tpepe Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 01:20 W Rosji benzyna kosztuje niecałe 3 zł za litr, to i Lada z lat 70-tych nie stanowi problemu. Link Zgłoś
Gość: jjagisław Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.play-internet.pl 10.05.12, 06:02 U nas w Polsce ranking wygląda tak w śród nówek z salonu za siatką: 1) folcwagen golf 3/4 2) folcwagen passat b5b6 3) folcwagen polo nieważne jaki rok byle polo i niemieckie he 4) jeszcze Ałdi 80 bądź ewentualnie mażenie A4 o A6 można zapomnieć 5) BMW 3 turing bądź znowu mażenie X3X5X6 6) Skoda octawia ewentualnie fabia 7) FIAT 8) Opel 9) Ford 10) na dziesiątym miejscu nie spełniome mażenie Porsze 911 BMW Mpaer Pozdrawiam Jan Jagisław. Link Zgłoś
krzysw73 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 07:41 Nexia i awaryjnosc? hahahah! Chyba szanowny redaktor nie posiadal takowego pojazdu?! Wbrew pozorom byl to naprawde niezlej jakosci, wytrzymaly samochod. Link Zgłoś
Gość: ENERGETYK Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.zep.com.pl 10.05.12, 08:11 Nie zapominajmy że Rosja poza kilkoma miastami jak Moskwa, czy Perersburg to tak na prawdę dośc dziki kraj w którym niewiele się zmieniło przez ostatnie 20 lat więc taka łada 2107 (gniotsa nie łamiotsa) to świetny wybór na drogi na prowincji... Link Zgłoś
Gość: ytong Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.171.61.90.static.crowley.pl 10.05.12, 08:11 @qqryq10 Masz problem z polskimi markami? Zapytaj red. Kublika, on cały czas majaczy o "polskim przemyśle motoryzacyjnym"... Link Zgłoś
Gość: Zapor Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 217.97.0.* 10.05.12, 08:29 Dziwi mnie bardzo sarkazm Redaktora na temat rosyjskich aut, ze przestażałe,że silniczek itp. Mnie to w zupełności nie przeszkadza, bo i tak mnie nei stać na nowoczesny samochód, a Rosjanie mają całą gamę swoich wozów...a my? NIC! Stare ponad 10--letnie powypadkowe samochody ze szrotów zachodnich. Gratuluję obiektywizmu! Link Zgłoś
szatek100 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 08:34 W Rosji są po prostu cła zaporowe na samochody zza granicy - także te używane. W Moskwie na ulicach widać masę nowoczesnych aut (i to nie tylko tych "legendarnych" limuzyn, ale też "aut dla ludu"). Na prowincji często jest inaczej. Link Zgłoś
Gość: mistek Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 213.25.36.* 10.05.12, 08:36 Przynajmniej nie kupują skód. My wspierając czeskie dziadostwo rujnujemy własny przemysł motoryzacyjny Link Zgłoś
swerd Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 08:40 nawet rosjanie potrafią wesprzeć swój przemysł. u nas to nie przejdzie. zawsze będzie królował pełnoletni golf nie wiecie jakie auta będą w polsce na fali za 20 lat? wystarczy zobaczyć co teraz niemcy kupuja ... Link Zgłoś
Gość: buczo Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.05.12, 09:12 Zawsze to lepiej niż miliony szrotów z niemiec, nie bitych, po dziadku 10 letnich z przebiegiem po 10 000 rocznie. Buchcha. A w rzeczywistości auta 4,5 letnie z Niemiec mają po 400 000 - 500 000 przejechane. Mnie tylko smieszy, ze 99% z kupująccy ten syf jest szczerze przekonana, że to własnie oni trafili na okazje po dziadku, czy kobiecie jeżdżącej tylko na zakupy. Miałem od nowości 2 vectry - każda przejechała u mnie tak ok 170 000 w 2,5 roku. Z zewnątrzi wewnątrz nie miały śladów zuzycia. Jśli pojawiaja sie przetarcia na gałce od biegow, kierownicy skórzanej - to auta ma juz grubo ponad 200 000 za sobą. A tak wyglądające wozy to u nas okazje z przebiegiem jedyne 45 000 km. NAIWNIACY - uwierzcie wreszczie, że te okazje o których piszecie NIE ISTNIEJĄ. 99% aut przywozonych przez handlarzy, oferowanych prze nich ma kręcone liczniki. Chyba nie ma auta w którym nie da się tego zrobić. Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 09:17 No właśnie! Rosjanie i Polacy powinni kupować takie auta - motoguru.pl/wiadomosci/arrinera-vs-marussia/ -bo przecież wszyscy jesteśmy znakomitymi kierowcami! Link Zgłoś
Gość: łezka w oku Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.gemini.net.pl 10.05.12, 09:22 a mi się tam Łada 4x4 podoba najbardziej (oczywiście tylko z zewnątrz, bo że nie jestem sportowcem ani wyczynowcem to przeszkadza mi twarde, antykręgosłupowe zawieszenie, a że nie jestem totalnym abnegatem - ohydne wykończenie też nie jest na plus). A co do przestarzałych konstrukcji - one mają tą zaletę, że jak się coś zepsuje, to w pół godziny można zrobić remont kapitalny za pomocą młotka i drutu. I jechać dalej. __ www.tanie-latanie.net/ Link Zgłoś
kpawlowski Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 10:23 Szacunek dla Rosjan - wola nowe, swoje auta niż padaki po helmutach... Szkoda, że u na nie ma takiej mentalności! PS. Chevrolet Niva bardzo mi się podoba - gdyby w PL był dostępny za cenę podaną w rankingu chętnie bym kupił! Link Zgłoś
Gość: x Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.12, 10:40 @kpawlowski Nowe Polskie auto? czyli mam Pasagonem jezdzic? Link Zgłoś
remo29 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 10:41 Oni chcą po prostu samochód tani i prosty. Przestarzały, ale prosty, który można naprawić młotkiem. Bez tego elektronicznego syfu i proekologicznego dziadostwa, który wciska nam UE. A bogaci "nowi ruscy" i tak wolą Porsche, BMW czy Mercedesa, a nie VW "w tetediku", bo tam benzyna jest tania. -- parada karzełków Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.05.12, 10:59 @x oplem astrą, 500/ka - w małych wozidełkach jest w czym przebierać. Jak ktoś ma info i podzieli się: jaka jest średnia wieku samochodu w Rosji? Link Zgłoś
Gość: f Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.bydgoski.pl 10.05.12, 13:48 Ruscy przynajmnie znaja sie na motoryzacji i nie kupuja szajsu grupy VAG. jjagislaw: mażenie pisze sie przez rz. Ortografia godna opoznionego gimnazjalisty Link Zgłoś
Gość: jp2 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 91.150.187.* 10.05.12, 14:04 jagisław ty bucu jak jezdzisz 20 letnim wozidełkiem o wartosci roweru ..słabego to widac jestes ze wsi bo u mnie w miescie lepiej czyms takim sie nie chwalic ale na wsi pod remiza możesz zaszpanowac przy kolegach z byłych pgrów Link Zgłoś
Gość: ndb Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.man.poznan.pl 10.05.12, 16:22 sprawdziłem, nowa Lada 4x4 kosztuje 41.000 brutto. Idealny samochód, dla rolnika który musi zasuwać po polnych drogach. Niczym się nie przejmie że coś stuknie puknie - 4x4 i do przodu! Genialny wóz i ta stylistyka. oczywiście dla koneserów bo zwykłemu konsumentowi taki wóz raczej nie przypasi... Link Zgłoś
pamejudd Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 16:32 Niva "przestarzala konstrukcja"? Niby w porownaniu do czego: pedalskich SUVow z haldexem? Nic dziwnego ze pajac ktory wypisywal te brednie, nie mial odwagi sie podpisac... Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.pool.mediaWays.net 10.05.12, 16:40 Ruscy to chlopy z jajami nie to co glupie polaczki kupuja zapierdziane helmutowski szmelc Link Zgłoś
Gość: f Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.bydgoski.pl 10.05.12, 16:57 W australii, afryce, rosji, slowem na zadupiach potrzebne sa auta proste, gdzie nie ma co sie zepsuc, co nie stanie gdzies na totalnym bezdrozu. A jesli jednak dojdzie do jakiejs awarii, kazdy sredni uzytkownik jest w stanie samodzielnie naprawic usterke na drodze. Link Zgłoś
Gość: Chin Znafca Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 213.134.163.* 10.05.12, 17:03 Ruskie = 3 świat Link Zgłoś
Gość: bububububub Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.starachowice.vectranet.pl 10.05.12, 17:23 gdyby znieśli cła to stać by ich było na złom z zachodu Link Zgłoś
Gość: klops Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 20:03 Ja bym chętnie kupił nivę, może nawet to zrobię. Dlaczego? - bo to prosty konstrukcyjnie samochód, - bo to samochód ze stałym napędem na 4 koła, - bo to samochód z reduktorem, - bo to samochód z blokadą dyfra, - bo części eksploatacyjne są tanie, - bo nie ma tu turbo, downsizingu, maszynek robiących ping i innych bzdur. - bo naprawi go każdy mechanik a nie elektryk. Zniechęca mnie jakość wykonania - mogłaby być lepsza. Link Zgłoś