Dodaj do ulubionych

MegaTEST: VW Phaeton W12

IP: *.158.69.143.Dial1.Chicago1.Level3.net 20.05.04, 04:02
byc moze sprzedaz zaskoczy w stanach, gdzie auto nie jest dotychczas
oferowane.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciejka Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.ny325.east.verizon.net 20.05.04, 07:16
      tamto cuope W12 testowane na torze Nardi, ono nie bylo czerwone. ono w ogole nie mialo
      koloru... no wlasciwie, to bylo czarne tak, jak czarne moze byc tylko wlokno weglowe nie
      pokryte zadnym lakierem. chodzilo o oszczedzenie paru kilogramow. aha, poniewaz tor byl
      owalny rozne bylo cisnienie w oponach tylnej osi
    • Gość: fergus Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 20.05.04, 10:52
      samochód dla ludu za 505 tyś. ?? hmm średnio śmieszne. a tak w ogule to bałdzo
      konkretny wózek
    • greenblack Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 20.05.04, 11:18
      "Obroty silnika przy 100 km/h na VI biegu - 1900 ++ "

Na szóstym biegu? Przecież ten wóz ma 5 biegów.

O 760i:
      "Ma największy rozstaw osi (choć jak dotąd nie doczekała się wersji long)"

Bełkot.

www1.bmw.pl/produkty/samochody/bmwserii7/limuzyna/

"W chwili debiutu Phaeton W12 w zasadzie nie miał konkurencji (chętny na inną
      12-cylindrową limuzynę z napędem na cztery koła musiał czekać aż do tegorocznej
      premiery Audi A8 W12 Quattro)."

Bełkot. Stare A8 miało W12 już w 2000 r.
      • Gość: AdM Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:37
        greenblack napisał:
        > O 760i:
        > "Ma największy rozstaw osi (choć jak dotąd nie doczekała się wersji long)"
        >
        > Bełkot.
        >
        > www1.bmw.pl/produkty/samochody/bmwserii7/limuzyna/
        >

u nas w Polsce to nawet L jest tańsza! (???)
      • myfirstalfa szosty bieg w Phaetonie W12 21.05.04, 14:24
        greenblack napisał:
        > Na szóstym biegu? Przecież ten wóz ma 5 biegów.

w wersji z tiptronic 6!!

pozdrawiam
        myfirstalfa
        • greenblack Re: szosty bieg w Phaetonie W12 21.05.04, 14:47
          Ale w W12 tylko 5.
          • myfirstalfa Re: szosty bieg w Phaetonie W12 21.05.04, 22:25
            oddaje honor
            v6,v8,v10 - tiptronic 6 biegow
            w12 - 5
            pozdrawiam
    • Gość: bosky Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 20.05.04, 15:35
      "Tak jak fabryka, którą specjalnie dla Phaetona wybudowano pod Dreznem" bzdura
      bo fabryka jest praktycznie w centrum miasta a nie jak zostalo napisane w
      Gazecie Wyborczej ze pod Dreznem.Wiem bo mieszkam w dreznie od 4 lat i wiem
      dokladnie gdzie ta fabryka jest.
      Robi wrazenie ta fabryka jest imponujaca.calosc w szkle :) warto chociaz
      obejrzec budynek :)
      pozdrawiam
    • Gość: Maciek Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.arkonskie.v.pl 20.05.04, 17:46
      jak bym mial taka kase to bym nie kupil jednak VW!
      Predzej bym wzial A8 ewentualnie 7er, ale szybko poki nie zniszczaj jej
      faceliftingiem (7er bardzo mi sie podoba w przeciwienstwie do 5er).
      Ale tak na serio wydaje mi sie troche nienormalne wydawac tak wielka kase na
      auto, nawet jesli sie ma duzo pieniedzy!
      Mozna przeciez lepiej zagosodarowac duza kase!
      Pozdrawiam
    • Gość: fergus Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 20.05.04, 19:41
      w gazecie w "konkurentach" Phaetona piszecie o A8 a zdjęcie jest
      A6...panooowie !!
      • Gość: Lemmy Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.gazeta.pl 20.05.04, 22:43
        Dobrze jest. A8 tak wlasnie wyglada.
        Zmienili mu wlot a la A6. Swoja droga,
        modele poszczegolnych klas moglyby sie
        bardziej roznic.
    • Gość: hehe.he Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 21:14
      auto jest bardzo w porządku oprócz tego znaczka VW z przodu wielkości pizzy

jednak to prawda ze do takiej klasy samochodu potrzebna jest nowa marka dająca
      troche swiezego powietrza snobizmu np. dollarwagen lub goldwagen
      • wowo5 Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 21.05.04, 03:05
        VW popelnil grzech pychy. Zamiast zadowolic sie solidna pozycja firmy
        produkujaca auta masowe VW chcial zostac marka luksusowa. Niestety aut w klasie
        Phaetona sprzedaje sie w sumie bardzo niewiele. Jest to poza tym rynek, gdzie
        prestiz liczy sie nie mniej niz doskonalosc techniczna. Toyota z Lexusem moze
        byc najlepszym tego przykladem. Po 20 latach Lexus wciaz nie ma pozycji BMW,
        Mercedesa, czy Audi (szczegolnie w Europie). Najbardziej zdumiewa, ze VW ma juz
        swoja marke luksusowa - Audi, ktora radzi sobie calkiem dobrze. Zamiast wydawac
        setki milionow na Phaetona (konkurenta A8), VW powinien przeznaczyc te
        pieniadze na wzmocnienie Audi, ktore wciaz nie ma tego prestizu jak BMW i
        Mercedes. Audi na przyklad wciaz nie ma SUV-a nie liczac Allroada, ktory tak na
        prawde jest zwyklym kombi. Audi nie ma wciaz auta prawdziwie sportowego (TT
        jest zbudowane na podwoziu Golfa i jako auto sportowe sie nie liczy za to
        wyglada bardzo fajnie). Co najsmieszniejsze Phaeton jest bardzo dobrym autem.
        Nawet w USA to auto nie ma wiekszych szans, pomimo ceny nizszej o $20k niz w
        Europie. Ludzie, ktorzy szukaja okazji moga sobie kupic Chryslera 300C, auto o
        podobnych rozmiarach i mocy za polowe ceny. Zaleta Chryslera 300C jest to, ze
        nikt nie pomyli go z autem kosztujacym jedna trzecia ceny (Passat), a co
        najwyzej z kosztujacym 5 razy tyle Bentleyem. Oczywiscie VW jest o wiele
        bardziej luksusowy niz 300C. Jezeli ktos chce wywolac zazdrosc sasiadow to
        sprawi sobie Mercedesa nawet tanszego niz Phaeton.
        • Gość: Maciek Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.arkonskie.v.pl 21.05.04, 07:41
          Wowo 5:
          Widzailem kilka Pheatonow na autostradzie w Niemczech...Tego auta nie da sie
          pomyslic z Passatem...Jest znacznie wiekszy, mimo wszystko inny przod, tyl
          zupelnie inny...To auto niby jest podobne do Passata, ale bardziej na
          zdjeciach....NA zywo nie pomyli ci sie nigdy, gdyz nigdy chyba nie bedzie tak
          wielkiego Passata!
          Pozdrawiam
    • Gość: nocnik rozmowy kloszardow IP: 195.84.153.* 21.05.04, 13:27
      czy ktos lubi sluchac belkotu kloszardow o tym czy bristol czy tez sharaton
      jest lepszy. kogo to interesuje.
      • Gość: hehe.he Re: rozmowy kloszardow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:08
        nocniku zostan tam gdzie twe miejsce czyli w kiblu hehehehehe
    • Gość: Adam Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: 80.55.171.* 22.05.04, 09:21
      Ehhhh jakiś miesiąc temu widziałem takiego Phaetona (pomijam wersję silnikową
      bo nie mam pojęcia co miał pod maską), i powiem jedno: ten samochód robi
      OGROMNE wrażenie. Moim zdaniem z wyglądu (kwestia gustu) bijena głowę Sklasę i
      7.
    • tomaszek874 Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 22.05.04, 15:40
      mnie to auto się podoba. jest super - kawała dobrej, solidnej niemieckiej
      roboty.
      a zła sprzedaż to faktycznie uprzedzenia. nie orientuje się za bardzo w cenach,
      ale sądze że za podobnie wyposażonego Mercedesa, czy BMW trzeba zapłacić sporo
      więcej...
      a jak mawia mój znajomy historyk uprzedzenia trzeba obalać
      ja spróbuje..
      5 tysięcy złotych załatwie, ale skąd wezmę brakujące 500??? :)
      pozdrawiam
    • Gość: Mcawac A kiedy bedzie test Civica Type-r,albo HondyS2000? IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.05.04, 00:12
      ????????W końcu tytuł gazety-"Wysokie obroty" do czegoś zobowiązuje!!Czekam z
      niecierpliwością!I skończccie z testowaniem jakihś śmiesznych diesli,w tych
      samochodach nie czuje sie adrenaliny,bo jak mozna przy akompaniamencie
      bocianiego klekotu?Pozdro!
      • Gość: Lemski Re: A kiedy bedzie test Civica Type-r,albo HondyS IP: *.stacje.agora.pl 24.05.04, 13:01
        Coming soon...
    • Gość: alpifresh PRAWDA JAK ŚWIAT STARA!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.04, 10:42
      Burak pozostanie burakiem, choćby nie wiem jak się wystroił i jakie
      uniwersytety skończył.
      Każdy powinien znać swoje miejsce w szeregu.
      Toyota pozycję lexusa w USA budowała latami, a w Europie jest lexusowi bardzo
      ciężko.
      Wniosek: pleps niech się nie pcha na salony. Chyba,że pucować buty szlachetnie
      urodzonym.
      • greenblack Re: PRAWDA JAK ŚWIAT STARA!!!!!!!!! 24.05.04, 10:43
        >pleps

Analfabeta.
        • Gość: alpifresh Re: PRAWDA JAK ŚWIAT STARA!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.04, 18:37
          Przepraszam!!
          "PLEBS" tak powinno być.
          Pozostała treść bez zmian.
          Pozdrawiam.
    • Gość: na-dorobku Re: Jedyny ladny VW IP: 192.109.150.* 24.05.04, 12:46
      widac, ze niemiecki klient to potomek
      tych co przy wojskowych werblach szli
      na wschód - nie pytajac dlaczego

Jak dziadek i tata kupowal mercedesa, to on tez
      musi
    • Gość: Jan Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.04, 13:19
      W USA gdyby nie Murzyni,mafiosi,chwalipienty i inne poldupki,to Mercedes czy Leksus nie maja szans.W USA sprzedaje sie tego najwiecej.Widac to na Viwie czy MTV.Jak jakis Czarny czy Bialy z USA spiewa (raczej pierdoli)to jakim autem jedzie??? BMW albo Mercedes.Co za prostactwo w tej Ameryce.
      • Gość: KG Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: 212.160.204.* 02.06.04, 16:42
        Wow co za dojrzały komentarz
        budować swoją wiedzę na temat rynku motoryzacyjnego w stanach na podstawie
        teledysków z VIVY

ROTFL
    • niknejm Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 24.05.04, 13:31
      Przeczytajcie sobie artykuł w ostatniej Polityce o klasach społecznych. Boki
      zrywać ;-)) Roi się tam od błędów i przeinaczeń.
      Wyczytałem tam, że w klasie luksusowej jedną z opcji samochodów jest 'VW
      Fiton'. Chwile mi zajęło, zanim zrozumiałem, o co chodzi. A takich kwiatków
      było tam dużo. Artykuł wyglądał jak wypracowanie Janka Muzykanta na temat "Jak
      wyobrażam sobie styl życia Pana Hrabiego". ;-))

Pzdr
      Niknejm
      • lolo75 Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 24.05.04, 15:35
        Dla mnie dwa największe rozczarowania w zeszłym roku: Cayenne i Phateon. W
        pierwszym mało miejsca, w drugim... nuda. Przerost formy nad treścią. Ale to
        nie mój problem. Naprawdę można lepiej wydać kasę. SC430, rx-8 i jeszcze na AC
        wystarczy.

pozdro

Lolo
      • Gość: mike VW Fiton IP: 195.205.182.* 02.06.04, 13:22
        tak nazywają phaetona amerykanie, ale tez mialem z tym zagadke
      • Gość: mike VW Fiton IP: 195.205.182.* 02.06.04, 13:23
        www.spiegel.de/auto/fahrberichte/0,1518,197372,00.html
    • Gość: Nocnik zycze wam wszystkim IP: 195.84.153.* 26.05.04, 13:03
      I kogo te pierdy interesuja. Samochod fajny ale polski rynek samochodow to
    • Gość: Nocnik zycze wam wszystkim takiej bryki IP: 195.84.153.* 26.05.04, 13:04
      I kogo te pierdy interesuja. Samochod fajny, ale polski rynek samochodow to
      tylko 2000szt tego typu aut rocznie. A moc nie znaczy chciec. Zycze wam
      wszystkim takiej bryki sobie zreszta tez.
    • Gość: mania Re: MegaTEST: VW Phaeton W12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 14:36
      vw phaeton to jest dopiero fura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka