Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia

IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 08:58
raszland to inna kultura żeby nie powiedzieć "jej brak" -) ,silnik benzynowy hultaja wycelował w podobne jednostki od bmw ( naśladują najlepszych ) , HX1 przód zdjęty z ASTONÓW - bezczelność , ale ładnie im wyszedł , taka odjechana limuzyna o ile wejdzie do sprzedaży w takiej formie może pozamiatać w segmencie D + , w tej hameryce to kompakty są wielkości naszego segmentu D ?żeby zaprojektować fotel pod dup.y hamburgożerców to trzeba by je ustawiać po jednym w rzędzie zamiast dwóch , wtedy było by przeciętnemu smitowi wygodnie -) , HF integrale do dzisiaj wygląda zjawiskowo , za to tą THEZIS czy jaj jej tam DZEJ BI mnie zaciekawił aż poszukam na aledrogo co tam mają
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarni Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.ip.netia.com.pl 21.10.11, 09:07
      1.6 benzyna, jakieś super, hiper bajery, niby małe spalanie i mamy 200 KM, tylko co z żywotnością tego silnika? Na przebieg 200 000 km bez remontu nie ma co liczyć, zapewne nawet 100 000 będzie sporym wyczynem i niemal cudem.
    • Gość: Polskie Drogi Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.slubice.vectranet.pl 21.10.11, 09:39
      Panie Jacku, a może serial: "Polskie Drogi"- jakie są, jak jeździmy, technika jazdy itp....
    • Gość: Mily Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.t-mobile.pl 21.10.11, 09:43
      Panie Jacku, juz to kiedys pisalem, KIA RIO I jezdzilem 7 lat od nowosci i bylo SUPER jak no swoja cene, bezawaryjne i tanie w ekspolatacji, nigdy mnie nie zawiodlo. Dodatkowo odsprzedalem je drozej niz kolega dostal za swoje w tym samym czesie kupino i sprzedane Renault Megane drozsze przy zakupie o 10k zł. Życze wszystkim, aby byli przynajmniej tak samo zadowoleni ze swoich aut jak ja z tego modelu.
    • Gość: Mily Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.t-mobile.pl 21.10.11, 09:50
      Dodatkowo dodam, ze owe Renault Megane tylko w pierwszym roku po kupnie w salonie padlo na trasie 3 razy i w sumie stalo ponad 2 tygodnie w serwisie. W tym czasie u mnie w KIA padla tylko zarowka. To tyle o beznadziejnych samochodach.
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 10:18
      @miły kurcze urzekła mnie twoja historia i przekonałeś mnie biegnę do salonu kijanki , a to porównanie z reno noooo naprawdę daje do myślenia
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 10:19
      @miły aha jak ostatnio jadłem gofra na monciaku to tak super było że chyba najbardziej
    • wirecki Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia 21.10.11, 11:00
      Jak widać na załączonych obrazkach, nie ma złych sposobów na pokazanie nowej Kii Rio. Ciekaw jestem wrażeń z jazdy tym autkiem. Tymczasem test nowego Rio 1.2 85 KM z najbogatszej wersji XL oraz pomiarami własnymi mają już na www.autosalonpomorski.pl
    • Gość: J.M. Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.dsl.bell.ca 21.10.11, 11:30
      Lancia Thesis nie znajduje uznania w oczach potencjalnych nabywców. I wcale sie temu nie dziwię. Thesis z przodu wygląda jak koreańskie badziewie. Może i jest dobrze zrobiona, ale gril ma paskudny.
    • Gość: Wombat Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.aster.pl 21.10.11, 11:31
      Wiem, jestem dziwolągiem, ale nieprawdopodobnie podoba mi się Thesis :-)
    • Gość: in_raszyn_stajli Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: 212.127.65.* 21.10.11, 12:01
      Panie Jacku, w Rosji nie ma "zielonych strzałek"....co prawda wiszą ale kiedy się świecą oznaczają nasze "zielone" :) A jazda na czerwonym i inne wyczyny drogowe to u nich niestety normalka i nikogo tam nie dziwią. Polecam www.youtube.com/watch?v=DTAn0ME1Ob0&feature=related
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 12:39
      @ Wombat - ty nie przesadzaj o gustach się ... itd , widziałem na żywo to auto i jest przepiękne , na pewno wyróżnia się z tłumu podobnie jak jaguar
    • Gość: A Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 13:43
      @J.M. Grill jest raczej stylizowany na klasyczne auta sprzed lat. Mnie się to bardzo podoba. No ale troche to ekstrawaganckie.
    • Gość: knd Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 15:53
      dobry patent z tą liną, też wypróbuje tej zimy jak mi olej mineralny zamarźnie w fiescie 1.3 :)
    • Gość: '''''' Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.multimo.pl 21.10.11, 15:58
      thesis w środku wygląda świetnie ale na zewnątrz... masakra
    • Gość: Pemek Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.fucio.net 21.10.11, 18:07
      Witam.
      Jeśli chodzi o długowieczność tych wysilonych motorów, to faktycznie wydaje mi się, iż nie ma co liczyć na przebiegi robione przez wolnossące jednostki.
      Podam tu ponownie przykład BMW, i najnowszy motor benzynowy 2.0 245KM i 350Nm. O ile rozumowanie producenta do ograniczania ilości zużywanego paliwa można zrozumieć, to u licha, dlaczego cena całego auta nie jest znacznie tańsza, w porównaniu z analogicznym modelem R6? W końcu koszt wyprodukowania silnika R6 a R4, to pokaźne oszczędności w kieszeni. Szkoda tylko, że zostają one w Munchen....ważne, że na papierze kupujący mają podobne, a nawet lepsze cyferki parametrów i osiągów. Oczywiście w cenniku widać różnice, ale jest ona spowodowana 3,1% akcyzą, a nie 18,6% dla R6. Opisuję konkretnie model 528i.
      Wracając do długowieczności silnika, myślę, iż za parę lat na rynku wtórnym, wersje R6 będą znacznie wyżej wyceniane niż analogiczne auta R4.
    • Gość: suchy Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.pl 21.10.11, 19:31
      ten filmik z czerwonym światłem, widać że nagrany i wpuszczony w sieć celowo aby zwabić tak naiwnych ludzi jak ci którzy w to uwierzyli że ,,zorientował się o pomyłce i postanowił to naprawić" wersja dla dzieci po gimnazjum, lub zawodówce
    • Gość: arturx2 Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:36
      Thesis tak wewnątrz jak i na zewnątrz jest piękny, jedynie przednie reflektory kontrowersyjne.
    • Gość: Ju noł hu Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.10.11, 00:21
      Dżejsek, czy dzisiejszy - uwaga - "B j u ł i k" to ten sam "B ł i k" sprzed kilkunastu miesiecy, czy zupełnie nowa marka?
    • mongo03 Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia 22.10.11, 12:17
      W dzisiejszym odcinku Jacek nie wspomina o tym, iz jest to jego ulubiony odcinek w tygodniu :p
    • Gość: gosciu Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.10.11, 12:37
      a gdzie dzisiejszy docinek?
    • Gość: LUK Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 13:27
      .....no właśnie....gdzie poniedziałkowy odcinek..??? ja zaczynam pracę, dopiero po obejrzeniu md, więc dziś wygląda to blado. Mój szef już szuka telefonu do p.Redaktora, bo na to, żebym tak długo nie pracował, to firma nie może sobie pozwolić.....
    • Gość: 12 Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.tktelekom.pl 24.10.11, 14:28
    • Gość: rss Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.173.7.192.tesatnet.pl 24.10.11, 16:26
      ps. proszę o kanał rss, co bym nie musiał co godzinę oglądać tego samego piątkowego odcinka
    • Gość: jarry Re: Motodziennik: Nowe silniki Hyundaia IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.11, 16:29
      bardzo proszę :)

serwisy.gazeta.pl/WideoRss?dz=90142&cz=910

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka