Gość: teedy TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 22:46 To prawda że w długie trasy terenówki się nie nadają ,mam Jeepa bo mam trudny dojazd w zimę do domu.Turbine wymieniałem już2x (5 lat mam auto), Link Zgłoś
Gość: k TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.11, 23:40 Fajnie jak się mieszka na wsi i nigdzie tym nie jeździ. Do jazdy po mieście wolę jednak mały samochód. Link Zgłoś
Gość: o TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.147.161.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 23:55 Zabrakło Infiniti FX 35 i tańszego na wtórnym rynku FX45 - widlasta ósemka jest niebywała - jeśli go odpalisz w garażu - nie chce się wyjeżdzać, szkoda, że w W-wie jest tylko jeden długi tunel... Link Zgłoś
Gość: kloc TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 06:08 Ja bym chętnie przygarnął SUVa na zimę ze względu na dojazdy do pracy - przydałoby się 4x4 i większy prześwit, bo ostatnimi laty zima nie rozpieszcza. Ze względu na moje potrzeby i koszty wybrałbym grand vitarę w wersji 3d - stałe 4x4, nieduża, niezbyt skomplikowana. Wziąłbym nawet z benzynowym silniczkiem 1,6 bo poza asfalt nie zjeżdżam a do szybkiej i wygodnej jazdy mam inne auto. Czyli mały SUVik jako 2-gie autko na gorsze warunki drogowe. Z aut prezentowanych powyżej nie kupiłbym żadnego - za drogie dla mnie w zakupie i utrzymaniu. Poza tym - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - taki SUV spisze się w długiej trasie pewnie gorzej niż sedan czy kombi a w prawdziwym terenie rady nie da. Link Zgłoś
Gość: kloc TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 06:17 ale gdybym musiał wybierać to wybrałbym subaru outback - na trasę zimą w sam raz, krawężniki mu nie straszne itp. W wersji mniej optymistycznej kupiłbym octavię 4x4 ze zwiększonym prześwitem albo octavię scout (to nie to samo). Link Zgłoś
Gość: waldi TOP 5 | Używane SUV-y IP: 89.174.35.* 21.09.11, 08:51 każdy jeżdzi tym czym chce lub tym na co go stać Link Zgłoś
Gość: pr TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 09:56 @kloc Jezeli Vitara, to 5d 2.0 a nie 3d 1.6. Ta pierwsza to dzielna terenowka mogaca stanac moze nie obok discovery, ale tuz za nim. Mniejsza vitarka niby wyglada tak samo ale przez mniejszy rozstaw kol i przesuniety srodek ciezkosci jest kompletnie niestabilna. Link Zgłoś
Gość: Gość TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.ip.netia.com.pl 21.09.11, 10:29 Ciekaw jestem ilu z Was faktycznie miało okazję jeździć tymi samochodami, a na ile powielacie krązące plotki i opinie... Biorąc pod uwagę liczbę fachowych, eksperckich wypowiedzi to mozna by przypuszczać, że 90% Polaków jeździ suvami... Link Zgłoś
Gość: WALDI TOP 5 | Używane SUV-y IP: 83.142.195.* 21.09.11, 12:41 OD KIEDY FX35 MA V8? z tego co wie to jest tam V6 Jak chcecie samochod co się wysoko siedzi, i ma duże lusterka kupcie sobie STARA 200. Jest o wiele lepszy niż te wszystkie Suwy. ew. Żuka Bogate wyposażenie? Jeżdze Alfa romeo która w zakpuie była 3x tańsza niż te suwy. Mimo to ma takie samo albo lepsze wyposażenie. Mało tego wygląda milion razy lepiej a właściwościami trakcyjnymi i prowadzeniem bije je na głowe. Link Zgłoś
Gość: gosc TOP 5 | Używane SUV-y IP: 89.174.35.* 21.09.11, 12:51 fx ma v8 i to całkiem spore V8 4,5 l 328 KM V8 5,0 l 390 KM Link Zgłoś
the_stig_uk TOP 5 | Używane SUV-y 21.09.11, 21:56 "Suv-y i terenówki są niepraktyczne....pali toto jak smok 15 litrów i zaparkować trudno takim czołgiem ...nie to co moje Polo....pali 6 litrów i zaparkuje wszędzie ;-) a po lesie i tak nie będę jeździł więc po co mi SUV? Do jazdy po polach służy traktor a nie samochód ....samochód jest na drogę ...Hehe" Zgadzam sie w 100% Link Zgłoś
the_stig_uk TOP 5 | Używane SUV-y 21.09.11, 22:04 @chuubakaa Chcesz powiedziec ze normalnym autem nie mozna juz pojechac w gory, nie da sie pociagnac lawety, ciezkiej przyczepy itd?? A moze chcesz powiedziec ze SUV ma zawieszenie ze zlota i dla tego jest najlepsze na polskie dorogi?? BZDURA!! Bawia mnie tacy zakompleksieni ludzie, którzy kupuja SUV'a i mowia znajomym: "wiesz, kupilem SUV'a bo mam 200m szutrowej drogi na dzialke..." albo "Mieszkam 7km od granicy miasta - i prawie wszyscy mają SUVy" PIERDZIELENIE!!!! Ha ha Link Zgłoś
Gość: dżoj_stig TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 21.09.11, 22:46 Ciekawe co za zakompleksieni ludzie kupują auta kombi skoro maluchem da się nawet zrobić przeprowadzkę? W ogóle z jakiej planety są ludzie którzy kupują inne auta niż maluchy? Link Zgłoś
Gość: kloc TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 06:14 @ pr "Jezeli Vitara, to 5d 2.0 a nie 3d 1.6. Ta pierwsza to dzielna terenowka mogaca stanac moze nie obok discovery, ale tuz za nim. Mniejsza vitarka niby wyglada tak samo ale przez mniejszy rozstaw kol i przesuniety srodek ciezkosci jest kompletnie niestabilna." Ale ja nie potrzebuję terenówki :) Wiesz, jak jest zimą z odśnieżaniem - drogowcy wiecznie zaskoczeni, nawet na głównych trasach bywa ślisko i niebezpiecznie. A GV 3d ma wszystko, czego mi trzeba - duży prześwit, 4x4 i chyba dość rozsądny stosunek ceny do tego... Link Zgłoś
Gość: waldi TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.nat.student.pw.edu.pl 22.09.11, 07:43 samochodami marki DAewoo lanos, matiz czy nubira wjeżdzałem do lasu głęboko i zawsze przejechałem. Suv pewnie by utonął w błocie, gdyżwazy2 tony. Link Zgłoś
Gość: Po co SUV TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 13:04 Po co SUV - czyli obscenicznie "rodzinne" (w złym tego slowa znaczeniu) podyzszone kombi ? Żeby wodzić paszteta, bahory i psa ? Dla mieszkańca wiochy lub innego zadu-ia gdzie nie ma normanej drogi (to moze lepiej napierw przenisc sie we wsi do miasta i w to zainewstowc zamiast w auto) ? SUV to auto uzytkowe, zero sportu, zero mlodości, obciach stylistyczny, wizytówka czlowieka ze wsi .... Link Zgłoś
Gość: SUV TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 22.09.11, 15:50 Po co SUV? Pokaż mi kombi, które udźwignie 700kg, ma napęd, prześwit i wysoki bagażnik. Mógłbym kupić Octavię Scout zamiast SUVa a potem ciągnąłbym chlapaczami po glebie przez pół Europy, a tak jadę normalnie, silnik mocny to nawet nie zauważa że coś wiezie i czasem nawet pomacham do biedaków w osobówkach jadących z niedomkniętym bagażnikiem bo się zakupy nie zmieściły :) Link Zgłoś
drinexile TOP 5 | Używane SUV-y 23.09.11, 14:17 Po przeczytaniu postow zauwazam agresywna krytyke SUV'ow, spowodowana frustracja. Na szczescie dzisiaj mamy mozliwosc wyboru nie tylko pomiedzy malym i duzym fiatem. Wedlug mnie glownym powodem krytyki SUV'ow, jest fakt, ze sa one stosunkowo drogie w zakupie i utrzymaniu, bo jedna opona do duzego SUV kosztuje tyle co komplet do hatchbacka i wielu po prostu na tego typu pojazdy nie stac, wiec trzeba dobrac ideologie i ulzyc sobie nie zostawiajac suchej nitki na wlascicielach - przyklad: " SUV to auto uzytkowe, zero sportu, zero mlodości, obciach stylistyczny, wizytówka czlowieka ze wsi ....". Litosci... Link Zgłoś
Gość: Po co SUV TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 15:13 Ludzie przez wiele lat w ogole nie bylo czegos takiego jak SUV. Z dobrych powodow. Allbo sportowa limuzyna albo prawdziwe auto terenowe. SUV jest uniwersalny jak wielofunkcyjny scyzoryk - do niczego. Komfortem nie dorówna limuzynie (bo twarde zawieszenie musi kompensowas wysoki srodek cieżkosci), a w teren nie wjezdza się metalikiem za 200 tys zl. Tak jak ubranie tak i auto wysyła message. SUV to message tatuska dziecioroba albo czlowieka mieszkajacego przy bezdrożu (wies?). Czy mozna na SUV-a wyrywac laski ? Link Zgłoś
Gość: pr TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:54 Po co SUV: Czy mozna na SUV-a wyrywac laski ? Weź czarne Q7 i pojedź na dowolne zadupie, porządnego syfa masz jak w banku :] Link Zgłoś
the_stig_uk TOP 5 | Używane SUV-y 23.09.11, 22:47 @drinexile "zauwazam agresywna krytyke SUV'ow, spowodowana frustracja", "powodem krytyki SUV'ow, jest fakt, ze sa one stosunkowo drogie w zakupie i utrzymaniu, bo jedna opona do duzego SUV kosztuje tyle co komplet do hatchbacka" Frustracja? CHYBA ZARTUJESZ... Irytujace jest gdy ktos kupi to spuchniete badziewie i pozniej nie potrafi parkowac a wszedzie gdzie to mozliwe wychwala "zalety" SUV'a. Co do opon i utrzymania... byc moze opony do twojej starej astry sa tansze ale nie kazdy kto krytykuje jezdzi Tico, wiekszosc raczej miala do czynienia z roznymi segmentami. Sam mialem do czynienia z wieloma autami, mialem wielokrotnie okazje jezdzic tez SUV'ami i w zyciu nie kupie tym podobnego badziewia. Jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego! Link Zgłoś
Gość: drinexile Re: TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.range81-147.btcentralplus.com 24.09.11, 23:38 Irytujace jest gdy ktos kupi to spuchniete badziewie i pozniej nie potrafi park > owac a wszedzie gdzie to mozliwe wychwala "zalety" SUV'a Sorry, ale co ma parkowanie do tego czy kierowca ma SUV'a czy inny samochod? Ani nie sa dluzsze ani szersze od nadwozi sedan czy kombi, a czesto sa na tej samej plycie podlogowej. Sa wyzsze, ale co to ma do parkowania? Link Zgłoś
Gość: m TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.centertel.pl 24.09.11, 14:27 Właściciel SUV-a to gość którego sąsiedzi mają : 1.luksusowego mercedesa i 2. prawdziwą terenówkę Gość zazdrości sąsiadom ale nie stać tego gościa na dwa samochody: więc kupuje SUV-a czyli dwa w jednym - połączenie auta osobowego i terenówki... a wiadomo że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;-) Link Zgłoś
Gość: drinexile Re: TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.range81-147.btcentralplus.com 24.09.11, 23:40 A co rozumiesz przez "prawdziwa terenowke"? Link Zgłoś
Gość: Piotrek TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.11, 08:32 Mam Touarega W12 z 2007 r. auto ma moc 450 KM, 500 Nm, do setki przyspiesza w 6 sekund i kosztowało jako nowe ok. 400 tys zł. Ja kupiłem 3 letnie za 90 tys zł. Poza spalaniem które jest wysokie (średnio ok. 19 litrów) auto idealne. Link Zgłoś
Gość: Do Piotrka TOP 5 | Używane SUV-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 14:01 A nie uważasz, że wygladasz w Touregu jak burak ? Albo jak ktoś w swetrze, a nie marynarce. Wyobraz sobie, ze jedziesz na randke touregiam - dziewczyna mysli , no prosze jakis tatusiek prodjechal (bo po co facetowi takie wysokie kombi). Nie wiem po co taki samochod ? jesli mieszkasz na prowicji gdzie nie ma drogi utwardzonej to lepiej te 90 tys, pzreznaczyc na mieszkanie w miescie. Jesli nie jestes grubasem, nie masz kaszalota, dzieci, psa i kota na karku, nie wozisz kartofli na stargan ..... to po co takie kwadratowe pudlo ? I jeszcze placic taką kasę za paliwo - to mi nie pasuje, jakbys byl wiesniakiem to nie stac by cie bylo na takie spalanie . Ponawiam wiec pytanie - why so car in town ??? Link Zgłoś