wujek.dobra_rada 15.07.04, 22:07 Nie wiem na ile reprezentatywne jest to zdjęcie. Ale z tyłu to ten samochód bardzo przypomina Mazdę 323, która była produkowana w połowie lat dziewięćdziesiątych XX wieku. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Lechu Citroen C4 IP: *.espol.com.pl 15.07.04, 22:09 Wszystko jest OK oprócz umieszczenia deski rozdzielczej. Na środku kokpitu jest źle, kierowca powienien mieć wskaźnikni przed sobą, a nie patrzeć na bok. NIe jest to też aż taka awangarda. Bardzo przypomina model roku 1974 chyba CX. Może Gazeta ma zdjęcie? Link Zgłoś
stuntman Re: Citroen C4 18.07.04, 01:39 Jak ja nie cierpię tej mody na wskaźniki po środku. I co gorsza ostatnio to już przestaje być tylko stylistyczna fanaberia, a pojawia się coraz częściej w samochodach różnych klas. Jeśli już koniecznie chcą to powinna być opcja wyboru wskaźników we właściwym miejscu. A co do skojarzeń to na początku skojarzył mi się nieco z klasycznym DS-em. Link Zgłoś
Gość: grzes999 Re: Citroen C4 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 22:57 Wskazniki posrodku sa super, prosze sprobowac pojezdzic takim samochodem napewno zmienicie zdanie, ja nie znosze gapienia sie na wskazniki przez kierownice. Decyzje o umieszczaniu w ten sposob wskaznikow koncerny podejmuja po zbadaniu opinii uzytkownikow a nie dlatego ze maja takie widzimisie. Link Zgłoś
Gość: Bacek Re: Citroen C4 IP: 217.153.49.* 25.07.04, 22:31 Pytanie których użytkowników i co to jest za demokracja skoro z powyższych postów i z mojego wynika że jest 3 do jednego przeciw. Link Zgłoś
Gość: grzes999 Re: Citroen C4 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.04, 18:50 pytanie ktory z tych uzytkownikow ktorzy sa przeciw wskaznikom na srodku jezdzil takim samochodem ? ja wlasnie taki mam (Picasso) wiec moge porownac bo poprzednio mialem samochod ze wskaznikami klasycznie polozonymi ten uklad jest lepszy :) Link Zgłoś
Gość: MaxMat Re: Citroen C4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:17 Wcale nie przypomina CX-a , który miał deskę w standardowym miejscu co prawda jest ona dosyć dziwna ale ergonomiczna .Ciekawostką C4 jest nie obracający się środek kierownicy . Link Zgłoś
Gość: francuz Re: Citroen C4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 20:58 Zdjecia nie sa zbyt wyrazne ale musze przyznac ze samochod zapowiada sie dobrze. Umieszczanie deski rozdzielczej na srodku kokpitu nie jest zle, jezdzilem citroen xsara picasso i mi nie przeszkadzalo. Ps. Pozdrawiam Francuzow. Link Zgłoś
01boryna Re: Citroen C4 17.07.04, 21:11 Jeszcze kilka innych zdjec: www.autobild.de/aktuell/neuheiten/artikel.php?artikel_id=6657&A_SESS=9630fe3f8ed27e675028ce235a46ab29# focus.msn.de/auto/autoaktuell/citroenc4 Link Zgłoś
mamerth Re: Citroen C4 17.07.04, 21:28 Swoją drogą to bardzo mi sie podoba stylistyka tego samochodu. Smukły, dynamiczny desig. O niebo ładniejszy od C3, bede czekał na testy. Link Zgłoś
Gość: Kuimichino Nowy system w C4 IP: *.a.pppool.de 20.07.04, 23:26 Po raz pierwszy w seryjnym aucie zastosowano system ostrzegajacy przed zjezdzaniem z pasa i to w bardzo ciekawy sposob, mianowicie fotel kierowcy zaczyna wibrowac po stronie, w ktora zbacza samochod. Ciekawostka. Oczywiscie za doplata. Link Zgłoś
Gość: Grzes 323c IP: *.crowley.pl 20.07.04, 22:08 To prawda przypomina. Linia okien, tylna klapa, okienko pod spojlerem. Z tymze moja 9 letnia Mazda jest ladniejsza: 62.111.248.133/pub/323c.jpg :) Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: 323c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 00:24 tak szczerze to mysle ze jednak jest brzydsza. sorry ale takie jest moje zdanie Link Zgłoś
Gość: ssamarr C4 ładniejsza IP: *.opa / *.opa-carbo.com.pl 21.07.04, 00:41 Niech w końcu powiedzą dlaczego taki drogi - bo, że jest jednym z ładniejszych to nie ulega wątpliwości. Ale i tak będa mówić, że to żabojad. Cytryny >górą< Link Zgłoś
Gość: mak Re: C4 ładniejsza IP: *.proxy.aol.com 21.07.04, 06:41 auto faktycznie przypomina mazde 323,ktora ukazala sie w krotkiej serii i zakonczyla kariere tego modelu. Link Zgłoś
Gość: Grzes 10 letnia 323c ladniejsza ( o wiele :) IP: 217.8.183.* 21.07.04, 09:15 323c jak na zdjeciu 62.111.248.133/pub/323c.jpg byla produkowana w latach 1994-97. Nie byla nigdy sprzedawana w Polsce. Potem w 98 wszedl malo ciekawy wg. mnie stylistycznie model. Teraz w miejsce 323 jest Mazda 3, która (przynajmniej na razie) nie wystepuje niestety w wersji 2 drzwiowej. Link Zgłoś
Gość: janek dekada identycznych aut IP: *.isinfo.pl 22.07.04, 14:56 niestety ta mazda jak i 90% innych samochodow z tamtych czasow niczym nie wyroznia sie z tlumu. IMO to byly takie glupie czasy w historii motoryzacji ze wszystkie samochody wygladaly identycznie. duzo firm do dzisiaj nie moze sie jakos odlepic od tamtych mydlowatych ksztaltow i nawet dzisiaj wypuszczaja tragicznie nudne z wygladu auta (z chyba najbardziej reprezentatywnym pod tym wzgledem nowym golfie). z tego co widac citroen probuje sie oderwac i moim zdaniem im sie udaje - auto nie jest banalne (jak fiaty czy ople) i jakies takie sympatyczne. oby tak dalej. Link Zgłoś
Gość: Grzes Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) IP: *.crowley.pl 23.07.04, 22:49 Akurat ta Mazda podobnie jak czesciej wystepujaca u nas wersja F wyrozniala sie i to bardzo w swoich czasach, do tego stopnia ze zaby zrobily teraz karykaturke 323c w postaci C4 ;) Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:37 Człowieku zejdź na ziemię, twoja mazda to jeden z najbrzydszych samochodów i przez to porażka marketingowa i finansowa mazdy. Do tego citroena ma się jak koń do koniaku Link Zgłoś
radioaktywny Re: Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) 28.07.04, 20:32 Nie od dzis wiadomo, ze francuzi sa mistrzami swiata w miłosci. No ale z tym wibrujacym siedzeniem to przeszli samych siebie, czapki z głów Panowie !!! Sadza sie panienke obok siebie, jedzie poboczem prawej strony i obserwujemy sie sie dziewczyna nagrzewa do czerwonosci od samego wibrowania, nastepnie spokojnie czekamy, az poprosi i zatrzymanie gdzie w ustronnym miejscu ;-) Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) IP: *.crowley.pl 31.07.04, 08:54 Wobec twoich argumentow nie ma dyskusji BARANIE !!! :) Link Zgłoś
Gość: tradycjonalista Re: Citroen C4 IP: *.inetia.pl 22.07.04, 14:51 NO ludizeeeee przeciez za liczniki na srodku powinno sie zabierac prawo do projektowania samochodów!!!!!TO ISTNY KOSZMARRRRR!!!!!!!!i co najgorsze pojawia sie coraz czesciej..czy oni wogole badaja opinie klientow?????w zyciu nie kupie takiego samochodu!!!!! Link Zgłoś
greenblack Re: Citroen C4 22.07.04, 15:05 Pierwszy awangardowy Citroen od lat. Xsara, zwłaszcza do liftingu, była synonimem nudy. Szkoda, że zegary, a właściwie wyświetlacz (też bez obrotomierza jak w Picasso?) dyskwalifikuje ten samochód. Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: Citroen C4 23.07.04, 23:00 wyswietlacz dyskwalifikuje? nie za mocne slowa? wg mnie brak zegara nie jest czyms dyskwalifikujacym... ale to kwestia gustu w kazdym razie w c3 wyswietlacz jest bardzo czytelny kwestia przyzwyczajenia jezdzilem np grand cherokee i wsrod licznych podobnych do siebie zegarow mialem problem ze znalezieniem predkosciomierza... Link Zgłoś
Gość: Bacek Re: Citroen C4 IP: 217.153.49.* 25.07.04, 22:37 Nie chodzi o brak tylko o umiejscowienie całości. Przyzwyczaić się można do wielu rzeczy pewnie i nawet do drewnianych foteli tylko chyba nie o to chodzi. A do tego ustawienia jak ktoś nie używą żadnych zegarów tylko jeździ jak mu wygodnie. Link Zgłoś
Gość: XP Re: Citroen C4 IP: 213.77.31.* 26.07.04, 08:46 Od trzech lat jeżdzę ze wskaźnikami na środku i stwierdzam, że jest wygodniej, przynajmniej dla mnie, niż gdy są położone za kierownicą. Może to się komuś nie podobać z założenia, ale trzeba trochę pojeździć żeby zobaczyć jaka jest różnica i wypowiadać się, co jest lepsze w praktyce. Początkowo myślałem też, że to będzie duży mankament, ale okazało się że nie jest to problem. Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Citroen C4 IP: 81.210.110.* 27.07.04, 18:00 Zgadza się z tobą w stu procentach mazda 3d z połowy lat 90 - tych ubiegłego wieku. Wszystko już było. Link Zgłoś