Gość: 6531169 IP: *.shell.nl 26.03.02, 09:51 zauważyliście to? Przynajmniej tak jest w Warszwie. Co widzę Azjatę za kierownicą (pewnie w 90% Wietnamczycy) to japoński wóz. Czy w innych miastach (krajach) też tak jest? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mAbZ Re: Azjaci jeżdżą japończykami IP: 192.71.76.* 26.03.02, 10:00 Owszem, byłem m.in. w Indiach i Tajlandii. W większości mają tam Suzuki, Hondy, najczęściej produkowane na miejscu, nie importowane. Myślę, że bierze się to głównie z ekspansywnej polityki japońskich producentów. Za to ciężarówki i autobusy to w dużej mierze, stare bo stare, ale Mercedesy. Jest też dużo ciężarówek Mitsubishi. W Indiach popularne też są Fordy Fiesta w wersji sedan, Fiaty Palio (oba są też w Ameryce Płd) i... Fiaty z lat 50-tych (w dalszym ciągu produkowane :-) Link Zgłoś
Gość: mac Re: u nas niemcami. IP: 213.77.125.* 26.03.02, 10:05 U mnie w bloku (Śląsk) mieszka taka skośna rodzinka pochodząca z okolic Himalajów. Mają dwie Audice 80 + Poldka Track do handelku. W Niemczech Azjaci (w tym Turkye) też preferują niemieckie wozy - BMW, Audi, Merce i VW. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: u nas japoncami i szwedami IP: *.telia.com 26.03.02, 11:04 Chinczycy na goscinnych wystepach na uniwesytecie to Saaby,Toyoty,Volva Japonczycy Toyoty Malezja Japsy,Hunday-e Wietnamczycy stare Volva 850 Persowie Helmutami Palestyna stare auta glownie szwedy Irak tez Kurdowie sami sobie importuja z Reichu Ot tak w skrocie pld szwecja.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: cc Re: Azjaci jeżdżą japończykami IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 12:02 A Murzyni jeżdżą czarnymi ;-)))))))))) Link Zgłoś