Dodaj do ulubionych

Samochód dla psa :-))))

05.08.04, 21:42
Doradźcie proszę jakiś samochód, nie za duży ale kombi, żeby pies (owczarek)
miał wystarczająco miejsca w bagazniku. Muszę zmienic samochód bo stary
zaczyna się sypać, a do tego mam juz dosyć wożenia psa na tylnim siedzeniu.
Pozdrowienia dla wszystkich zmotoryzowanych.
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo zdebilenie!! IP: *.crowley.pl 05.08.04, 21:52
      masz dość wożenia owczarka na tylnym siedzeniu? chcesz go wozić w bagażniku??
      może bagażniku sedana?? chyba cie popier...ło!!
      • Gość: verte Re: zdebilenie!! -chyba twoje i to ciężkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 21:59
        Gość portalu: bolo napisał(a):

> masz dość wożenia owczarka na tylnym siedzeniu? chcesz go wozić w bagażniku??
        > może bagażniku sedana?? chyba cie popier...ło!!

Przecież pisała że chce duże kombi.Czytać nie umiesz bucu?
      • mmaly Re: zdebilenie!! 10.08.04, 15:04
        Gość portalu: bolo napisał(a):

> chyba cie popier...ło!!

Bolo, chyba Ciebie coś ...
        Owszem, moje psy zawsze lubiły jeździć na przednim siedzeniu, najlepiej z nosem przy przedniej szybie, ale psu naprawdę można z tyłu zrobić bardzo wygodne miejsce.
        Ja wożę psy w bagażniku VW Polo 1.0 po zdjęciu półki. Owczarek niemiecki ma tam naprawdę dużo miejsca i pełną swobodę obracania się we wszystkie strony, wyglądania przez okna z trzech stron, a jak chce, to i łeb wsadzi nad tylne siedzenie i jest jak w środku.
        Może się w bagażniku położyć, wygodnie mu jest tam wskoczyć i wyskoczyć stamtąd.
        Więc zanim człowieku oskarżysz innych o debilizm to się trochę zastanów.
    • Gość: verte Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 21:54
      Kup sobie przyczepkę i tam woź tego gada.
      • Gość: gość [...] IP: *.c151.petrotel.pl 05.08.04, 22:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • chaladia Re: Samochód dla psa :-)))) 05.08.04, 22:49
      Każde kombi dobre będzie. Owczarek nie bernardyn albo wilczarz irlandzki,
      zmieści się. Bardzo dobrze sprawdzają się w roli psowozów samochody typu
      Renault Kango. Pożądane, by miały z tyłu dwuskrzydłowe drzwi, nie klapę
      podnoszoną do góry - bo nie zawsze masz za samochodem doś miejsca na otwarcie
      bagażnika. No i oczywiście wystaraj się o kratkę, niekoniecznie atestowaną,
      choć powinna być solidna. W razie wypadku 30-kilogramowy pies na tylnym
      siedzeniu lub w przedziale bagażowym zamienia się w pocisk i łatwo może urwać
      głowę komuś z przodu...
      • Gość: Olin Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 01:21
        Kretynami się nie przejmuj, a Chaladia ma rację z czymś w rodzaju Kangoo, albo
        Partnera. Każde kombi będzie dobre, a do tego dodałbym jakiegoś "liftbacka",
        może: Mondeo, Laguna, Avensis, Primera albo Octavia? Wybierz co Ci bardziej
        pasuje. Moja Retrieverka jeździ czasem w bagażniku, a czasem na tylnym
        siedzeniu. Jest dobrze zabezpieczona, bo jeździ w pasach. W niektórych sklepach
        z artykułami dla zwierząt można dostać takie pasy bezpieczeństwa. Są
        produkowane w różnych rozmiarach. Jak akurat nie ma rozmiaru Twojego psa, to
        mogą Ci specjalnie sprowadzić. W Warszawie na pewno kupisz pasy w sklepie na
        Marszałkowskiej. Numeru nie pamiętam, ale sklep jest gdzieś na samym początku,
        niedaleko Placu Unii Lubelskiej.

Pozdrawiam,
        • Gość: Adek Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 17:19
          odradzam liftbcka , ponieważ nachylenie tylnej szyby jest takie , że psiunia (
          momo klimatyzacji ) bardzo sie " opali"
          woziłem Palio,Fabia a teraz Almera w bagazniku.
          chyba najwygodniej było w palio.

konieczna siatka lub kratka.

wlasnie laduje boxerka w bgznik i jedzjemy gdzies gdzie zielono bysie wybiegaa:-
          0
      • Gość: AG Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:31
        My mamy z mężem w tej chwili Fiata Palio Weekend, który doskonale się sprawdza
        jako kombi, a nasz pies (owczarek niemiecki) wygląda na zadowolonego. Zresztą
        nasz pies to typowy podróżniczek :)

Pozdrówka.
        Gąseczka
    • Gość: RED Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 08:39
      Hej, polecam Peugeot Partner lub coś podobnego, bez tapicerki w bagażniku -
      mniej do czyszczenia. Tego typu autko ma tą przewagę nad kombi, że jest więcej
      przestrzeni nad głową i lepiej się przewietrza wewnątrz - ważne przy wożeniu
      zwierzaka. Mam Doga De Bordeaux i wożę go w Partnerze - jestem zadowolony
      (przydała by się klima).
      Pozdrawiam
      Adam
    • Gość: zielony_listek moj owczarek jezdzi Clio IP: 212.160.172.* 06.08.04, 10:27
      Ja kupowalam maly samochod (finanse :-( ) pod psa (owczarek niemiecki) i padlo
      na Clio.
      Swietnie sie sprawdza, bo szyba tylnej klapy jest wypukla i ma wystarczajaco
      miejsca.
      Tak ze kombiak to kazdy bedzie wystarczajacy. Az Kangoo (lub cos w tym stylu)
      moim zdaniem to nie ma potrzeby, jedyna zaleta to ze bedziesz miec czysto w
      kabinie "ludzkiej".
      A wbrew pozorom w mniejszym bagazniku psu bedzie wygodniej, niz w Kangoo (gdzie
      bedzie nim telepalo po calej pace). Chyba ze bedziesz psa wozic w klatce
      umocowanej na pace Kangoo. Wlasciwie tak byloby najbezpieczniej dla psa.

I tak przy psie zadnego bagazu do bagaznika juz nie wlozysz, bo bedzie latalo,
      chyba ze wystarczajaco jest miejsca i przymocujesz na stale. Jeden moj kolega
      bagaznik duzego kombi poza kratka za tylnym siedzeniem podzielil tez wzdluz
      druga kratka, wydzielajac "czesc bagazowa", a wozil doga.

A co do siersci, to polecam soecjalne kapy na siedzenia i do bagaznikow (na
      rzepy), mozna nawet wysylkowo zamowic. Ja korzystam na tylne siedzenie -
      oczywiscie futro i tak fruwa, ale nie wbija sie w tapicerke i unikasz blota i
      piachu.

Pozdrawiam
      zielony_listek
    • Gość: antypies [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dorre Re: Samochód dla psa :-)))) 06.08.04, 11:07
        Może Cię to zdziwi, ale sprzątam. Sprzątam tez w tedy jak nabrudzi na wsi komuś
        przy furtce. Ale żeby było jasne - z trawników nie sprzątam.

Pozdrawiam
    • Gość: zielony_listek jeszcze smieszna historia IP: 212.160.172.* 06.08.04, 10:32
      Ogladalam z kolega Focusa w salonie Forda, i poprosilam o otworzenie bagaznika,
      zeby popatrzec czy pies sie zmiesci. Sprzedawca sie usmiechnal: "no ale prosze
      pani, to chyba nie ma wiekszego znaczenia". Kolega ktory mi towarzyszyl
      skomentowal: "Oj, to nie bylo dobre posuniecie marketingowe". Sprzedawca
      spojrzal na moja mine i natychmiast zareagowal: "na pewno sie zmiesci, zreszta
      prosze przywiezc pieska to sprawdzimy". :-)

Pozdrawiam
      zielony_listek
    • mooj Re: Samochód dla psa :-)))) 06.08.04, 10:36
      P206
    • dorre Re: Samochód dla psa :-)))) 06.08.04, 11:10
      Dzięki wszystkim życzliwym :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: zielony listek i? IP: 212.160.172.* 06.08.04, 12:29
        Jak juz kupisz, to napisz na co sie zdecydowalas :-)
        Pozdrawiam
        zielony_listek
    • Gość: Mar a w Ameryce to... IP: *.skorosze.2a.pl 06.08.04, 11:53
      sprzedają forda focusa SPECJALNIE PRZYGOTOWANEGO do przewozu psów.
      • dorre Re: a w Ameryce to... 06.08.04, 13:04
        No właśnie, ford focus najbardziej by pasował, ale o ostatecznymwyborze
        zdecyduje niestety kasa :-((((.
    • Gość: DziecięPełneObaw Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 16:53
      Po pierwsze: absolutnie nie polecam Daewoo Nubira (tak, wiem, shit,no ale tani
      był ;) ) bo ma w bagażniku jakies takie wystające rzeczy o które pies
      zwyczajnie się obija, zwłaszcza jesli nie nalezy do spokojnych podróżników.
      Po drugie: BARDZO dobrze jeździ nam się w dwie osoby + dwa psy w... Corsie...
      Jak? A tak: 2 os. z przodu, dobermanka na tylnej kanapie (grzeczniejsza) i
      owczarek niemiecki, który nie umie jeździć smaochodem, w bagazniku: ma zupełnie
      wystarczająco miejsca żeby sobie wygodnie usiaść, położyć się,wstać, itp., ale
      nie lazi po samochodzie, nie przeszkadza i sam się mniej denerwuje...
      • Gość: DzieciePełneObaw Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 16:54
        Oczywiście podróż Corsą tylko na krótkie dystanse - za miasto, do weta, itp...
    • alex2222 Re: Samochód dla psa :-)))) 06.08.04, 19:15
      Ja mam Astrę hathback,składam połowę tylnego siedzenia i pies(bokser) ma
      wszelkie wygody>
      • mr.jedi Re: Samochód dla psa :-)))) 06.08.04, 22:37
        trzeba czasem zawieźć psa do weterynarza - Ford Focus doskonale mi do tego
        służy, 3 owczarki niemieckie wchodzą, lezą spokojnie. Ale którys przedmowca
        pisal - jesli czesto bedziesz psa/y wozic, to lepiej zaopatrzyc sie w samochod
        z otwieranymi drzwiami w pionie, a nie z klapa. Bo niekoniecznie zawsze masz
        miejsce na otwarcie klapy.
    • Gość: celtus Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.waw.pl / *.waw.pl 07.08.04, 09:36
      Ponieważ posiadam dwa psy, to mogę powiedzieć, że kupuję samochody pod kontem
      ich przewozu. Wszystko zależy od posiadanych zasobów finansowych. Ponieważ sam
      nie posiadam zbyt wiele kasy wybrałem citroena bx kombi. Ogromny bagażnik jak
      na średniej wielkości wóz. Można rozłożyć siedzenia i miejsca jest wtedy
      jeszcze więcej. Do bagażnika mieszczą się dwie klatki średniej wielkości.
      Zaletą bxa jest też małe spalanie. Wada to skomplikowane zawieszenie wozu.
      Trzeba trafić egzemplaż w dobrym stanie bo inaczej ładuje się dużo kaski.
    • ayran Re: Samochód dla psa :-)))) 07.08.04, 14:50
      We współczesnych samochodach kombi tylna część stanowi strefe zgniotu i - w
      razie uderzenia - przewożony tam pies ma niewielkie szanse. Sam swoje pry wożę
      na tylnym siedzeniu, w pasach. Samochód wybieram tak, by na podłodze bagażnika
      mieściła się złożona klatka, w której czasami pozostawiam psa będąc w obcym
      miejscu (np. hotel). Dlatego pierwsza rzecz o którą pytam, to odległość między
      nadkolami. W tej kategorii kiepsko wypada większość samochodów japońskich i
      bodaj wszystkie samochody grupy VW poza skodą - pod tym względem fabia ma lepsza
      konstrukcję niż np. passat kombi.
    • Gość: lika Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.04, 17:36
      My wozimy w mitshubishi space wagon, starszy model.Jak się złoży trzeci rząd to
      wychodzi duże kombi,a niewątpliwą zaletą są otwierane z tyłu szybki!Psiunia
      (rotweilerka)lubi nim jeździć.
    • rrj Re: Samochód dla psa :-)))) 10.08.04, 21:44
      ja mam miniwan - Picasso. Psu jest w nim dobrze...
    • marrtawu Re: Samochód dla psa :-)))) 10.08.04, 21:55
      Moj jezdzi w oplu Agila po wyjeciu polki. To taki duzy piesunio, 72 cm wzrostu
      i 40 kilo ale obraca sie tam bez problemu i jest zawsze zachwycony. Rzadziej,
      ale czasem tez wozimy go na tylnym siedzeniu, ktore sie rozklada, wiec jest
      miejsca a miejsca. Pozdrawiam!!
    • Gość: mlopaci Re: Samochód dla psa :-)))) IP: *.gazeta.pl 11.08.04, 14:39
      Ja swojego psa woże na tylnym siedzeniu. Pies jest przypięty pasami i siedzi na
      pokrowcu na siedzenie. Pokrowiec kupiłem w Micro - normalnie wkłada się go pod
      fotelik dziecinny - służy do ochrony siedzenia przed dzieckiem.
      Pies przejechał już w ten sposób parę tysięcy kilometrów - wygląda na
      zadowolonego. W czasie dłuższej drogi, kładzie pysk na kolnanach dziecka
      siedzącego obok i czeka na głaskanie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka