzy jeżdżą VW uświadomcie sobie że Golf to już mit > tak jak mówi reklama golf wygrywa w każdym gazetowym porównaniu. mit czy nie mit,to jeden z najlepszych aut w swojej klasie. i właśnie dlatego może być sobie drogi Link Zgłoś
hartge Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 10:37 Gość portalu: Marek napisał(a): > Jest ich mniej gdyż spóżnili się z nim o kilka miesięcy nie zrobili nic > ciekawego następny pospolity wóz no i ta cena która go dobija Każdy który myśli > > kupi za tą cene dużo lepiej wyposażone auto Opel Astra 3 Peugeota 307 lub > Toyote A jakiez to lepsze standartowe wyposazenie niz Golf maja wymienione przez ciebie modele?Ba,duzo lepsze,jak napisales... Link Zgłoś
edek40 Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 08:51 1 (slownie: jeden). Bez kratki za to z lysa pala z tlustym karczychem za kierownica. I naturalnie naturalna blondyna. Przyjemnie bylo patrzec na polski target golfa... Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 10:02 Panie i Panowie, odnośnie cen i wyposażenia, to prosze najpierw zrobic porównanie między modelami poszczególnych marek, przykładowo www.samar.pl i okaże się, że różnica w cenie jest mitem, za mała, by sie nią podniecać :) Ponadto, image tej czy innej marki... mogę wskazać jaguara, którym w moim mieście jeżdżą dresiki w czapeczkach i co z tego, każdy jeździ czym chce. NO, chyba, że uważają co poniektórzy, że firmy mające flotę złożoną z tVW są dresiarskie :) Mnie to nie rusza, ale już bawi, że kreujecie stereotypy, generalnie wiem, że Skoda jes ewidentnie passe ;). Odkryłem teraz, że Vw także :), ponadto Fiat, Opel i wiele, wiele innych marek, czym więc jeździć, by byc trendy ? :))) Żartuję teraz. Ale już poważnie, uważam, że cenowo golf, megane II, P 307, astra III są tak ciasno koło siebie, że te kryterium jest zawodne w ocenie. Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 10:16 Gość portalu: Q napisał(a): > Ale już poważnie, uważam, że cenowo golf, > megane II, P 307, astra III są tak ciasno koło siebie, że te kryterium jest > zawodne w ocenie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=12739556&a=12759859 Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.terminus.pl / 195.116.99.* 19.05.04, 11:28 Gość portalu: Q napisał(a): > Panie i Panowie, odnośnie cen i wyposażenia, to prosze najpierw zrobic > porównanie między modelami poszczególnych marek, przykładowo www.samar.pl i > okaże się, że różnica w cenie jest mitem, za mała, by sie nią podniecać :) Golf V 3d 57000 Stilo 3d 50000 Focus 47400 Xsara 5d 50900 Corolla 3d 51000 dane z oficjalnych stron co najmniej 6 tys zlotych to dla mnie spora roznica Link Zgłoś
wlk.brytania Moda-a wlasciwie antymoda... 19.05.04, 11:50 W zwiazku ze swoim hobby i niedawnym wyborem nowego auta zagladam tu czesto i gesto.I jednemu spostrzezeniu trudno sie oprzec...W Polsce zapanowala chyba moda na zwymyslanie Golf'owi jak tylko i ile sie da... Co jest grane..? Nie bardzo wiem o co chodzi z ta antypatia? Link Zgłoś
niknejm Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 19.05.04, 12:49 wlk.brytania napisał: > W zwiazku ze swoim hobby i niedawnym wyborem nowego auta zagladam tu czesto i > gesto.I jednemu spostrzezeniu trudno sie oprzec...W Polsce zapanowala chyba > moda na zwymyslanie Golf'owi jak tylko i ile sie da... > Co jest grane..? Nie bardzo wiem o co chodzi z ta antypatia? Cena wyższa niż u konkurencji, co możnaby przełknąć, gdyby była czyms usprawiedliwiona. A nie jest. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 19.05.04, 13:12 Golf to bardzo porzadne auto i jego cena wcale nie jest wygorowana. Moje zdanie jest subiektywne i nie zamierzam co modne w Polsce depresjonowac rzetelnej wartosci samochodu z Wolfsburga. Ale moje pytanie jest inne - co powoduje ze modne w Polsce jest nienawidzic Golfa? Wspominac cos o "dresach" w kontekscie Golfa i BMW ? Co to w ogole za stwierdzenie ze tym czy tamtym autem jezdza dresy? Kto z Was jechal "piatka"? Ja jezdzilem ostani miesiac - Civic'iem,Mazda 3,Mazda 6(inny segment),Audi A3 i na koniec Superbem(podobnie jak "szostka"). Moje obserwacje nie pokrywaja sie z Twoimi.Golf jest bardzo atrakcyjna propozycja .Jest to samochod ktoremu trudno wiele zarzucic .W starciu z konkurencja jest inny,choc napewno nie w y r a z n i e gorszy co niektorzy nieustannie tu sugeruja.Jest to bardzo konserwatywnie rozwiazany w kazdym aspekcie koncept.Taki juz charakter Volkswagen'a .W niektorych elementach jest wyraznie l e p s z y,takze jest krotko mowiac bardzo ciekawa oferta. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 19.05.04, 13:37 wlk.brytania napisał: > Golf to bardzo porzadne auto i jego cena wcale nie jest wygorowana. Moje > zdanie > jest subiektywne i nie zamierzam co modne w Polsce depresjonowac rzetelnej > wartosci samochodu z Wolfsburga. Tylko, że taniej możesz kupić inne porządne auta. Corollę na przykład. > Ale moje pytanie jest inne - co powoduje ze modne w Polsce jest nienawidzic > Golfa? Wspominac cos o "dresach" w kontekscie Golfa i BMW ? Co to w ogole za > stwierdzenie ze tym czy tamtym autem jezdza dresy? Widzisz, rzecz w tym, że dresy też mają swoje mody. W ich środowisku bardzo popularne są właśnie Golfy i BMW. Podobnie jak Yakuza w Japonii uwielbiają ponoc Merce :-) Jednak z tego powodu na pewno Golfa czy BMW bym nie odrzucił. > Kto z Was jechal "piatka"? > Ja jezdzilem ostani miesiac - Civic'iem,Mazda 3,Mazda 6(inny segment),Audi A3 > i na koniec Superbem(podobnie jak "szostka"). > Moje obserwacje nie pokrywaja sie z Twoimi.Golf jest bardzo atrakcyjna > propozycja .Jest to samochod ktoremu trudno wiele zarzucic .W starciu z > konkurencja jest inny,choc napewno nie w y r a z n i e gorszy co niektorzy > nieustannie tu sugeruja.Jest to bardzo konserwatywnie rozwiazany w kazdym > aspekcie koncept.Taki juz charakter Volkswagen'a .W niektorych elementach > jest > wyraznie l e p s z y,takze jest krotko mowiac bardzo ciekawa oferta. Sam mówisz, że nie jest wyraźnie gorszy, a tylko w niektórych elementach jest lepszy niż niektóre inne auta. Ale biorąc go w całości pod uwagę nie sądzę, aby 10% różnicy w cenie (albo więcej - patrz porównanie Civica 5D 1.6 i Golfa 5D 1.6, kilkanaście tysięcy różnicy) było usprawiedliwione. Ten samochód jest ogólnie niezły. Za to jest droższy niż porównywalni konkurenci. Więc po co przepłacać? Chyba, że się komus po prostu subiektywnie podoba. Ja bym np. nie kupił Megane, choć jest b. bezpieczny. Po prostu ten samochód bardzo mi sie nie podoba. Ale niektórzy są tym 'żelazkiem' zachwyceni. Ich sprawa, ich pieniądze, ich wybór. Mi nic do tego. Natomiast zaprotestuję, jak ktoś stwierdzi, że Golf 1.6 5D kosztuje prawie tyle samo co Civic 1.6 5D, przy tym samym poziomie wyposażenia. Bo to po prostu nieprawda. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 19.05.04, 13:55 I coraz bardziej zmierzamy do ... spojnego zdania. Auto dla "dresa" to dowolne auto wyposazone w tlumik o srednicy rurociagu "Przyjazn" i naklejka "Pioneer" czy "Kenwood" z tylu...Znam auta o rzeczywiscie zawyzonej cenie w stosunku do wartosci.W mojej opinii sa to Lotus,Jaguar,Land Rover,Range Rover,Rover itd. A jesli nawet Golf jest o 10 % drozszy od konkurencji to napewno nie jest to glowny argument aby go tak bezpodstawnie i slepo nienawidzic,jak to czasami mozna tu zauwazyc. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 19.05.04, 13:59 wlk.brytania napisał: > A jesli nawet Golf jest o 10 % drozszy od konkurencji to napewno nie jest to > glowny argument aby go tak bezpodstawnie i slepo nienawidzic,jak to czasami > mozna tu zauwazyc. Czy ja wiem... Ja tam nienawiści nie widze... Luidzie raczej się naśmiewają chyba, wzglednie są zszokowani... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
devote Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 20.05.04, 01:03 niknejm napisał: > Więc po co > przepłacać? Polska to kraj gdzie nadal o wyborze auta decyduje cena poniewaz spoleczenstwo jest biedniejsze niz na zachodzie. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 20.05.04, 12:59 devote napisał: > > niknejm napisał: > > > Więc po co > > przepłacać? > > Polska to kraj gdzie nadal o wyborze auta decyduje cena poniewaz > spoleczenstwo > jest biedniejsze niz na zachodzie. Sorry, ale jeśli ktoś kupuje jakieś auto tylko dlatego że jest droższe od innego (a nie jest, nawet subiektywnie lepsze), to jest: 1. Idiotą. 2. Kimś, kto po prostu nie moze żyć bez 'dodawania sobie prestiżu' - a to podpada z lekka pod punkt 1. :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Q Re: Moda-a wlasciwie antymoda... IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 20.05.04, 15:28 Amen. Nic dodać nic ująć. Jak ktos kupuje bo tańsze, ale jakby oryginał ;-)))) (vide nabywcy Skody) to potem wygadując pierdoły na tym forum daje pożywkę antyskodziarzom, co reszta z rozbawieniem czyta ;-)))) NIE MAM NIC DO ŻADNEJ MARKI, to tak na wszelki wypadek, żeby mi ktokolwiek do gardła się nie rzucił... Samochód kupuje się ze względu na markę, eksploatację, serwis, opnie 9subiektywne) i wiele wiele innych czynników, z których cena jest jednym z najistotniejszych, ale nie jedynych przesłanek dla dokonania zakupu. Łał... Niknejm znów się w zasadzie zgadzamy... :-)))))))))))))))))) Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Moda-a wlasciwie antymoda... IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 20:39 Omega b rocznik 1995 kosztowala 52 000 DM.Golf kosztowal 30 000.(klima i inne duperele)W 2003 ta 8 letnia Omega kosztowala 3 000 euro a 8 letni Golf 3 500 Euro.Fiat kosztowal by 1000 Euro... Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Moda-a wlasciwie antymoda... IP: *.speed.planet.nl 26.05.04, 18:53 Widzisz to zalezy od tego ile masz tych pieniedzy. Ludzie ktorzy je na prawde maja czesto kupuja samochody dla prestizu i chyba trudno nazwac ich idiotami, bo jakby nimi byli to by nie zarobili tych pieniedzy (chyba ze kradna). Nie ma logiki w twoich wywodach. Link Zgłoś
niknejm Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 27.05.04, 10:15 Gość portalu: Gienio napisał(a): > Widzisz to zalezy od tego ile masz tych pieniedzy. Ludzie ktorzy je na prawde > maja czesto kupuja samochody dla prestizu i chyba trudno nazwac ich idiotami, > bo jakby nimi byli to by nie zarobili tych pieniedzy (chyba ze kradna). Nie > ma logiki w twoich wywodach. Trudno mi uznać samochód za wyznacznik prestiżu, szczerze mówiąc :-) Ale niektórzy uważają, że pewne auta prestiżu dodają. OK, ich prawo. Ale nazwanie kompakta samochodem kupowanym 'dla prestiżu' to dość karkołomna teza. W/g mnie za prestiżowe (jeśli już) można uznać Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Rolls-Royce czy Bentley. Inaczej robi się z tego 'prestysz dla ubogich' ;-)) Jak w tej reklamie z VW Polo, gdzie 'dumny i blady' właściciel patrzył na wszystkich z góry. Żałosne dość... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
devote Re: Moda-a wlasciwie antymoda... 20.05.04, 00:59 wlk.brytania napisał: > Nie bardzo wiem o co chodzi z ta antypatia? stereotypy i brak tolerancji.taka jest polska kazdy boi sie sasiada aby nie byc obgadany i wytykany palcem Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Moda-a wlasciwie antymoda... IP: 217.166.59.* 26.05.04, 13:17 Ci co ich na Golfa nie stac pocieszaja sie, ze inne samochody w tej klasie wcale mu nie ustepuja a nawet go przewyzszaja. Czytam nawet ponizej ze Corrola jest lepsza, Skoda w zasadzie porownywalna itp i nawet juz mi sie dyskutowac na ten temat nie chce. Niech sie ludzie pocieszaja... Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 13:37 Wyposażenie, to jest ważne, co masz w środku za tą cenę. Ja zrobiłem sobie porównanie... paradoksalnie, ale golf V nie wyszedł tak drogo. Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 14:00 Dobra, wysiliłem się :) www.samar.pl zrobiłem konfigurację, podstawowych modeli 3d silniki 1.4 (od 90 km w górę) 1. Golf V trendline 1.4 FSI 90 km 58.840 pln 2. Renault Megane II confort dynamique 1.4 98 km 59.300 pln 3. Honda Civic sport 1.4 90 km 58.300 pln 4. Peugeot 307 Mistral 1.4 88 km 58.100 pln Pod uwagę wziąłem wyposażenie standardowe dla wymienionych wersji, tak, by modele można było porównać silnikami, wyposażeniem i gwarancją itp itd, służę pełnymi danymi, mogę zeskanować wydruk i wysłać mailem. Odsyłam na stronę www.samar.pl. oczywiście nie uwzględniam rabatów, promocji itp itd, gdyż wiele rzeczy można indywidualnie wytargoważ z dealerem. Pozdrawiam. Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 18:35 Gość portalu: Q napisał(a): > Pod uwagę wziąłem wyposażenie standardowe dla wymienionych wersji, tak, by > modele można było porównać silnikami, wyposażeniem i gwarancją itp itd, służę > pełnymi danymi, mogę zeskanować wydruk i wysłać mailem. Odsyłam na stronę > www.samar.pl. oczywiście nie uwzględniam rabatów, promocji itp itd, gdyż > wiele > rzeczy można indywidualnie wytargoważ z dealerem. Pozdrawiam. Rozumiem, że jak VW wyciągnie Ci swój cennik, to Ty powiesz, że masz lepszy, z firmy Samar, i za taką cenę chcesz to auto? :-) No cóż, negocjowac możesz, czemu nie :-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 19:40 Lubisz się spierać, nie ?! :-))) Chcesz cennik VW golfa, zeskanować ? Chętnie to zrobię. Nie lubię dokuczać, ale się prosisz :-))) Samar cennika z księżyca nie podaje, "skędyś" te ceny dostaje :-))) Mozna też nie przyjmować faktów do wiadomości, ale to jest groźne dla zdrowia, a twoje zdrowie chyba jest OK. Przekorny jesteś :-))) Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 19:41 Sorry, Niknejm, źle wstawiłem twojego nicka :-))) Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 20:12 Gość portalu: Q napisał(a): > Sorry, Niknejm, źle wstawiłem twojego nicka :-))) Tak podejrzewałem :-)) Spierać - nie. Ale dyskutować - tak, bardzo :-) Nie musze miec racji - ale często mam dobre argumenty :-))))))) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Q Niknejm IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 20:49 :-))))) temat zawsze się znajdzie :))) Siła argumentów czy argument siły ? ;-))) Pzdr Q Link Zgłoś
niknejm Re: Niknejm 19.05.04, 21:03 Gość portalu: Q napisał(a): > :-))))) temat zawsze się znajdzie :))) Siła argumentów czy argument siły ?;-)) Chyba jednak siła argumentów... Trudno kogoś stłuc przez Internet :-)))))) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Q jak to liczyles????????????????????????????? 19.05.04, 21:20 Gość portalu: Q napisał(a): > Dobra, wysiliłem się :) www.samar.pl zrobiłem konfigurację, podstawowych ja tez sie wysililem nawet bardziej bo bylem na stronach producentow tj na www.vw.pl, www.fiat.pl, i www.peugeot.pl na stronie fiata i vw sa fajne konfiguratory na stronie pezo tylko cennik wybralem sobie wersje dla mnie: podstwowy silnik 5 drzwi i klima oto moj wynik: Golf 62.640 zl w tym: cena podst. 56690+ 2000 drzwi+ 3500 klima+ 550 za przeglad Stilo 56.600 zl w tym: cena podst. 52100(za 5d)+ 4500 klima 307 57.800 zl za wersje Mistral z klima 307 58.000 zł za wersje podstawowwa 54.000 + 4000 klima Link Zgłoś
Gość: Q Wojtus, nie obraź się.. jak Ty to liczyłeś ??? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 23:31 Jutro, bo dziś czasu juz brak, pogadamy, cena Stilo ze strony Fiata ??? Nie żartuj, takiego nie widziałem... za to zaproponowali mi taką cenę, że byłem pod autentycznym wrażeniem :)))) Jutro napiszęw ięcej, z przykładami. Aha, wszedłem na www.samar.pl, podałem jakie autka i wyskoczył cennik :)))) Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Q a jak Ty? 20.05.04, 08:43 Gość portalu: Q napisał(a): > Jutro, bo dziś czasu juz brak, pogadamy, cena Stilo ze strony Fiata ??? Nie tak sie sklada ze bylem ostatnio u Fiata w salonie bo myslalem o fiacie i mam cenniki i sa identyczne jak na stronie. Moze VW na stronie www ma nizsze ceny niz w rzeczywistosci ale napewno nie fiat. Proponuje bysmy ograniczyli sie do faktow. Na stronach fiata i vw sa konfiguratory jak nie bedziesz kombinowal fiat wyjdzie kilka tysiecy taniej. Co wiecej do golfa trzeba dodac cene za przeglad przedsprzedazowy w cenie 550 zl a fiat ma stala znizke na stilo w wysokosci 2000 zl. Tak wiec do wyliczonych cen dodaj do golfa 550 a od stilo odejmij 2000 zl. co do firmy samar przypominam ze zqalicza ona oktawie do klasy D co swiadczy o fachowo sci tej firmy. Poza tym chyba zgodzisz sie ze producent i dealer lepiej zna cene niz inna firma nie powiazana. Link Zgłoś
Gość: Q Wojtek IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 21.05.04, 01:13 Wojtek, zgadzamy sie w jednym, najważniejszym, nie przeczę i nie przeczyłem, że golf jest droższy od stilo... zauważyłeś zapewnie, że podałem w moim porównaniu inne marki niż fiacik, do którego zresztą nic nie mam... może poza pretensjami do pewnego dealera, kórego postępowanie odebrało mi ochotę na stilo... Co do Samara, wiesz, są generalnie uznani jako fachowcy od rynku moto... nie nam się spierać odnośnie kwalifikacji Octavii bo rozpęta sie dyskusja mająca niewiele z powagą... Choć przeczytałem we wczorajszej "Polityce", że Octavia to wyższa średnia klasa a Golf średnia niższa... pomijając pewne oczywiste rzeczy jak platforma na której zbudowano Octavię, to mi to kompletnie leży czy wyższa czy niższa... Odnośnie cen w salonie VW, cóż, zauważyłem, że podejście do cen jest wysoce subiektywne, tak jak poziom obsługi... ja wykorzystałem pewne "chody", które zapewniły mi cenę i wyposażenie... więc może faktycznie z tego powodu moja opinia jest nieco nieadekwatna... Pozdrawiam serdecznie, pewnie przy piwku rozstrzygnelibyśmy dyskusję zadowalająco :-))))) Aha, tak przypadkiem to czym jeździsz ? ;-))))) Link Zgłoś
Gość: Q Re: Q jak to liczyles???????????????????????????? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 23:44 Sprawdziłem.... Wojtuś, dorzuciłem do Stilonka poduchy, alarm i lakier metalik jak w VW, żeby standard był równy :-))) i wyszło w 1.4 Actual 58.900, active wyszedłby 62 z małym ogonkiem. Po prostu w standardzie w poszczególnych markach jest inne wyposażenie, na stronie samara wzieli pod uwagę wyposażenie porównywalne w sprawdzanych modelach. Dlatego właśnie takie wyniki. Klimy nie brano pod uwagę, ale drzwi tylne, poduchy, kutryny, elektrykę... takie rzeczy. Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Q jak to liczyles???????????????????????????? 20.05.04, 08:53 Gość portalu: Q napisał(a): > Sprawdziłem... Wojtuś, dorzuciłem do Stilonka poduchy, alarm i lakier metalik > jak w VW, żeby standard był równy :-))) i wyszło w 1.4 Actual 58.900, active golf nie ma w standarcie lakieru metalik ani alarmu przynajmniej tak wynika z konfiguratora. poszedlem po twojej mysli i wyliczylem twoje wersje 90 KM, 6 poduch, lakier metalik, alarm. Rowny standart oba maja to samo. Golf 62490 + 550 = 63040 zł Stilo 57900 - 2000 = 55900 zł spora roznica prawda ponad 7000 zł Tumasz link do znizek fiata www.fiat.pl/news/promocje/default.htm > wyszedłby 62 z małym ogonkiem. Po prostu w standardzie w poszczególnych markach > > jest inne wyposażenie, na stronie samara wzieli pod uwagę wyposażenie > porównywalne w sprawdzanych modelach. Dlatego właśnie takie wyniki. Klimy nie > brano pod uwagę, ale drzwi tylne, poduchy, kutryny, elektrykę... takie rzeczy. Link Zgłoś
Gość: Q Re: Q jak to liczyles???????????????????????????? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 20.05.04, 12:50 Jedno jest pewne, Fiat głośno o zniżkach najwyraźniej mówi i pisze, VW nie. Zapewniam jednak, że w VW w cenie standardu masz metalik lakier i parę innych rzeczy, ale to musisz indywidualnie wytargować, podobnie ma się sprawa z ubezpieczeniem. Zauważ jednak, że powołałem się na www. samar.pl (do dyspozycji wyliczanka dokładna) z innymi autami niż Stilo. Ale to insza inszość. Temu, że Stilo jest tańszy nie przeczyłem, jednak, denerwuje mnie podawanie, jaki to Golf jest drogi. Wiem też, że różnica w cenie wyniesie Cię nie 7000 ale jakieś 4000-5000, tyle tylko, że jak już wsponiałem VW trzeba przycisnąć, a Fiat robi to od reki niemalże... Ale głownie zająłem się VW Golfem, P 307, Megane II i Hondą Civic. Pozdrawiam. Link Zgłoś
grzek Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 12:12 Widziałem jednego i to w ostatnich dniach. Na ulicy nie rzuca się w oczy, jakby nie napis FSI na tylnej klapie to nie zwróciłbym na niego uwagi. Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 18:39 Nie widzialem. U nas nadal VW sprzedaje poprzedni model... Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Ile widzieliście golfów V ? 19.05.04, 18:42 A swoja droga to maksymalnie wyposazony VW Golf IV GTI VR6 kosztuje $23,923. I ma wszystko - 6MT, skore, podgrzewanie, szyberdach, zmieniacz, OnStar itp. Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 20:26 A ja praktycznie codziennie jakas V widze, może mam lepszy wzrok od niektorych lub potrafie rozrozniac samochody. Na nieszczescie dla kilku gosci z forum statystyki sprzedazy nowego Golfa ida w gore, moze nie w PL nie za ostro ale tak jest. Po malej miescinie na Mazurach juz min. 3 jezdza - moze nie znaja sie na samochodach?! Link Zgłoś
Gość: Jonny w Gdansku nie widzialem,ale 1 raz mi sie wydawalo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 20:48 ze widzialem , tylko byl dosc daleko wiec nie mam pewnosci :)) Ja osobiscie nie lubie ludowozu , ale to tylko z tego powodu ze ja wole kupic paroletnie BMW od nowego golfa. Link Zgłoś
barkas Ile Golfów? 19.05.04, 23:20 Nie oszukujmy się. Nowy Golf jest totalną klapą stylistyczno-marketingową dla pozerów. Nie znam nikogo przy zdrowych zmysłach, kto chciałby jeździć 75 konnym kompaktem bez klimatyzacji w lato. Golasem za 60 tys plnów. Nowa Octavia przy V jest po prostu elegancka, i tego nie zaprzeczą nawet zatwardziali antyskodziarze. Golf V ma dwie dobre cechy: silnik 2.0 16V TDI, oraz wyśmienite zawieszenie. Nadwozie to klapa. Czekam na nową Octavię, wiem już że będzie to 2.0 TDI. Chyba ze dadzą cenę z kosmosu, to kupię coś innego. Wasz BARKAS 1.8T L&K. Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile Golfów? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 19.05.04, 23:35 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Link Zgłoś
marans idze pan 20.05.04, 00:31 z tym beznadziejnym golfem, kiedys to on moze wyznaczal standarty klasy kompaktowej, teraz tylko rozsmiesza znawcow motoryzacji.znawcow bo wiekszosc ludzi dalej uwaza ze golf to ... o co to to nie jest, najlepszy w swojej klasie. nic mnie tak nie wkurza jak stereotypy. ps.w golfie V wielka nowosc - niezalezne, wielowahaczowe tylne zawieszenie. przypomne ze w focusie stosowane bylo od poczatku produkcji. Link Zgłoś
Gość: Jan Re: idze pan IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 19:55 ..zapomniales dodac,ze w Golfie jak jedziesz do tylu to sie dmuchawa przelacza o 180 stopni,zebys nie mial spalin w aucie! Link Zgłoś
Gość: szejk erebruni Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.ath.cx / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:41 u mnie po miescie nie widac kazdy sie pewnie wstydzi tym wyjechac co zrozumiale. Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.adm.us.edu.pl 20.05.04, 14:59 To nie wstyd to chańba pokazać się tym autem Link Zgłoś
niknejm Re: Ile widzieliście golfów V ? 20.05.04, 18:10 Teraz ja będę wredny... To hańba pisać 'chańba' ;-)))))) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: czy o to chodziło? Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 20:47 wczoraj całe stoisko dla puszystych było zawalone golfami V czy XXL. Link Zgłoś
Gość: west no jest ich sporo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 15:28 ma Śląsku można je zobaczyc dosc często... przeciez to nie maybach Link Zgłoś
Gość: koperrr Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 19:28 ostatni tydzien tobylo ze4 jeden w mojej pracy ale jeszcze niewiem czyj Link Zgłoś
mavio1 Re: Ile widzieliście golfów V ? 22.05.04, 22:59 Trochę tego badziewia jeździ. Wczoraj jeden taki jechał niebieskim na gdańskich tablicach z dieslem 2.0 chyba. W środku jakieś 2 matoły za przyciemnionymi szybami udające, że gadają w komórki... Żenada. Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.epsa.pl 24.05.04, 13:42 Jednego w Poznaniu. VW mają dwie wady cena i wysoka awaryjność. Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 24.05.04, 19:43 Przykłady, podaj przykłady... tak rzucać tekstem też potrafię... Link Zgłoś
Gość: asnyk Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.adm.us.edu.pl 25.05.04, 07:28 Dla miłosników Golfa przestancie pisać bzdury jaki to super auto ,auto jak każde inne a kupując samochód za 60 tyś chcę coś mieć a nie arhaiczny silniczek jak w motorynce VW pisze tyle ile daje w standarcie tylko zmusiła go konkurencja bo dalej Kulczyk kazał by dopłacać za wszystko Link Zgłoś
Gość: kwas Re: Ile widzieliście golfów V ? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 26.05.04, 13:20 a duzo jedzi po samym kentaki! Link Zgłoś
Gość: nana kupiłem przez was golfa V IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 22:22 Jak nie będzie mi się podobał, to pożałujecie :) Link Zgłoś