Dodaj do ulubionych

Organoleptyczne sprawdanie opon:)

16.12.11, 16:57
Moją uwagę przykuła oferta na Allegro jednego jegomościa , który kompleksowo sprawdza samochody przed kupnem i np:

- wyszukiwanie ofert kupna aut 50 PLN

- szczegółowa inspekcja stanu technicznego od 180 PLN

* pomiary grubości powłoki lakierowej

* podłączenie komputera, diagnostyka wszystkich modułów zainstalowanych w pojeździe

* jazda próbna

* organoleptyczne sprawdzenie wszystkich podzespołów: opony, hamulce, silnik, skrzynia biegów, przekładnia kierownicza itp.

* wizyta na Stacji Kontroli Pojazdów: sprawdzenie luzów w zawieszeniu, wstępnej zbieżności, amortyzatorów oraz sił hamowania.

- pomoc w formalnościach (umowy zakupu, ubezpieczenia, itd)

- odzyskiwanie zaniżonych odszkodowań OC/AC

- pomoc przy wyborze nowego pojazdu

Wszystko pięknie bo trzeba uważać na oszustów, ale jak przeczytałem , że facet sprawdza organoleptycznie opony to stwierdzam, że musi być wielkiej klasy magiem!!!!!:):):):):)

Jak on to robi? Ślini i próbuje czy może wącha?

Swoją drogą gdyby wszyscy kierowali się takimi kryteriami to 90% używanych samochodów było by niesprzedawalne bo każdy ma mniejszy lub większy defekt.

Obserwuj wątek
    • nazimno On pewnie ma "na wyposazeniu" jakiegos pieska... 16.12.11, 17:05
      Czworonogi sa czesto bardziej inteligentne, niz ich wlasciciele...
    • pocieszne myslisz, ze je lize ??? 17.12.11, 19:24
      kulawywos napisał:

Wszystko pięknie bo trzeba uważać na oszustów, ale jak przeczytałem , że facet sprawdza organoleptycznie opony to stwierdzam, że musi być wielkiej klasy magiem!!!!!

no to ty tez jestes magiem :-)

organoleptycznie nie znaczy za pomoca (tylko) zmyslu smaku, jak widac myslisz
      organoleptycznie, czyli za pomoca roznych zmyslow - w tym przypadku np. wzrok, dotyk a nawet sluch
    • swan_ganz Re: Organoleptyczne sprawdanie opon:) 17.12.11, 21:12
      to 90% używanych samo chodów było by niesprzedawalne bo każdy ma mniejszy lub większy defekt.

szczególnie w sytuacji w której chwilę przed przystąpieniem do pracy pana eksperta kierowca rozjechał jakiś np krowi placek.... Normalnie - auto do kasacji by orzekł...
      • zgryzliwy1 Re: Organoleptyczne sprawdanie opon:) 19.12.11, 01:15
        swan_ganz napisał:

> szczególnie w sytuacji w której chwilę przed przystąpieniem do pracy pana eksperta
        > kierowca rozjechał jakiś np krowi placek.... Normalnie - auto do kasacji by orzekł..

a mozesz wyjasnic, co ten rozjechany krowi placek ma tu do rzeczy ?
        • swan_ganz Re: Organoleptyczne sprawdanie opon:) 19.12.11, 09:42
          a mozesz wyjasnic, co ten rozjechany krowi placek ma tu do rzeczy ?

nie... nie mogę. Z tym, ze nie zostawie cię z niczym.. Po prostu sam sprawdź organoleptycznie to moze się domyślisz bystrzaku...
    • wujaszek_joe w normalnych warunkach miałoby to sens 17.12.11, 23:48
      znalezienie dobrego używanego samochodu to wiele godzin czyjejś pracy.
      Jakby to działało, to ja chętnie.
      Ale to nie zadziała, komisiarz da ekspertowi dwie stówki, nasz pośrednik odwdzięczy sie dobrą radą co do maskowania felerów i biznes się kręci.
      jesteśmy ciekawym narodem. Znamy się na tyle dobrze, że za grosz sobie nie ufamy :)
      • swan_ganz Re: w normalnych warunkach miałoby to sens 18.12.11, 11:36
        Znamy się na tyle dobrze, że za grosz sobie nie ufamy :)

no nie wiem... Pewnie nie uwierzysz ale ja nie dymam swoich klientów ...
        Moi klienci są Polakami (w większości) ja też jestem Polakiem i mimo wieloletniej już znajomości podpartej niejednym wspólnym dealem nadal sobie wzajemnie ufamy... Może nie bezgranicznie (ostatnio jeden z nich poprosił bym tak bardzo nie koncentrował swojego zainteresowania na jego nowej żonie) tym niemniej zaufanie na pewno jest realne :-)
    • derff Re: Organoleptyczne sprawdanie opon:) 21.12.11, 09:20
      Co w tym dziwnego? Facet zna sie na samochodach i sprzedaję swoją wiedzę.
      Tak samo jak ktoś umie robić paznokcie to jest kosmetyczką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka