Gość: opo234 Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.zone13.bethere.co.uk 05.08.11, 09:53 jak nie ma 1.9 TDI to Polak nie kupi Link Zgłoś
Gość: arkadiusz Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.europe.hp.net 05.08.11, 10:36 W sumie cos na wzor Dacia Logan. Cena ok jak na tamte warunki, serwis tez. Dlaczego nie jak na tamten rynek. Link Zgłoś
bezzebnypirat Łada Granta - tani sedan z Rosji 05.08.11, 13:03 Bo nawet najslabsze 1.9 TDI osiagi ma podobne jak najdrozsza i najmocniejsza wersja tego 'samochodu';-) Link Zgłoś
Gość: m Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 13:57 czy "reno" wpuści do Europy Ladę czy powie wy se tam kupujta swoja ładę a my w Europie sprzedamy dacię. Coś misie wydaje że nie będą startować z kolejnym tanim samochodem w Europie, bo chyba na było by to pasożytnictwo. Link Zgłoś
swoboda_t Łada Granta - tani sedan z Rosji 05.08.11, 14:10 @seti:"A argumenty, ze to auto nie moze konkurowac z Golfem III... no coz. Zalosne, biedne kompleksy. Opluc innych by lepiej poczuc sie samemu... nawet w dziesiecioletnim golfie". Żadne kompleksy, tylko podstawowa znajomość motoryzacji. Ten samochód to badziew, wóz przestarzały i kiepsko wykonany. Dlatego w UE, jeśli w ogóle pojawi się w sprzedaży (a to wątpliwe) będzie miał śladową sprzedaż. W Polsce Łady nie sprzedają się od kilkunastu lat, bo mamy wybór. Rosjanie wyboru nie mają - władze praktycznie zamknęły rynek dla aut używanych, żeby zmusić ludzi, których nie stać np. na Focusa do kupowania wyrobów AvtoVaz. Jakoś tak dziwnie się układało, że Rosjanie też woleli używane Golfy od nowych Ład. I co się dziwić, Golf IV przy każdym, nawet tym najnowszym modelu Łady, to szczyt wyrafinowania, jakości, elegancji. Link Zgłoś
Gość: Gość Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.ekspres.net.pl 05.08.11, 15:15 Renault zmieniło wytyczne dotyczące marki Dacia ,miała to być marka prostych jeździdeł dla trzeciego świataj jak pierwszy Logan ,teraz tę rolę będzie pełniła Łada. Dacie polubiła Europa ze szkodą dla niej, z prostego pudełka zczęły wyrastać Eurodacie specjalnie dla kupujących dotąd używane auta Europejczyków. Widać też,że za jakość odpowiada koncern Nissan Renault. Link Zgłoś
Gość: Gość Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.ekspres.net.pl 05.08.11, 15:23 Lada ,Dacia,Nissan,Mahindra,Renault ,dla informacji komentujących to część i 100 %własność koncernu Renault Nissan. Projekty ,badania ,nadzór ,zarządzanie to Francja i Japonia,siła robocza to rynek lokalny ,więc pisanie ,że Rumuni ,czy Ruscy coś tam coś tam ....fabryki stoją w Maroko ,Iranie,Kolumbii,Indiach ,Rosji ,Rumuni i kto wie gdzie jeszcze. Link Zgłoś
Gość: Gość Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.ekspres.net.pl 05.08.11, 15:32 Wiele elementów wyposażenia wnętrza ,zapewne silniki ,osprzęt ,zawieszenia z półki dla Dacii ,więc sprawdzone, stare ,niezawodne . Światła do jazdy dziennej to dowód ,że celem Renault jest ulokowanie produktu na rynkach wymagających tego dodatku ,czyli w Europie. Link Zgłoś
Gość: d. Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.pai.net.pl 06.08.11, 13:08 dodajcie filmik, w którym Putin oglądał nowy egzemplarz. chyba z minutę próbował ten cud motoryzacji odpalić ;) Link Zgłoś
Gość: Gość Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.pai.net.pl 06.08.11, 13:11 www.youtube.com/watch?v=IIHKm-m5RRw Link Zgłoś
Gość: Gość Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.ekspres.net.pl 06.08.11, 15:35 Stać mnie na kaszankę ,więc nie narzekam ,że nie smakuje jak kawior. To jest Lada ,produkt dla klientów biednych i dla krajów ze złymi drogami i słabym dostępem do serwisu. Jeśli kpisz sobie z tego produktu ,to widać nie musisz wyobrażać sobie jak smakuje kawior ,kup coś droższego i gitara ,a nie ględź ,że brak sóry na fotelach ,czy znaczek na masce jest niemodny ,a Golf lepszy.... Link Zgłoś
Gość: eded Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: 193.239.244.* 08.09.11, 12:57 eee przod naped , i nie ladna, 2107 samara i 2110 mialy ten ech taki styl, taki radziecki, fsajny, troche jak styl amerykanskich aut ale z bardziej upartym w stylistyce Link Zgłoś
Gość: AAAA Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.12, 15:21 Ale przynajmniej coś kombinują i tworzą! Gdzie jest polski samochód np.Polonez itp.?? Śmiać się to każdy potrafi! Link Zgłoś
Gość: rita Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: 31.6.248.* 21.01.12, 23:39 Kochani jeździłam Ładą 1500 taką z okrągłymi światłami, już ich prawie nie, ma może 1 lub 2-wie na allegro (podobna do dużego Fiata). Autko jak to mówicie (przepraszam za słownictwo) "rosyjskie gó..." - ale jak dla mnie im mniej TECHNIKI I ELEKTRYKI tym lepiej bo nie ma się co popsuć -autko było niezawodne . Tym starociem jeździłam sporo i oczywiście to co się amortyzuje trzeba wymieniać (sworznie, wachacze, sprężyny, amortyzator, czy hamulce) - ale to dotyczy każdego przecież samochodu. Ponadto blachy były twarde i grube jak z czołgu zero rdzy, progi idealne, produkowana była na eksport i kupiona za dolary (skórzana tapicerka na fotelach i desce rozdzielczej oraz dachu), a nie to co tu piszecie golf IV nie mówiąc o III (to dopiero gó... i niewypał rdza wyłazi na progach 5 lat po wyjeździe z salonu i co, że deska rozdzielcza ciut ładniejsza ) tak samo Renault i Opel. Wujek ma Golfa II już ho ho i jeszcze dłużej i autko lepiej się trzyma niż te nowe dziadowskie serie. Wracając do tematu Łada była technicznie tak prosta, iż będąc kobietą i nie znając się na samochodach część rzeczy naprawiałam sama (m.in. czyściłam i ustawiałam gaźnik) silnik był na łańcuszku rozrządu i nie miało się co w nim popsuć - po prostu nie do zarąbania (auto miało już 28 lat i jak pojechałam do mechanika by sprawdził ciśnienie na garach - to na każdym było takie same i dosłownie książkowe). Ogrzewanie takie, że zimą w krótkim rękawku jeździłam i problemu z zapalaniem zimą nie było żadnego w każde mrozy odpalała. No i ŁADA niezawodna na nasze dziurawe polskie drogi. Raz jechałam w polną drogę same kamole i wyboje stanęłam bo myślałam, że nie przejadę, a mój dziadek w śmiech i mówi do mnie - dziecko kochane taka droga jak jest tu na tej polnej leśnej drodze to w Rosji normalna droga, a taka ulica po której normalnie u nas jeździmy to się u Rosjan autostrada nazywa. No trochę się rozpisałam, ale kupiłam ostatnio lepsze autko 2.0 HDI i co już 2 razy w poważnym remoncie było 5.000 mnie wyniosło i znowu nawaliło - siły nie mam - mułowate jak nie wiem co turbina włącza się powyżej 2 tys. obrotów (pod taką solidną górę jak jechałam na 1-wszym biegu to mi cały czas gasło, a jak nogę z gazu trochę zdjęłam bo kamole były i obroty spadły to sukin kot gasł i ruszyć z miejsca nie chciał ), a łada choć 75 koni mechanicznych darła asfalt przy starcie, aż miło- szkoda, że skrzyni piątki nie było bo na 4-tym biegu już wyła -ale moc pod pedałem jeszcze miała tylko 5-tki było brak . Kupiłam teraz zwykłe stare BMW- na łańcuszku rozrządu rok 94- benzyna nie żadne ropniaki i jestem zadowolona idzie jak burza- dłużej tym pośmigam niż tym nowym gównem. A gdyby teraz wyprodukowali taką ładę 1500 - to biorę ją bez mrugnięcia okiem - i nie trzeba mi żadnych udogodnień - no może tylko, aby mniej paliła od tamtej i el. szyby też mogą być. Znaczek ŁADA mi nie przeszkadza może być - no chyba, że ktoś chce płacić za znaczek WW, jak dla mnie to mogę zapłacić za znaczek AUDI czy starego BMW albo Mercedesa Beczki bo warto - ale nowe WW czyli ten okularnik to gó... - stare mogą być czyli te do B4. ja tak uważam - nie wiem jak inni ??????? Link Zgłoś
Gość: Gość Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.gdynia.mm.pl 20.02.12, 22:02 Podrubka daci logan Link Zgłoś
Gość: zoki Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.pai.net.pl 08.08.12, 21:45 tak będą mieli użytkownicy granty: www.youtube.com/watch?v=HXhLiYuVti0 Link Zgłoś
piotr33k2 łada 08.08.12, 23:30 jakoś zadnych ład w polsce nie widac na drogach wiec i tej sie nie spodziewam .polak nie wyda na ruskie nie wiadomo nawet 25 tys bo jak juz to woli kupic sprawdzoną pande lub innego fiata, albo aveo czy coś markowego używanego z niemiec . Link Zgłoś
Gość: żywczak Łada Granta - tani sedan z Rosji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.13, 14:50 19 letnią Samarą jechałem w zimie 10 km bez płynu chłodzącego dopóki nie musiałem zatrzymać się przed skrzyżowaniem. (Zaczął sie szybko nagrzewać). Innym razem przejechałem 20 km z zatartym łożyskiem wyciskowym i wyłamanymi sprężynami sprzęgła. Ile samochodów tak może? Nowe-oryginalne sprzęgło z łzyskiem kosztuje 200 zł! Nie otwierałem silnika od 1991 nigdy. Dwa lata temu przestałem używać oleju mineralnego i wlałem półsyntetyczny. (Porada Auto Świata dla krytyków) Z silnikiem nie dzieje się nic. Żadnych wycieków. Przyśpieszenie w dalszym ciągu 13 s do setki-jak w instrukcji. Spaliny bez kolorów. Żeby wymienić żarówki nie muszę wyjmować chłodnicy. Moduł zapłonu przynajmniej 4 x wymieniałem na parkingu-10 minut pracy dwoma kluczami. Przy -20 stopniach jest w 30 sekund gotowa do jazdy. Ogrzewanie kabiny rewelacyjne. Lewarek bez luzów-ostatnio zmieniłem olej w skrzyni drugi raz od wyjazdu z fabryki. Jeździłem tym samochodem do pracy i najwięcej szkód narobiły mi zachodnie samochody wgniatajace moje błotniki i rejestrację. Śmiejcie się dalej. Link Zgłoś