Dodaj do ulubionych

Citroen C4

15.07.04, 22:07
Nie wiem na ile reprezentatywne jest to zdjęcie. Ale z tyłu to ten samochód
bardzo przypomina Mazdę 323, która była produkowana w połowie lat
dziewięćdziesiątych XX wieku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lechu Citroen C4 IP: *.espol.com.pl 15.07.04, 22:09
      Wszystko jest OK oprócz umieszczenia deski rozdzielczej. Na środku kokpitu
      jest źle, kierowca powienien mieć wskaźnikni przed sobą, a nie patrzeć na
      bok. NIe jest to też aż taka awangarda. Bardzo przypomina model roku 1974
      chyba CX. Może Gazeta ma zdjęcie?
      • stuntman Re: Citroen C4 18.07.04, 01:39
        Jak ja nie cierpię tej mody na wskaźniki po środku. I co gorsza ostatnio to już
        przestaje być tylko stylistyczna fanaberia, a pojawia się coraz częściej w
        samochodach różnych klas. Jeśli już koniecznie chcą to powinna być opcja wyboru
        wskaźników we właściwym miejscu.
        A co do skojarzeń to na początku skojarzył mi się nieco z klasycznym DS-em.
        • Gość: grzes999 Re: Citroen C4 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 22:57
          Wskazniki posrodku sa super, prosze sprobowac pojezdzic takim samochodem
          napewno zmienicie zdanie, ja nie znosze gapienia sie na wskazniki przez
          kierownice. Decyzje o umieszczaniu w ten sposob wskaznikow koncerny podejmuja
          po zbadaniu opinii uzytkownikow a nie dlatego ze maja takie widzimisie.
          • Gość: Bacek Re: Citroen C4 IP: 217.153.49.* 25.07.04, 22:31
            Pytanie których użytkowników i co to jest za demokracja skoro z powyższych
            postów i z mojego wynika że jest 3 do jednego przeciw.
            • Gość: grzes999 Re: Citroen C4 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.04, 18:50
              pytanie ktory z tych uzytkownikow ktorzy sa przeciw wskaznikom na srodku
              jezdzil takim samochodem ? ja wlasnie taki mam (Picasso) wiec moge porownac
              bo poprzednio mialem samochod ze wskaznikami klasycznie polozonymi ten uklad
              jest lepszy :)
      • Gość: MaxMat Re: Citroen C4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:17
        Wcale nie przypomina CX-a , który miał deskę w standardowym miejscu co prawda
        jest ona dosyć dziwna ale ergonomiczna .Ciekawostką C4 jest nie obracający się
        środek kierownicy .
    • Gość: francuz Re: Citroen C4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 20:58
      Zdjecia nie sa zbyt wyrazne ale musze przyznac ze samochod zapowiada sie dobrze. Umieszczanie deski rozdzielczej na srodku kokpitu nie jest zle, jezdzilem citroen xsara picasso i mi nie przeszkadzalo.
      Ps. Pozdrawiam Francuzow.
    • 01boryna Re: Citroen C4 17.07.04, 21:11
      Jeszcze kilka innych zdjec:

www.autobild.de/aktuell/neuheiten/artikel.php?artikel_id=6657&A_SESS=9630fe3f8ed27e675028ce235a46ab29#
      focus.msn.de/auto/autoaktuell/citroenc4
    • mamerth Re: Citroen C4 17.07.04, 21:28
      Swoją drogą to bardzo mi sie podoba stylistyka tego samochodu. Smukły, dynamiczny desig. O niebo ładniejszy od C3, bede czekał na testy.
      • Gość: Kuimichino Nowy system w C4 IP: *.a.pppool.de 20.07.04, 23:26
        Po raz pierwszy w seryjnym aucie zastosowano system ostrzegajacy przed
        zjezdzaniem z pasa i to w bardzo ciekawy sposob, mianowicie fotel kierowcy
        zaczyna wibrowac po stronie, w ktora zbacza samochod. Ciekawostka. Oczywiscie za
        doplata.
    • Gość: Grzes 323c IP: *.crowley.pl 20.07.04, 22:08
      To prawda przypomina. Linia okien, tylna klapa, okienko pod spojlerem. Z tymze
      moja 9 letnia Mazda jest ladniejsza:

62.111.248.133/pub/323c.jpg
      :)
      • Gość: hehe.he Re: 323c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 00:24
        tak szczerze to mysle ze jednak jest brzydsza. sorry ale takie jest moje zdanie
        • Gość: ssamarr C4 ładniejsza IP: *.opa / *.opa-carbo.com.pl 21.07.04, 00:41
          Niech w końcu powiedzą dlaczego taki drogi - bo, że jest jednym z ładniejszych to nie ulega wątpliwości. Ale i tak będa mówić, że to żabojad.

Cytryny >górą<
          • Gość: mak Re: C4 ładniejsza IP: *.proxy.aol.com 21.07.04, 06:41
            auto faktycznie przypomina mazde 323,ktora ukazala sie w krotkiej serii i
            zakonczyla kariere tego modelu.
            • Gość: Grzes 10 letnia 323c ladniejsza ( o wiele :) IP: 217.8.183.* 21.07.04, 09:15
              323c jak na zdjeciu 62.111.248.133/pub/323c.jpg
              byla produkowana w latach 1994-97. Nie byla nigdy sprzedawana w Polsce.
              Potem w 98 wszedl malo ciekawy wg. mnie stylistycznie model.
              Teraz w miejsce 323 jest Mazda 3, która (przynajmniej na razie) nie wystepuje
              niestety w wersji 2 drzwiowej.
              • Gość: janek dekada identycznych aut IP: *.isinfo.pl 22.07.04, 14:56
                niestety ta mazda jak i 90% innych samochodow z tamtych czasow niczym nie
                wyroznia sie z tlumu. IMO to byly takie glupie czasy w historii motoryzacji ze
                wszystkie samochody wygladaly identycznie. duzo firm do dzisiaj nie moze sie
                jakos odlepic od tamtych mydlowatych ksztaltow i nawet dzisiaj wypuszczaja
                tragicznie nudne z wygladu auta (z chyba najbardziej reprezentatywnym pod tym
                wzgledem nowym golfie). z tego co widac citroen probuje sie oderwac i moim
                zdaniem im sie udaje - auto nie jest banalne (jak fiaty czy ople) i jakies
                takie sympatyczne. oby tak dalej.
                • Gość: Grzes Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) IP: *.crowley.pl 23.07.04, 22:49
                  Akurat ta Mazda podobnie jak czesciej wystepujaca u nas wersja F
                  wyrozniala sie i to bardzo w swoich czasach, do tego stopnia
                  ze zaby zrobily teraz karykaturke 323c w postaci C4 ;)
                  • Gość: hehe.he Re: Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:37
                    Człowieku zejdź na ziemię, twoja mazda to jeden z najbrzydszych samochodów i
                    przez to porażka marketingowa i finansowa mazdy. Do tego citroena ma się jak
                    koń do koniaku
                    • radioaktywny Re: Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) 28.07.04, 20:32
                      Nie od dzis wiadomo, ze francuzi sa mistrzami swiata w miłosci. No ale z tym
                      wibrujacym siedzeniem to przeszli samych siebie, czapki z głów Panowie !!!
                      Sadza sie panienke obok siebie, jedzie poboczem prawej strony i obserwujemy sie
                      sie dziewczyna nagrzewa do czerwonosci od samego wibrowania, nastepnie spokojnie
                      czekamy, az poprosi i zatrzymanie gdzie w ustronnym miejscu ;-)
                    • Gość: Grzes Re: Ty chyba nie wiesz o czym piszesz :) IP: *.crowley.pl 31.07.04, 08:54
                      Wobec twoich argumentow nie ma dyskusji
                      BARANIE !!!

:)
    • Gość: tradycjonalista Re: Citroen C4 IP: *.inetia.pl 22.07.04, 14:51
      NO ludizeeeee przeciez za liczniki na srodku powinno sie zabierac prawo do
      projektowania samochodów!!!!!TO ISTNY KOSZMARRRRR!!!!!!!!i co najgorsze pojawia
      sie coraz czesciej..czy oni wogole badaja opinie klientow?????w zyciu nie kupie
      takiego samochodu!!!!!
    • greenblack Re: Citroen C4 22.07.04, 15:05
      Pierwszy awangardowy Citroen od lat. Xsara, zwłaszcza do liftingu, była
      synonimem nudy. Szkoda, że zegary, a właściwie wyświetlacz (też bez
      obrotomierza jak w Picasso?) dyskwalifikuje ten samochód.
      • zubr_zalogowany Re: Citroen C4 23.07.04, 23:00
        wyswietlacz dyskwalifikuje?
        nie za mocne slowa?
        wg mnie brak zegara nie jest czyms dyskwalifikujacym...
        ale to kwestia gustu

w kazdym razie w c3 wyswietlacz jest bardzo czytelny
        kwestia przyzwyczajenia
        jezdzilem np grand cherokee i wsrod licznych podobnych do siebie zegarow mialem
        problem ze znalezieniem predkosciomierza...
        • Gość: Bacek Re: Citroen C4 IP: 217.153.49.* 25.07.04, 22:37
          Nie chodzi o brak tylko o umiejscowienie całości.
          Przyzwyczaić się można do wielu rzeczy pewnie i nawet do drewnianych foteli
          tylko chyba nie o to chodzi. A do tego ustawienia jak ktoś nie używą żadnych
          zegarów tylko jeździ jak mu wygodnie.
          • Gość: XP Re: Citroen C4 IP: 213.77.31.* 26.07.04, 08:46
            Od trzech lat jeżdzę ze wskaźnikami na środku i stwierdzam, że jest wygodniej,
            przynajmniej dla mnie, niż gdy są położone za kierownicą. Może to się komuś nie
            podobać z założenia, ale trzeba trochę pojeździć żeby zobaczyć jaka jest
            różnica i wypowiadać się, co jest lepsze w praktyce. Początkowo myślałem też,
            że to będzie duży mankament, ale okazało się że nie jest to problem.
    • Gość: Robert Re: Citroen C4 IP: 81.210.110.* 27.07.04, 18:00
      Zgadza się z tobą w stu procentach mazda 3d z połowy lat 90 - tych ubiegłego
      wieku. Wszystko już było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka