Dodaj do ulubionych

Technika jazdy z automatem

IP: *.2015.com 15.06.04, 18:12
Ktora noga sie hamuje przy jezdzie z automatyczna skrzynia biegow, wczoraj
jechalem pierwszy raz z automatem i probowalem prowadzic z prawa noga na
gazie i lewa na hamulcu i nie bylem w stanie dozowac hamowania, tak deptalem
ze pasazerowie spadali z foteli. Jak zaczalem uzywac gazu i hamulca prawa,
bylo ok. Potem sprawdzilem w swoim aucie z manualem i jak przyhamowalem lewa
noga to identyczny wynik. To kwestia cwiczenia czy w automacie hamuje sie tez
prawa noga? Myslalem o tym troche i na poczatku bylem zdania ze lepiej chyba
uzywac lewej nogi do hamowania, bo to niby szybciej mozna zaczac hamowanie,
nie trzeba przekladac prawej nogi z gazu z drugiej strony lewa noge zadko
trzymam na hamulcu, wiec czy przeloze lewa z podstawki czy prawa z gazu to
juz praktycznie zadna roznica.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Technika jazdy z automatem IP: *.fornfyndet.se 15.06.04, 18:16
      Zawsze prawa.Eksperymentowac mozna,tylko uwazaj.Pzdr.Michal
      • Gość: TO JA Re: Technika jazdy z automatem IP: *.honeywell.com 15.06.04, 18:53
        Dokladnie jak napisal Michal, zawsze prawa. W USA duzo ludzi hamuje lewa ale
        oni nigdy nie jezdzili i nie beda jezdzili manualem. Jak sobie wyrobisz zly
        nawyk i kiedys wsiadziesz w manuala to Ci sie wszystko zacznie (na litere p...)
        • Gość: Radek Re: Technika jazdy z automatem IP: *.2015.com 15.06.04, 23:44
          Dzieki za odpowiedzi, wogole musze powiedziec, ze po pierwszej jezdzie z
          automatem jestem troche zawiedziony i upewnilem sie tylko ze to wynalazek dla
          emerytow i kobiet. Ale coz pojazd jaki kupuje nie jest oferowany z reczna
          skrzynia biegow wiec bede sie musial przyzwyczaic do emeryckiej jazdy ;)
          • Gość: TO JA Re: Technika jazdy z automatem IP: *.honeywell.com 16.06.04, 00:07
            Nie przesadzaj, po dwoch dniach zapomnisz o manualu. To jak rozporek na guziki
            albo na suwak :)
            • Gość: Radek Re: Technika jazdy z automatem IP: *.2015.com 16.06.04, 00:37
              > Nie przesadzaj, po dwoch dniach zapomnisz o manualu. To jak rozporek na
              guziki
              > albo na suwak :)

A to wiem ze sie przyzwyczaje, do wszytskiego sie mozna przyzwyczaic ale
              jednak, automat to nie to.
        • devote Re: Technika jazdy z automatem 16.06.04, 01:01
          Gość portalu: TO JA napisał(a):

> W USA duzo ludzi hamuje lewa

bzdura !!!
    • proceaupe Re: Technika jazdy z automatem 15.06.04, 19:30
      zawsze prawa. gaz i hamulec. lewa wystaw za okno, szpanu zadasz i wszyscy beda
      wiedziec, ze automat masz:)
      • Gość: TO JA Re: Technika jazdy z automatem IP: *.honeywell.com 15.06.04, 19:36
        Jeden moj kolega jezdzil z lewa noga za oknem, manualem (nie uzywal sprzegla
        nawet do ruszania), nie oszukuje.
        • proceaupe Re: Technika jazdy z automatem 15.06.04, 19:38
          da sie wrzucic bieg bez sprzegla w manulau???:) pozdrow kolege!
          • Gość: TO JA Re: Technika jazdy z automatem IP: *.honeywell.com 15.06.04, 19:52
            Sprawdz! Mozna ruszyc, niektorzy tu wiedza. On juz nie jest moim kolega bo to
            byl moj samochod :)
          • Gość: andy Re: Technika jazdy z automatem IP: *.hd.pl 15.06.04, 21:46
            oczywiscie ze mozna zmieniac biegi bez sprzegla. jezeli sprawnie potrafisz
            operwoac gazem, sprzegla uzywasz tylko do ruszania. jezeli zrobisz dobrze
            miedzygaz, to nie bedzie zgrzytu.
          • Gość: verte Re: Technika jazdy z automatem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:11
            proceaupe napisał:

> da sie wrzucic bieg bez sprzegla w manulau???:) pozdrow kolege!

Da się,jak długo i ile razy to nie wiem ale na pewno się da.
    • Gość: krzys Re: Technika jazdy z automatem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.06.04, 23:56
      niestety w USA wiele osob hamuje lewa noga, w czasie jazdy trzymaja ja nad
      pedalem hamulca,niestety nieraz ta noga bezwiednie im opada co powoduje
      zapalenie swiatel stopu,trzeba wiec wzmagac czujnosc,bo nie wiadomo kiedy
      hamowanie rozpocznie sie naprawde:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka