Gość: wiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.12, 17:52 no to anglicy znaleźli lepsze miejsce do produkcji Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: GSP Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.12, 19:05 Ogladalem te jaguary i juz jakosc powierzni blach nie budzi zaufania. Detale tez nie godne 129 tys Euro. Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: 31.178.126.* 23.03.12, 19:23 Mam nadzieję, że tylko na chiński rynek... Link Zgłoś
Gość: pat Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: 37.30.116.* 23.03.12, 19:38 "Ogladalem te jaguary i juz jakosc powierzni blach nie budzi zaufania. " To co powiedziec o BMW.. Chinskie wadliwe szyby w nowej 3jce i 5tce, niedomykajace sie prawidlowo drzwi, rozlazaca sie skorzana tapicerka ;). Tutaj zawsze bedzie mozna zrzucic problem na chinczykow. Link Zgłoś
Gość: chinaguar Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.adslplus.ch 23.03.12, 19:43 "Zachęcam Pana do kupna naszego najnowszego samochodu - super prestiżowego i super-szybkiego najnowszego Jaguara XYZ. Kosztuje 600 tys. zł. Aha, proszę się nie przejmować tym małym emblematem w rogu > Made in China < - to taki żarcik naszych dizajnerów." Link Zgłoś
Gość: GSP Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.12, 19:53 @ pat W zrzucaniu winny specjalizuja sie Niemcy. Przeciez Chiny im jeszcze nie odebraly prawa produkowania BMW u siebie. hyhy Link Zgłoś
p406_737u Re: Jaguary i Land Rovery z Chin 23.03.12, 21:02 @GSP: "Oglądalem te jaguary i juz jakosc powierzni blach nie budzi zaufania. Detale tez nie godne 129 tys Euro." skonfrontuj z: "Jaguar - Land Rover (JLR) podpisał umowę o współpracy z chińskim konsorcjum Chery Automobile Company. W jej ramach angielskie samochody mają być produkowane w Chinach. Fabryka powstanie niedaleko Szanghaju..." Widziałeś coś, co dopiero będzie? 8-| Link Zgłoś
Gość: motoguru Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 21:14 chińskie jaguary na chiński rynek. więc o co cały ten szum. w europie przecież nikt nie będzie ich kupował. -- www.motoguru.pl/ Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: 46.31.32.* 23.03.12, 21:31 Tak jak napisał poprzednik. Przecież te samochody będą przeznaczone na rynek chiński. " Pozwoli to obniżyć koszty produkcji i cenę, która na rynku chińskim jest windowana cłami zaporowymi." Czytać ze zrozumieniem! Link Zgłoś
Gość: cc Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 22:02 jaguar to prestiż, z którego właśnie ta marka jest odzierana. Kto to teraz będzie kupował ? Chińczycy ? może ci mniej zamożni, bo najbogatsi przesiądą się na marki które dalej będą synonimem zamożności. Link Zgłoś
Gość: nero Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.warszawa.mm.pl 23.03.12, 23:01 Idiotyczny artykuł i równie idiotyczne (niektóre) komentarze. Jaguary i Range Rovery "z Chin" będą produkowane tylko na rynek chiński, bo przy zaporowych cłach jest to jedyny sposób obniżenia ceny samochodów w tym kraju, nie mówiąc o wielkości rynku zbytu. A teraz pytanie dla "dziennikarza" i forumowych ekspertów od wszystkiego i niczego: Którzy z niemieckich producentów aut z wyższej półki (Mercedes, BMW, Audi) "są z Chin" bo produkują swoje auta w Chinach? Odpowiedź: WSZYSCY TRZEJ. Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.pl.165.230.91.in-addr.arpa 23.03.12, 23:55 No to powodzenia... Link Zgłoś
Gość: GSP Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.12, 00:42 @p406_737u App tych aut ktore widzialem, kto wie skad te byly (pyt retoryczne). Bylem serio zdziwiony wygladem powierzchni blach tych badz co badz luksusowych aut. Cabrio 69tys Euro, silniejsze Coupe za 129tys Euro. Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Jaguary i Land Rovery z Chin 24.03.12, 01:46 Przecież każdy producent który chce coś sprzedawać w Chinach ma tam też fabrykę/fabryki (VW, BMW, GM, Ford) więc skąd to halo? Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dsl.lsan03.sbcglobal.net 24.03.12, 01:53 podpaski always tez beda produkowali chinczycy bo cla sa zaporowe i chinki zamiast podpasek wkladaja sobie kudlata glowke Kena lub Barbie bo tam sa produkowane od wielu lat Link Zgłoś
mniklasp Re: Jaguary i Land Rovery z Chin 24.03.12, 07:25 Miesiac temu kupilem RR HSE Sport , ten chyba byl produkowany jeszcze w Indiach. Jest super, pali 20 litrow na 100 km but who cares Link Zgłoś
mniklasp Re: Jaguary i Land Rovery z Chin 24.03.12, 07:28 nero< Mercedesy nie wszystkie w Chinach, mam model C300 kupilem 2 lata temu i byl robiony (montowany) w Niemczech ale 7 na 10 C300 sa robione w Brazylii. mam na mysli rynek amerykanski Link Zgłoś
Gość: van der Cyc Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.12, 08:27 Zarobią sporo kasy. Niemcy już tam produkują. Link Zgłoś
Gość: pr Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 09:01 A w czym chiński robol jest gorszy od tureckiego? Może rąk nie myje po wyjściu z kibla? Tylko nie piszcie o kontroli jakości, bo to nie fabryka radyjek na baterie. Link Zgłoś
Gość: By2 Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.zone13.bethere.co.uk 24.03.12, 09:19 Nie wiem wiem sąd bierze się mit o tym że, Jaguar to dobre auto ta firma w całej swojej historii nie wyprodukowała dobrego i dobrze prowadzącego się samochodu. Link Zgłoś
Gość: CTS-V Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.12, 09:46 Cadillac produkuje auta wysokiej jakości w Chinach więc nie widzę problemu. Lepsze to niż wciskana polaczkom japońska solidna toilet-a produkowana w turcji.. Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Jaguary i Land Rovery z Chin 24.03.12, 16:26 Samochody powinny być drogie ale takie by były sprawne przez minimum 20 lat. Produkcja w Chinach będzie skutowac tym że auta będą 20-30% tańsze ale ich żywotnośc skróci się do 5 lat. Wkrótce czeka nas albo megagóra szrotu albo rokwitnie biznes pt rozmontownie, które będą rozbierać graty. Link Zgłoś
Gość: h Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.12, 19:21 Jaguar, Land Rover, Volvo - te marki dla mnie już nie istnieją.... Link Zgłoś
Gość: pat Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.03.12, 01:46 Jasne, lepsza japonska Honda z Turcji, albo nowa jakość klasy premium - Toyota z Francji :-). Link Zgłoś
Gość: pr Re: Jaguary i Land Rovery z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 22:10 "Samochody powinny być drogie ale takie by były sprawne przez minimum 20 lat." Bardzo mądrze napisane, ale na 20 lat jakiej eksploatacji? Moja teściowa ma 15-letniego opla z przebiegiem 200 tys. km. Ja tyle trzepnąłem volvem w 3 lata. Ten opel trzyma się chyba głównie na lakierze. Moje auto wygląda praktycznie jak w dniu odbioru (nie licząc dziury w przednim zderzaku). Jestem pewien, że takie volvo przy emeryckich przebiegach (13 tyś. rocznie) spokojnie dociągnie do 20 lat. Ale mój egzemplarz może mieć z tym problem (po 3/4 miliona km pewno wał wyjdzie przez blok i auto skończy na złomie). Link Zgłoś