Dodaj do ulubionych

Jak sprzedać samochód na części

12.04.12, 20:01
Jak w temacie? Mam uszkodzony samochód, którego naprawa przekroczy jego wartość. Jak go sprzedać na części? W sensie żebym już nie musiał płacić ubezpieczenia za niego? Muszę go jakoś wyrejestrowywać? Złomowanie chyba odpada bo przecież trzeba oddać samochód, a ja chcę go sprzedać.
Obserwuj wątek
    • pies_w_studni Re: Jak sprzedać samochód na części 12.04.12, 20:36
      Znajdujesz chetnego mietka, spisujecie normalna umowe kupna sprzedazy i wszystko.
      • loyezoo Re: Jak sprzedać samochód na części 12.04.12, 20:51
        Tak naprawdę nie wiem o co tobie chodzi kolego.Chcesz go sprzedać na części ale go nie chcesz sprzedać na złom.Masz ochotę się "bujać" z tymi częściami przez lata?Auto szrot jakąś kasę da,owszem nie dużą ale prawda jest taka,że z 50-60% części zostaniesz na wieki.Jeżeli jesteś i tak uparty,to po prostu wypowiedz umowę ubezpieczenia i nie ubezpieczaj go gdzie indziej i tyle.Szansa,że dojdą,że nie masz OC jak rozbierzesz auto jest równa 0.
        • only_the_godfather Re: Jak sprzedać samochód na części 12.04.12, 21:37
          Wszystkich części nie sprzedasz a na pewno nie zrobisz tego odrazu. Będziesz się z tym bujał latami i szukał jakiegoś amatora danej części który może się zjawi a może nie.
          Znajomy miał podobny problem kilka lat temu dostał w Lanosa strzał w lewy bok. Wziął odszkodowanie z OC sprawcy po czym auto sprzedał znajomemu blacharzowi. Pamiętam że wtedy Lanos z jego rocznika i z takim samym wyposażeniem kosztował coś około 10 tys. znajomy dostał od blacharza 3 tys, po czym po pół roku zobaczył auto na giełdzie.
    • fuiio pomysł git 12.04.12, 23:19
      papierologicznie prościzna.. nie będę Cię tu prowadził za rączkę ale na 1 wszy ogień coby nie bulić za oc warto znaleźć potencjalnego kupca..w/g mnie najbardziej wiarygodnym kupcem jest abduli mbawe zamieszkały Berlin..i właśnie ..nie pamiętam dokładnie adresu..w umowie adres musi być koniecznie..musisz znaleźć w telefonbuchu..będzie na pewno.. A co do opłacalności.. spokojna głowa ,zazwyczaj wystarczy sprzedać parę konkretnych części i już masz 100% zwrot.....
    • hyccu Re: Jak sprzedać samochód na części 24.10.14, 19:58
      Wiesz co najlepiej taki samochód sprzedać na skup. Miałem podobną sytuację i pozbyłem się go dzięki www.otoskup.pl, która zajmuje się skupem aut uszkodzonych. Dobrze płacą naprawdę dobrze bez żadnych problemów. Przyjeżdżają i pieniążki mamy od ręki a problem z głowy. Dlatego też warto się zastanowić nad taką opcją :)
      • xvqqvx Nie polecam www.otoskup.pl - dno i muł 24.10.14, 20:18
        Nie polecam www.otoskup.pl - denna firma zatrudniająca kretynów spamerów.
      • mroczna.strona.dzdzownicy Re: Jak sprzedać samochód na części 24.10.14, 20:21
        Oszuści i kombinatorzy! Odradzam! Omijać z daleka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka