Dodaj do ulubionych

Reklama Priusa

13.06.04, 13:58
Toyota zaczela ostra kampanie reklamowa Priusa. Zastanawiam sie nad jej
celem. Reklama konkretnego produktu? Prius jest wielkosci Corolli ale jego
cena wynosi 125.000 zl. Za to mozna kupic Corolle i Avensisa! No to moze jest
to ukryta reklama marki? Ale chyba nietrafiona, bo poki co w Polsce ekologia
nie jest na pierwszym miejscu....Renault ktory stawia (stawial) w reklamie na
bezpieczenstwo wyszedla na tym duzo lepiej.
A Wy skusilibyscie sie na Priusa?

Art
Obserwuj wątek
    • art_0 Re: Reklama Priusa 13.06.04, 13:59
      magdainatka napisała:

Fok. Poszlo z konta zony :)

Art
    • zubr_zalogowany Re: Reklama Priusa 13.06.04, 14:13
      ludzie zobacza jaki tem prius dobry
      wybiora sie do salonu i kupia corolle

takie samochody produkowane seryjnie to tylko pic na wode
      zwracac sie to bedzie dzieki oszczednosci paliwa pare mln km (diesel zazwyczaj
      100 - 200 tys km)
      sprzedaz tego na pewno jest nierentowna - to tylko jezdzaca reklama mozliwosci
      technicznych firmy
      • Gość: Greg Re: Reklama Priusa IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 13.06.04, 14:20
        > sprzedaz tego na pewno jest nierentowna - to tylko jezdzaca reklama
        mozliwosci
        > technicznych firmy

Bzdura. tak bylo tylko z pierwszymi modelami, od pewnego czasu popyt jest tak
        duzy, ze firma sprzedaje powyzej kosztow. A co do ceny....przede wszystkim
        Prius jest wielkosci Avensisa, a po drugie jest to auto wyjatkowe, jedyne w
        swoim rodzaju. Jesli by mnie bylo stac, wolalbym je od np. BMW czy Merca w
        porownywalnej cenie.

Mialem okazje widziec/slyszec jadacego Priusa i jest to wyjatkowe doznanie.
        Samochod porusza sie jak duch :) na silniku elektrycznym zero halasu. Podobno w
        trasie spalanie oscyluje ponizej 3l/100km.

Moim zdaniem to wlasnie jest przyszlosc motoryzacji, a nie ogniwa paliwowe.

pozdro
        • zubr_zalogowany Re: Reklama Priusa 13.06.04, 14:28
          nawet jesli gdzies jest to rentowne to nie w polsce - chodzilo mi o sens tej
          reklamy tutaj

zalezy o jakiej przyszlosci mowimy - prius jezdzi nadal na silniku spalinowym
        • art_0 Re: Reklama Priusa 13.06.04, 16:12
          Co do wielkosci to masz racje. Spojrzalem na dane poprzedniej wersji ktore
          raczej wyraznie wskazywaly na klase kompaktow....
          Argumenty o niepowtarzalnosci i wyjatkowosci sa sluszne, ale idac tym tropem
          mozna sobie kupic Hindustana - auto niesamowicie rzadkie na polskich drogach.
          Finansowa oplacalnosc Priusa jest dyskusyjna, gdyz jest drozszy o jakies 50% od
          innych aut swojej klasy. A za niewiele wiecej (140 tys) mozna juz kupic
          Jaguara - fakt ze w dieslu ;)
          W gruncie rzeczy sa ludzie ktorych stac na zakup takiego auta. I pewnie pare
          osob kupi ten samochod. Ale emitowanie takiej reklamy w Polsce moim zdaniem nie
          ma najmniejszego sensu: to nie California czy Japonia gdzie producenci musza
          wprowadzac takie auta na rynek, gdyz wymaga od nich tego prawo. W Polsce nie ma
          zadnych preferencji dla osob kupujacych auta ekologiczne. A do salonow Toyoty
          duzo predzej przyciagnela by reklama kladaca nacisk na niezawodnosc lub
          bezpieczenstwo.

pozdrawiam

Art
          • Gość: Bibilolo Re: Reklama Priusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 16:48
            Prius ukazuje drogę jaką Toyota ma zamiar podążyć w najbliższej przyszłości.
            Sama reklama, wg. mnie ma pokazać ich możliwości. Mogli by tylko przywiązać
            więcej uwagi do designu, to też ważne.
            • art_0 Re: Reklama Priusa 13.06.04, 17:10
              Gość portalu: Bibilolo napisał(a):

> Prius ukazuje drogę jaką Toyota ma zamiar podążyć w najbliższej przyszłości.
              > Sama reklama, wg. mnie ma pokazać ich możliwości.

Moze i tak. Faktycznie Toyota wydaje sie byc liderem w dziedzinie przyszlych
              rozwiazan ekologicznych. Ale to dopiero poczatek dlugiej drogi

> Mogli by tylko przywiązać
              > więcej uwagi do designu, to też ważne.

O gustach sie nie dyskutuje, ale zgadzam sie z Toba w 100%. Prius jest moim
              zdaniem okropny. Przypomina mi concept-cary z lat 90tych. No ale moze innym sie
              podoba

pozdrawiam

Art
              • Gość: Bibilolo Re: Reklama Priusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 17:23
                Jesteś KOZAK i to mi się podoba!!!

Pozdrawiem
                • Gość: Greg Re: Reklama Priusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.04, 20:48
                  A stricte w temacie reklamy - zobaczylem ja po raz pierwszy w telewizji, i po
                  kilku sekundach, gdy do pokazania Priusa bylo daleko od razu skumalem, ze
                  chodzi o ten samochod. ;)
                  Fajny motyw, wszyscy stoja w miejscu a Prius jedzie.

Macie racje, ze cena jest dosyc wysoka, a piszac o wyjatkowosci Priusa mialem
                  troche co innego na mysli. Moze to zabrzmi glupio, ale dla mnie to auto jest
                  alternatywa np. dla Subaru Imprezy. Jest rownie wyjatkowe jak Subaru, ale ta
                  wyjatkowosc ma inny charakter. Jadac Priusem skupiasz sie na oszczedzaniu
                  paliwa, co daje sporo frajdy - looknijcie na amerykanskie strony poswiecone
                  temu autu, ludzie "walcza" o kazda mile per galon :)
                  No i powtarzam - tzw. stealth mode czyli jazda tylko na silniku elektrycznym.
                  Zaden inny samochod tego nie potrafi.

pozdro
            • Gość: bobofrut Re: Reklama Priusa IP: *.uwm.edu.pl 14.06.04, 12:33
              Prius ukazuje drogę jaką Toyota ma zamiar podążyć w najbliższej przyszłości.
              > Sama reklama, wg. mnie ma pokazać ich możliwości.

dokladnie o to chodzi. zwroccie uwage na slogo, ktore wydaje sie dobrane
              wlasnie do tej reklamy: "Today. Tomorrow. Toyota", poprzednio bylo "Toyota.
              Financial services".
              To chyba najlepiej tlumaczy sens tej reklamy. Nie kazda reklama musi od razu
              przekladac sie na zwiekszenie sprzedazy, moze tez bodowac, tworzyc wizerunek
              firmy, jej mozliwosci i obrana droge rozwoju.
              pozdr.
    • Gość: Qwerty Re: Reklama Priusa IP: *.vline.pl / 213.25.96.* 13.06.04, 21:52
      A jak z ubezpieczeniem OC , które płaci się od pojemnosći ?? Naliczane jest wg.
      tego spalinowego ??
    • Gość: Maciek Re: Reklama Priusa IP: *.arkonskie.v.pl 13.06.04, 21:54
      Myslalem ze jest to auto wielkosci Avensisa..bo wowczas bylaby to ciekawa
      propozycja...no ale jesli to auto jest wielkosci Corolli to cena wprost z
      kosmosu!
      • art_0 Re: Reklama Priusa 14.06.04, 05:22
        Nie to mój błąd. Obecnie auto jest wielkości Avensisa. Poprzednia wersja
        produkowana w latach 1997-2003 byla mniejsza np rozstaw 2550, dlugosc 4300.
        Obecne wartosci sa już wieksze 2700 i 4700.

pozdrawiam

Art
        • Gość: Maciek Re: Reklama Priusa IP: *.arkonskie.v.pl 14.06.04, 11:30
          Przy takich rozmiarach i jesli auto jest dobrze wyposazone to w jakims stopnu
          uzasadnie jego cene...auto jest chyba produkowane w Japonii, wiec 10% clo tez
          podnosi jego cene...Za 125 tys zl to calkiem ciekawa propozycja [bylaby jeszcze
          bardziej rok temu gdyby zrobili kratke:-)]
          • Gość: Jarek Więcej... IP: 217.8.186.* 14.06.04, 11:40
            prius.toyota.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka