Dodaj do ulubionych

B-35 zakaz postoju MANDAT

06.06.12, 12:15
Zatrzymałam się dziś na zakazie postoju. Dostałam mandat za nieopłacone parkowanie w strefie. Czy muszę ten mandat zapłacić? Jak to jest , że wlepiają mandaty za postój w miejscu, w którym nie wolno parkować? Jak może strefa obowiązywać przy znaku B-35?!
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: B-35 zakaz postoju MANDAT 06.06.12, 14:01
      nie wiem jak w którym miescie i czy to sie nie zmienia. Musisz poszukac przepisow dotyczacych strefy płatnego parkowania w Twoim miejscie i tych ogolnych. Kilka lat temu skladalem odwolanie, bo wlepili mi mandat za postawienie samochodu w bramie wjazdowej (wjazd byl tak szeroki, ze nikomu nic nie utrudnialem, wlasciciel posesji nic nie mial przeciwko). W tamtym czasie znalazlem w przepisach informacje, iż oprocz znakow oznaczajacych wjazd do strefy, miejsca parkingowe powinny byc wlasciwie oznakowane (znaki pionowe i znaki poziome (czyli miejsca musza byc wymalowane na chodniku czy jezdni) i tylko na takich wyznaczonych miejsach obowiazuje oplata. W zwiazku z tym zlozylem odwolanie, iz nie stalem na miejscu wyznaczonym i..... nie odpowiedzieli, ja mandatu nie zaplacilem. Sprawa sie przedawnila :)

Pozdrawiam
    • bimota Re: B-35 zakaz postoju MANDAT 06.06.12, 19:24
      Wolisz by nakapowali policji i zaplacic wiecej ? No chyba nie oczekujesz w tym kraju jednoznacznych przepisow...
    • kontik_71 Re: B-35 zakaz postoju MANDAT 08.06.12, 20:08
      A po co lazic do urzedu. Niech sprawdzi w BIPie na stronie urzedu miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka