10.05.13, 20:44
W najbliższym czasie zamierzamy zmienić samochód.Do wydania mamy jakieś 22 tysiące.Wybieramy właściwie między Vectrą C 1,8 benzyna,Fordem Mondeo mk3 2,0 benzyna i fordem Focusem 2(tu nie wiemy czy diesel czy benzyna ale raczej to drugie).Powiedzcie,co wybrać?Samochód ma nam służyć na codzień,nie jeździmy jakoś specjalnie dużo,rocznie to około 10 tysięcy kilometrów.Na co zwrócić uwagę w przypadku tych aut?Nie znamy się na autach jakoś szczególnie,każdy mówi co innego,a na zdjęciach wszystkie wyglądają dobrze.poradzicie coś?pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Który? 10.05.13, 20:51
      Najrozsadniej byloby wsiasc w kazdy model i przejechac sie aby poczuc co nam pasuje a co nie..
      To co jedni wartosciuje dla innych moze nie miec znaczenia...
    • przemekthor Re: Który? 10.05.13, 22:45
      Focusa bym odrzucił - to mały kompakt. Z dwóch pozostałych trudny wybór - mondeo III świetnie jeździ (to prawdopodobnie najlepszy ford wszech czasów), vectra to wielkie, dopracowane auto. Ja bym wziął forda.
      • wtopek Re: Który? 12.05.13, 15:33
        baardzo mały....tyci :)))
        • ulubiony19 Re: Który? 12.05.13, 16:01
          Mondeo najprzyjemniejszy (of koz z 2.0 na benzynę) i na szukaniu jego dobrego egzemplarza bym się skupił.
          Jedna uwaga. Pomijając przypadki wypieszczonych wozów, których garstka, Mondeo zwyczajnie sobie lubi gnić (tak, później było lepiej, ale dalej tylko na 3-). Z tego powodu nie oczekuj oryginalnego lakieru (co nie uszkodził poprzedni właściciel, to i tak pewnie serwis poprawiał na gwarancji hehe), tylko wybierz tego najmniej rozbitego, najlepiej zrobionego.
    • gabaryt Re: Który? 13.05.13, 22:38
      Trochę z innej beczki, ale od dawna mnie to nurtuje. Dlaczego baby prawie zawsze piszą w liczbie mnogiej?
      • novationen Re: Który? 14.05.13, 08:17
        gabaryt napisał:

> Trochę z innej beczki, ale od dawna mnie to nurtuje. Dlaczego baby prawie zawsz
        > e piszą w liczbie mnogiej?

faktycznie! :)
    • edekmacedonski Re: Który? 14.05.13, 00:12
      Przy takich przebiegach powinien wystarczyć Focus - to dopracowane auto, a w benzynie raczej tanie w eksploatacji. A jego zawieszenie to klasa sama w sobie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka