Dodaj do ulubionych

Odkurzanie środka samochodu

08.08.12, 20:39
Powinnam już wyczyścić swój samochód od środka odkurzaczem, chodzi o podłogę. Widziałam takie odkurzacze na stacjach benzynowych, podobno są też miniaturowe odkurzacze do aut. No i zakład, który to zrobi. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • ulubiony19 Re: Odkurzanie środka samochodu 08.08.12, 21:22
      Na podłodze tyle gruzu, że aż ciężko w pedał trafić, co?
      Na stacjach są odkurzacze, to fakt. Of koz płatne. Nigdy z tego nie korzystałem, ale przejeżdżając obok CPNów zawsze ktoś łazi z rurą koło auta, więc chyba jest to do ogarnięcia.
      Co do mini odkurzaczy, to pewnie zaraz jakiś świr z promocji firmy szwagra wyskoczy z adresem firmy i linkiem w typie www.piescdywan.org.pl
      Jesteś pewnie z warsawy, więc polecę zakład AutoSPA, bo parę razy oddawałem tam nieswój wóz i było ok.
    • silje78 Re: Odkurzanie środka samochodu 09.08.12, 10:22
      mini odkurzaczem to można sobie mini z sierści kota wyczyscić (i to takiego krótkowłosego...).
      pojedź sobie na pierwszą z brzegu myjnię, wrzuć monetę (instrukcja jest na ogół dość jasna...) i odkurz auto. jak będziesz często to robić to nie będzie piach się mocno wbijał i łatwiej będzie wyczyścić.
      u mnie najbardziej brudzi się z tyłu gdzie dzieciaki jeżdżą (piach to chyba w kieszeniach noszą...) więc sprzątam całe auto dwa razy w miesiącu.
      • qqbek Małe odkurzacze samochodowe... 09.08.12, 17:01
        ...są do zapychania półek w garażu.
        Krótka piłka - masz garaż lub chociaż podjazd pod domem/mieszkasz na parterze - odkurzaj domowym.
        Nie posiadasz powyższych - stacja benzynowa i jedziesz.

Jeszcze nie widziałem, żeby takie małe g. zasilane z gniazda zapalniczki wciągnęło cokolwiek większego niż kilka ziaren kurzu. Z resztą co się dziwić - nawet gdyby pobierało całe 5A (zdaje się maksymalne natężenie które wytrzyma bezpiecznik gniazda zapalniczki), to moc nominalna (5A x 12V) tego wynalazku to 60W. Cienki odkurzacz domowy ma 1400, dobry 1800-2100W.
    • 2yaris Re: Odkurzanie środka samochodu 09.08.12, 18:56
      Dzięki za odpowiedzi. Pewnie skuszę się na te dziwne rury na stacjach, choć widziałam tylko raz, gdy ktoś z takiej korzystał i to huczało, że aż strach :> A to Autospa to o które chodzi? Jak wpisałam w gugle to różne rzeczy wyskakują, parę miejsc się tak nazywa
      • bpos Re: Odkurzanie środka samochodu 10.08.12, 13:47
        Jaki to problem?
        Wrzucasz 2x2 zł i odkurzasz 10 minut.
        Podciśnienie (ssanie) mocne a nawet bardzo mocne, bo to odkurzacze przemysłowe.
        Ja korzystam.
      • ulubiony19 Re: Odkurzanie środka samochodu 11.08.12, 16:19
        2yaris napisała:

A to Autospa to o które chodzi? Jak wpisałam w gugle to różne rzeczy wyskakują
        > , parę miejsc się tak nazywa

www.car-spa.pl/
        Jak już, to ja do Tychów głownie śmigam, bo mam rzut beretem (ok. 40 km).
        Ciekaw jestem tylko, w jakim stopniu polubiłaś Yarisa, żeby ją do spa odstawić...
        • 2yaris Re: Odkurzanie środka samochodu 11.08.12, 18:21
          >Ciekaw jestem tylko, w jakim stopniu polubiłaś Yarisa, żeby ją do spa odstawić.

Polubiłam? To za mało powiedziane:>
          • henryk245 Re: Odkurzanie środka samochodu 12.08.12, 11:43
            .. powierz swoja luba specjalistom-odkurza,umyja,wywoskuja itp.
    • klemens1 Re: Odkurzanie środka samochodu 11.08.12, 11:34
      Odkurzacz podłączany do zapalniczki czasami się przydaje - w miarę usunie zanieczyszczenia. Mam takie coś kupione kilka lat temu za 25 pln i używam raz na kilka miesięcy, gdy szybko trzeba odkurzyć a nie mam możliwości użycia normalnego odkurzacza domowego. Nie jest to to samo co odkurzanie odkurzaczem domowym, ale lepsze to niż nic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka