Gość: paweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:16 Czy starsze samochody (opel combo z 1995) potrzebują homologacji w myśl nowych przepisów ? jeżeli tak to może ktoś wie jak to załatwić ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Homologacja IP: *.fornfyndet.se 24.06.04, 13:52 Czy Ty zdajesz sobie sprawe co tzn slowo homologacja? Jest to przebadanie nie auta ale calej seri aut i koszt idacy w dziesiatki tysiecy euro, po to aby moc pozniej ten model uzyskac homologacje.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Homologacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 12:02 Nie chodzi mi o przebadanie całej serii aut, ale pytam w jaki sposób można dostać taki dokument na starszy samochód w związku z zamieszaniem z naszymi ciągle zmieniającymi sie przepisami. W oplu powiedziano mi, że wydają takie kwity tylko od 1999 roku. Link Zgłoś
mess220 Re: Homologacja 25.06.04, 18:35 Nie mam pojecia o co ci chodzi, ale jesli o karte homologacyjna danego auta to sprawdz w PZMocie lub Automobilklubach. Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Homologacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 09:46 Zgodnie z nową ustawą można odliczać podatek VAT od paliw jeżeli samochód posiada świadectwo homologacji, akurat ten samochód nie ma tego dokumentu i pytaniem jest w jaki sposób można je uzyskać ? Link Zgłoś