2yaris 08.08.12, 20:39 Powinnam już wyczyścić swój samochód od środka odkurzaczem, chodzi o podłogę. Widziałam takie odkurzacze na stacjach benzynowych, podobno są też miniaturowe odkurzacze do aut. No i zakład, który to zrobi. Co polecacie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulubiony19 Re: Odkurzanie środka samochodu 08.08.12, 21:22 Na podłodze tyle gruzu, że aż ciężko w pedał trafić, co? Na stacjach są odkurzacze, to fakt. Of koz płatne. Nigdy z tego nie korzystałem, ale przejeżdżając obok CPNów zawsze ktoś łazi z rurą koło auta, więc chyba jest to do ogarnięcia. Co do mini odkurzaczy, to pewnie zaraz jakiś świr z promocji firmy szwagra wyskoczy z adresem firmy i linkiem w typie www.piescdywan.org.pl Jesteś pewnie z warsawy, więc polecę zakład AutoSPA, bo parę razy oddawałem tam nieswój wóz i było ok. Link Zgłoś
silje78 Re: Odkurzanie środka samochodu 09.08.12, 10:22 mini odkurzaczem to można sobie mini z sierści kota wyczyscić (i to takiego krótkowłosego...). pojedź sobie na pierwszą z brzegu myjnię, wrzuć monetę (instrukcja jest na ogół dość jasna...) i odkurz auto. jak będziesz często to robić to nie będzie piach się mocno wbijał i łatwiej będzie wyczyścić. u mnie najbardziej brudzi się z tyłu gdzie dzieciaki jeżdżą (piach to chyba w kieszeniach noszą...) więc sprzątam całe auto dwa razy w miesiącu. Link Zgłoś
qqbek Małe odkurzacze samochodowe... 09.08.12, 17:01 ...są do zapychania półek w garażu. Krótka piłka - masz garaż lub chociaż podjazd pod domem/mieszkasz na parterze - odkurzaj domowym. Nie posiadasz powyższych - stacja benzynowa i jedziesz. Jeszcze nie widziałem, żeby takie małe g. zasilane z gniazda zapalniczki wciągnęło cokolwiek większego niż kilka ziaren kurzu. Z resztą co się dziwić - nawet gdyby pobierało całe 5A (zdaje się maksymalne natężenie które wytrzyma bezpiecznik gniazda zapalniczki), to moc nominalna (5A x 12V) tego wynalazku to 60W. Cienki odkurzacz domowy ma 1400, dobry 1800-2100W. Link Zgłoś
2yaris Re: Odkurzanie środka samochodu 09.08.12, 18:56 Dzięki za odpowiedzi. Pewnie skuszę się na te dziwne rury na stacjach, choć widziałam tylko raz, gdy ktoś z takiej korzystał i to huczało, że aż strach :> A to Autospa to o które chodzi? Jak wpisałam w gugle to różne rzeczy wyskakują, parę miejsc się tak nazywa Link Zgłoś
bpos Re: Odkurzanie środka samochodu 10.08.12, 13:47 Jaki to problem? Wrzucasz 2x2 zł i odkurzasz 10 minut. Podciśnienie (ssanie) mocne a nawet bardzo mocne, bo to odkurzacze przemysłowe. Ja korzystam. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Odkurzanie środka samochodu 11.08.12, 16:19 2yaris napisała: A to Autospa to o które chodzi? Jak wpisałam w gugle to różne rzeczy wyskakują > , parę miejsc się tak nazywa www.car-spa.pl/ Jak już, to ja do Tychów głownie śmigam, bo mam rzut beretem (ok. 40 km). Ciekaw jestem tylko, w jakim stopniu polubiłaś Yarisa, żeby ją do spa odstawić... Link Zgłoś
2yaris Re: Odkurzanie środka samochodu 11.08.12, 18:21 >Ciekaw jestem tylko, w jakim stopniu polubiłaś Yarisa, żeby ją do spa odstawić. Polubiłam? To za mało powiedziane:> Link Zgłoś
henryk245 Re: Odkurzanie środka samochodu 12.08.12, 11:43 .. powierz swoja luba specjalistom-odkurza,umyja,wywoskuja itp. Link Zgłoś
klemens1 Re: Odkurzanie środka samochodu 11.08.12, 11:34 Odkurzacz podłączany do zapalniczki czasami się przydaje - w miarę usunie zanieczyszczenia. Mam takie coś kupione kilka lat temu za 25 pln i używam raz na kilka miesięcy, gdy szybko trzeba odkurzyć a nie mam możliwości użycia normalnego odkurzacza domowego. Nie jest to to samo co odkurzanie odkurzaczem domowym, ale lepsze to niż nic. Link Zgłoś