Gość: wslaczka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 07:53 Cześć! Chcę kupić auto za ok 20 000zł niestety muszę wziąść kredyt. Poradżcie w którym banku jaka forma jest najkorzystniejsza. wojtek Link Zgłoś Obserwuj wątek
charlie_x Re: kredyt 30.08.04, 09:09 Gość portalu: wslaczka napisał(a): > Cześć! > Chcę kupić auto za ok 20 000zł niestety muszę wziąść kredyt. > Poradżcie w którym banku jaka forma jest najkorzystniejsza. > wojtek ____________ ..chyba jednak pko bp jeśli chodzi o kredyt złotówkowy.pozdr Link Zgłoś
Gość: Doc Re: kredyt IP: 195.117.230.* 30.08.04, 11:49 Na pewno nie bierz kredytu w bankach firm samochodowych. Ja kiedyś miałem kredyt w Fiat Bank Polska. Miał to być kredyt stały (18%). W międzyczasie 6 razy podnosili mi stopę oprocentowania, tłumacząc, że wzrasta stopa NBP. Tyle, że jak NBP obniżało to oni jakoś to pomijali. Na szczęście go spłaciłem i nigdy więcej kredytu w bankach samochodowych. Pozdrawiam Link Zgłoś
remo29 Re: kredyt 30.08.04, 11:51 Ja skorzystałem z PDK (www.pdk.pl). Jeśli nie masz czasu biegać ze stertą papierów od Annasza do Kajfasza, to polecam tą firmę. Złatwią WSZYSTKIE formalności, a na koniec agent przyniesie ci do domu stos papierów do podpisania. Ubezpieczenie samochodu też załatwiłem przez nich. Pozostaje ci tylko rejestracja samochodu w WK. Link Zgłoś
pikot2 Re: kredyt 30.08.04, 12:35 wszedłem na tę stronę i z symulacji wynika, że niestety nie są tani. Kredyt we franku (oproc. 7,5%) daje taką samą ratę jak kredyt w zł w Fiatbanku (oproc. 11%). Więc chyba nie warto sobie nimi zawracać głowy. Link Zgłoś
remo29 Re: kredyt 30.08.04, 12:45 Sprawdź sobie kredyt złotówkowy. Ja bym nie szarżował z obca walutą w takich czasach. Pamiętaj, że takiego kredytu nie bierzesz na pół roku tylko znacznie dłużej, a wypłatę w PL dostajesz w złotówkach. Link Zgłoś