Dodaj do ulubionych

Punto się sypie...

IP: *.tkb.net.pl 03.04.02, 18:05
No właśnie. Zajrzyjcie tu:
www.fiat.pl/news/news203.htm
i tu:
www.fiat.pl/news/news202.htm

I co Wy na to?

P.S. Przepraszam za niedogodności, ale jeszcze nie umiem robić linków:(

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: Punto się sypie... IP: *.acn.pl / 10.128.134.* 03.04.02, 19:33
      Gość portalu: Zibi napisał(a):

> No właśnie. Zajrzyjcie tu:
      > <a href="http://www.fiat.pl/news/news203.htm"target="_blank">www.fiat.pl/news/n
      > ews203.htm</a>
      > i tu:
      > <a href="http://www.fiat.pl/news/news202.htm"target="_blank">www.fiat.pl/news/n
      > ews202.htm</a>
      >
      > I co Wy na to?
      >
      > P.S. Przepraszam za niedogodności, ale jeszcze nie umiem robić linków:(
      >
      > Pozdr.

Stare informacje (obydwie z przed roku).
    • Gość: Marek Nie narzekaj - nowosci z GM IP: 172.18.118.* 03.04.02, 22:40
      GM wzywa do naprawy prawie 1.9 miliona samochodow. Stacyjka zaplonowa jest zle
      skonstruowana i samochod moze sie zapalic. Dostalem juz list od GM wzywajacy
      mnie do wycieczki do dealer'a. Niestety czesci beda dostepne dopiero w maju. Do
      tego czasu mam starac sie nie uzywac stacyjki. Ciekawe jak oni sobie to
      wyobrazaja? A swoja droga to od pewnego czasu cos mi smierdzi spalenizna i jak
      sie kluczyk wyjmie to jest strasznie goracy. A Wy na Fiata narzekacie...

• Gość: Marek Re: Nie narzekaj - nowosci z GM IP: 172.18.118.* 03.04.02, 22:46
        Na razie postanowilem parkowac blisko goscia ktory mnie denerwuje i daleko od
        mojego drugiego samochodu.
        • Gość: Adam W. Re: Nie narzekaj - nowosci z GM IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 03.04.02, 23:00
          Marek - kup sobie ładę z silnikiem Wankla.
          PZDR.
    • Gość: malko Re: koła się urywają... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 09:01
      w Audi A3, Golfach i mocniejszych Octawiach z powodu galopującej korozji
      zawieszenia. Dotyczy to ok. 70 tys. samochodów. Ale to też info sprzed roku.
      O ile na zachodzie właściciel zostanie wezwany do serwisu w celu wymiany
      zawieszenia, to drugi właściciel w Polsce, dowie się o tej wadzie na drzewie
      albo w rowie.

W Mitsubishi przez lata ukrywano wady konstrukcyjne pojazdów zagrażające
      bezpieczeństwu. To też info sprzed roku.

Mercedesowi wzrósł dwukrotnie koszt napraw gwarancyjnych. Sprzed roku.

W którymś z modeli renaulta poduchy same eksplodują w wyższych temperaturach.

Ostatnio jest akcja na układ hamulcowy w VW (oficjalna) i kilkanaście w roku
      nieoficjalnych (info z serwisu VW). Te nieoficjalne naprawy i wymiany odbywają
      się w ramach przeglądów, bez wiedzy właściciela pojazdu. Ilu Polaków nie jeżdzi
      na przeglądy bo szkoda im kasy i uważają że niemiec wytrzyma 200 tys. km bez
      zaglądania pod maskę?
      W którymś (nie pamiętam) z VW silników w skutek wady konstrukcyjnej skraplająca
      się i zamarzająca w zimie woda robi niezły destruction. To info też z serwisu z
      ostatniej zimy. Co ciekawe nie jest to jakiś nowy model.

Yarisy wracają na dokręcanie śrub w zawieszeniu. To drobiazg.

W tej chwili więcej przypadków nie pamiętam, ale sporo tego jest. Wydaje mi się
      jednak że forum ogarneła paranoja antyfiatowska.

Żeby być na fali dodam, że w palio na rynek Ameryki Pd. nie założyli
      plastikowych zaślepek i woda się dostaje do elektryki od poduszek, które mogą
      strzelić w dowolnym momencie. Dorzucę jeszcze wade konstrukcyjną alternatorów
      fitowskich sprzed kliku lat, które wystarczy pociągnąć od wewnątrz lakierem
      bezbarwnym i już się nie psują (osadzający się pył pęczniał od wilgoci i
      rozsadzał obudowę). Są nawet warsztaty, które się w tym wyspecjalizowały i daja
      na taki naprawiony alternator 2 lata gwarancji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka