05.03.14, 09:41
Szukam opinii o tym silniku (swego czasu był dość awaryjny). Najlepiej osób które używają. Podoba mi się C5 a w benzynie to tylko ten silnik wchodzi w grę.
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: 1.6 THP 05.03.14, 10:15
      Ale przecież wszystkie nowoczesne benzyniaki z PSA są bez sensu. Jak brać Citroena - to tylko z silnikiem diesla, które mają najlepsze na świecie. THP sobie odpuść, ostatnie silniki benzynowe cieszące się dobrą opinią montowali w C5 pierwszej generacji, ale na tle dzisiejszych są to już konstrukcje starożytne.
      • nieznajacy_sie Re: 1.6 THP 05.03.14, 10:30
        HDi jest fajne (wiem bo mam), ale przebiegi mi maleją i głownie teraz jeżdżę koło komina to zakup diesla jest nieuzasadniony ekonomicznie (poza tym wolę dźwięk silnika benzynowego)
        • vogon.jeltz Re: 1.6 THP 05.03.14, 10:50
          A, bo ty chcesz nówkę kupić? No to co się przejmujesz, najwyżej wymienią ci rozrząd (z tym zdaje się były największe problemy w THP) na gwarancji w ASO.
          • nieznajacy_sie Re: 1.6 THP 05.03.14, 11:19
            Ale zawsze to kłopot. Dla mnie chociażby logistyczny i czasowy. Jak chyba każdy znam przyjemniejsze sposoby spędzania czasu niż wizyty w ASO.
            • tommyhill Re: 1.6 THP 06.03.14, 22:11
              kolego jak ty nie masz czasu na ASO to lepiej zainwestuj .... w bilet komunikacji miejskiej.
              Każde auto kiedyś będzie wymagało naprawy czy przeglądu.
    • skodaach kto o zdrowych zmysłach macza silnik w benzynie? 05.03.14, 10:19
      • nieznajacy_sie Re: kto o zdrowych zmysłach macza silnik w benzyn 05.03.14, 10:30
        Ja - namoczony w benzynie najlepiej smakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka