Dodaj do ulubionych

Auto 6-osobowe ISOFIX

13.10.11, 06:42
Witam,
Wątek aut wieloosobowych był wielokrotnie przerabiany, ale nie pod tym kątem, które mnie interesuje. Ponieważ niedługo powiększy mi się rodzina (bliźniaki) do 6 osób, potrzebuję auta:
- za ok. 20 tys zł,
- min. 6-osobowego,
- ale takiego, które w 2 i 3 rzędzie siedzeń będzie posiadał mocowania ISOFIX dla fotelików dziecięcych (bo takie mam dla starszych dzieci i nie chce ich zmieniać).
- z bagażnikiem, do którego wejdzie wózek bliźniaczy.

Wiem, że gdyby nie wymóg bagażnika, to takim autem mogłaby być np. Zafira, Sharan, Galaxy, S-max (to już chyba nie ta półka cenowa), etc, ale mam obawy, czy przy rozłożonych 3 rzędach siedzeń zmieści się tam duży wózek.
Z kolei większe auta, typu Scudo, Master chyba nie posiadają mocowań Isofix, a może się mylę?

pozdrawiam
tatusiów i mamusie z mnogą ilością pociech ;-)
Obserwuj wątek
    • legend3.2 Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 10:43
      KIA carnival:)
      • ojciec12345 Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 14:03
        A Bagażnik da radę? Zwykła spacerówka zmieści się tam na pewno, ale czy wózek bliźniaczy tego już nie wiem... No i ta osławiona "niezawodność".....
        Czy Isofix mają obie wersje Kii?
        Pozdrawiam i dziękuje za odp
        • des4 Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 14:13
          dokładnie - Carnival

szwagier z 4 dzieci jeździ już nią ponad 3 lata i chodzi jak żyleta, prowadzi się dobrze, a wnętrze funkcjonalne, z tym, że to była nówka

objechali już wakacyjnie całą Skandynawię, UK i Dalmację, zero usterek, a bagażu ponoć można wpakować cala furę

nie pomogę ci co do isofixa, szwagier ma dzieciaki w wieku ponadfotelikowym (wcześniej doginał z przychówkiem zafirą)

sprawdź/zadzwoń po prostu do dealera
    • szymizalogowany ZUS jest Tobie wdzięczny Padre.... 13.10.11, 14:45
      ojciec12345 napisał:
      >niedługo powiększy mi się rodzina (bliźniaki) do
      > 6 osób

naprawdę takim faderom to szefowie naszej piramidy finansowej ZUS, Lechu Grobelny....znaczy tfu Donald Tusk czy Winsent Hanna-Rostowski powinni fundować jakieś rodzinne fury za free.

Może nie drogie ale coś pojemnego np. ciężarówkę wojskową Ził - i na pakę włożysz nawet 60 dzieci, i na nasze drogi jak znalazł i nazwa pasuje "ZIŁ od ZUS"
    • adellante12 Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 15:59
      Grand Voager.
      Niedawno takiego sprzedałem bo przestał byc do czegokolwiek uzywany.
      7 miejsc wszystkie siedzenia z tyłu wyposażone w iSOFIX. Tylna kanapa regulowana wiec wielkość bagaznika mozesz smiało regulowac.
      20 tys.... no za takie pieniadze to nie bardzo masz co szukac... Przynajmniej dyche musisz dorzucić albo zrezygnowac z fantazji...
      • ojciec12345 Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 18:38
        Tego właśnie się boje, że przy tej kwocie, jaką chciałbym wydać, to żadnego auta spełniającego moje wymagania nie znajdę :/ Wolałbym tej dychy nie dorzucać, bo mam w planach inne wydatki.
        Nowe auta z pewnością isofix mają, ale te starsze?
        Co myślicie o Grand Espace - mk I, dałby rade zmieścić wózek w bagażniku? przy obsadzeniu wszystkich siedzeń? Renówka powinna mieć isofix-a..

pozdrawiam
        • jamesonwhiskey Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 19:27
          >Co myślicie o Grand Espace - mk I, dałby rade zmieścić wózek w bagażniku? przy obsadzeniu >wszystkich siedzeń? Renówka powinna mieć isofix-a..

no chyba nie zbyt, 3 rzad to zazwyczaj bierze wiekszosc bagaznika

moze transporter
          • carfan Re: Auto 6-osobowe ISOFIX 13.10.11, 20:12
            W logicznej osobowej wersji to Multivan, ale to już sporo kosztuje.
            Transporter - pewnie na brak miejsca nie można narzekać, ale mniejszy Sharan też ma sporo miejsca. Carnivall - hmm, rankingi raczej nie są przychylne bym powiedział.
    • a_weasley Galaxy/Sharan/Alhambra 13.10.11, 20:44
      W wersji Family mają foteliki zintegrowane z fotelami pasażerów. Tak sprytnie urządzone, że rosną z małym pasażerem.
      • ojciec12345 Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 13.10.11, 21:50
        Uhmm, nie chcę wybrzydzać, ale foteliki kids (zintegrowane) w tych samochodach są tylko dwa. A ja potrzebuję, przynajmniej na razie, cztery...
        Chyba taniej mi będzie kupić inne foteliki niż szukać auta z isofixem :(
        • a_weasley Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 13.10.11, 23:03
          ojciec12345 napisał:

> Uhmm, nie chcę wybrzydzać, ale foteliki kids (zintegrowane) w tych samochodach
          > są tylko dwa. A ja potrzebuję, przynajmniej na razie, cztery...

Zawsze możesz dwa dokupić luzem.
          • ojciec12345 Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 14.10.11, 00:04
            Dodatkowe foteliki mam po starszych dzieciach. Ale z Isofixem - nie wiem czy Sharan itp.. je obsłuży.
            • a_weasley Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 14.10.11, 11:32
              Trochę nieporozumienie zaszło, nie doczytałem, że te bliźniaki to takie całkiem małe. Miałem na myśli dokupienie foteli od Family, ale one są dla dzieci siedzących.
            • jamesonwhiskey Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 14.10.11, 12:30
              > Dodatkowe foteliki mam po starszych dzieciach. Ale z Isofixem - nie wiem czy Sh
              > aran itp.. je obsłuży.

ale chyba wystarczy jak ma mozliwosc zamonotwania
              przeciez to kawal zelastwa z "uszami" dokrecony do czegos
              • ojciec12345 Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 14.10.11, 13:48
                Uhm, ale chyba sam sobie tego "żelastwa" nie zamontuję?
                • jamesonwhiskey Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 14.10.11, 19:09
                  jak umiesz przykrecic 2/4 sruby to powinno sie udac
                  tu masz przyklad

www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&t=497938
                  zeby nie bylo tak rozowo mozna to zrobic w modelach gdzie isofix wystepowal a nie ma go akurat w twoim samochodzie no i moje doswiadczenia dotycza jedynie sedanow

• ojciec12345 Re: Galaxy/Sharan/Alhambra 14.10.11, 23:41
                    Dziękuję za pomoc!
                    Jak już coś kupię, nie omieszkam po czasie napisać parę słów refleksji.
                    Pozdrawiam
    • galtom Zobacz takie - Previa II 15.10.11, 12:23
      Tego ISOfix'a nie jestem pewien na 100%... (pytaj na www.previa.pl)
      otomoto.pl/index.php?sect=search&sub=car&page=1&qid=2014621893&order_by=p
      • galtom Re: Zobacz takie - Previa II 15.10.11, 12:25
        zapomniakem dodac, ze
        Carnival I generacji to kupa zlomu - wszyscy nazekaja, wiecznie sie pusja.
        Espace za pieniadze ktore masz tez kupisz takie, ze bedzie wymagac opieki mechanika (jak to Renault).
        Previa wydaje sie byc najbezpieczniejszym wyborem jesli chodzi o bezawarujnopsc i wielkosc.
        • ojciec12345 Re: Zobacz takie - Previa II 15.10.11, 22:53
          Dziękuje za pomoc ;-)
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka