Dodaj do ulubionych

Mazda Takeri | Tokio 2011

26.10.11, 16:38
ciekaw czy dalej będzie gniła pięknie jak wygląda - jak to mazda ma w zwyczaju :) czy wreszcie poradzą sobie z czymś z czym większość sobie poradziła oprócz forda oczywiście :)
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.astral.lodz.pl 26.10.11, 16:49
      zakochałem się w tym aucie ...
    • fragles102 Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 17:09
      to jest auto nie jakieś ałdi S8 stylistyką z połowy lat 90tych ,napompowane pudło bez jaj
    • Gość: pr Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:18
      Koncept obecnego lancera tez powodowal oczoplas, jednak to co trafilo do produkcji seryjnej jest takie sobie.
    • Gość: xfish Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.xdsl.5gdsl.com 26.10.11, 17:23
      Super wyglada ale Mazda niech sie lepiej zajmie ulepszeniem DPF w dieslach bo traci klientow na rzecz Hondy.
    • Gość: VW Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.warszawa.mm.pl 26.10.11, 17:59
      Passat i tak lepszy,
    • Gość: Gość Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.lcs.net.pl 26.10.11, 18:13
      nie dzieki. wole cos z niemieckiej trojki bmw-mercedes-porsche. lepsza jakosc wykonania i mniejsza strata wartosci. dziekuje dobranoc. Heil!
    • pogromca_ciemnoty Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 18:48
      Słabe silniki Diesla i słaba blacha to bolączka Mazdy....

dziękuję,postoję:)
    • Gość: chevy Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 18:57
      A kogo interesują silniki diesela zwane potocznie klekotami?
    • Gość: petrolhead Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 20:03
      Wątpię by do produkcji wszedł samochód z tak wielkim zwisem z przodu. Zbyt niepraktyczne.
    • marrcel Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 21:09
      > bmw-mercedes-porsche
      Panie Gość, czas się obudzić... i poczytaj sobie pamiętniki użytkowników Mercedesa... to już nie ten Mercedes co "beczka", Mercedes się dawno się skończył...
      a Pań "VW" niech poczyta jak niemiecka gazeta rozkręciła go na części po przejechaniu 100kk... a potem poczyta fora nieszczęśliwych użytkowników Pasków, którzy wymieniają się swoimi problemami i diagnozami usterek... coś niemiecka solidność została już tylko pustym sloganem...
      Rasowe Japońce to solidna robota i wie o tym ten kto użytkował... może blachy cieńkie, niestety, tak widocznie musi być, ale technicznie te auta nie mają sobie równych....
      ...i nie piszę tu o Japońcach Made in Malezja itd. Trzeba wiedzieć co kupić...
    • marrcel Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 21:19
      A co do Diesli to raczej nie japońskie. Oni nie mają tradycji w konstruowaniu tych silników. Jak się kupuje Japońca świadomie, to trzeba po prostu zdecydować się na benzynę, a wtedy będzie to dzieło sztuki nie silnik. Zresztą Mazda z tego co kojarzę montuje/montowała diesle na licencji Peugota, albo inne coś. I tak dobrze, bo te same silniki, a lepiej wykonane (bo z innych materiałów powstają komponenty). Tak czy siak, czy Mazda czy Honda, musi być benzyna! Podobno toyotowskie (własnej konstrukcji) D4D są dobre, ale nie interesuję się nimi i wiem tyle co mam kilku zadowolonych znajomych - zero problemów. Druga rzecz, jak ktoś robi 12-15 tyś rocznie, albo jeździ głównie po mieście, to po co mu diesel? Rozumiem jak ktoś siedzi całymi dniami za kierownicą... wtedy niech wsiada do BMW z dieslem.
    • Gość: Kij w Dżwi Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.artdom.com.pl 26.10.11, 21:32
      Ładnie opakowana wiertarka. W sam raz dla mniej wymagających i zamożnych, którzy akceptują azjatyckie samochody z ich bolączkami.
    • marrcel Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 21:55
      @Kij w Dżwi
      > ...z ich bolączkami
      A jakie to bolączki?
      > azjatyckie samochody
      Azjatyckie samochody? Dlaczego generalizować?
      Sąsiad miał kiedyś Trabanta..., na tej podstawie mam uważać, że niemieckie samochody to porażka?
    • marrcel Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 22:44
      > ciekawe jak tam ruda przyjaciolka
      to prawda, jedyna wada Mazd, temu jednak można zaradzić odpowiednio dbając o samochód, co zwróci się niezawodną pracą...
      jednak fakt, ruda nie próżnuje... ale co tam... można zawsze pojechać Oplem albo Fordem... ;)
    • sir-mac Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 26.10.11, 23:16
      Jest cios :) chce ją mieć!!!
    • qropatwa Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 27.10.11, 00:50
      PRZEŚLICZNA. Mondziaki i cała reszta mogą się schować.
    • alfjeb Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 27.10.11, 05:29
      Nie dla was poloczki.
    • grzes07 Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 27.10.11, 07:13
      iliontichy i do innych malolatow

jakbys troche tylko wiecej czytal a to naprawde nie boli to sprawa z korozja byla w modelach od 2002 do 2005, od polowy 2005 roku a dokladnie po faceliftingu ten problem zostal usuniety, musze ciebie zmartwic ze inne marki jak Passat lub Mercedec klasy C (nowe modele) po trzech latach uzytkowania (unas w firmie) rowniez dopada ta "choroba (korozja) dlatego odpusc sobie ten twoj durny komentarz

p.s.
      i rada na przyszlosc czytac i jeszcze raz czytac
    • Gość: srak Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.acn.waw.pl 27.10.11, 07:30
      wezme 5! sram kasa a co!
    • Gość: none Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.gruppocredit.it 27.10.11, 08:10
      Jak zwykle - z zewnątrz super, w środku bida... Dlatego nie kupiłem obecnej 6 czy CX-7. Zamiast tego wybiorę raczej BMW 3.
    • marrcel Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 27.10.11, 08:45
      @none
      ale jak za kilka lat BMW zdecyduje się wprowadzić taki lekko futurystyczne wnętrze, to będzie wielka rewolucja i przełom w motoryzacji...
    • Gość: oktawian Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: 178.73.49.* 27.10.11, 09:33
      Obecna M6 to piękne auto. Jeździ również doskonale, a precyzji skrzyni biegów mogą pozadzdrościć jej wszyscy konkurenci. Jazda wysokoobrotową benzyną to zupełnie inne odczucie niż w klekocie. Wiem, bo mam porównanie, i to z niezłym klekotem (JTD 16v), trudno zdecydować się, które auto jest przyjemniejsze.
      Gadanina o gniciu blach pochodzi od tych, którzy sami gniją z zadrości, ujeżdżając Calibrę - nie gnijącą, tylko kruszącą się, bo szpachla odpada :)
      Natomiast zdecydowanym minusem Mazdy 6 jest wyposażenie wnętrza. Stylistyka to jedno (kiepska ergonomia), ale po prostu biedne wyposażenie w tzw. przydatne duperele, nie mówiąc już o zakresach regulacji foteli. Pod tym względem inne znane mi auto, zwykła Octavia 2, wypada zdecydowanie lepiej od M6 za 100 kilo złotych! To jest obszar do poprawy, japończyki nie wiedzą co to europejskie wymagania komfortu i ergonomii.
      Inna sprawa, że ostatnio jechałem nowym Mondeo za ponad 100k zł, z silnikiem diesla 163 KM, a we wnętrzu bida aż piszczała!!!
    • Gość: alejaja Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: *.ksk.com.pl 27.10.11, 10:36
      @iliontichy

jak kupiłeś bite, albo skladane z 2 innych to sie nie dziw ze gnije.
    • Gość: metallian Re: Mazda Takeri | Tokio 2011 IP: 141.189.205.* 27.10.11, 11:54
      dobra oldskullowa szkoła tworzenia samochodów. Zawsze lubiłem mazdy, za tzw. ogólne wrażenie, jednak japońce muszą się jeszcze technologicznie podciągnąć (napęd, silniki, skrzynie), gdyż w tym wzgledzie zatrzymali się na epoce 20 lat wstecz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka