Gość: Dr. Wal Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 22:37 A co z mają hulajnogą ? Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.12, 22:39 kolejne odwrócenie uwagi od spraw ważnych Link Zgłoś
cin1977 Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 22:44 Pan poseł Mroczek w stanie zaMroczenia miał wizję i co nieco postanowił z niej wprowadzić w życie. Fakt, że nie ma o tym pojęcia i zabiera się od dupy strony nie ma dla niego większego znaczenia. Z punktu widzenia rowerzysty: - przeglądy - zaciągnąć odpowiednie służby do przeglądu wyposażenia rowerów, głównie pod kątem oświetlenia i wyłapania batmanów. Poza tym w tymże urządzeniu prostym jak konstrukcja cepa za bardzo nie ma co przeglądać... - obowiązkowe OC - sam mam "nieobowiązkowe" więc jestem za, ale po pierwsze egzekwować tylko od poruszających się jezdniami, po drugie - wyznaczyć górny limit wysokości ubezpieczenia, żeby nagle się nie okazało, że nie mogę za 50 zł składki wykupić polisy na 5 tyś., bo na rynku są tylko te na 50 tyś ze składką 500 rocznie, bo przecież po polskich drogach jeżdżą głównie Ferrari i Maserati z bezcennymi lusterkami i lakierem na drzwiach... - kask - kierowcy dzielą się na tych którzy są mili, uprzejmi i traktują mnie na drodze tak jak powinni - tych jest jakieś 90%. Kolejne 8-9% to ci, którzy nic przeciwko mnie nie mają, ale z roztargnienia/braku umiejętności przejeżdżają obok mnie ciut za szybko i ciut za blisko, jednak da się z tym żyć. Pozostaje 1% - kompletni idioci którzy z wyrachowaniem bądź z głupoty chcą mnie po prostu zabić. Na nich żaden kask nie pomoże. Link Zgłoś
Gość: ghgf Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.tktelekom.pl 10.04.12, 22:44 CCHHUj im wdupe (: Link Zgłoś
divak2 Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 22:48 Albo jesteśmy dziećmi i trzeba nas za rączkę prowadzić nawet jak jedziemy rowerem, albo jesteśmy odpowiedzialni za to, co robimy. Więc jak ktoś zasuwa po nocy bez świateł, albo bez hamulców i nie da rady się zatrzymać na podporządkowanej, i zostanie przerobiony na kaszankę, to będzie sam sobie winien. Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 22:56 BRAK JAKICHKOLWIEK REGULACJI! KAŻDY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA SIEBIE, JEŻELI ZABIJĘ SIĘ ZE WZGLĘDU NA STAN TECHNICZNY MOJEGO ROWERU TO TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJA STRATA!!! NIE RÓBCIE Z LUDZI NIEDOROBIONYCH IDIOTÓW, NIE JESTEM LEMINGIEM W ZŁOTEJ KLATCE!!! PRZYSIĘGAM ŻE NIGDY NIE ZROBIĘ ŻADNEGO PRZEGLĄDU W ROWERZE, BĘDĘ SIĘ OPIERAŁ PÓKI NIE PRZYSTAWIĄ MI LUFY TO SKRONI ŻEBYM ZAPŁACIŁ! KAŻDY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA SIEBIE. JA CHCĘ WOLNOŚCI, JEŻELI TY TEŻ CHCESZ - GŁOSUJ NA PARTIE PRAWICOWE (KNP). Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: 31.178.124.* 10.04.12, 23:14 a co z pieszymi spacerującymi drogami rowerowymi, i jeszcze pretensje mają że się ich poinformuje do czego ta droga służy, a chodnik pusty Link Zgłoś
Gość: jasiekb Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.183.144.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.04.12, 23:14 Myślenie nie boli.....ale poza Polską.....palikotowcy robią zadymę, ale chcą coś wywalczyć....coś może sie uda Przeglądy techniczne rowerów bzdura....ale może by Policja zaczęła egzekwować jasne wymagania określone w ustawie Prawo o ruchu drogowym....oświetlenie i hamulce.....kamizelki, albo odblaskowe elementy ubioru w nocy-bezwzglednie tak....obserwuję często pracowników fabryki Opla w Gliwicach jak wracają z pracy rowerami....wszyscy w kamizelkach....czyżby wsciekły kapitalista nauczył rodaków dbania o własne bezpieczeństwo.....OC....bezwzglednie tak....groszowa sprawa, a może uratować majątek.....znam przypadek pieszego, który z jego winy wpadł pod nowego Mercedesa CLS......teraz firma ubezpieczeniowa właściciela pojazdu egzekwuje z niego drobne 25.000 zł......ludzie czasy sie zmieniły....dbajmy o swoje i innych bezpieczeństwo.....to może być kosztowna zabawa....dosłownie i w przenośni... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.12, 23:16 divak2, a powiedz mi kto zapłaci za szkody w aucie, które przerobi batmana na kaszankę? Rodzina batmana nie, denat szkody nie odpracuje, zapłaci za to albo właściciel poszkodowanego pojazdu albo my wszyscy za sprawą UFG. Skoro rowerzyści chcą zasuwać po ulicy, to obowiązkowe OC, tablice rejestracyjne oraz osobna kategoria prawa jazdy, może być "P", wyglądają jak minimum przyzwoitości. Dojrzejesz do tego :-) Link Zgłoś
regoat Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 23:20 badanie techniczne mózgów posłów - koniecznie Link Zgłoś
kayll Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 23:34 PARADOX, GOSC OD PALIKOWA A NIE DAJE POPEDALOWAC. Link Zgłoś
kayll Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 23:37 Niech Mroczek wniesie ustawe, zeby muchy mialy rejestracje IATA i numery na ogonach np MP(MuchaPolska)590590590590, ponadto komary KP29209090, pchly PP30303030 wszy WP909090900. A potem niech kupi bilet na MP i leci prosto do pewnej podpruszkowskiej miejscowosci, gdzie mozna podleczyc nerwy. Link Zgłoś
Gość: z Poznania Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 23:40 Brakuje jeszcze wymogów kontrolowanej strefy zgniotu, airbagów, ABSu i kontroli trakcji... Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.12, 23:50 Czy ludzie wciąż muszą wybierać idiotów do parlamentu ? Przed wyborami delikwenci powinni przechodzić obowiązkowe badania psychiatryczne i testy na inteligencję .Do tego każdy poseł powinien obowiązkowo ubezpieczyć się na poważną sumę gwarantującą pokrycie licznych strat wynikających z błędnych jego decyzji .Na dokładkę proponuję likwidację imunitetu oraz konfiskatę majątku osobistego w całosci gdyby osłowi powinęła się nóżka w czasie kadencji oraz co najmniej 5 lat po .Wtedy zobaczymy jak kandydaci będą walic do wyborów . Link Zgłoś
queserasera Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 10.04.12, 23:51 Maciej Mroczek - kolejny polski idiota poprzez polski parlament przepycha iście polski pomysł na stworzenie polskiego (czytaj debilnego!) urzędu sprawdzającego i ewidencjującego rowery! To jeszcze jeden powód, by walczyć o autonomię Górnego Śląska - wtedy żaden kretyn z "Bóg wie skąd" nie będzie nam tworzył przepisów uszytych na miarę swego tępego, polskiego łba! Link Zgłoś
Gość: Uryj Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 00:08 Przeglądy to bzdura... ale OC powinno być jak najbardziej obowiązkowe Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 00:09 Proponuję panom posłom, szczególnie tym od Palikota, poddawanie się obowiązkowym badaniom psychiatrycznym - raz w roku wystarczy. Link Zgłoś
elfunfis Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 01:09 SKOŃCZONY DEBIL. ŁADNIE MA ZRYTY BERET. SZANOWNY (P)OŚLE ZMIEŃ DEALERA ALBO BIERZ POŁÓWKĘ BO CHYBA CI SZKODZI. PARANOJA Z WIEJSKIEJ. SAMA NAZWA ULICY OKREŚLA TYCH CO TAM URZĘDUJĄ. Link Zgłoś
jkal Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 01:26 debilizm niektórych POsłów jest pżerarzajoncy! chyba obalone małpki POlikotówki dają się mocno we znaki Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 01:33 Mroczek matka wie ze cpiesz? Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.centertel.pl 11.04.12, 01:48 Badania techniczne rowerów to pomysł z księżyca. Musiałaby najpierw być wprowadzona ewidencja tych pojazdów (co może mieć pewne plusy - np. utrudnienie obrotu pojazdami kradzionymi). W praktyce skończyłoby się chyba na biurokracji. Zasadnicze pytanie: ile wypadków z udziałem rowerzystów spowodowanych jest złym stanem technicznym rowerów? No, chyba, że mamy na myśli brak oświetlenia. Ale to należy kontrolować na bieżąco. Co do obowiązkowego OC - wolne żarty. Za średnie auto płacę ok. 300 złotych, za rower miałbym płacić więcej, niż 10% tej kwoty? I jeszcze za każdy egzemplarz? A jakie to szkody może spowodować rowerzysta? A, TIR zahamuje i przewróci się naczepa pełna nowych aut. Ale jakie jest ryzyko takiego zdarzenia, spowodowanego przez rowerzystę? Kaski w niektórych krajach są obowiązkowe, np. na Słowacji. Słowacy chyba o tym nie wiedzą. Odblaski dla pieszych... to mogłoby uratować wiele istnień ludzkich. Link Zgłoś
1mississauga Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 05:38 Przed wyborami do sejmu lub senatu ,obowiazkowy drug test. Link Zgłoś
Gość: CrashBOX Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.telexispl.com 11.04.12, 06:20 www.crashbox.pl ZDJĘCIA Z WYPADKÓW SAMOCHODOWYCH NADSYŁANE PRZEZ INTERNAUTÓW !!! Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 07:28 @brzucho Można na jezdni wymalować znak "zakaz jazdy rowerów" i informacyjny "ścieżka rowerowa po prawej/lewej stronie" Nie potrzeba znaków zakazu, bo znak C-13 jest znakiem nakazu i obliguje rowerzystę do jazdy po ścieżce. Mnożenie znaków nic nie pomoże - w przeciwieństwie do mandatów. @krzywyromb obowiązkowe OC- nigdy, nagle się okaże, że kosztuje 500 zł a nie 200. Człowieku, 500zł to ja chyba nawet nie płacę OC za samochód w górnej stawce dla pojemności skokowej (ze zniżkami). Podstawowa stawka za motorower jest dużo niższa niż 200zł, OC za rower kosztuje dzisiaj kilkanaście-dwadzieścia kilka złotych. @samiec_alfa_romeo KAŻDY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA SIEBIE, JEŻELI ZABIJĘ SIĘ ZE WZGLĘDU NA STAN TECHNICZNY MOJEGO ROWERU TO TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJA STRATA!!! Jeśli zabijesz kogoś lub choćby tylko wyślesz go do szpitala, to już nie jest wyłącznie twoja strata. @jasiekb Przeglądy techniczne rowerów bzdura....ale może by Policja zaczęła egzekwować jasne wymagania określone w ustawie Prawo o ruchu drogowym....oświetlenie i hamulce..... Moim zdaniem to w 100% rozwiązałoby problem. Niestety polska policja drogowa jest tak skoncentrowana na egzekwowaniu ograniczeń prędkości, że praktycznie nie zajmuje się innymi wykroczeniami, a już zupełnie w odniesieniu do innych niż kierowcy uczestników ruchu. @Krzysztof Odblaski dla pieszych... to mogłoby uratować wiele istnień ludzkich. Są obowiązkowe, niestety tylko w niektórych przypadkach (np. dziecko do 15 lat poza obszarem zabudowanym). @Gość a co z pieszymi spacerującymi drogami rowerowymi, i jeszcze pretensje mają że się ich poinformuje do czego ta droga służy, a chodnik pusty Najczęściej rowerzyści skarżą się na to na drogach dla pieszych i rowerów (znak C-13/16). Niestety nie mają racji, bo tutaj przepisy są jednoznaczne - art. 33 PoRD mówi "Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym." Link Zgłoś
hel_w_skarpetach Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 07:33 ...i badania psychiatryczne dla posłów...OBOWIĄZKOWE! Link Zgłoś