Dodaj do ulubionych

foteliki isofix

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 15:44
o co chodzi z mocowaniami typu isofix - czy to jeszcze jeden bajer czy
rzeczywiscie cos przydatnego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: hłehłehłee Re: foteliki isofix IP: *.class146.petrotel.pl 31.07.04, 15:55
      A nie lepiej palnąć dzieciakowi w łeb zaraz po urodzeniu? Oszczędzi mu się
      katorgi życia w Polsce.
    • Gość: loze Re: foteliki isofix IP: 193.111.166.* 31.07.04, 16:09
      Bajer. Taki fotelik podobno kosztuje od 1000 pln wzwyz. Co do idioty hlehle to
      niech sobie sam wskoczy do studni, idiota jeden
    • Gość: Poll Re: foteliki isofix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 16:19
      ten hłehłe hłe coś tam jest przykładem na to że można przeżyć i palniecie w
      łepek zaraz po urodzeniu i skrobanke.
    • Gość: Skowron Re: foteliki isofix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:11
      Troszkę bajer. Każdy producent ma inne mocowanie, tylko koncepcja jest ta sama,
      więc zdany jestem kupić fotelik u producenta auta, a to trochę więcej kosztuje.
      Za to wygoda przy mocowaniu
      • myfirstalfa mocowanie isofix 31.07.04, 22:20

Gość portalu: Skowron napisał(a):
        > Każdy producent ma inne mocowanie, tylko koncepcja jest ta sama

skad masz te wiedze, z praktyki???

> więc zdany jestem kupić fotelik u producenta auta

belkot

pozdrawiam

• Gość: hłehłehłee Re: mocowanie isofix IP: *.class146.petrotel.pl 31.07.04, 23:47
          Mnie nic nie zrobili, tylko że matka rodziła mnie w krzakach (już wody odeszły,
          a do szpitala 3 dni drogi wołami) i zaraz jak mnie zobaczyła to popełniła
          samobójstwo kozikiem monterskim a stary chciał uciąć mi łeb i zapokać w lesie.
          • myfirstalfa obywatelu, nie pieprz 01.08.04, 00:13
            bez sensu (wiem powtarzam sie)

bezpieczenstwo dzieci jest zbyt waznym tematem

pozdr
            myfirstalfa
        • Gość: Skowron Re: mocowanie isofix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 11:34
          Nie komentuje komentarzy debili
          • Gość: wredny Re: mocowanie isofix IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.08.04, 14:08

> Nie komentuje komentarzy debili

nie musisz - bez laski
            kolega pisze jak jest - Ty cos tam bredzisz ,wiec nie dziwota,ze juz nic wiecej nie jestes w stanie dodac
          • myfirstalfa Re: mocowanie isofix 01.08.04, 17:45
            > Nie komentuje komentarzy debili

chcesz tylko zatuszowac brak kompetencji, nastepnym razem
            pomysl troche zanim cos napiszesz, tak sie tylko zblazniles

pozdrawiam
            myfirstalfa
            • Gość: Skowron Re: mocowanie isofix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 18:26
              Przepraszam sznownego kolegę myślałem, że forum jest po to żeby dzielić się
              doświadczeniem i wzajemnie sobie pomagać a nie popisywać się swoją erudycją.

Jeśli kolega nie rozumie to proszę udać się do salonu producenta X zakupić
              fotelik dziecięcy z mocowaniem ISOFIX a następnie zamontować go do samochodu
              marki Y lub Z. Życzę powodzenia. Może wtedy będzie jaśniej o czym pisałem mając
              na myśli że ISOFIX każdego producenta jest inny.
              • myfirstalfa Re: mocowanie isofix 01.08.04, 20:46

> Przepraszam sznownego kolegę myślałem, że forum jest po to żeby dzielić się
                > doświadczeniem i wzajemnie sobie pomagać a nie popisywać się swoją erudycją.
                >
                > Jeśli kolega nie rozumie to proszę udać się do salonu producenta X zakupić
                > fotelik dziecięcy z mocowaniem ISOFIX a następnie zamontować go do samochodu
                > marki Y lub Z. Życzę powodzenia. Może wtedy będzie jaśniej o czym pisałem
                mając
                >
                > na myśli że ISOFIX każdego producenta jest inny.

czyli dochodzimy do sedna sprawy, czy probowales kiedys fotelik z systemem
                isofix jednego producenta (x) zamontowac w samochodzie firmy y?
                isofix ma nie na darmo w nazwie "iso"
                mam nadzieje ze koledze znany jest ten skrot i jego znaczenie
                wiec jeszcze raz jaki fotelik ktorej marki mocowales w ktorym samochodzie?
                pozdrawiam
                myfirstalfa
              • Gość: wredny Re: mocowanie isofix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 23:50

> Jeśli kolega nie rozumie to proszę udać się do salonu producenta X zakupić
                > fotelik dziecięcy z mocowaniem ISOFIX a następnie zamontować go do samochodu
                > marki Y lub Z. Życzę powodzenia. Może wtedy będzie jaśniej o czym pisałem
                > mając na myśli że ISOFIX każdego producenta jest inny.

Skoro tak sie chcesz dzielic doswiadczeniem to nie badz taki tajemniczy tylko rozszyfruj to X , Y , Z - ktorych producentow foteliki nie pasuja do ktorych samochodow.
                Wal smialo ,nie trzymaj nas w niepewnosci.
                Skoro tak twierdzisz to musisz przeciez wiedziec.

PS
                Tak na marginesie - jestem pewien,ze nie odpowiesz konkretnie.
                • myfirstalfa Re: mocowanie isofix 02.08.04, 09:00
                  Gość portalu: wredny napisał(a):
                  > PS
                  > Tak na marginesie - jestem pewien,ze nie odpowiesz konkretnie.

oczywiscie,ze nie odpowie konkretnie

szkoda tylko ze tacy "pseudoeksperci" rozpowszechniaja jakies zaszlyszane
                  polprawdy i zanizaja tym samym poziom tego forum

naprawde smutne

pozdrawiam
                  myfirstalfa

• edytkus Re: foteliki isofix 01.08.04, 08:57
      Gość portalu: noe napisał(a):

> o co chodzi z mocowaniami typu isofix - czy to jeszcze jeden bajer czy
      > rzeczywiscie cos przydatnego ?

Znaczna wiekszosc fotelikow jest ZLE mocowana (pomimo postepowania zgodnie z instrukcja). System
      LATCH/ISOFIX ulatwia prawidlowy montaz (trzeba miec nadzwyczajny talent lub byc cherlakiem aby
      nieprawidlowo zaczepic fotelik). Ale nie wystarczy sam fotelik, auto takze musi byc kompatybilne z tym
      systemem. Osobiscie polecam, a foteliki z LATCH/ISOFIX robia firmy takie jak np. Graco albo Britax.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka