krakus.mp 30.05.04, 01:00 Od kiedy jest w Polsce sprzedawany ten obecny model Transita? Czy opłaca się kupiś taki samochód w komisie i na co ewentualnie zwrócić uwagę/ dzięki za info. Pzdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Transit , od kiedy te obecny model? 31.05.04, 11:16 Obecny model jest produkowany od 2000 r. Trzeba być ostrożnym, jak przy zakupie osobowego diesla. Po co Ci ten samochód? Może taniej kupić coś mniejszego, ale młodszego/nowego? Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Transit , od kiedy te obecny model? IP: *.kalisz.mm.pl 31.05.04, 11:29 Produkowany jest od konca 2000r. Cholernie drogi,ale wygodny. Tej wielkosci sporo tanszy a nie wiem czy gorszy bedzie Ducato 2.8 JTD lub 2.8 iTD. zalezy do czego je potrzebujesz. Pozdrawiam Link Zgłoś
krakus.mp Re: Transit , od kiedy te obecny model? 31.05.04, 15:16 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Produkowany jest od konca 2000r. > Cholernie drogi,ale wygodny. > Tej wielkosci sporo tanszy a nie wiem czy gorszy bedzie Ducato 2.8 JTD lub 2.8 > iTD. zalezy do czego je potrzebujesz. > Pozdrawiam Witam. Mam zamiar kupić takie auto i jeździć w firmie kurierskiej! Na dodatek do zaopatrzenia sklepu. Ducato jest tańsze w zakupie, ale szybko leci zawieszenie na wybojach. Spalanie chyba też jest większe niż w Trabsicie. Transit jest ładniejszy i wygodniejszy.ma lepsze wnętrze i plastiki. I chyba przy odsprzedaży nie będzie problemu,bo ma bardzo dobre zabezpieczenie antykorozyjne. Mam upatrzonego Transita z 2001 r. z przebiegiem 87 tys.( podwyższony, krótki ) z oknem z boku i ławką za siedzeniem kierowcy.Bezwypadkowy w cenie 52 tys.zł. brutto.Na firmę będzie taniej.Samochód z gwarancją od dealera. Mam brać???? Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Transit , od kiedy te obecny model? IP: *.kalisz.mm.pl 31.05.04, 16:55 Witaj Cena jak na Transita nie jest zla.Jezeli jest gwarancja dilera to jeszcze lepiej.Jezeli byl serwisowany odpowiednio to bedzie Ci dlugo sluzyl.Ale czy krotki z lawka za siedzeniami nie bedzie za maly dla kuriera? Na pewno Transit jest nowoczesniejszy od Ducato,chociazby dlatego,ze wszedl 5 lat pozniej do produkcji,ale zauwaz,ze takiego Ducato z tego rocznika mozesz zlapac za spokojnie ponizej 40.000 brutto,ale niestety Ducato pali troche wiecej i zdarzaja mu sie dosyc czesto male,ale uciazliwe awarie.Przelicz ile mozesz jezdzic w ciagu roku i jak dlugo bedziesz eksploatowal to auto.Teraz roznica w cenie jest spora,ale za np. 4,5 lat te auta beda warte mniej wiecej tyle samo. Jezeli dysponujesz taka gotowke to bierz go,bo to na pewno dobre auto i dlugo Ci posluzy. Ale o Fiacie tez warto pomysle... Jakby co to pytaj o Fiata,mialem okazje jezdzic dwoma z nich. Zycze udanego wyboru! Pozdrawiam Rafal Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Transit , od kiedy te obecny model? IP: *.trzebinia.net 31.05.04, 20:32 Moje Ducato 2.8 idTD 12m3 czy jakoś tak (w kazdym razie najwieksze z blaszaków) potrafi srednio w mieście spalić 7 l ON na 100 km. Średnie zuzycie paliwa przy normalnej jeździe to jakies 8,góra 9 litrów. Aktualnie ma 140 tyś km i wymieniony był tylko jeden amortyzator z przodu i tyle. Nie podałeś jaki ten Transit ma silnik 2.0 czy 2.4 wolnossący czy TD? Masz wybór na przód i na tył (ale któtki jest na przód). Wada Transita w zestawieniu ze wszystkimi konkurentami to lewarek w podłodze. Transit w zestawieniu z "bliźniakami" po modernizacji końcem 2001 czy 2002 jakoś tak wysiada na całej lini. Wszystkie są JTD lub HDI,a optymalny to 2.2 110 KM. Wszystkie bliźniaki od poczatku są ocynkowane i wygladają znacznie lepiej niz konkurenci w tym samym wieku (Sprinter I,Transit do 2001 itp). pozdr Link Zgłoś