Dodaj do ulubionych

TOP 10 | Bestsellery w Rosji

• tpepe Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 01:20
      W Rosji benzyna kosztuje niecałe 3 zł za litr, to i Lada z lat 70-tych nie stanowi problemu.
    • Gość: jjagisław Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.play-internet.pl 10.05.12, 06:02
      U nas w Polsce ranking wygląda tak
      w śród nówek z salonu za siatką:
      1) folcwagen golf 3/4
      2) folcwagen passat b5b6
      3) folcwagen polo nieważne jaki rok byle polo i niemieckie he
      4) jeszcze Ałdi 80 bądź ewentualnie mażenie A4 o A6 można zapomnieć
      5) BMW 3 turing bądź znowu mażenie X3X5X6
      6) Skoda octawia ewentualnie fabia
      7) FIAT
      8) Opel
      9) Ford
      10) na dziesiątym miejscu nie spełniome mażenie Porsze 911 BMW Mpaer

Pozdrawiam
      Jan Jagisław.
    • krzysw73 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 07:41
      Nexia i awaryjnosc? hahahah! Chyba szanowny redaktor nie posiadal takowego pojazdu?! Wbrew pozorom byl to naprawde niezlej jakosci, wytrzymaly samochod.
    • Gość: ENERGETYK Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.zep.com.pl 10.05.12, 08:11
      Nie zapominajmy że Rosja poza kilkoma miastami jak Moskwa, czy Perersburg to tak na prawdę dośc dziki kraj w którym niewiele się zmieniło przez ostatnie 20 lat więc taka łada 2107 (gniotsa nie łamiotsa) to świetny wybór na drogi na prowincji...
    • Gość: ytong Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.171.61.90.static.crowley.pl 10.05.12, 08:11
      @qqryq10
      Masz problem z polskimi markami? Zapytaj red. Kublika, on cały czas majaczy o "polskim przemyśle motoryzacyjnym"...
    • Gość: Zapor Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 217.97.0.* 10.05.12, 08:29
      Dziwi mnie bardzo sarkazm Redaktora na temat rosyjskich aut, ze przestażałe,że silniczek itp. Mnie to w zupełności nie przeszkadza, bo i tak mnie nei stać na nowoczesny samochód, a Rosjanie mają całą gamę swoich wozów...a my? NIC! Stare ponad 10--letnie powypadkowe samochody ze szrotów zachodnich. Gratuluję obiektywizmu!
    • szatek100 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 08:34
      W Rosji są po prostu cła zaporowe na samochody zza granicy - także te używane. W Moskwie na ulicach widać masę nowoczesnych aut (i to nie tylko tych "legendarnych" limuzyn, ale też "aut dla ludu"). Na prowincji często jest inaczej.
    • Gość: mistek Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 213.25.36.* 10.05.12, 08:36
      Przynajmniej nie kupują skód. My wspierając czeskie dziadostwo rujnujemy własny przemysł motoryzacyjny
    • swerd Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 08:40
      nawet rosjanie potrafią wesprzeć swój przemysł.

u nas to nie przejdzie. zawsze będzie królował pełnoletni golf

nie wiecie jakie auta będą w polsce na fali za 20 lat? wystarczy zobaczyć co teraz niemcy kupuja ...
    • Gość: buczo Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.05.12, 09:12
      Zawsze to lepiej niż miliony szrotów z niemiec, nie bitych, po dziadku 10 letnich z przebiegiem po 10 000 rocznie. Buchcha. A w rzeczywistości auta 4,5 letnie z Niemiec mają po 400 000 - 500 000 przejechane. Mnie tylko smieszy, ze 99% z kupująccy ten syf jest szczerze przekonana, że to własnie oni trafili na okazje po dziadku, czy kobiecie jeżdżącej tylko na zakupy. Miałem od nowości 2 vectry - każda przejechała u mnie tak ok 170 000 w 2,5 roku. Z zewnątrzi wewnątrz nie miały śladów zuzycia. Jśli pojawiaja sie przetarcia na gałce od biegow, kierownicy skórzanej - to auta ma juz grubo ponad 200 000 za sobą. A tak wyglądające wozy to u nas okazje z przebiegiem jedyne 45 000 km.

NAIWNIACY - uwierzcie wreszczie, że te okazje o których piszecie NIE ISTNIEJĄ. 99% aut przywozonych przez handlarzy, oferowanych prze nich ma kręcone liczniki. Chyba nie ma auta w którym nie da się tego zrobić.
    • Gość: Lucjan Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 09:17
      No właśnie! Rosjanie i Polacy powinni kupować takie auta - motoguru.pl/wiadomosci/arrinera-vs-marussia/ -bo przecież wszyscy jesteśmy znakomitymi kierowcami!
    • Gość: łezka w oku Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.gemini.net.pl 10.05.12, 09:22
      a mi się tam Łada 4x4 podoba najbardziej (oczywiście tylko z zewnątrz, bo że nie jestem sportowcem ani wyczynowcem to przeszkadza mi twarde, antykręgosłupowe zawieszenie, a że nie jestem totalnym abnegatem - ohydne wykończenie też nie jest na plus). A co do przestarzałych konstrukcji - one mają tą zaletę, że jak się coś zepsuje, to w pół godziny można zrobić remont kapitalny za pomocą młotka i drutu. I jechać dalej.
      __
      www.tanie-latanie.net/
    • kpawlowski Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 10:23
      Szacunek dla Rosjan - wola nowe, swoje auta niż padaki po helmutach... Szkoda, że u na nie ma takiej mentalności!
      PS. Chevrolet Niva bardzo mi się podoba - gdyby w PL był dostępny za cenę podaną w rankingu chętnie bym kupił!
    • Gość: x Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.12, 10:40
      @kpawlowski
      Nowe Polskie auto? czyli mam Pasagonem jezdzic?
    • remo29 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 10:41
      Oni chcą po prostu samochód tani i prosty. Przestarzały, ale prosty, który można naprawić młotkiem. Bez tego elektronicznego syfu i proekologicznego dziadostwa, który wciska nam UE. A bogaci "nowi ruscy" i tak wolą Porsche, BMW czy Mercedesa, a nie VW "w tetediku", bo tam benzyna jest tania.
      --
      parada karzełków
    • Gość: Danyy Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.05.12, 10:59
      @x oplem astrą, 500/ka - w małych wozidełkach jest w czym przebierać.

Jak ktoś ma info i podzieli się: jaka jest średnia wieku samochodu w Rosji?
    • Gość: f Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.bydgoski.pl 10.05.12, 13:48
      Ruscy przynajmnie znaja sie na motoryzacji i nie kupuja szajsu grupy VAG.

jjagislaw: mażenie pisze sie przez rz. Ortografia godna opoznionego gimnazjalisty
    • Gość: jp2 Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 91.150.187.* 10.05.12, 14:04
      jagisław ty bucu jak jezdzisz 20 letnim wozidełkiem o wartosci roweru ..słabego to widac jestes ze wsi bo u mnie w miescie lepiej czyms takim sie nie chwalic ale na wsi pod remiza możesz zaszpanowac przy kolegach z byłych pgrów
    • Gość: ndb Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.man.poznan.pl 10.05.12, 16:22
      sprawdziłem, nowa Lada 4x4 kosztuje 41.000 brutto. Idealny samochód, dla rolnika który musi zasuwać po polnych drogach. Niczym się nie przejmie że coś stuknie puknie - 4x4 i do przodu! Genialny wóz i ta stylistyka.
      oczywiście dla koneserów bo zwykłemu konsumentowi taki wóz raczej nie przypasi...
    • pamejudd Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji 10.05.12, 16:32
      Niva "przestarzala konstrukcja"?

Niby w porownaniu do czego: pedalskich SUVow z haldexem?

Nic dziwnego ze pajac ktory wypisywal te brednie, nie mial odwagi sie podpisac...
    • Gość: Gosc Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.pool.mediaWays.net 10.05.12, 16:40
      Ruscy to chlopy z jajami nie to co glupie polaczki kupuja zapierdziane helmutowski szmelc
    • Gość: f Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.bydgoski.pl 10.05.12, 16:57
      W australii, afryce, rosji, slowem na zadupiach potrzebne sa auta proste, gdzie nie ma co sie zepsuc, co nie stanie gdzies na totalnym bezdrozu. A jesli jednak dojdzie do jakiejs awarii, kazdy sredni uzytkownik jest w stanie samodzielnie naprawic usterke na drodze.
    • Gość: Chin Znafca Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: 213.134.163.* 10.05.12, 17:03
      Ruskie = 3 świat
    • Gość: bububububub Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.starachowice.vectranet.pl 10.05.12, 17:23
      gdyby znieśli cła to stać by ich było na złom z zachodu
    • Gość: klops Re: TOP 10 | Bestsellery w Rosji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 20:03
      Ja bym chętnie kupił nivę, może nawet to zrobię. Dlaczego?
      - bo to prosty konstrukcyjnie samochód,
      - bo to samochód ze stałym napędem na 4 koła,
      - bo to samochód z reduktorem,
      - bo to samochód z blokadą dyfra,
      - bo części eksploatacyjne są tanie,
      - bo nie ma tu turbo, downsizingu, maszynek robiących ping i innych bzdur.
      - bo naprawi go każdy mechanik a nie elektryk.

Zniechęca mnie jakość wykonania - mogłaby być lepsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka