Dodaj do ulubionych

Suzuki Liana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 14:39
Oferta wyglada naprawde bardzo atrakcyjnie. W porownaniu z konkurencja Liana
daje naprawde duzo wiecej!
Widzialem ja wczoraj w salonie - naprawde bardzo przyjemne i mile autko.
Chyba trzeba sie spieszyc!
Obserwuj wątek
    • Gość: lucyferre Re: Suzuki Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 20:31
      Najurodziwsze samochody Albea, Fabia Sedan i Thalia mają nowego konkurenta.
      Który wygra konkurs na najbrzysdzy samochód w swojej klasie?
      • Gość: cc Re: Suzuki Liana IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 21:33
        masz rację lucyferrze - kto nie ma długich nóg, duużych niebieskich oczu itd.
        musi nadrabiać wyposażeniem dodatkowych (posagiem) lub inteligencją ;-)

A spieszyć się nie ma do czego, do końca roku ta cena będzie obowiązywać.
        • Gość: bobik Re: Suzuki Liana IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.06.04, 14:06
          Porównanie mało trafne. Gdyby w samochodzie chodziło o to samo, to
          dostawalibyśmy rozpadające się ale cieszące oko pudełka. A więc konkrety
          Panowie, konkrety...
      • Gość: lianqa Re: Suzuki Liana IP: 213.77.40.* 18.06.04, 19:48
        według mnie wygra fabia sedan. z tyłu jest okropna. najladniejsza jest albea.
        niski tyl ladny przod. inne tez sa ladne ale maja zbyt wysoki tyl a liana ma
        troche brzydkie swiatla.
    • Gość: cc Re: Suzuki Liana - więcej pracy Panie Red. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 21:43
      W Niemczech w połowie roku będzie Suzuki Liana 1.4 z turbodieslem common rail.
      • greenblack Re: Suzuki Liana - więcej pracy Panie Red. 26.05.04, 21:45
        Silnik PSA.
        • Gość: cc Re: Suzuki Liana - więcej pracy Panie Red. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 22:32
          dobrze że nie KOTA ;)))
        • Gość: AdM Re: Suzuki Liana - więcej pracy Panie Red. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 21:36
          90KM
    • Gość: Jacob Re: Suzuki Liana IP: *.eu.org 28.05.04, 15:50
      Liana w wersji sedan to nic innego jak Kia Rio Sedan,a wersja kombi zwłaszcza z
      tyłu przypomina mi Ładę 2004,która była identycznie ścięta.Muszę napisać,że
      Suzuki robi tylko wspaniałe motocykle,a samochody to istny szmelc.
      • Gość: frequent flyer Re: Suzuki Liana IP: 80.241.130.* 28.05.04, 16:08
        fajne porównanie, zważywszy że nie ma ani Liany combi ani Łady 2004. cenny
        wkład, co by nie mówić
      • qrakki999 Re: Suzuki Liana 28.05.04, 16:21
        Gość portalu: Jacob napisał(a):

Muszę napisać,że
        > Suzuki robi tylko wspaniałe motocykle,a samochody to istny szmelc.

Q: Ciekawe kto Cię do tego zmusił? Bo ja słyszałem, zupełnie odwrotna opinię,
        że jednoślady Suzuki to "najniższa liga" za to auta choć może niezbyt urodziwe
        to tanie i niezawodne.

A co do Liany to jak zobaczyłem to auto w wersji 5d to pierwsze skojarzenie
        to ............ Honda Civic model obecny wersja 5d (zreszta 4d są też jakby
        podobne do siebie). Auto jakieś takie blaszane mocno (wrażenie potęgował kolor -
        srebrny metalik). Ale wnętrze niczego sobie (oczywiście musi być wszędobslskie
        pseudoaluminium - błe), wyposażenie również, tylko szkoda tych hamulców:/
        Myślę, że jeżeli ktoś chce mieć średniej wielkości kompakt, z przyzwoitym
        wyposażeniem (właściwie standard dla tej klasy powinien taki być + 2 PP więcej)
        za dosyć rozsądne pieniądze, to może sobie pomyśleć, że siedząć za kółkiem i
        tak formy zewnętrznej nie widać, a duża powierzchnia lusterek bocznych to tylko
        zaleta:)

Pozdrawiam
        Q
        • Gość: cc Re: Suzuki motocykle IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 17:15
          najniższa liga?
          dlaczego więc wygrywają liczne wyścigi Grand Prix, co to za g... ta Hayabusa i
          najszybszy, najwygodniejszy itp. skuter Burgmann?
          • qrakki999 Re: Suzuki motocykle 31.05.04, 14:11
            Gość portalu: cc napisał(a):

I co z tego? Ja naprawdę znam takie opinie ludzi, którzy żyją z motocyklami, na
            motocykalach i z motocykli. Osobiście to jest mi obojętne jaką opinię mają bo
            ich nie używam. A moja wypowiedź to jeszcze jeden przykład (jak i przedmiot
            mojej polemiki też), że wszystkie uogólnienia o marce są o kant .... potłuc -
            powinno się rozpatrywać konkretny model i jego wartość.

Pozdrawiam,
            Q
        • Gość: AdM Re: Suzuki Liana IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 21:27
          qrakki999 napisał:
          średniej wielkości kompakt

Ludzie, jaki kompakt? przecież to ma chyba mniejszy rozstaw osi od corsy..
          • Gość: A Re: Suzuki Liana IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.05.04, 10:08
            Owszem ma roztaw osi jak Corsa, ale miejsca w środku mimo to ma więcej od
            Focusa. Oglądałem wczoraj tej samochód i jest bardzo wygodny. W tej klasie
            więczej miejsca jest chyba jedynie w Hondzie Civic 5d.
            Jeśli chodzi o jakość wykończenia wnętrza to jest na najwyższym poziomie.
            Miękkie plastiki deski, świetny montaż. Fotele są bardzo wygodne i bardzo dobra
            jest też pozycja za kierownicą.
            Wadą może być wygląd (kwestia gustu), i prawdopodobnie słabe hamulce. Żeby coś
            powiedzieć to trzeby by się jednak najpierw przejechać. Może ktoś miał okazję?

Pozdrawiam

A
          • qrakki999 Re: Suzuki Liana 31.05.04, 14:06
            Gość portalu: AdM napisał(a):

>
            > Ludzie, jaki kompakt? przecież to ma chyba mniejszy rozstaw osi od corsy..

Q: "Ludzie", nie chce mi się uprawiac teraz filozoficznych rozważań na temat co
            jest a co nie jest autem klasy kompakt.

Podaje wymiary 3 przykładowych aut:
            dł/szer/wys + rozstaw osi

CORSA HTB(segment B - tak?) : 3817/1646/1440 2491
            FOCUS HTB(segment C - tak?) : 4174/1702/1430 2613
            LIANA HTB(segment B wg kolegi - tak?) : 4230/1690/1550 2480

Liana jest najdłuższa, najwyższa i ma najkrótszy rozstaw osi. Co to jest według
            forumowych specjalistów od segmentowych klasyfikacji???

Wg. Suzuki jest to ich samochód w klasie kompakt.

Pzdr.
            Q
            • Gość: AdM Re: Suzuki Liana IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 20:15
              Wszystko fajnie tylko przeg faceliftingiem ten samochód nie był nazywany 5htb
              tylko kombi i wszystko było jasne(wymiary identyczne z np fabią kombi).
              Zmienili ulotki... Dla mnie to wyrośnięty segment B (jak octavka) i kropka.
              • qrakki999 Re: Suzuki Liana 01.06.04, 08:11

> Wszystko fajnie tylko przeg faceliftingiem ten samochód nie był nazywany 5htb
                > tylko kombi i wszystko było jasne(wymiary identyczne z np fabią kombi).
                > Zmienili ulotki... Dla mnie to wyrośnięty segment B (jak octavka) i kropka.

Adm widzę, że na siłę próbujesz udowodnić swoją tezę - nie wiem czy to pomyłka
                czy naprawdę tak sądzisz ale jeżeli Octavię zaklasyfikowałeś jako wyrośnięte B
                to rozumiem Golfa, Bore, Leona i inne auta z koncernu korzystające z tej płyty
                również.

Nie wiem jak japończyki to zrobili ale z tyłu miejsca jest więcej niż w Fabii
                kombi? mimo podobnego rozstawu osi?

Ceny faktycznie zbliżone bo Fabia Choice 1,4 101 KM zamkniesię podobnej sumie
                juz z klima i radiem.
                I jak mam być obiektywny to Fabia bardziej mi się podoba:)
                pzdr.
                Q
                • Gość: AdM Re: Suzuki Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 08:44
                  qrakki999 napisał:

jeżeli Octavię zaklasyfikowałeś jako wyrośnięte B

Nie to oczywiście miałem na myśli, tak jakoś głupio mi się na pisało :-) Chodzi
                  mi o to, że wyrośnięta kompakt Octavia należy do D na tej samej zasadzie co
                  wyrośnięta B Liana do C. Pamiętajmy, że parę lat temu było coś takiego jak
                  Baleno 3d, dokładnie w wymiarach B
                  • Gość: Re: Suzuki Liana Re: Suzuki Liana IP: *.230.axelero.hu 02.06.04, 19:07
                    zgoda
                  • Gość: cc Re: klasy wymiarowe ;-) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 20:21
                    Uśmiać się można czytając że np. Ibiza to klasa C.

Swego czasu była B i miała nietypowe wymiary na tę klasę - za duża. Podobnie z
                    Mitsubishi Coltem, albo Suzuki Baleno 3d.
              • greenblack Re: Suzuki Liana 01.06.04, 16:56

>wyrośnięty segment B (jak octavka) i kropka.

? ;)
            • Gość: soki Re: Suzuki Liana IP: 202.83.173.* 02.06.04, 22:47
              > Podaje wymiary 3 przykładowych aut:
              > dł/szer/wys + rozstaw osi
              >
              > CORSA HTB(segment B - tak?) : 3817/1646/1440 2491
              > FOCUS HTB(segment C - tak?) : 4174/1702/1430 2613
              > LIANA HTB(segment B wg kolegi - tak?) : 4230/1690/1550 2480
              >
              > Liana jest najdłuższa, najwyższa i ma najkrótszy rozstaw osi. Co to jest według

Dołoże jeszcze jedno tanie auto:
              Dacia LOGAN (segment?) 4250/1735/1525 rozstaw osi - 263cm! (płyta podłogowa
              nowego nissana micra)
      • Gość: kucyk Re: Suzuki Liana IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 15:06
        sam jesteś szmelc kup sobie Fiata to będziesz zadowolony
      • Gość: PZ Re: Suzuki Liana IP: *.chello.pl 17.06.04, 22:22
        Występuje u ciebie zupełna niewiedza o samochodach Suzuki
        VW żeby dorównać Swiftowi musiał wyprodukować Polo G40,a i tak było ono pod
        każdym względem gorsze
    • chaladia Re: Suzuki Liana 29.05.04, 20:08
      Oglądałem dziś to autko u Jaskłowskiego.
      Ciekawa propozycja, zwłaszcza za taką cenę i z takim wyposażeniem.
      Dodać warto, że nie powinna być tak kradziona, jak np. VW Golf.
      Tyle, że prestiż też nie ten, co Golf. Ale nie każdy przecież musi przedłużać
      sobie penisa samochodem, żeby mieć lepsze samopoczucie (do chwili, gdy trzeba
      zdjąć spodnie to działa, niestety...)
      • Gość: aki Re: Suzuki Liana IP: *.protonet.pl 29.05.04, 21:16
        a co dopiero jak się ma nędzny samochód i małego penisa
        wa alaykum as-salam
        • chaladia Aywa, Sadiki! 30.05.04, 10:22
          Fisz muszkiela al kubra...
      • habudzik Re: Suzuki Liana 30.05.04, 10:42
        chaladia napisał:
        Ale nie każdy przecież musi przedłużać
        > sobie penisa samochodem, żeby mieć lepsze samopoczucie (do chwili, gdy trzeba
        > zdjąć spodnie to działa, niestety...)
        >

Ty Chaladia wiesz najlepiej, prawda?
        • Gość: Z Re: Suzuki Liana IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 31.05.04, 14:34
          Chciałbym jeszcze tylko dodać do tej szalenie interesującej dyskusji na temat
          nowego modelu samochodu, że prawdopodobnie jedną z największych zalet
          (przynajmniej dla mnie) od większości sprzedawanych u nas "japończyków", a
          mianowicie Liana jest produkowana w Japonii :)))
          • Gość: qqryq Re: Suzuki Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:57
            wiesz, made in japan mialo jeszcze znaczenie z piec czy wiecej lat temu, jak
            honda, toyota i nissan otwieraly swe pierwsze fabryki w europie i faktycznie
            nie osiagali jeszcze standardow produkcyjnych japonii. teraz to juz przeszlosc:
            te fabryki sa pod scislym nadzorem. i tos sie przeklada w praktyce: nowy accord
            mojego ojca made in japan (auto, nie ojciec;)) czesciej szwankuje od mojego
            yarisa z francji.
    • marcoposza Re: Suzuki Liana 31.05.04, 15:02
      Ci co nigdy nie mieli suzuki swifta to niech nie opowiadają bzdurek o tym
      aucie . Wczoraj jeżdziłem próbnie nowym suziki lianą . moim zdanie do
      akceptacji . wyposażenie i cena super . Na swoim suzuki juz nakręciłem 222000
      km i jest taki sam w spalaniu 5.5l/ 100 km -trasa ( 120km/h ) BENZYNA !!!
      kiedyś może kupię diesla ale tylko f. SUZUKI . hahahah
      • Gość: cc Re: Suzuki Liana 1.4 turbodiesel IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 19:01
        Kwestia czasu. W Niemczech będzie w sprzedaży w tym roku (jeśli jeszcze nie
        jest). Jak zauważył greenblack, silnik francuski 1.4 HDI. Kiedyś montowali
        francuskie t-diesle w Baleno i Vitarze, teraz chyba tylko w Grand Vitarze 5d.
        • Gość: cc Re: Liana 1.4 DDi - Plus Belle ;-) - szczegóły IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 20:26
          Dla miłośników diesli - we Francji Liana DDI już od czerwca 2004.
          Jeśli znacie francuski język, to s'il-vous plait:

www.webcarcenter.com/guide/suzuki/liana/G2161.html
    • Gość: baleno Czy to następva Baleno ? IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 22:37
      Czy to następva Baleno ?
      • Gość: AdM Re: Czy to następva Baleno ? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 22:53
        Wg producenta - tak.
      • habudzik Re: Czy to następva Baleno ? 31.05.04, 22:55
        Gość portalu: baleno napisał(a):

> Czy to następva Baleno ?

Moim zdaniem TAK
      • Gość: cc Re: To następca Baleno, ale w porównaniu z nim ... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 08:38
        ochydny z zewnątrz. Baleno było ładne jako 3d i kombi. Sedan taki nijaki.
        Wnętrze takie nijakie, ani piękne ani brzydkie. Obecna Liana IMHO ma bardzo
        przejrzystą, ładnie i solidnie wykonaną deskę rozdzielczą, ale sedan jest
        okropny jak albea czy thalia, a hatchback - chociaż strawniejszy - też taki "ni
        w d... ni w oko".

Liana zbudowana jest na płycie podłogowej Baleno, z czego wynikają:
        - niedzisiejszy rozstaw osi w klasie kompakt
        - zbyt komfortowe zawieszenie i słabe czucie drogi
        - prawdopodobnie odziedziczyła też układ hamulcowy, który pomimo
        czterokanałowego ABSu z EBD zatrzymuje ją ze 100 km/h dopiero po ok. 43 m.

Zalety Liany, to wyposażenie, niezawodność (powinna być taka jak w Baleno,
        czyli wzorowa), dość oszczędne i dynamiczne silniki i ... sąsiad takiej nie
        ma ;-)))

• remo29 Re: Suzuki Liana 01.06.04, 09:19
      Szkoda tylko że wygląda jak swift skrzyżowany ze sieną i civiciem... Wieeelka kabina na maciuuuupkich kółeczkach.
      • Gość: Alv Re: Suzuki Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:03
        wygląd to kwestia gustu - zawsze morzesz wrzucić fele 15" i po zawodach:).
        Miałem okazję pojeździć trochę tym wózkiem i stwierdzam, że niczego mu nie
        brakuje - nawet dla panien ze standardowo zimnymi pośladkami są podgrzewane
        siedzenia:) A poważniej - jeździ się spoko, widoczność i manewrowanie wzorowe,
        nic też nie można zarzucić ergonomii. Mój kumpel chce nawet zrezygnować z
        Astry2 kombi na korzyść Liany - ale on ma rodzinę i patrzy na samochód pod
        względem użytkowym, choć sylwetka mu się podoba:) Jeśli chodzi o mnie,
        wrzuciłbym faktycznie większe kółka i jeździł - oczywiście hatchback'iem:):):)
        Z założenia nie lubię sedanów.

Alvaro
    • Gość: bobik Re: Suzuki Liana IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.06.04, 14:22
      Widzę, że Panowie dzielą się na "wzrokowców" i użytkowców". Ci pierwsi na pewno
      nie kupią sobie Liany bo ma "za małe koła" albo "ma za bardzo ścięty tył". Ja
      osobiście przyjrzałbym się wyposażeniu, silnikowi, wykonaniu. Siedziałem w tym
      samochodzie, jest starannie zrobiony. A takie wyposażenie u konkurencji, nawet
      japońskiej, za 53 tys. się nie zdarza.
      I co wy na to?
      • Gość: cc Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 15:14
        gdyby DDiS był za ok. 58,000 zł, to więcej ludzi by stwierdziło, że to 'ładny'
        samochód ;-))))
        W końcu 1.4/90KM turbodiesel ze spalaniem 5,3 i momentem 200 Nm nie zdarza się
        w tej klasie WCALE.
        • Gość: AdM Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 15:23
          nie zdarza się
          > w tej klasie WCALE.

A wg Ciebie jaka to klasa?
          • Gość: cc Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 16:09
            Dawniej mówiło się klasa C.
            Teraz rozstawem osi pasuje do B, z zewnątrz do C, a wyposażeniem zahacza o D ;-)

Jaka by to nie była, ani w B ani w C nie masz diesla o takich parametrach ze
            zbliżonej pojemności.
            • Gość: AdM Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 16:21
              Eeee, no co Ty... A2 1.4TDI, Accent 1.5CRDi, Matrix 1.5CRDi, Almera 1.5dCi,
              Clio 1.5dCi, Megane 1.5dCi, no i ten sam silnik co w Lianie: C3, 206, 307(?).
              Lada moment Fiesta, Punto, Corolla.. itd.
              • Gość: cc Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 16:44
                Pojemność to nie wszystko, przyjrzyj się parametrom zanim porównasz.
                W Lianie jest silnik opracowany zasadniczo przez PSA/Forda, ale zaadoptowany
                przez Suzuki - ma większą moc i moment obrotowy od 1.4 w Citroenie, Peugeocie i
                Fordach.
                • greenblack Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał 01.06.04, 17:01
                  Przecież w C3 jest 1.4 HDI 90 KM.

Nie wiem dlaczego tak tłumnie naskoczono na Lianę. Fajny samochodzik i cenowo-
                  wyposażeniowo bije nie tylko kompakty, ale i Fabiedy, Fusiony itd. Które
                  samochody mają seryjnie automatyczną klimatyzację? Chyba te od 80 tysięcy w
                  górę.
                  • Gość: AdM Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 19:07
                    greenblack napisał:
                    Które
                    > samochody mają seryjnie automatyczną klimatyzację?

Na pewno nie Liana. Nawet w opcji.
                    • Gość: cc Re: Suzuki Liana - klimatyzacja IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 20:49
                      Poczytaj sobie specyfikacje, AdM, bo widzę że piszesz co ci przyjdzie do głowy -
                      Liana jest fabrycznie wyposażana w klimatyzację manualną lub automatyczną w
                      zalezności od rynku i wersji.
                      A najlepiej przejdź się do salonu i sprawdź ;-)
                      • Gość: AdM klima w Lianie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 21:39

> Poczytaj sobie specyfikacje, AdM, bo widzę że piszesz co ci przyjdzie do
                        głowy

Specyfikacja. Piękne słowo. To jak z tą klimą w PL?
                        • greenblack Re: klima w Lianie 02.06.04, 11:26

> Specyfikacja. Piękne słowo. To jak z tą klimą w PL?

Liana ma seryjnie automatyczną!
                          • Gość: AdM Re: klima w Lianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 12:23
                            greenblack napisał:

> Liana ma seryjnie automatyczną!

Jesteś pewien tego co piszesz?
                            • greenblack Re: klima w Lianie 02.06.04, 12:24
                              Wjedź se do saloonu Suzuki i sprawdź.
                              • Gość: cc Re: klima w Lianie IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 12:45
                                No,fakt nie ma 'klimatronika' i pokrętło zamiast guzików - każdy by się
                                nabrał ;-)))
                                • Gość: AdM klima aut??? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 20:23

> No,fakt nie ma 'klimatronika' i pokrętło zamiast guzików - każdy by się
                                  > nabrał ;-)))

Qwa, klima w Lianie nie wygląda na automatyczną, pokrętła czy guziki nie mają z
                                  tym nic wspólnago. Klima w Lianie nie wygląda nawet na półautomatyczną. W
                                  żadnej specyfikacji nie próbują tego nawet wcisnąć klientowi. Automatyczna
                                  klima Suzuki jest zastosowana np w Grand Vitarze(bardzo podobna z wyglądu, też
                                  z 3 pokrętłami) i posiada obowiązkowe jej atrybuty, czyli: funkcję "auto" na
                                  pokrętle kierunku nawiewu, funkcję "auto" na pokrętle mocy nawiewu, pokrętło z
                                  liczbowymi oznaczeniami temperatury. Źródło widoków: AMiS 6/2004. Koniec
                                  tematu. pzdr
                                  • greenblack Re: klima aut??? 02.06.04, 20:33
                                    Czy Ty naprawdę jesteś wtórnym analfabetą? Tak wygląda klima automatyczna:

autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=8178
                                    Podobna jest w Alfie 156.
                                    • Gość: AdM Re: klima aut??? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 21:27
                                      greenblack napisał:

> Czy Ty naprawdę jesteś wtórnym analfabetą? Tak wygląda klima automatyczna:
                                      >
                                      >
                                      > autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=8178
                                      > Podobna jest w Alfie 156.

Tak miszczu wygląda klima manualna.

> www.globalsuzuki.com/automobile/liana/gallery/004.jpg

A tak automatyczna. Dokładnie jak w 156. Jeżeli nie widzisz różnicy udaj się do
                                      okulisty. Nie musi być dobry.
                                  • Gość: cc Re: klima aut??? - wytęż wzrok IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 20:50
                                    www.globalsuzuki.com/automobile/liana/gallery/004.jpg
                                    • Gość: AdM Re: klima aut??? - wytęż wzrok IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 21:31

> www.globalsuzuki.com/automobile/liana/gallery/004.jpg

Zgadza się, na tym zdjęciu jest automat. Nie widziałem Liany w Polsce na żywo,
                                      ale w każdej polskiej gazecie testującej ten samochód jest ona z manualem.
                                      • Gość: bobik Re: klima aut??? - wytęż wzrok IP: *.atman.pl / *.atman.pl 04.06.04, 15:56
                                        Taka sama jak na zdjęciu jest w salonie w wystawionym aucie.
                                      • Gość: Kokeeno Re: klima aut??? - wytęż wzrok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.04, 14:38
                                        Jest z manualem, ale można sobie w salonie zamówić sterownik do klimy automatycznej (ale za 850 PLN, to ja wolę sobie kręcić pokrętłem sam ;o) )Podobnie nie ma podgrzewanych siedzeń w wersji na Polskę...
                • Gość: AdM Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 19:22
                  Inaczej. W małych pojemnościach diesli są raptem 4silniki: 1.25 Fiata(ma w
                  krótkim czasie być wersja 85KM bodajże), 1.4 VW (rozwija do 90KM), 1.4 Toyoty
                  (niedługo 90KM), 1.5 Renault(do 100KM). Plus jeszcze 1.5 Kia/Hyundai(zdaje się
                  rozwiązanie jakiejś włoskiej firmy)-82KM. Silniki te stosowane są/będą we
                  wszystkich markach obecnych w Europie(troszkę uogólniłem). Teksty o specjalnym
                  przygotowaniu silnika przez Suzuki należy włożyć do wora razem z bajkami o
                  extra sprężarce do Saaba 1.9.
                  • Gość: AdM Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 20:19

> Inaczej. W małych pojemnościach diesli są raptem 4silniki: 1.25 Fiata(ma w
                    > krótkim czasie być wersja 85KM bodajże), 1.4 VW (rozwija do 90KM), 1.4 Toyoty
                    > (niedługo 90KM), 1.5 Renault(do 100KM). Plus jeszcze 1.5 Kia/Hyundai(zdaje
                    się
                    > rozwiązanie jakiejś włoskiej firmy)-82KM.

Qwa, zapomniałem o najważniejszym. 1.4HDI PSA/FORD(do 90KM) :-)
                  • Gość: cc Re: tanie diesle na rynku - oferta 2004 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 20:36
                    z tego co wiem (ale nie mam najnowszych danych), to jedynie ten citroen ma coś
                    takiego:
                    Citroen 1.4 HDI 70 KM i - faktycznie wersja 16V 90 KM (wygląda jakby to był ten
                    sam co w Lianie)
                    a poza tym tylko gorzej:
                    Fiat 1.3 Multijet 70 KM
                    Ford 1.4 TDCi 68 KM
                    Hyundai 1.5 CRDi 82 KM i 184 Nm - blisko, ale mniej
                    Nissan 1.5 dCi 65 KM
                    Opel 1.3 CDTI 70 KM
                    Peugeot 1.4 HDI 68 KM
                    Renault 1.5 dCi 65 i 80 KM - ten drugi zbliżony
                    Seat, Skoda, VW 1.4 TDI - 75 KM i 195 Nm - bardzo zbliżony momentem
                    Toyota 1.4 D4D - 75 KM

I gdzie tu Twoje 90-100 KM, AdM???

A bajkę o dostosowaniu silnika przeczytałem w niemieckim serwisie - sam jej nie
                    wymyśliłem.

• Gość: AdM Re: tanie diesle na rynku - oferta 2004 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 20:44
                      Do końca roku jeszcze daleko. Renault ma diesla 1.5 100KM już teraz, poszukaj.
                      Toyota Corolla po faceliftingu latem będzie miała 1.4 90KM, poszukaj. A2 1.4TDI
                      90KM już teraz, poszukaj.
                      • Gość: cc Re: tanie diesle na rynku - oferta 2004 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 20:52
                        Masz rację, nie wiedziałem że 100-konny dCi Renault jest już w sprzedaży. Jak
                        zaznaczyłem, mam dane sprzed 2-3 miesięcy.
                        A do końca roku wszystko może się zdarzyć ;-)))
                  • Gość: dzesio Re: Suzuki Liana - tani diesel wielu by przekonał IP: *.crowley.pl 22.06.04, 18:05
                    Hyundaia 1.5 CRDi to bardzo sympatyczny common rail Chryslera (detroit, usa)
                    nie wloskiej. po chip tuningu ma 110 km :) i mniejsze zuzycie paliwa.

technologie common rail rzeczywiscie wymyslila firma wloska i sprzedala
                    boshowi. po raz pierwszy zastosowano ja w alfach.
    • Gość: soki DACIA daje jeszcze więcej IP: 202.83.173.* 02.06.04, 18:31
      za auto o zbliżonych wymiarach, o ładnie brzmiącej nazwie ;-) LOGAN w wersji
      podstawowej chce 23 tys.zł. Nawet jeśli doposażymy w klimę itp bajery to i tak
      powinno się zmieścić w 35tys.zł z silnikiem 1.6-90KM!!! Robi się coraz ciekawiej.
      Tym bardziej, że LOGAN zaprojektowano specjalnie na biedarynki z dziurawymi
      drogami...

Zatem nie ma potrzeby się spieszyć...
      więcej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13134556
    • Gość: A Re: Suzuki Liana IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.06.04, 19:10
      Czy ktoś jeździł? Jakie wrażenia?

pozdrawiam
    • Gość: BCS Re: Suzuki Liana IP: *.proxy.aol.com 06.06.04, 21:13
      Jestem posiadaczem 2003 Suzuki Aerio (poza Europa) z silnikiem 2.0, AWD i
      automatyczna transmisja. To wspaniale auto, nie zbyt szybkie ale bezpieczne i
      wygodne. Chyba wysle ja bratu do kraju!
    • andrev_ab Suzuki Liana kopia Toyoty Corolli. 07.06.04, 10:38
      Siedziałem w tym samochodzie i ogę śmiało stwierdzić, że Liana ma bardzo, ale
      to bardzo dużo zapożyczonych rzeczy od Corolli. Przekonajcie się sami.
      Porównajcie sobie te dwa samochody. Fakt faktem Liana oferuje lepsze
      wyposażenie od Corolli, ale można śmiało powiedzieć, że jakoś Toyoty przewyższa
      jakość Suzuki.
      • Gość: cc Re: Suzuki Liana kopia Toyoty Corolli. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 12:47
        Na przykład gdzie?

Ale z drugiej strony Baleno też zasadniczo niewiele różniło się wewnątrz od
        Corolii '99.
      • Gość: pz Re: Suzuki Liana kopia Toyoty Corolli. IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.06.04, 22:16
        To wypowiedź bardzo nieprofesjonalna.
        Firma Suzuki zawsze rywalizowała o jakość z Toyotą.
        Można płacić za znaczek.
        Żeby cos ocenic trzeba tymi samocodami jeżdzić.
        Ja eksploatowałemSuzuki Swift GTI i Toyotę Starlet
        Toyota była zdecydowanie gorsza od Suzuki pod każdym względem.
        • Gość: Kokeeno Re: Suzuki Liana kopia Toyoty Corolli. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.04, 14:09
          W tej chwili jakość Toyoty to już mit. Rozmawiałem z gościem, który zrobił w ciągu miesiąca kilka tysięcy km Yariską (z Francji) i Corollą (z Turcji)- (ponad 3 tys. każdym). Na Yariskę nie narzekał, natomiast zdecydowanie odradzał produkt pseudosamochodowy z Turcji (zabrakłoby miejsca na listę usterek).

Kupiłem Lianę, bo cena zachęcająca, podobnie z niezawodnością (co jak co, ale Baleno było bardzo niezawodne). Na razie OK. Idealnie spasowane plastiki, żadnych świerszczy na półce, autko prowadzi się idealnie.
    • Gość: A Re: Suzuki Liana IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.06.04, 22:02
      Czekam na Wasze wrażenia z jazdy...

Pozdrawiam

A
    • Gość: Jaras Re: Suzuki Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 08:05
      To zarąbisty samochód!!!!!!!!!!!1
    • Gość: jojo Re: Suzuki Liana IP: *.veranet.pl 16.06.04, 22:21
      jeden z niewielu samochodów w rozsądnej cenie
      • Gość: cc Re: Suzuki Liana - cena IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 08:30
        powstaje pytanie: czy inne japończyki się za bardzo cenią, czy suzuki za mało?
        a może to tylko zdobywanie rynku i wkrótce cena wzrośnie?
        • Gość: dzesio Re: Suzuki Liana - cena IP: *.crowley.pl 22.06.04, 18:11
          Liana wlozyla kij w mrowisko. Mozna teraz np. kupic Mitsubishi Spacestar (tez
          standardowo super dopakowane) za 53,4 tys. zl
    • Gość: cc Re: 12 lat gwarancji antykorozyjnej i nowy link IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 08:47
      Wbrew temu co piszą w niektórych gazetach (np. Auto + ) Liana ma 12-letnią
      gwarancję na blachy.

www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?l0=66,03204&path=gs\906&file=ww_1318.xml
    • Gość: ckw Re: Suzuki Liana IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.06.04, 22:30
      Powiem tak: dzieki Bogu za Liane!
      Ogladalem to auto na targach, siedzialem w srodku. Japonczyk za te cene??
      Konkurencja wypadla zenujaco, inni producenci zydza na wszystkim, klima czy
      elektryczne szyby to jakis luksus. A w cholere z nimi! Nawet jesli ktos nie ma
      zamiaru kupowac Liany to niech patrzy na to tak, ze dzieki Suzuki inni
      sprzedawcy aut poczuja jakas konkurencje na plecach.
      Ogladalem tez nowe Chevrolety i Hyundaia. Moglyby zamieszacna rynku, gdyby nie
      to badziewne wnetrze w stylu pocz. lat 90...
      Liana natomiast jest wewnatrz wykonana swietnie, dopracowana. Wszystko jest w
      standardzie, nawet radio z CD z nie z badziewnymi kasetami.
      A Opel Astra III za prawie 70 tys z jakims tam sprzetem wewnatrz?? To chyba
      chore,nie? Smiesza mnie ludzie, ktorzy zapisuja sie w jakies kolejki po Avensisa
      czy Corolle (auto dla przedstawicieli handlowych). To klient ma wychowywac
      sprzedawce,a nie odwrotnie.
      • Gość: dzesio Re: Suzuki Liana IP: *.crowley.pl 22.06.04, 18:21
        ja jechalem tym autem i dokladnie mu sie przygladalem z miarka w reku. czemu z
        miarka? bo dla mnie dosc istotny jest bagaznik. obecnie jezdze Accentem z 99
        roku i musze z przykroscia przyznac, ze Liana hatchback ma sporo mniejszy
        bagaznik ale za to wygodny bo plaski i siedzenia rozkladaja sie na zupelni
        plasko. czekam teraz zeby zobaczyc sedana (u mojego dilera ma byc dopiero w
        drugiej polowie lipca). poza tym dla mnie rewelacja. Corolla Wagon za 55 tys i
        z wbudowanym kaseciakiem niech spada. co do wygladu to od jakiegos czasu
        wszystkie samochody sa koszmarnie brzydkie. powoli na szczescie wraca moda na
        ostre ksztalty. a corolla zawsze byla, jest i bedzie koszmarnie brzydka. moze
        kiedys sobie kupie Mitsubishi Lancer Evolution o ile nie zbrzydnie jak cala
        reszta. na razie osemka jest super.
    • Gość: rafaelli Re: Suzuki Liana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 10:16
      Zastanawiam się nad kupnem tego samochodu. Jednak gotówkę będę miał dopiero w
      pierwszym kwartale przyszłego roku. Jak myślicie czy cena się utrzyma czy
      raczej wzrośnie?
      Moim zdaniem obecna cena w porówaniu z konkurencją jest bardzo, bardzo
      atrakcyjna i jakbym miał teraz kasę to chyba bym się skusił, bo autko mi się
      podoba.
      Pozdrawiam Rafał
      • Gość: Z Re: Suzuki Liana IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 18.06.04, 11:58
        No cóż Panowie i Panie, miałem okazje przejechać się tym autkiem.
        Powiem tak, idąc do salonu z zamiarem odbycia jazdy próbnej byłem przekonany ,
        że jest on świetną ofertą samochodu klasy compakt ze świetnym wyposażeniem i
        świetną ceną, bo gdzieżby można było kupić kompakta za niecałe 53 tys.
        Ujrzawszy to cudeńko coś mnie tknęło, zaraz zaraz coś małe to autko,
        przynajmnie z zewnątrz, coś jakby fabia tylko może ociupinkę większe, rozstaw
        osi rzeczywiście niezbyt imponujący, no ale nic myślę sobie jak się przejedzie
        to się zobaczy.
        Wnętrze rzeczywiście (a przynajmniej materiały deski rozdzielczej i siedzeń)
        przypomniało mi Toyotę Corollę, którą to miałem okację kilka dni testować,
        całkiem całkiem pozytywnie. Niestety całość wizerunku psują pokrętła od
        regulacji strumienia nawiewu i czegoś tam jeszcze, reszta ok, z tym że dość
        wąsko, do Corolli niestety brakuje kilku centymetrów. Ale nic to, ruszamy.
        I..... tu ogromne zaskoczenie, 108 KM, samochód niby nie duży ale auto prawie
        nie rusza. Do 2000 obr/min tragedia, zero temperamentu, powyżej i owszem nawet
        nawet. Prowadzenie.....delikatnie mówiąc nienajciekawsze (może to po tej
        Corollce mi tak zostało) buja na boki, zachowanie jakby niepewne. Co muszę
        jednak przyznać tłumienie nierówności jest b. dobre i akurat tutaj nie ma się
        czego przyczepić. Myślę że to wszystko na temat wrażeń z jazdy, nie najgorzej
        ale naprawdę nic szczególnego.
        Na koniec najważniejsze: Liana NIE jest samochodem klasy compakt - to
        małe "rodzinne" auto takie jak np. Corsa, Fabia itp. A to już niestety w
        stosunku do ceny auta nie wypada tak różowo. nie orientuję się dokładnie ale
        przypuszczam, że zarówno Corsa jak i Fabia za ok.53 tys. będą miały równie
        atrakcyjne wyposażenie.
        Pozdr.
        • Gość: cc Re: Suzuki Liana - to nie kompakt IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 18:58
          Z, a co to jest kompakt?
        • Gość: PZ Re: Suzuki Liana IP: *.chello.pl 20.06.04, 10:28
          Też jeździłem Liana i mam inne zdanie. Jej parametry jezdne są zdecydowanie
          lepsze od Corolki. Lepiej wyłapuje nierówności, Za tą cene ma lepsze
          wyposażenie.
          Samochodem trzeba umieć jeżdźć.
          Nie zamierzam płacić Toyocie za znaczek.
          Za różnicę w cenach w lianie mogę dołożyć telewizory ciekłokrystaliczne.
    • Gość: jojo Re: Suzuki Liana IP: 193.103.148.* 22.06.04, 12:10
      w Krakowie na ten samochód trzba czekać kilka miesięcy czy w innych miastach
      tez się sprzedaje jak ciepłe bułeczki ?
      • Gość: PZ Re: Suzuki Liana IP: *.chello.pl 22.06.04, 15:29
        Tak zapisy sa juz na październik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka