izarepa1
22.03.12, 09:50
Witam!
Mam maly problem, ktory z racji auta wieku chcialabym rozwiazac jak najmniejszym kosztem. Mianowicie: kilka lat temu kupilam samochod i zarejestrowalam go pod panienskim nazwiskiem i w miejscowosci, w ktorej wtedy mieszkalam. Obecnie mieszkam w innym miescie ( to samo woj.) i mam 2-czlonowe nazwisko. Chodzi o to, ze w dowodzie rej. zabraklo miejsca na pieczatke diagnosty. Musialabtym wiec wyrobic nowy dowod rejestracyjny, a do niego potrzebny jest dowod osobisty ( i tu rowniez dane osobowe mam zmienione). Gdybym mogla posluzyc sie w urzedzie komunikacji paszportem( tam nadal funkcjonuje jako panna z zamieszakaniem "przedmalzenskim"), bez problemu udaloby mi sie uzyskac nowy dowod rejestracyjny za ok. 80zl. Niestety, wydanie nowego dowodu rej. nastepuje po przedlozeniu dowodu osobistego i wtedy pozostaje chyba tylko opcja przerejstrowania auta wraz ze zmiana na aktualne dane we wszuystkich papierach za prawie 200zl.
Palnuje autem jezdzic ok. pol roku- do czasu wygasniecia skladki OC, potem albo sprzedaz na czesci albo zlom, dlatego tez, szkoda mi inwestowac 200 zl na przerejstrowanie auta, ale chyba nie mam innego wyboru? macie jakis pomysl aby taniej uzyskac nowy dowod rejestracyjny?
Prosze tylko nie zasypywac mnie potepienczymi haslami typu: kazda zmiana w dowodzie rej. wymaga zgloszenia we wlasciwym urzedzie w ciagu 30 dni.... U mnie minelo kilka lat, to fakt...
dzieki za pomoc.