Dodaj do ulubionych

Sposób na Fotoradar -

17.06.04, 11:47
gdzieś czytałem, że spryskanie tablic rejestracyjnych lakierem do włosów może
sprawić, że zdjęcie tablicy rejestracyjnej wykonane przez uliczny fotoradar
będzie nieczytelne.
Trochę ten fakt mnie zastanowił - mozna kupić lakier do włosów z brokatem i to
miałoby wtedy trochę sensu....
Może ktoś coś wie i zechce się podzielić...
/A! oczywiści temat płyt CD, DVD, technologii stealh uważam za zamknięty 8-}/
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Sposób na Fotoradar - IP: *.fornfyndet.se 17.06.04, 12:40
      Tak bylo to mozliwe ,ale na koncu lat 80-tych i funkcjonowalo,spryskanie
      rejestracji lakierem bezbarwnym.Szybko sie uporano z tym problemem montujac
      ochrone obiektywu przed reflexem jaki dawal flesz na numerze rejestracyjnym.
      Obecnie jest sposob stosowany nagminnie ,ale tylko w Europie Zachodniej i co
      nieco w Polsce rowniez przez ludzi inteligetnych i myslacych. Metoda ta
      skutecznie blokuje zadzialanie fotoradaru w momencie nadjechania predkoscia
      nakazana w kodeksie drogowym.
      Pzdr.Michal
      • Gość: Kayo Michał zdradź ten sposób :) IP: *.srubex.com.pl / 195.117.241.* 17.06.04, 12:47
        Michał powiedz
      • mar_elx jesteś facet wk...jący 17.06.04, 12:48
        Gość portalu: Michal napisał(a):

> ale tylko w Europie Zachodniej i co
        > nieco w Polsce rowniez przez ludzi inteligetnych i myslacych. Metoda ta
        > skutecznie blokuje zadzialanie fotoradaru w momencie nadjechania predkoscia
        > nakazana w kodeksie drogowym.

U nas na Zachodzie to jest cywilzacja i kultura, a wy polskie chamy to se
        furami powninyśta jeździć a nie samochodami. Nie zapominają skąd ci nogi
        wyrosły - z dupy i z polskiego gnoju. A na tym swoim Zachodzie jesteś i tak
        brudnym polusem - chociaż pewnie w oczy ci tego nie powiedzą.

I oczywiście na Zachodzie nikt predkości nie przekracza - zwłaszcza w Niemczech
        albo we Włoszech.
        • motodawca1 Re: jesteś facet wk...jący 17.06.04, 12:52
          mar_elx - Tymasz jakieś kompleksy? chcesz o tym porozmawiać?
          wal na skrzynke mailową - chetnie Ci pomoge
          • mar_elx Re: jesteś facet wk...jący 17.06.04, 13:35
            motodawca1 napisał:

> mar_elx - Tymasz jakieś kompleksy? chcesz o tym porozmawiać?
            > wal na skrzynke mailową - chetnie Ci pomoge

Być może się nie rozumiemy. Chodzi mi o to, że pewien farbowaby Szwed ma
            denerwujace zamiłowanie do pouczania. Wiekszość zdań zaczyna od "a u nas w
            Szwecji" albo "a u nas na Zachodzie to...".

Nie bedzie z POlski ani drugiej Japonii ani Szwecji. Każda nacja ma swoje
            przywary. Mnie na przykłąd dziwne wydaj się, że Szwedzi godzą się na 80%
            podatki albo że chodza po domach nago (co zresztą wykorzystał pewien japoński
            producent samochodów w swojej reklamie).

Pan Michał zapomniał chyba kontaktó z polską milicją/policją, która podobnie
            jak fotoradary ustawia się nie tam gdzie powinna, ale tam gdzie można najwiecej
            zarobić.
            • Gość: Michal Nie taki lecz sami sie wescie i zacznijcie robic c IP: *.fornfyndet.se 17.06.04, 13:53
              cos. Mar,
              Nie zapomnialem kontaktow z Policja Polska.Dwa lata temu zatrzymano mnie przy
              omijaniu malucha pod gore tlumaczac ze wlaczylem migacz.Odpowiedzialem
              stanowczo to nie byl proces wyprzedzania,nie przekroczylem lini ciaglej,a znac
              na omjanie zawsze trzeba dac aby nie spowodowac zaskoczenia.Siedzialo dwoch
              smutnych mundurowych w Poldku ja na tylnim skaju,a zprzod geba spojkojnie
              powiedziala zielona karta,prawo jazdy,pass.Dalem Po mojej riposcie spojrzeli na
              siebie i widza ze zarobku nie bedzie,oddali dokumenty i powiedzieli jestem
              wolny.Faktycznie przepisu nie przekroczylem i chcciano mnie ordynarnie na krzyk
              nabuic napewno do prywatnmej kieszeni na 50zl.Po tym zdarzeniu przed oczyma
              stanely mi moje lata mlode w Polsce.Zatrzymania,przesluchania zwiazane z praca
              lub pojazdami.ten fakt wtedy na szosie zrobil takie wrazenie i zle wspomnienia
              z mlodosci ze juz wiecej nigdy do polski nie pojechalem sam.
              Takze sie Mar z Toba zgodze,ze pod pozorem prawa grabi sie ludzi z
              pieniedzy.Dlatego teraz trzeba te wszystkie fakty zbierac i internetem
              alarmowac jest chyba odzial w Warszawie przy komendzie glownej Policji
              zajmujacy sie naduzyciami w Policji,albo walic do Bruxeli w jezyku
              polskim.Wkoncu musza z takich policjantow wyczyscic ulice.Zreszta U Was sie
              poprawi po wyborach.Polska Policja dostanie jakis grosz na poprawe swoiich
              szeregow.Przeciez sa oplacani ponizej uragajacym norm w europie.Policjant
              lepiej zarabiajacy nie bedzie bral lapowek .Socjaldemokracji budowali swoje
              budzety na lodzie a doly mialy dokrasc.
              To byla norma w Polskiej Socjaldemokracji.Pzdr.Michal
              • Gość: Radek Re: Nie taki lecz sami sie wescie i zacznijcie ro IP: *.2015.com 17.06.04, 17:17
                Ja w Polsce mialem w zdecydowanej wiekszosci pozytywne wrazenia ze spotkan z
                policja, nigdy mnie nie zatrzymali bez powodu i nie probowali czegos wmowic,
                raz byl drobny konflikt gdzie uwazam ze byli nie fair ale ja tez nie bylem 100%
                ok wiec nie robilem z tego problemu. W zdecydowanej wiekszosci przypadkow bylem
                traktowany ulgowo, zmiana mandatu na minimalny z przekroczenia predkosci na na
                przyklad zajmowanie dwoch pasow na raz, wielokrotnie sie konczylo na slownym
                pouczeniu.
                Zreszta podobnie jest w USA, gdzie w polowie przypadkow ze spotkan z Policja
                odjezdzam z ostrzezeniem na pismie a nie mandatem, a podobna sytuacja do tej o
                jakiej piszesz zdazyla mi sie w USA gdzie policjant chcial mi wmowic ze
                jechalem na swiatlach postojowych w nocy, a jechal za mna wiec ciekawe jak to
                stwierdzil, oczywiscie jechalem na swiatlach mijania a przelaczylem na
                postojowe po zatrzymaniu zeby nie rozladowac akumulatora.
                A dzieje sie tak pewnie dlatego, ze traktuje policjantow z takim samym
                szacunkiem jak kazda inna osobe, a nie odstawiam jakis szopek.
                • kierowiec1 Re: Nie taki lecz sami sie wescie i zacznijcie ro 17.06.04, 19:17
                  Gość portalu: Radek napisał(a):

> Ja w Polsce mialem w zdecydowanej wiekszosci pozytywne wrazenia ze spotkan z
                  > policja, nigdy mnie nie zatrzymali bez powodu i nie probowali czegos wmowic,

Mam z polska policja drogowa identyczne (goscinne) doswiadczenia.
                  Jesli zatrzymali, powod byl. A i tak czesto konczylo sie na ustnych pouczeniach.

Pozdr.

K.
    • wichura Re: Sposób na Fotoradar - 17.06.04, 12:53
      Mój patent jest prosty jak konstrukcja gwoździa: zasłaniam twarz. A jakby coś
      przyszło - wszystkiego się wyprę - ciężar dowodu spoczywa na oskarżycielu.
      Powodzenia!
      • Gość: Michal Re: Sposób na Fotoradar - IP: *.fornfyndet.se 17.06.04, 13:09
        Mar,
        Ty wszytsko bierzesz na powaznie.Juz sa wakacje i jak takie posty przychodza to
        trzeba w ten sposob odpowiadac.Po to to wymyslono aby ludzie sie opanowali i
        przestali ginac z wlasnej glupoty.System jest tak swietnie dopracoowany ,ze
        faktycznie jedyna metoda to trzymac predkosc dozwolona.U nas sa cale drogi co
        5km ofastrygowane tymi kamerami.Zrobiono to na drogach o njawiekszej
        wypadkowosci.Co s8e stalo drugi rok juz to funkcjonuje,zadnego wypadku.Ludzie
        juz zaczeli jezdzcic tak aby faktycznie bylo bezpiecznie.
        Natomiast z twarza tez juz nie funkcjonuje.Zmienili prawo,jest karany
        wlasciciel auta i bez odwolania.Chyba ze wskaze kto jechal i jest ten karany.
        Na auststradzie do naprzyklad Göteborga jest 5 kamer i wszyscy wiedza gdzie
        wystarczy noga z gazu i po problemie.Natomiast na drogach krajowych waskich i
        niebezpiecznych to naprawde funkcjonuje wysmienicie.
        Czy myslisz ze szwedzi nie psioczyli na poczatku do kamer strzeklano
        przeciwpacernymi pocuiskami.To sie zmadrzyli i jest blacha pancerna i szkolo
        pancerne.To zakaldano ladunki wybuchowe i w nocy odpalona.kamere rozxnosilo na
        kawalki.Zamotowali kamery wysoko na maszcie to scinano maszty pilami tarczowymi.
        Koszt jednej kamery wynosui 300.000Sek. Podniesiono podatki straty byly
        znaczne,wtedy sie ludziska opamietali.Podatki opadly.Ludzie jezdza jak nalezy i
        wszyscy sa zadowoleni.Tez sie ten system rodzil z bulami.Tez wyzywano od
        Orwellowskich czasow,braku wolnosi.Coiz ludzie przestali ginac.I oto
        chodzi.pzdr.Michal
        • Gość: Kayo Re: Sposób na Fotoradar - IP: *.srubex.com.pl / 195.117.241.* 17.06.04, 13:43
          sposób jest prosty i skuteczny to fakt ale jak jadę drogą dwupasmową przez
          teren niezabudowany a jest ograniczenie do 70, i postawią radar ustawiony na
          łapanie przy 90 to ponad 100 mam 200 zł mandatu i to jest bez sensu bo przy
          drodze na której ustawili radar mógłbym ewentualnie zrobić krzywdę latającym
          muchom no ale może faktycznie trzeba będzie zwalniać :( najwyżej więcej w baku
          zostanie paliwa wogóle w polsce nie potrzebna jest 5 wystarczy 4 bieg
    • edek40 Re: Sposób na Fotoradar - 17.06.04, 15:10
      Ja slyszalem, ze mozna kupic folie polaryzujaca swiatlo. W praktyce oznacza, ze napis widac tylko od przodu, a radary stoja na poboczu. Dla pewnosci nalezy trzymac sie lewego pasa, aby powiekszyc kat. Sprzedawca, ktory mnie uswiadamial w tej materii twierdzi, ze duza grupa kupcow to policjanci. Oni nie jadac na sygnale musza jezdzic zgodnie z przepisami. Wszyscy widza, ze tego nie robia. Policjant zapewne poza mandatem na rowniez nagane czy temu podobne przyjemnosci.
    • motodawca1 Re: Sposób na Fotoradar - 17.06.04, 16:09
      no to ja do tej folii - zastanawiałem sie nad zainstalowaniem na tablicy
      rejestracyjnej takiego filtru, jakie zakłada się na monitory po to by nikt nie
      mógł zobaczyć nad czym w danej chwili sie pracuje- zresztą nadal sie zastanawiam
      • Gość: MIchal Re: Sposób na Fotoradar -ta folia to nawet nie glu IP: *.fornfyndet.se 17.06.04, 18:15
        Takie cos na autostradzie to nawet nie glupie.Na drogach krajowych to niema
        sensu,ruch jest duzy i niema mozliwosci wyprzedzenia.Na tych bez kamer to sie
        jedzie tyle ile jedzie na przodzie pierwszy pojazd,dlaczego sie zapytacie? no
        dlatego ze w srodku jest stalowy plotek i jest tylko jedno miejsce na jeden
        pojazd drugi jakby chcial to musi frunac.Tak teraz unia buduje wszystkie drogi
        i stare przebudowuje i juz nie montuja radarow.Pzdr.Michal
      • kierowiec1 Re: Sposób na Fotoradar - 17.06.04, 19:13
        motodawca1 napisał:

> no to ja do tej folii - zastanawiałem sie nad zainstalowaniem na tablicy
        > rejestracyjnej takiego filtru, jakie zakłada się na monitory po to by nikt nie
        > mógł zobaczyć nad czym w danej chwili sie pracuje- zresztą nadal sie
        > zastanawiam

Rownie dobrze mozesz w takim wypadku od razu zdjac tablice - kara bedzie
        identyczna, bo i wykroczenie tej samej kategorii.

Pozdr.

K.
    • Gość: TO JA Re: Sposób na Fotoradar - IP: *.honeywell.com 17.06.04, 19:30
      Kapitan Kloss kiedys przy pomocy kredy poprzerabial litery na tablicy
      rejestracyjnej swojego motocykla, chyba zeby go Niemcy nie zlapali:)
    • marekatlanta71 Re: Sposób na Fotoradar - 17.06.04, 20:12
      Sa specjalne nakladki na tablice ktore powoduja ze kamera nie moze zrobic
      zdjecia - bardzo wiele samochodow z tym widuje...
      • marekatlanta71 Re: Sposób na Fotoradar - 17.06.04, 20:13
        www.sportsimportsltd.com/lasphotradsh.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka