Gość: Zibi IP: *.tkb.net.pl 03.04.02, 18:05 No właśnie. Zajrzyjcie tu: www.fiat.pl/news/news203.htm i tu: www.fiat.pl/news/news202.htm I co Wy na to? P.S. Przepraszam za niedogodności, ale jeszcze nie umiem robić linków:( Pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: miki Re: Punto się sypie... IP: *.acn.pl / 10.128.134.* 03.04.02, 19:33 Gość portalu: Zibi napisał(a): > No właśnie. Zajrzyjcie tu: > <a href="http://www.fiat.pl/news/news203.htm"target="_blank">www.fiat.pl/news/n > ews203.htm</a> > i tu: > <a href="http://www.fiat.pl/news/news202.htm"target="_blank">www.fiat.pl/news/n > ews202.htm</a> > > I co Wy na to? > > P.S. Przepraszam za niedogodności, ale jeszcze nie umiem robić linków:( > > Pozdr. Stare informacje (obydwie z przed roku). Link Zgłoś
Gość: Marek Nie narzekaj - nowosci z GM IP: 172.18.118.* 03.04.02, 22:40 GM wzywa do naprawy prawie 1.9 miliona samochodow. Stacyjka zaplonowa jest zle skonstruowana i samochod moze sie zapalic. Dostalem juz list od GM wzywajacy mnie do wycieczki do dealer'a. Niestety czesci beda dostepne dopiero w maju. Do tego czasu mam starac sie nie uzywac stacyjki. Ciekawe jak oni sobie to wyobrazaja? A swoja droga to od pewnego czasu cos mi smierdzi spalenizna i jak sie kluczyk wyjmie to jest strasznie goracy. A Wy na Fiata narzekacie... Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nie narzekaj - nowosci z GM IP: 172.18.118.* 03.04.02, 22:46 Na razie postanowilem parkowac blisko goscia ktory mnie denerwuje i daleko od mojego drugiego samochodu. Link Zgłoś
Gość: Adam W. Re: Nie narzekaj - nowosci z GM IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 03.04.02, 23:00 Marek - kup sobie ładę z silnikiem Wankla. PZDR. Link Zgłoś
Gość: malko Re: koła się urywają... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 09:01 w Audi A3, Golfach i mocniejszych Octawiach z powodu galopującej korozji zawieszenia. Dotyczy to ok. 70 tys. samochodów. Ale to też info sprzed roku. O ile na zachodzie właściciel zostanie wezwany do serwisu w celu wymiany zawieszenia, to drugi właściciel w Polsce, dowie się o tej wadzie na drzewie albo w rowie. W Mitsubishi przez lata ukrywano wady konstrukcyjne pojazdów zagrażające bezpieczeństwu. To też info sprzed roku. Mercedesowi wzrósł dwukrotnie koszt napraw gwarancyjnych. Sprzed roku. W którymś z modeli renaulta poduchy same eksplodują w wyższych temperaturach. Ostatnio jest akcja na układ hamulcowy w VW (oficjalna) i kilkanaście w roku nieoficjalnych (info z serwisu VW). Te nieoficjalne naprawy i wymiany odbywają się w ramach przeglądów, bez wiedzy właściciela pojazdu. Ilu Polaków nie jeżdzi na przeglądy bo szkoda im kasy i uważają że niemiec wytrzyma 200 tys. km bez zaglądania pod maskę? W którymś (nie pamiętam) z VW silników w skutek wady konstrukcyjnej skraplająca się i zamarzająca w zimie woda robi niezły destruction. To info też z serwisu z ostatniej zimy. Co ciekawe nie jest to jakiś nowy model. Yarisy wracają na dokręcanie śrub w zawieszeniu. To drobiazg. W tej chwili więcej przypadków nie pamiętam, ale sporo tego jest. Wydaje mi się jednak że forum ogarneła paranoja antyfiatowska. Żeby być na fali dodam, że w palio na rynek Ameryki Pd. nie założyli plastikowych zaślepek i woda się dostaje do elektryki od poduszek, które mogą strzelić w dowolnym momencie. Dorzucę jeszcze wade konstrukcyjną alternatorów fitowskich sprzed kliku lat, które wystarczy pociągnąć od wewnątrz lakierem bezbarwnym i już się nie psują (osadzający się pył pęczniał od wilgoci i rozsadzał obudowę). Są nawet warsztaty, które się w tym wyspecjalizowały i daja na taki naprawiony alternator 2 lata gwarancji. Link Zgłoś