Dodaj do ulubionych

Problem z podpięciem reflektora - padły migacze!

13.10.12, 22:15
Witam,
Wymieniam lewy przedni reflektor w Oplu Corsie C 1.0 z 2002 roku.
Wydawało mi się, że wszystko dobrze podłączyłem, ale migacze nie działają - nie działają nagle WSZYSTKIE migacze (przednie, tylne, boczne, awaryjne), pozostałem światła świecą się normalnie.
Wszystkie żarówki zamontowane.
Bezpieczniki na moje oko też w porządku.
Jak włączam migacz to te charakterystyczne tykanie słyszalne w samochodzie jest bardzo bardzo szybkie (bardzo krótkie odstępy między kolejnymi tykaniami).
Co może być nie tak?
Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Problem z podpięciem reflektora - padły migac 13.10.12, 23:59
      Sprawdź bezpieczniki kierunkowskazów.
      Tylko to powodowałoby w/w objaw (bo przerywacz działa, skoro masz dźwięk w kokpicie).
      Albo bezpiecznik, albo przekaźnik... jak bezpieczniki w porządku, wyjmij przekaźnik i zmostkuj "na chama" (w zależności od wersji łączysz 49 z 49a, lub 30 z 87). Jak "na sztywno" pójdzie (a pójdzie, bo kierunkowskazy to żadne obciążenie), to wymień przekaźnik. Jak "nie pójdzie" to przekaźnik masz OK, a bezpiecznika nie potrafisz nawet sprawdzić :)
      • muerte.muerte Problem z kupa zlomu 14.10.12, 00:48

A swoja droga po co przywozisz zlom z Niemiec do Polski.
        Wykup abonament poniewaz teraz bedziesz pytal co trzeci dzien.
        • hascofungin Re: Problem z kupa zlomu 14.10.12, 01:02
          muerte.muerte - powiem ci kulturalnie PI*RDOL SIĘ
          • hascofungin Re: Problem z kupa zlomu 14.10.12, 02:13
            z ta corsa jest taki problem, że była lampa taka
            sklep.tomiicars.com.pl/files/Reflektor_LH_CC_Bosch.jpg
            a kupiłem taką
            images02.olx.pl/ui/20/55/89/1336121161_369504689_3-Opel-Corsa-C-prawa-lampa-reflektor-ORYGINAl-Valeo-Czesci-samochodowe.jpg
            W tej starej jest chyba zamontowany silniczek do regulacji świateł, ale on chyba nie będzie pasował do tej nowej lampy?

• tmcmc Re: Problem z podpięciem reflektora - padły migac 30.05.14, 14:35
      Firma TMC-MC świadczy usługi odnawiania, przeróbki i regeneracji lamp samochodowych.
      Więcej szczegółowych informacji znajduje sie na naszej stronie internetowej
      • galtomone Nie polecam TMC-MC. 30.05.14, 14:40
        Stanowczo nie polecam TMC-MC nikomu. Fiorma TMC-MC to spamerzy, wiec pewnie uslugi maja drogie i buylejakie, skoro nawet na reklame ich nie stac!
        Na strone na wszelki wypadek tezwchodzic nie radze, bo skoro spamerzy z nich to pewnie i wirusy maja.

Nie polecam TMC-MC - lampy samochodowe przeróbka.
        • kontik_71 Re: Nie polecam TMC-MC. 30.05.14, 15:03
          Stanowczo nie polecam TMC-MC nikomu. Fiorma TMC-MC to spamerzy, wiec pewnie uslugi maja drogie i buylejakie, skoro nawet na reklame ich nie stac!
          Na strone na wszelki wypadek tezwchodzic nie radze, bo skoro spamerzy z nich to pewnie i wirusy maja.

Nie polecam TMC-MC - lampy samochodowe przeróbka.
          • only_the_godfather Re: Nie polecam TMC-MC. 30.05.14, 15:17
            Nie polecam firmy TMC-MC. Skoro reklamują się w byle jaki psób na forum po przez spam to i pewnie jakość usług mają na takim poziomie jak reklama.
      • qqbek TMC-MC popsuje twoje reflektory, jeśli... 30.05.14, 15:26
        Miast uczciwie płacić za reklamę spamują po forach.
        TMC-MC zepsuje twój reflektor, jeżeli do naprawy podejdzie tak, jak do reklamy w Internecie.

Jak komuś żal dupę ściska wydać trochę na rzetelną reklamę druciarskiego biznesu, to co o takim myśleć?
        • loyezoo Re: TMC-MC popsuje twoje reflektory, jeśli... 30.05.14, 15:31
          NIE POLECAM TMC_MC Zepsują światła jak innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka